واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مركز مطالعاتي تحقيقاتي ميش مرغ در بوكان ايجاد مي شود
اروميه - خبرگزاري مهر: كارشناس مسئول حيات وحش وآبزيان اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي از ايجاد مركز مطالعاتي و تحقيقاتي ميش مرغ در بوكان خبر داد.
رامين سلمان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در اروميه افزود: اين مركز با هدف احياي نسل در حال انقراض ميش مرغ در استان و كشور در دشت "سوتاو" بوكان ايجاد مي شود.
وي با بيان اينكه اين طرح هم اكنون در مرحله مقدماتي و مكان يابي است، خاطرنشان كرد: ساختمان محيط باني، برجكهاي پرنده نگري، مركز تكثير اين گونه با ارزش و بخش مطالعات در خصوص توليد مثل اين پرنده در اسارت از بخشهاي مختلف اين مركز خواهد بود.
سلمان زاده ادامه داد: علاوه بر ايجاد اين مركز فعاليتهاي ديگري از جمله كارهاي فرهنگي وآموزش عمومي در بين مردم بوكان به خصوص روستاهاي داخل و حاشيه زيستگاههاي اين پرنده نادر در حال اجراست.
وي با بيان اينكه هم اكنون در حالت خوشبينانه تنها پنج قطعه از اين پرنده در كشور وجود دارد، گفت: به دليل وجود بيش از 30قطعه از اين پرنده در استان آذربايجان غربي محوريت فعاليتهاي احياي اين گونه در حال انقراض در اين استان متمركز شده است.
اين مسئول تخريب زيستگاه اين پرنده، شكار بي رويه، نداشتن امنيت زيستي و خشكسالي را از علل در خطر بودن نسل اين پرنده اعلام كرد و گفت: متاسفانه بروز خشكسالي و تاحدودي زندگي اين گونه با ارزش را تهديد مي كند.
وي يادآورشد: اين پرنده از دانه هاي گياهي و حشرات تغذيه مي كند و زنبور، سوسك و سنجاقك از غذاهاي اصلي اين پرنده به شمار مي رود و همين امر از نظر بيولوژيكي حايز اهميت است.
كارشناس مسئول حيات وحش و آبزيان اداره كل محيط زيست استان اظهارداشت: دشت هاي سوتاو، حماميان، ينگجه، آل بلاغ، سكانيان، باج وند در شهرهاي بوكان و مهاباد از زيستگاه هاي اصلي اين پرنده به شمار مي روند.
وي با اشاره به اين كه از جمعيت ميش مرغ در كشور علاوه بر آذربايجان غربي قطعه در استان هاي كردستان، آذربايجان شرقي، همدان و كرمانشاه مشاهده شده است، گفت: مي توان از طريق تكثير در اسارت جمعيت ميش مرغ ها را در كشور و استان افزايش داد.
ميش مرغ پرندهاي ازخانواده "هوبره" است كه هم اكنون در خطر انقراض قرار دارد و محل زيست اين پرنده در آذربايجان غربي مناطق "آزاد"، "باجوند" و "كاني سيب" در مهاباد و "دشت سوتاو"، "حماميان" و "ينگجه" در بوكان است.
اين پرنده طي سالهاي گذشته به دليل محدود شدن زيستگاههاي طبيعي، شكار بيرويه و اختلال در مناطق زيست و تخمگذاري آن، در معرض تهديد انقراض قرار گرفته است.
ميش مرغ يك پرنده نادر در جهان به شمار ميرود كه در زمان حاضر در فهرست سرخ اتحاديه بينالمللي حفاظت از جمعيت و منابع طبيعي قرار گرفته است.
در سال 1372 شانزده قطعه ميش مرغ در همدان وجود داشت كه طي سال هاي بعدي كاهش چشمگير اين پرنده در استان ملموس و نااميد كننده است به طوري كه در سال 81 فقط سه پرنده ميش مرغ در همدان ديده شده و به گفته كارشناسان اين سازمان اكنون دو سال است كه هيچ ميش مرغي در استان ديده نشده است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]