رئیس جمهور به مقابله با نظام سلطه و حمایت از حقوق مردم فلسطین، از جمله اشتراکات برجسته کشورهای مستقل از جمله ایران و کوبا، با تأکید بر روابط راهبردی دو کشور، اشاره کرد. او همچنین ظرفیتهای گسترده موجود در بخشهای مختلف این دو کشور را برای تبادل ظرفیتها به منظور مقابله موثر با تحریمهای آمریکا، مورد توجه قرار داد. سید ابراهیم رئیسی در نشست هیاتهای عالیرتبه ایران و کوبا که در حضور رئیس جمهور کوبا، میگل دیاز کانل، برگزار شد، روابط دوجانبه را به عنوان نقطه عطفی در تاریخچه روابط دو کشور توصیف کرد.
رئیس جمهور درباره مقابله با نظام سلطه و حمایت از حقوق مردم فلسطین، از همکاری های برجسته کشورهای مستقل از جمله ایران و کوبا و بر اساس روابط راهبردی بین این دو کشور یاد کرد. او به ظرفیتهای گسترده موجود در بخشهای مختلف اشاره کرد و تبادل این ظرفیتها را به عنوان راهی موثر برای مقابله با تحریمهای آمریکا توصیف کرد.
رئیس جمهور همچنین به همکاری موثر دو کشور در تولید واکسن، به ویژه واکسن کرونا، اشاره کرد و پیشرفتهای قابل توجه کوبا و ایران در زمینه علم، فناوری، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی را به عنوان زمینههای مناسب برای توسعه همکاری بین تهران و هاوانا برجسته دانست.
رئیس جمهور همچنین آمادگی خود را برای همکاری در زمینههای پزشکی، کشاورزی، معادن و انرژی با کوبا اعلام کرد و تأکید کرد که منافع دو کشور نیازمند گامهای موثرتر در تبادل ظرفیتها و تجربیات است.
وی با تأکید بر ضرورت فعال شدن فوری کمیسیون مشترک دو کشور و توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی، تأکید کرد که این همکاریها میتواند تحریمها را بیاثر کند.
رئیس جمهور همچنین جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه را نشانه ناکارآمدی و ناعادلانه بودن نظام فعلی بینالمللی دانست و بر ضرورت تعویض آن با یک نظام عادلانه و بر پایه خواست مردمان آزاد دنیا تأکید کرد.
میگل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، در این نشست اشاره کرد که روابط دو کشور، از جمله بازدید رئیس جمهور ایران از کوبا در چند ماه قبل و دیدارهای دوجانبه در حاشیه نشستهای بینالمللی، بسیار مهم است.
وی تحریمهای ناسزا و ظالمانه آمریکا علیه ایران و همچنین نقصان و بیتوجهی سازمانهای بینالمللی در مواجهه با جنایات اسرائیل را محکوم کرد و بر ضرورت برقراری آتشبس فوری در غزه، حفظ حقوق فلسطینیان و ایجاد کشور فلسطین تأکید کرد.
میگل دیاز کانل به پیشرفتهای ایران در زمینه پزشکی و فناوری اشاره کرد و تاکید کرد که همکاری در زمینههای انرژی، کشاورزی و صنعتی میتواند روابط دو کشور را تقویت کند.
وی همچنین نوآوری در تجارت بین دو کشور را به عنوان راهکاری موثر در حوزه دلارزدایی و تداوم همکاری در زمینه بهداشت و درمان، تولید مشترک و صادرات محصولات سلامت خواستار شد.
به علاوه، مذاکرات برگزار شده بین هیئتهای عالیرتبه ایران و کوبا شامل موضوعاتی مانند نوسازی زیرساختهای انرژی در کوبا، همکاری در حوزه شیلات، زیست فناوری و تکنولوژی، همکاریهای علمی و فناوری، گسترش همکاری در زمینه گردشگری از طریق تقویت خطوط هوایی، و استفاده از توانمندیهای ایران در زمینه تصفیه و استخراج آب بودند.