واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش اختصاصي مهر /سرنوشت چشم انداز حمل و نقل و ترافيك پايتخت در دستان دولت
خبرگزاري مهر -گروه اجتماعي: طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران كه چشم انداز حمل و نقل عمومي و وضعيت ترافيك پايتخت را در افق سال 1404 روشن مي سازد، در واقع راهي را براي رهايي شهر تهران از بند معضل ترافيك در اختيار مديران شهري قرار مي دهد.
به گزارش خبرنگار مهر ، طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران از سال 84 در دست تهيه بوده و با مصوبه شوراي شهر در سال 85 ، تهيه و تدوين آن وارد مرحله جديدي شد، تا اينكه كليت طرح فوق در خرداد ماه جاري با نظر موفق اعضاي شورا به تصويب شوراي شهر تهران رسيد.
در اين طرح جامع، چشم انداز شهر تهران در حوزه حمل و نقل عمومي از نظر تعداد ناوگان، توسعه خطوط، حجم جابجايي، تعداد سفرها و مدريت سفرهاي درون شهري ارائه شده است به طوريكه شهر تهران در افق سال 1404 داراي 460 كيلومتر خطوط مترو، 11هزار دستگاه اتوبوس، 4500 دستگاه ميني بوس، 100 هزار تاكسي و 11 هزار دستگاه ون خواهد بود.
همچنين سهم حمل و نقل عمومي شهرتهران در سال 1404 به 75 درصد خواهد رسيد كه در اين راستا سهم مترو 30 درصد، اتوبوسراني 22 درصد ، تاكسي و ون 20 درصد و سهم ميني بوسراني 3 درصد از مجموع سفرهاي روزانه شهر تهران را شامل مي شوند.
حل مشكل ترافيك شهر تهران با اجراي طرح جامع حمل و نقل و ترافيك
دكتر حمزه شكيب، رئيس كميسيون عمران شوراي شهر تهران ، طرح جامع را داراي پيش بيني هاي مناسبي در خصوص سهم حمل و نقل عمومي و شخصي دانسته و گفته است : در اين طرح سهم هر يك از وسائل حمل و نقل عمومي مشخص شده كه با تحقق آن مي توان نسبت به حل مشكل ترافيك شهر تهران بسيار اميدوار بود .
به گفته اين عضو شوراي شهر تهران، توسعه خطوط مترو، ساماندهي وضعيت اتوبوسراني و تاكسيراني، توجه به موضوع پاركينگهاي عمومي و مشخص كردن جايگاه و نقش هر يك از وسايل حمل و نقل عمومي از جمله مسائلي است كه به صورت كارشناسي در طرح مذكور مورد مطالعه قرار گرفته كه در صورت مديرت صحيح و تحقق آنها وضعيت بسيار مطلوبي در زمنيه حمل و نقل عمومي در شهر تهران ايجاد خواهد شد.
دكتر شهريار افندي زاده، مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران نيز كه متولي طرح جامع بوده است در اين خصوص يادآور مي شود: در طرح جامع براي هر موضوع راه حل و سياست خاص و كارشناسي شده اي در نظر گرفته شده و در كل پيش بينيهاي مشخصي را براي استفاده از وسائل مختلف حمل و نقل عمومي ارائه كرده است.
به گفته اين استاد دانشگاه طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران در صورت تحقق اهداف و پيشرفت مناسب پيش بينيهاي در نظر گرفته شده، وضعيت مطلوبي را تا افق سال 1404 در زمينه ترافيك و حمل و نقل عمومي شهر تهران به وجود خواهد آورد .
طرح جامع تكليف پايتخت در حوزه ترافيك را روشن مي كند
در طول سالهاي گذشته همواره موضوعات مربوط به ترافيك و حمل و نقل عمومي به محلي براي اختلاف نظرها و برخي ناهماهنگيهاي بين دستگاههاي متولي تبديل شده است كه از آن جمله مي توان به موضوع استفاده از منوريل، خطوط BRT ... اشاره كرد به طوريكه بسياري از مسئولين ، كارشناسان و صاحبنطران تهيه طرح جامع حمل و نقل و ترافيك را جهت پايان دادن به اين نابسامانيها خواستار شده بودند.
