واضح آرشیو وب فارسی:: یکی از مهمترین بخشهای زندگی تمام افراد متاهل، برقراری روابط زناشویی یا همان رابطه جنسی با همسر است. همه افراد تمایل دارند که یک رابطه جنسی لذتبخش، سالم، باکیفیت و امن را تجربه کنند. همانطور که میدانیم بسیاری از بیماریهای مقاربتی و عفونتهای مختلف با برقراری ارتباط جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل میشوند و استفاده از کاندوم علاوه بر اینکه یک وسیله پیشگیری از بارداری زنان به شمار میآید، به عنوان یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال بیماریهای مقاربتی در سراسر جهان نیز طرفداران بسیار زیادی دارد.
سوالاتی که برای بسیاری از اطراف پیش میآید این است که آیا کاندوم و عفونت میتوانند به هم مرتبط باشند؟ کاندوم تا چه حدی در ایجاد عفونتهای مختلف در اندامهای جنسی زنان و مردان نقش دارد؟ برای رسیدن به جواب این سوالات تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم درباره رابطه کاندوم و عفونت صحبت کنیم.
رابطه کاندوم و عفونت
شاید برای عدهای از افراد رابطه کاندوم و عفونت کمی عجیب به نظر برسد و این سوال را در ذهن آنها ایجاد کند که چطور ممکن است استفاده از کاندوم به عنوان یک وسیله مراقبتی و پیشگیری از بارداری در ایجاد عفونت در اندامهای تناسلی زنان و مردان نیز نقش داشته باشد؟ آیا کاندوم باعث عفونت میشود؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که استفاده صحیح از کاندوم و رعایت تمام نکات بهداشتی در زمان استفاده از این وسیله، هرگز باعث ایجاد عفونت نخواهد شد.
همه کاندومها جزو محصولات یکبار مصرف به شمار میروند؛ بنابراین بعد از یک بار استفاده در حین رابطه زناشویی و اتمام رابطه باید آنها را دور انداخت. برای جلوگیری از ایجاد رابطه بین کاندوم و عفونت این محصول را هرگز زودتر از شروع رابطه جنسی از بستهبندی آن خارج نکنید.
زن و شوهرهایی که کاندوم را زودتر از شروع رابطه جنسی از بستهبندی خارج میکنند، شرایطی به وجود میآورند که تمام عوامل بیماریزا، ویروسها، باکتریها و آلودگیهای موجود در هوا روی کاندوم انباشته شوند و در زمان استفاده به اندامهای جنسی افراد نفوذ پیدا کند و باعث ایجاد عفونت شوند. بدن برخی از افراد به کاندوم حساسیت دارد.
گاهی اوقات علائم حساسیت به کاندوم به علائم عفونت در دستگاه تناسلی شباهت زیادی دارد. این افراد برای درمان حساسیت به کاندوم باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند و برند کاندوم خود را طبق نظر پزشک تغییر دهند.
انواع عفونت در زنان
همانطور که در بخش قبلی مقاله نیز اشاره کردیم، بین کاندوم و عفونت رابطهای وجود ندارد؛ اما استفاده از کاندوم آلوده میتواند منجر به عفونت در اندام تناسلی زنان شود. رایجترین انواع عفونت در زنان عبارتاند از:
- عفونت قارچی واژن
- عفونت ویروسی واژن
- عفونت باکتریایی واژن
- تریکوموناس واژینالیس
- عفونت کلامیدیا یا واژینیت کلامیدیایی
- عفونت سوزاک یا گونوره
- التهاب غیرعفونی واژن
- ولوددینیا یا درد مزمن در فرج
انواع عفونت در مردان
استفاده از کاندوم آلوده و نامرغوب فقط در ایجاد عفونت در دستگاه تناسلی زنان تاثیرگذار نیست. بلکه رابطه کاندوم و عفونت در دستگاه تناسلی مردان نیز بارها مشاهده شده است. عدم رعایت نکات بهداشتی و برقراری رابطه جنسی با افراد مبتلا به بیماریهای مقاربتی باعث انتقال بیماری و ایجاد عفونت در اندام تناسلی مردان خواهد شد. انواع عفونت در مردان عبارتاند از:
- عفونت ناشی از بیماری تبلخال تناسلی
- عفونت ناشی از ابتلا به زگیل تناسلی
- عفونت بیماری سیفلیس
- عفونت بیماری سوزاک
- عفونت و التهاب مجاری ادراری
- عفونت تریکومویای
- عفونت استرپتوکوکی
- عفونت پیتریازیس
- عفونت بالانیت یا التهاب سر آلت تناسلی
- عفونت پوستیت یا التهاب پوست ختنهگاه
- عفونت بالانوپوستیت یا التهاب همزمان سر آلت و پوست ختنهگاه
انواع کاندوم و رابطه آنها با عفونت
کاندومها انواع متنوعی دارند که عبارتاند از: کاندومهای ساده، کاندومهای تاخیری و کاندوم خاردار. برخی از افراد به کاندومهایی که از جنس لاتکس هستند حساسیت دارند و بلافاصله بعد از استفاده از کاندوم حین رابطه جنسی علائم عفونت در اندام تناسلی آنها بروز پیدا میکند. در تولید کاندومهای تاخیری از موادی مانند بنزوکائین، لیدوکائین، اسپرمکش و روانکننده استفاده میشود.
