واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير كل دامپزشكي همدان هشدار داد: شيوع "سياه زخم" بين دامها در پي خشكسالي خودداري از خريد گوشت چرخكرده آماده
خبرگزاري دانشجويان ايران - همدان
سرويس: شهرستانها
مديركل دامپزشكي استان همدان نسبت به شيوع سياهزخم در اثر خشكسالي هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، دكتر احمد كريمي مخصوص گفت: خشكسالي باعث ايجاد مشكل در آبزيپروري به علت تغيير آمونياك و PH آب شده و در مورد دام با كمبود علوفه باعث پايين آمدن سطح ايمني دام و شيوع انواع بيماريها از جمله سياهزخم در بين دام ميشود.
وي در خصوص اقدامات پيشگيرانه در برابر بيماريها از مايهكوبي صد در صد دامها براي افزايش مقاومت بدن آنها خبر داد و گفت: سمپاشي محيط هاي پرورش دام به صورت رايگان انجام شده و داروهاي ضد انگل نيز توزيع شده است.
كريمي در مورد حادثه ملاير و فروش گوشت الاغ، با بيان اين كه مردم مهمترين عامل براي مقابله با اين سودجوييها هستند، گفت: عرضه گوشت چرخ كرده آماده، تخلف محسوب ميشود و ماموران بازرسي با آن برخورد ميكنند و مردم بايد در اين مورد دقت بيشتري داشته باشند و از تهيه گوشت چرخ كرده كه مبدأ نامشخص دارند و يا مشكوك هستند، خودداري كنند.
وي افزود: رنگ مهرهاي روي گوشت پاك نميشود و هر دو روز يكبار عوض شده و اقدامات لازم جهت باركدگذاري روي لاشهها تا آخر سال اجرايي خواهد شد.
اين مقام مسوول، همدان را يك استان آلوده از لحاظ تب مالت دانست و ميزان ابتلاي به تب مالت را در سال 85 ، يكهزار و 629 مورد و در سال 86 به ميزان 929 مورد اعلام كرد و از برنامهريزي براي دو رقمي كردن آن در پايان سال 87 خبرداد و اضافه كرد: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشكي تب مالت انساني از ابتداي اجراي طرح پيشگيري به ميزان 43 درصد كاهش داشته است.
كريمي از راهاندازي سيستم GIS در اين استان خبر داد و اين سيستم را در اجرايي كردن سريع اقدامات لازم جهت مقابله با آلودگي احتمالي مهم خواند.
وي در مورد آزمايشگاه مركزي اداره كل دامپزشكي استان همدان كه در سال 83 و در 9 بخش آغاز به كار كرده است، گفت: همدان بعد از مشهد دومين استان اجراكننده تست PCR (روش مولكولي) براي شناسايي 13 نوع گوشت است كه بدليل دقت بالا و قابليت اجرا براي گوشتهاي پخته شده، اهميت ويژهاي دارد.
وي در مورد نظارت بر فرآوردههاي خام دامي گفت: علاوه بر حضور دكتر دامپزشك در كشتارگاهها و مراكز بستهبندي، در ميادين عرضه مجاز گوشت نيز دامپزشك حضور دارد و 12 اكيپ نظارتي بر مراكز عرضه در سطح شهر در كل استان حضور دارند.
اين مقام مسوول همچنين از وجود 4 كشتارگاه صنعتي و سه كشتارگاه سنتي در استان خبر داد و افزود: كشتارگاه سنتي در نهاوند تا آخر امسال به صنعتي تبديل ميشوند و در تويسركان كمتر از 20 درصد اين كار انجام شده است و در مورد اسدآباد مجوزهاي لازم براي كشتارگاه صنعتي صادر شده و امكان ارايه تسهيلات لازم براي آن وجود دارد.
وي گفت: در مورد طيور از كشتارگاه سنتي استفاده نميشود.
مديركل دامپزشكي همدان متوسط كشتار دام روزانه استان همدان در سال 86 را ،567 راس گوسفند، 53 راس بز و 90 راس گاو بوده است كه نياز استان به گوشت گرم را برآورده ميسازد و گوشتهاي منجمد وارد شده با استان جهت توزيع يارانهاي بوده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 689]