رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران اعلام کرده است که در حال حاضر تعداد سالمندان در کشور به ۱۰ میلیون نفر رسیده و افزایش سریع جمعیت سالمندی بسیار نگرانکننده است. وی بیان کرده که تا سال ۱۴۳۰ تقریباً تعداد سالمندان در کشور به سه برابر جمعیت فعلی افزایش خواهد یافت. به اظهار وی، سند ملی سلامت سالمندی تا به امروز به صورت کامل اجرایی نشده است و اقدامات لازم در این زمینه انجام نشده است. او همچنین نیاز به تقسیم کار مناسب برای اجرای این سند را مورد تأکید قرار داده و بر لزوم اصلاح کمیتههای مختلف در این زمینه اشاره کرده است.
رییس مرکز تحقیقات سالمندی به اشتراک گذاشته که بحران و چالش سالمندی در کشور به ابعادی فراتر از وظایف یک یا دو وزارتخانه محدود نیست و ما با یک اَبَر بحران سالمندی روبرو هستیم که برای مدیریت آن نیاز به تصمیمات حاکمیتی جدی داریم. او بیان کرده است که مسائل مرتبط با سالمندی از جمله بازنشستگی و مسائل مالی صندوقهای بازنشستگی چالشهای بسیاری دارند و مدیریت این موضوعات نیاز به تدابیر برای حل مشکلات دارد. وی همچنین به اهمیت تشکیل جلسه شورای ملی سالمندی اشاره کرده و تأکید کرده که این جلسات بر اساس سند ملی سلامت سالمندی باید هر شش ماه یک بار برگزار شود، اما متأسفانه این اقدام در دو سال گذشته انجام نشده است.
رئیس انجمن علمی طب سالمندان ایران اظهار نگرانی نموده که در حال حاضر در کشور، تقریباً ۱۰ میلیون نفر جمعیت سالمند داریم که دارای چندین بیماری همزمان هستند. او تأکید داشته که اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نشود، منابع لازم برای درمان بیماران سالمند در آینده ممکن است کمبود داشته باشیم و بنابراین باید بیشتر به جلوگیری از ابتلا به بیماریها توجه کنیم. این نکته را نیز اشاره میکند که تاکنون برنامههای کافی برای تأمین بهداشت سالمندان در کشور اجرا نشده است.
او در مورد افزایش جمعیت سالمندان در ایران تا سال ۱۴۳۰ تأکید دارد که این مسأله نگرانکننده است و نیاز به مدیریت جدی دارد. سرعت رشد جمعیت سالمندان در کشور به صورت ناگهانی افزایش یافته است و این افزایش سریعتر از کشورهای توسعه یافته است. او به توجه به این مسأله ابر بحرانی و نیاز به عزم حاکمیتی برای مدیریت آن اشاره میکند.
رئیس انجمن علمی طب سالمندان ایران همچنین به اهمیت برگزاری جلسات شورای ملی سالمندی و تأکید بر ادامه تشکیل این جلسات به صورت منظم اشاره کرده و توجه به این مسأله را لازم میداند. او تأکید دارد که برای مدیریت چالشهای مرتبط با سالمندی، نه تنها به اقدامات سازمانهای بهداشتی بلکه به تعامل و همکاری بین وزارتخانهها و ارگانهای مختلف نیز نیاز داریم.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی در ایران نکات مهمی را مورد بحث و بررسی قرار داد. او به اهمیت مسائل مرتبط با سالمندی در جامعه اشاره کرده و بیان کرده که ۶۰ درصد منابع بیمهای کشور برای پرداخت به بازنشستگان صرف میشود، درحالی که جمعیت بازنشستگان در حال افزایش است. او بیان کرده که نیاز به تدابیر و عزم حاکمیتی برای مدیریت این چالش وجود دارد و این موضوع باید به جدیت در نظر گرفته شود.
وی به اهمیت ادامه تشکیل جلسات شورای ملی سالمندی اشاره کرده و تأکید کرده که نیاز به همکاری بین وزارتخانهها و ارگانهای مختلف در مواجهه با چالشهای مرتبط با سالمندی و پیری جمعیت وجود دارد. همچنین، وی به اهمیت پیشگیری از بیماریها و اهمیت مراجعه منظم به پزشک برای غربالگری و پیشگیری از بیماریها در دهههای پایانی عمر افراد پرداخته و تصریح کرده که بسیاری از بیماریهای سالمندی قابل پیشگیری هستند.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی در ایران به بحران سالمندی و چالشهای آن اشاره کرده و بیان کرده که این مسئله به ویژه برای آدمهای ساکن در مناطق شهری مشکلتر است. او به نقش متخصصان طب سالمندی در مراقبت از سالمندان اشاره کرده و بیان کرده که نیاز به افزایش تعداد این متخصصان در کشور وجود دارد.
همچنین، او به مشکلات موجود در زمینه تربیت متخصصان طب سالمندی اشاره کرده و اعلام کرده که تاکنون تعداد متخصصان کمی در این رشته تربیت شدهاند، اما از سال جاری تصمیم گرفته شده تا تعداد بیشتری از متخصصان طب سالمندی تربیت شوند. وی به ضرورت آموزش نیروی انسانی در ردههای مختلف مرتبط با سالمندان اشاره کرده و بیان کرده که نه تنها متخصصان طب سالمندی، بلکه همه افرادی که با سالمندان در تماس هستند، نیاز به آموزش دارند.
دلبری در انتها به اهمیت مدیریت مناسب جمعیت سالمندان و توجه به نیازهای آنها اشاره کرده و تأکید کرده که باید به جدیت به این مسئله پرداخته شود.