واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك استاد دانشگاه: 80 درصد اعتيادها با بفرماييد دوستان آغاز ميشود استراتژيهاي پيشگيري از موادمخدر بايد منطقهاي باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: شهرستانها
در ششمين روز از هفته جهاني مبارزه با مواد مخدر همايش بزرگ تقويت خانواده و پيشگيري از اعتياد با حضور جمعي از خانوادهها و مسؤولين شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در سالن پاس نيروي انتظامي كرمانشاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، دكتر پيمان پاكزاد از متخصصين درمان اعتياد در اين مراسم با اشاره به اين كه اعتياد يكي از بزرگترين معضلات كنوني جامعه بشري است، گفت: اعتياد پيشينه باستاني دارد و اولين مبارزه با اعتياد در كشور در زمان شاه طهماسب صفوي انجام گرفت.
وي در ادامه با بيان اين كه در اوايل سالهاي 1310 تا 1320 هجري شمسي اعتياد به حدي در كشور گسترده شد كه ترياك كوپني شد گفت: هر چند در آن زمان سازوكار آمارگيري درستي در كشور نبود اما بر اساس آنچه ثبت شده است يك ميليون معتاد در كشور وجود داشته است.
دكتر پاكزاد با اشاره به آمارهاي رو به افزايش كشت خشخاش در افغانستان تصريح كرد: مواد مخدر در كشور ما سالانه پنج هزار ميليارد تومان گردش مالي دارد و 500 هزار نفر نيز در كار خريد و فروش مواد مخدر هستند.
وي گفت: زنگ خطر اعتياد در كشور به صدا درآمده است.
اين استاد دانشگاه راههاي مبارزه با اعتياد در جهان را سه روش عنوان كرد و گفت: مبارزه با عرضه، درمان معتادان و فعاليتهاي پيشگيرانه مهمترين عوامل مبارزه با اين بلاي خانمانسوز است.
وي تصريح كرد: همه كارشناسان و متخصصان به اتفاق تاكيد دارند كه مبارزه با عرضه مواد مخدر به تنهايي كافي نيست و درمان معتادان وقت و هزينه زيادي را مي گيرد.
دكتر پاكزاد مهمترين بخش مبارزه با مواد مخدر را استفاده از روشهاي پييشگيرانه عنوان كرد و گفت: متاسفانه در اين بخش خوب كار نكرديم هرچند به تازگي اقداماتي در حال انجام است.
وي روشهاي پيشگيرانه از اعتياد را مستلزم شرايطي دانست و گفت: استراتژيهاي پيشگيرانه از مواد مخدر بايد منطقهاي و مختص به وضعيت فرهنگي اجتماعي و محلي هر محل باشد.
وي تاكيد كرد: جوانان و خانوادهها در فراگيري و آموزش مهارتهاي زندگي بيشتر تلاش كنند.
وي گفت: وقتي ما به فرزندانمان ابراز نميكنيم كه آنان را دوست داريم كساني هستند كه با زباني عاطفي در كمين صيد جوانان هستند.
دكتر پاكزاد يادآور شد: براساس بررسيهاي انجام شده بيش از 80 درصد اعتيادها با بفرماييد دوست و رفيق شروع ميشود كه عدم مهارت نه گفتن در جوانان منجر به اعتياد ميشود.
وي در پايان ارتقا سطح فرهنگ مذهبي در خانوادهها را در پيشگيري از اعتياد بسيار موثر خواند.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]