واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير نفت: توليد نفتخام ايران تا پايان برنامه پنجم توسعه به روزانه ٣/٥ميليون بشكه ميرسد شركت پتروشيمي بايد در عين يكپارچگي خصوصي شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
براي افزايش توليد نفت خام تا سقف روزانه 5.3 ميليون بشكه تا پايان برنامه پنجم توسعه برنامهريزي شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اكبر تركان - معاون امور برنامهريزي وزارت نفت - با بيان اين مطلب اظهار كرد: در حال حاضر ظرفيت توليد 4.3 ميليون بشكه نفت خام در روز ايجاد شده است كه تا پايان امسال به 4.5 ميليون بشكه خواهد رسيد. همچنين براساس برنامه تا پايان سال آينده توليد نفت خام ايران روزانه 4.7 ميليون بشكه خواهد بود.
آخرين وضعيت اساسنامه
وي درباره وضعيت اساسنامه شركت ملي نفت با تاكيد بر اينكه اين اساسنامه بر اساس آخرين نظرات وزير نفت تنظيم شده است، افزود: بر اساس سياستهاي بند ج اصل 44 قانون اساسي، صنايع پايين دستي خصوصيسازي خواهند شد و دولت مجاز به سرمايهگذاري در اين بخش نيست.
رقم سرمايهگذاري در پروژهها
او با اشاره به پروژههاي سرمايهگذاري به ويژه در بخشهاي بالادستي پروژههاي نفتي و همچنين افزايش ضريب بازيافت مخازن خاطرنشان كرد: به طور معمول سالانه نياز به 12 ميليارد دلار سرمايهگذاري در پروژههاي نفتي داريم كه امسال با توجه به تصويب اختصاص 3 درصد مجموع ارزش نفت توليدي به پارس جنوبي، اين مقدار به بيش از 16 ميليارد دلار خواهد رسيد؛ به گونهاي كه امسال علاوه بر اختصاص شش درصد ارزش نفت خام توليدي براي توسعه ميادين نفتي كه قبلا انجام شده بود، با احتساب اين سه درصد در مجموع 9درصد ارزش توليدات نفت خام به اين بخش اختصاص پيدا كرده است.
به گفته او از ابتدا قرار بوده سالانه 3 ميليارد دلار در فازهاي پارسجنوبي سرمايهگذاري شود كه به دليل عقب ماندگيهاي مربوط به سالهاي گذشته بايد در سالهاي آينده اين ميزان سرمايهگذاري را تا 5 ميليارد دلار افزايش دهيم.
وي با اشاره به افزايش ظرفيت مهندسي كشور به انجام تمام عمليات مهندسي فازهاي 15 و 16 توسط يك شركت مهندسي مشاور داخلي اشاره و يادآوري كرد: درباره تامين منابع مالي نيز در حال حاضر به جايگزيني سرمايههاي خارجي با تصويب مجلس از منابع داخلي پرداختهايم كه كفايت ميكند.
مذاكرات كرسنت
به گزارش ايسنا، تركان با تاكيد بر اينكه مذاكرات كرسنت همچنان با هدف توافق بر سر قيمت جديد ادامه دارد، توضيح داد: مذاكرات با اماراتيها توسط شركت ملي صادرات گاز در حال انجام است. در اين راستا خبرهاي اماراتي مبني بر اينكه دولت ايران حاضر به مذاكره نيست، صحت ندارد و نظر وزير نفت اين است كه قرارداد را جلو ببريم. بنابراين مذاكرات ادامه پيدا خواهد كرد، ولي چون صادرات به قيمتهاي ثابت امكانپذير نيست، مجددا براي قيمت مذاكره ميشود.
وي درباره خط لوله سيري - عسلويه توضيح داد: پروژه گاز سلمان به اين صورت است كه گاز سلمان به جزيره سيري آمده و بخشي از آن به امارات فروخته و بخشي از آن توسط خط لوله به ساحل آورده ميشود. انتقال بخشي از گاز از سيري به عسلويه چند اثر دارد؛ اول اينكه مازاد گاز از دريا به ساحل آورده ميشود. همچنين اگر گاز به هر دليلي فروخته نشد، ميتوانيم همه گاز را به ساحل بياوريم و چنانچه توانستيم بيشتر از گاز توليدي سلمان بفروشيم، قادر خواهيم بود به صورت عكس از عسلويه گازبيشتري به خط لوله تزريق كنيم.
