در آییننامه واردات خودرو تاکید شده تا اولویت واردات، ابتدا خودروهای برقی، پلاگین هیبرید و سپس محصولات کممصرف باشد. وزارت صمت این آییننامه را طوری تدوین کرده تا خودروهای جدید بر کاهش آلودگی هوا تاثیر داشته باشند و از طرفی نیز قیمت خودروها مناسب و اقتصادی باشد.
بنابراین خودروسازان و واردکنندگان موظف شدهاند تا در سبد محصولات خود، خودروهای برقی را جای دهند و نیازهای حمل و نقل عمومی و سازمان تاکسیرانی را نیز تامین کنند. شهرداری تهران قصد دارد تا ناوگان تاکسیرانی پایتخت را برقی کند تا خودروهای فرسوده و دودزا از رده خارج شوند. بنابراین شرکتهای واردکننده باید محصولات اقتصادی برقی را نیز در نظر داشته باشند.
قیمت خودرو وارداتی به عوامل متعددی بستگی دارد. اما اولویت واردات با خودروهای اقتصادی و قیمت مناسب است. اگر پیشرانه این خودروها برقی و یا هیبریدی و کم مصرف باشد، تعرفه گمرک نیز بسیار ناچیز حساب میشود و بنابراین قیمت نهایی به صرفه تر است.
اکنون محمولههای مختلفی وارد کشور شده که خودروهای برقی را نیز مشمول میشود. تعدادی از این خودروهای برقی در نمایشگاههای تهران، اصفهان و ... به نمایش درآمده و برای مشتریان معرفی شدند. در دور جدید عرضه وارداتیها نیز شاهد افزایش محصولات برقی در سامانه خرید خودرو وارداتی هستیم.
آریزو 5 برقی
آریزو 5 محصولی شناخته شده از شرکت مدیران خودرو است که نسخه بنزینی آن فروش خوبی را در بازار ایران تجربه کرده است. اکنون این شرکت با سازمان تاکسیرانی توافق کرده تا نسخه برقی آریزو 5 را برای استفاده تاکسی و حمل و نقل عمومی تحویل شهرداری دهد. مدیران خودرو در تاریخ 19 آذرماه، اولین سری آریزو 5 برقی را به تعداد 88 دستگاه تحویل تاکسیرانی داد. این خودرو از موتور برقی 163 اسببخاری بهرهمند شده است و باتری 53.6 کیلووات ساعتی با قابلیت پیمایش 401 کیلومتری دارد. با شارژ سریع، میتوان 80% ظرفیت باتری را تنها در 30 دقیقه شارژ کرد. البته با ولتاژ عادی، باید برای شارژ مجدد باتریهایش بیشتر منتظر بمانید چرا که حدود 7 تا 9 ساعت، زمان میبرد.
هونگچی E-QM5
شرکت بیام کارز، زیرمجموعه گروه بهمن، قرار است تعدادی از محصولات برند لوکس چینی هونگچی را در ایران عرضه کند. هونگچی E-QM5 چندی پیش در شوروم این شرکت به نمایش گذاشته شد که طراحی منحصر به فردی دارد. این سدان تمام برقی به موتور 140 کیلوواتی و باتری 54 کیلووات ساعتی مجهز شده و با هر بار شارژ میتواند تا 431 کیلومتر را طی کند. هونگچی E-QM5 با انبوهی از امکانات نظیر نمایشگر 10.1 اینچی، هشدار تصادف از جلو، سیستم تصفیه هوای کابین، ترمز اضطراری و ... عرضه میشود.
کی ام سی J7 برقی
کی ام سی J7 نیز خودرویی است که ابتدا نسخه بنزینی آن در ایران عرضه شد و اکنون کرمان موتور نسخه برقی آن را نیز عرضه کرده است. اولین رونمایی این محصول در مرداد 1402 بود و نام اصلی آن در چین SEHOL E50Aاست. این سدان برقی در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی عرضه شده و دارای یک موتور برقی 142 کیلووات با گشتاور 340 نیوتن متر است. این موتور توسط باتری 50.1 کیلووات ساعت شارژ میشود و برد آن 402 کیلومتر است. شارژ سریع 30 تا 80 درصد حدود 48 دقیقه طول میکشد.
ظاهر کی ام سی J7 برقی، نسبت به نسخه بنزینی تفاوت زیادی نداشته و تنها جلوپنجره آن بسته شده است.
ونوسیا D60 برقی
نام این سدان برقی نیز به تازگی به سامانه یکپارچه خرید خودروهای وارداتی اضافه شده است. شرکت مکث موتور مسئول واردات و عرضه محصولات چینی ونوسیا در ایران است و چند محصول مختلف از این برند را در نظر گرفته است. پلتفرم این خودرو مشابه نسیان سیلفی است. ونوسیا D60EV PLUS به یک بسته باتری 47 کیلوواتساعتی مجهز شده است و حداکثر قدرت موتور الکترذیکی نیز به 120 کیلووات میرسد و 280 نیوتنمتر گشتاور دارد. با شارژ سریع میتوان در مدت زمان 30 دقیقه از شارژ 30 به 80 درصد رسید.
چانگان ایدو EV460 برقی
این محصول نیز یک سدان برقی از شرکت سایپا است که به لیست خودروهای سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی اضافه شده است. این سدان ابعاد جمع و جوری داشته و مشابه آریزو 5 برقی است. طراحی آن نیز ساده و به دور از پیچیدگی است. این سدان برقی به یک پیشرانه 120 کیلوواتی مجهز شده که با باتری 47.78 کیلووات ساعتی هماهنگ است. برد حرکتی آن نیز با هر بار شارژ به 401 کیلومتر میرسد. این سدان برقی چانگان نیز میتواند گزینه مناسبی برای ناوگان تاکسیرانی پایتخت باشد.