اگر کسی به این مواد حساسیت داشته باشد، علائمی مانند عفونت در اندام تناسلی او ظاهر خواهد شد. کاندومهای ساده، تاخیری و خاردار علاوه بر اینکه از انتقال بیماریهای مقاربتی و بارداری جلوگیری میکنند، در ایجاد علائم عفونت نیز نقش دارند. علائم رابطه بین کاندوم و عفونت بلافاصله بعد از مدتی استفاده از این وسیله بروز پیدا میکند.
انواع جنس کاندوم
کاندومها انواع مختلفی دارند و با جنسهای متنوعی از طریق داروخانهها و فروشگاههای لوازم جنسی به فروش میرسند. انواع جنس کاندومهای موجود در داروخانهها و فروشگاههای لوازم جنسی شامل کاندوم لاتکس، کاندوم پلیاورتان، کاندوم پوست بره، کاندوم پلیایزوپرن هستند. از بین همه این کاندومها، کاندومهای تولید شده با مواد اولیه لاتکس به دلیل داشتن پروتئین طبیعی در ترکیبات خود در بسیاری از افراد عامل ایجاد عفونت میشود. این افراد برای جلوگیری از رابطه کاندوم و عفونت ناشی از مواد لاتکس باید از انواع دیگر کاندوم در زمان برقراری رابطه جنسی استفاده کنند.
کاندوم ضد حساسیت و ضد قارچ
به افرادی که برای اولین بار قرار است رابطه جنسی را تجربه کنند و در معرض استفاده از کاندوم و عفونت قرار دارند، خرید کاندوم ضد حساسیت و ضد قارچ پیشنهاد میشود. این افراد برای خرید راحت کاندوم ضد حساسیت و ضد قارچ به یکی از داروخانهها یا فروشگاههای آنلاین مثل داروخانه داروچی مراجعه کنند و کاندومها را در درب منزل تحویل بگیرند. در تولید کاندومهای ضد حساسیت و ضد قارچ از مواد روانکننده هم استفاده شده است. این مواد مانع از ایجاد درد در زمان برقراری رابطه جنسی میشوند. این نوع کاندوم علیرغم نازکی از مقاومت بسیار زیادی برخوردار است و احتمال ابتلا به عفونت را به میزان زیادی کاهش میدهد.
جمعبندی
در این مقاله توضیح دادیم که استفاده از کاندوم یکی از بهترین روشهای جلوگیری از بارداری و پیشگیری از انتقال بیماریهای مقاربتی است؛ اما در صورت استفاده از کاندومهای آلوده که زودتر از زمان برقراری رابطه جنسی از بسته خود خارج و آلوده شدهاند، احتمال ابتلا به عفونت در اندام تناسلی زنان و مردان افزایش مییابد. برای جلوگیری از عفونت بهترین کار استفاده از کاندوم های ضد قارچ و ضد حساسیت است.
سوالات متدوال
1- آیا کاندوم باعث عفونت میشود؟
در صورت توجه به تاریخ انقضای کاندوم، استفاده صحیح از این وسیله یکبار مصرف و خارج نکردن زودهنگام آن از داخل بسته، کاندوم باعث ایجاد عفونت نخواهد شد.
2- دلایل پاره شدن انواع کاندوم چیست؟
جایگذاری نامناسب، گذشتن تاریخ انقضای کاندوم، استفاده مجدد از کاندوم و بیدقتی در باز کردن بستهبندی کاندوم مهمترین دلایل پاره شدن کاندوم هستند.
3- آیا امکان استفاده مجدد از کاندوم وجود دارد؟
کاندومها محصولاتی بهداشتی، استریل و یکبار مصرف هستند و استفاده مجدد از آنها نه تنها بهداشتی نیست؛ بلکه عامل ایجاد عفونت است، اثربخشی این وسیله را در پیشگیری از بارداری از بین میبرد.
4- بهترین روش نگهداری از کاندوم چیست؟
کاندوم باید در جایی خشک، خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شود و قبل از استفاده به تاریخ انقضای آن توجه شود.