وضعيت نهايي تاسيس صندوق سرمايهگذاري پارس جنوبي
او درباره وضعيت نهايي تاسيس صندوق سرمايهگذاري پارس جنوبي توضيح داد: رييس كل بانك مركزي با اصل صندوق سرمايهگذاري براي نفت موافقت كرده است، ولي ترتيب اجرايي آن هنوز بين وزارت نفت و بانك مركزي نهايي نشده است. البته زماني قرار بود يك بانك عربي در بحرين اين كار را انجام دهد، ولي الان شرايط تغيير كرده و بايد متناسب با وضعيت فعلي تصميمگيري كنيم. در اين زمينه بانك صنعت نفت يك پروژه جداگانه و بانك دولتي است، ولي صندوق مشاركتي خواهد بود.
واگذاري هلدينگي در وزارت نفت
معاون وزير نفت درباره واگذاري هلدينگي در وزارت نفت در پاسخ معاون خصوصيسازي مبني بر امكانپذير نبودن اين طرح توضيح داد: آنها به ما اين نظر را گفتهاند، ولي تصور ميشود چون گفته ما داراي منطق اقتصادي است با بحث بيشتر بتوانيم آنان را متقاعد كنيم. به نظر ما شركتي مانند پتروشيمي يكي از قدرتهاي اقتصادي خليج فارس است و ميتواند با رقباي هم سطح خود در خاورميانه و جهان رقابت كند و اگر آن را به شركتهاي كوچك تفكيك كنيم، قدرت رقابت جهانياش از دست ميرود؛ پس بهتر است يكپارچه نگه داشته شود، ولي همه بخشهاي آن خصوصي شود.
او خاطرنشان كرد: به نظر ما رقيب پتروشيمي شركت سابيك است، نه شركتهاي كوچك پتروشيمي؛ بنابراين نبايد نگران انحصار باشيم. در اين زمينه ما پيشنهاد خود را دادهايم كه الان در هيات واگذاري در حال بررسي است كه اگر پذيرفتند اين طرح را با هم جلو ميبريم و اگرنه ما نظر آنها را قبول داريم.
نتيجه مذاكرات ايران و گازپروم
وي درباره نتيجه مذاكرات ايران و گازپروم گفت: توافقات كلي انجام شده و در سطوح كارشناسي مذاكرات ادامه دارد كه در آينده نزديك هيات متقابلي گفت وگوها را ادامه ميدهد.
گوگرد يارانهيي
معاون وزير نفت در امور برنامهريزي با اشاره به اينكه قيمت گوگرد در دنيا 700 دلار در هر تن است، تشريح كرد: ما براي حمايت از صنايع معدني، گوگرد را كيلويي 200 تومان به شركتهاي داخلي ميفروشيم كه در مجموع تني 230 دلار ميشود. البته گوگرد براي كساني كه قصد بستهبندي و ميكرونيزه كردن آن و صدور اين فراورده را دارند، مشمول يارانه نميشوند.
چگونگي تامين خوراك پالايشگاهها پس از خصوصي سازي
وي درباره چگونگي تامين خوراك پالايشگاهها پس از خصوصي سازي يادآوري كرد: مصوبهاي از كارگروه ويژه رييس جمهور در مورد نفت وجود دارد كه 3 درصد خوراك پالايشگاههاي ميعانات گازي تخفيف خواهد بود تا سرمايهگذاران در ايران جذب شوند. مشابه اين درخواست براي پالايشگاههاي نفت خام است كه هنوز مورد موافقت قرار نگرفته و در حال حاضر در سال 86 بر اساس بودجه قيمت نفت خام تحويلي به شركت ملي پالايش و پخش 94 درصد قيمت خريد فوب خليج فارس است.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]