رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که در اولین کنفرانس بینالمللی هستهای کشور که در اردیبهشت ماه برگزار میشود، کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی شرکت میکنند.
محمد اسلامی، در جلسه با خبرنگاران، گفت: "استقبال خوبی از برگزاری کنفرانس بینالمللی هستهای شده است" و افزود: "حدود ۴۰ درصد مقالهها از کشورهای خارجی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده و ۶۰ درصد از ایران و تمامی اینها ارزیابی شده است."
وی اظهار کرد: "کنفرانس در سه بخش افتتاحیه رسمی، برگزاری پنلها و اختتامیه برگزار میشود. همچنین بازدید علمی و فرهنگی و صنعتی برای میهمانان داریم." و افزود: "این کنفرانس یک رویداد مهم خواهد بود که برای اولین بار ما میتوانیم با ادبیات مناسب با کنفرانسهای بینالمللی روایتگری واقعبینانه از جایگاه علمی و فناوری کشور داشته باشیم و امیدواریم این کنفرانس را در سالهای آینده تکرار کنیم."
رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که در کنفرانس بینالمللی هستهای، که در حال حاضر در حال برگزاری است، تا کنون ۳۰ کشور اعلام آمادگی کردهاند تا در این مراسم شرکت کنند. همچنین، همانند سایر کنفرانسهای هستهای جهان، کارشناسانی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در این کنفرانس شرکت میکنند.
درباره پروژه ساخت آب شیرینکن در بوشهر، وی اظهار کرد که پس از زمان طولانی برای تهیه زمین و مقدمات کار، این پروژه به زمانبندی تعیین شده شروع شده است و میتواند در مدت دو سال به پایان برسد. این پروژه ظرفیت شیرینکردن آب را برای ۷۰ هزار مترمکعب در شبانه روز دارد و به عنوان یکی از پروژههای مهم عمرانی و توسعه در بوشهر در حال اجرا است.
در مورد ساخت واحد ۲ نیروگاه بوشهر، وی بیان کرد که تمامی کارهای اجرایی و ساخت نیروگاههای اتمی توسط ایرانیها انجام میشود و این توافق در قراردادها لحاظ شده است. وی همچنین افزود که واحد یکم نیروگاه بوشهر در سال گذشته به عنوان مقام اول در امنیت و بهرهوری برای تولید برق تقدیر شده است و امسال نیز هدف آنها این است که این مقام را حفظ کنند.
رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که نیروگاه اتمی بوشهر برای بارگذاری سوخت جدید از روزهای آینده از مدار خارج خواهد شد. سپس بعد از بارگذاری، دوباره به مدار برمیگردد. وی افزود: "امیدواریم با تسریع در ساخت نیروگاههای ۲ و ۳، تعداد نیروگاههای اتمی کشور را افزایش دهیم."
در مورد تحریمهای دارویی و غذایی، رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: "ما یک شرکت رادیودارو در ایران داریم که تحریم شده است. این تحریمها نشان میدهند که حقوق بشر و جان انسانها برای برخی از کشورها اهمیت ندارد. ایران توانسته است به صورت مستقل یک قطب در تولید رادیودارو در منطقه باشد و امسال با حضور رئیسجمهور، بزرگترین مرکز تولید رادیودارو را افتتاح و راهاندازی کند."