واضح آرشیو وب فارسی:موج: يادداشتنظريه هاي كارشناسي در انتظار كاربردي شدن در فرهنگ
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ .
اين روزها دولت نهم سومين سالگرد آغاز فعاليت خود را به پايان رسانده و چهارمين سال را در پيشرو دارد، دولت نهم در طول سه سال فعاليت خود در عرصههاي مختلف، برنامههاي متفاوتي را براي پيشبرد مسائل كشور در دستور كار خود قرار داده است، برنامهها و طرحهايي كه بر روي كاغذ دلنوازانه آيندهاي روشن را براي بخش هاي مختلف كشور اعم از اقتصادي، علمي، اجتماعي و حتي فرهنگي و هنري ترسيم كرده است.
به عنوان مثال، اجراي طرح اصل 44 در تمامي بخشهاي مختلف، مي تواند نويد گر اتفاقي خجسته در پررنگ تر شدن نقش بخش خصوصي در كشور باشد، اما آيا چنين طرحي در بخش فرهنگ و هنر و به خصوص تئاتر و سينما عملي شد و آيا تعريف درستي از خصوصي سازي در اين بخشها در كشور ما وجود دارد يا خير.
زماني كه بحث از خصوصي سازي در عرصه فرهنگ و هنر كشور مي شود، همه بر اين باورند كه بايد براي خصوصي سازي در اين بخشها فرهنگ سازي كرد، چرا كه سرمايهگذاري در اين بخشها، ديربازده بوده و گاهي امكان برگشت سرمايه نيز وجود ندارد.
به همين دليل بخش خصوصي علاقه چنداني به ورود در اين حوزه ها ندارد البته اين امر در تمامي كشورها صادق بوده و روشن است كه بخش خصوصي به تنهايي و بدون حمايت دولت نمي تواند از عهده سرمايهگذاريهاي فرهنگي كه بخش عمده اي از سود آن در فرهنگ و كنش و واكنش فرهنگي باز خورد مي كند، برآيد.به همين دليل دولتها تلاش مي كنند تا با ارائه تسهيلات بلاعوض به بخش خصوصي هنر كشور خود را زنده نگه دارند.
برنامهها و طرحهايي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، براي رونق و پيشرفت فرهنگ و هنر پيشنهاد داد، برنامههاي قابل توجهي است، اما آيا اين طرح ها به مرحله اجرا رسيده و يا تنها يك شعار زيبا در كارنامه فعاليتهاي اين وزارتخانه است.
در طول سه سال گذشته، معاونتهاي مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، طرحهايي را ارائه مي دهند كه از نظر آنها مي تواند تغيير بزرگي در روند فرهنگ و هنر كشور ايجاد كند، اما اين نوع از طرح ها تا چه اندازه موفق بوده و تا چه اندازه توانسته از نظرات كارشناسان امر در حوزههاي مختلف براي شكلگيري آن استفاده شود، سوالي است كه وجود دارد.
بسياري از هنرمندان كشور بر اين باورند كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، براي طرح سياستها و اجراي برنامههاي خود اگر بتواند با آنها به گفت و گو نشسته و يا حتي بعد از طراحي و برنامهريزي، سياستهاي خود را طي جلساتي به طور واضح و روشن با آنها در ميان گذارد، مي توان مسيري مشخصي را انتخاب كرد كه شايد بتواند به رونق هنر كشور كمك كند، اما همه گلهمندي اين است كه وزارتي كه اهم فعاليتش پيشرفت در عرصه فرهنگ و هنر كشور است، با هنرمندان كشور صادقانه برخورد نمي كند.
فرهنگ و هنر، يك فعاليت عملي است و تنها شعار براي زنده نگه داشتن آن كافي نيست، مسئولان فرهنگي بايد تلاش كند تا شعارها را عملي كندو نقطه مثبتي در پرونده كار خود داشته باشد.
در اواخر سال گذشته، بحثهاي مختلفي در خصوص افزايش بودجه در بخشهاي مختلف شد، در تئاتر افزايشي صد در صدي و در سينما نيز افزايش چشمگير و قابل توجهي شد، همه هنردوستان و هنرمندان در اين زمان، اميدوار بودند كه با اختصاص اين بودجهها مي توان در انتظار يك اتفاق بزرگ در بخش فرهنگ و هنر كشور بود،تصويب كسر 30 درصدي از بودجه اختصاص داده شده به هر ارگان و نيز تورم سرسام آور هر كدام نويد سالي مالي بهتري را براي هنرمندان نمي دهد.
به اين ترتيب فرهنگ وهنر قبل از طعم شيرين افزايش بودجه طعم تلخ گراني را چشيد و همچنان چشم انتظار است تا سال مالي جديد در تيرماه فرا رسد.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]