واضح آرشیو وب فارسی::
رئیس مجلس شورای اسلامی در یک گردهمایی با مراکز خیریه و گروههای جهادی دانشگاهی در سراسر کشور، به این نکته اشاره کرد که فضای کار جهادی، مهمترین فضایی است که افراد میتوانند در آن حرف انقلابی بزنند. او تأکید کرد که در گروههای جهادی باید اجازه داده شود افراد با هر سلیقهای شرکت کنند، بدون اینکه بر اساس انقلابی یا غیرانقلابی بودن یا مومن یا غیرمومن بودن آنها تفکیک شود. او اعلام کرد که کار جهادی به معنای تداوم فرهنگ اربعین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد که درباره فعالیتهای داوطلبانه خیریه و بحثهای جهادی، تفاوت اصلی
بین انجام این کارها در محیط دانشگاه و در جامعه به طور کلی و توسط افراد دیگر وجود دارد. این تفاوت مربوط به واقعیت است که دانشگاه محل ترویج علم است و بهرهبرداری از فرصتها و فرهنگ خیر و نیکوکاری و فرهنگ جهادی با مبانی آن در آنجا بیشتر است و تجربهها به همراه یکدیگر قرار میگیرند.
وی افزود که مهمترین فرصتهای فناوریهای اجتماعی و آموزش مهارتی برای پیشبرد آینده و پیشرفت ایران است، و این کارهای جهادی است. روحیه جهادی بر اساس اراده داوطلبانه اشخاص است و تحت تأثیر عوامل خارجی قرار نمیگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اصرار تأکید کرد که کار جهادی برای خدا هیچگاه خسته کننده نیست و همچنین بینتیجه نمیماند. او بیان کرد که کار جهادی برخلاف ساختارها و تقسیمبندیها انجام میشود و در یک فضایی که به ایثار و خودسازی نیز نیاز دارد.
رئیس مجلس اظهار داشت که برای فعالیتهای جهادی نیاز به الگوهای اجتماعی منسجم و مبتنی بر تئوری است و در این زمینه در حوزه مدیریت دانشی عقبمانده هستیم. او شبکهسازی و برنامهریزی دقیق را برای کار جهادی ضروری دانست و بیان کرد که کار داوطلبانه نباید با نظم و انضباط و دقت علمی در تضاد باشد.
همچنین، رئیس مجلس درباره تجربههای قبل از جنگ تحمیلی و پس از پیروزی انقلاب ایران صحبت کرد و بیان کرد که در آن زمان بسیج جهاد سازندگی را در روستاها انجام میداد و همه به سمت محرومیتزدایی حرکت میکردند. اما بعد از شروع جنگ، فعالیتها به دفاع مقدس متمرکز شد و نهادسازی و سازماندهی صورت گرفت. او تأکید کرد که در حال حاضر نیز برای رسیدن به پیشرفت و غلبه بر مشکلات اقتصادی، نهادسازی برای عملکرد منظم و هماهنگ بسیار مهم است.
در پایان، رئیس مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که در حوزه اقتصادی کسی فرار نمیکند و برای رسیدن به اهداف اقتصادی باید با همان انگیزه و تمامیت روحی جنگی به کار پرداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید داشت که کار برای خدا هرگز خستگی و ناامیدی ندارد و همچنین بدون نتیجه هم نمیماند. او به این موضوع اشاره کرد که خاستگاه کار جهادی از نظام بروکراسی اداری و طیف بندی نیست، بلکه در یک فضای توام با ایثارگری و از خودگذشتگی انجام میشود. رئیس مجلس همچنین توضیح داد که ماهیت و صورت کار جهادی داوطلبانه است و برنامه هفتم توسعه نیز یک بندی را برای گروههای میانی و جهادی و نیروهای داوطلب در نظر گرفته است تا در سیستم نظام اداری مانعی بر سر راه کارهای جهادی نشود.
رئیس مجلس با اشاره به نیاز به الگوهای اجتماعی در عرصههای مختلف، اظهار کرد که ما به مبانی نظری منسجم و جمعبندی در فعالیتها نیاز داریم و از نظر ویژگیهای مدیریت دانشی عقب هستیم. وی شبکهسازی و برنامهریزی دقیق و اثربخش را در این عرصه مهم دانست و تأکید کرد که پایدارسازی کارها بسیار مهم است. همچنین افزود که کار داوطلبانه منافاتی با نظم و انضباط و کار دقیق علمی ندارد.
وی با یادآوری ایام بعد از پیروزی انقلاب تا قبل از زمان جنگ تحمیلی، به اهمیت بسیج و جهاد سازندگی در روستاها اشاره کرد و با بیان اینکه در این دوران همه به سمت محرومیتزدایی حرکت میکردند، اظهار کرد که همه گام بر میداشتند و بسیجیها در دفاع مقدس به جبهه راه نمیدادند. او تاکید کرد که در حال حاضر نیز باید با نهادسازی و سازماندهی منظم در مسیر پیشرفت و غلبه بر مشکلات اقتصادی حرکت کنیم و نهادسازی اقتصادی به همان نحوه نهادسازی در جبهه دفاع مقدس باشد.