به گفته شكيب، رئيس كميسيون عمران شوراي شهر، طرح جامع فضاي خوبي را براي حمل و نقل عمومي پيش بيني كرده كه اين مسئله تصميمات سليقه اي جهت استفاده از وسائل مختلف حمل و نقل عمومي را منتفي مي كند.
خسرو دانشجو، سخنگوي شوراي شهر تهران نيز با اشاره به موضوع احداث خطوط منوريل در شهر تهران به عنوان يكي از موضوعات مورد اختلاف بين دستگاه هاي مسئول تأكيد مي كند : طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران حاصل سالها مطالعه كارشناسي است كه نقش هريك از وسائل حمل و نقل عمومي نظير مترو، اتوبوس، تاكسي و حتي منوريل را مشخص كرده است.
به گفته اين عضو شوراي شهر ، شهر تهران تشنه روشن شدن تكليف در حوزه حمل و ئنقل و ترافيك است تا به مدتها اختلاف نظر در اين حوزه، به خصوص در مورد استفاده از منوريل پايان دهد.
دانشجو همچنين خواستار توجه همه دستگاهها و نهادهاي مسئول به طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شده و مي افزايد : اين درست نيست كه تنها بر اساس سليقه و خواست شخصي بخواهيم از منوريل استفاده كنيم و يا مخالف آن باشيم بلكه همواره بايد نظر كارشناسي مبتني بر مطالعات را بپذيرم.
نظرات مختلف و تكليف طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران
در حالي كه بر اساس قانون و روال تصويب طرحهاي جامع، طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران نيزبه عنوان يك سند فرادستي بايد جهت اجرايي شدن به تصويب نهادهاي كشوري برسد، استمرار برخي اختلاف نظرها در خصوص موضوع استفاده از منوريل موجب مي شود تا نگرانيهايي جهت تصويب و تأييد نهايي اين طرح توسط شوراي عالي ترافيك كشور ايجاد شود.
در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران 7/6 كيلومتر خط قطار هوايي به عنوان يكي از 3 خطوط مكمل مترو پيشنهاد شده است و اين در حالي است كه شوراي عالي ترافيك كشور احداث 66 كيلومتر منوريل در شهر تهران را به عنوان يك حلقه خط قطار شهري تصويب كرده است .
به گزارش مهر ، دبير وقت شوراي عالي ترافيك كشور در اين خصوص گفته است مصوبه شوراي عالي ترافيك كشور براي همه دستگاههاي كشور لازم الاجرا است و احداث 66 كيلومتر منوريل هم بايد در طرح جامع ترافيك شهر تهران گنجانده شود.
با اين همه حمزه شكيب در خصوص اين موضوع تصريح مي كند موضوع استفاده از منوريل در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران گنجاندني نيست و تنها نظر و مصوبه شوراي شهر است كه احداث منوريل در شهر تهران را ممكن مي سازد.
رئيس كميسيون عمران شوراي شهر همچنين تأكيد كرده است : شوراي شهر محكم ايستاده است و اجازه نمي دهد بدون مصوبه اين شورا و توجه به نظرات كارشناسي منوريل در شهر تهران احداث شود.
افندي زاده، كارشناس ترافيك نيز در اين باره مي گويد طرح جامع ترافيك و حمل و نقل شهر تهران با در نظر گرفتن ملاحظات كارشناسي و سالها مطالعه تهيه و تدوين شده و هيچگونه نظر غير كارشناسي نيز در اين طرح گنجانده نخواهد شد.
شكيب در خصوص تغييرات در طرح مذكور نيز معتقد است كه اگر قرار باشد دراصلاحي در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران ايجادت شود بايد در دستگاهي كه اين طرح را تهيه كرده انجام شود و در نهايت نيز اين شوراي شهر است كه به عنوان نماينگان مردم نظر نهايي را در اين خصوص مي دهد.
با توجه به تصويب طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران در شوراي شهر تهران به نظر مي رسد كه در سال جاري شاهد رسيدگي شوراي عالي ترافيك كشور به اين طرح باشيم كه نشان مي دهد سرنوشت افق چشم انداز شهر تهران در حوزه حمل و نقل و ترافيك در دستان دولت قرار دارد.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 540]