تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 7 فروردین 1402    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1721308690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روش‌های طلایی که به کمک آنها می‌توانید کلاهبرداران پیامکی را بشناسید!


واضح آرشیو وب فارسی::

این روزها که تمام امور زندگی ما به سمت مدرن شدن پیش رفته است، کلاهبرداری‌ها هم رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته‌اند. بارها پیرامون تبلیغات پیامکی و ارسال پیامک انبوه با هم صحبت کرده‌ایم. تمامی مزایای این روش تبلیغاتی پر طرفدار را مورد بررسی قرار داده‌ایم. اما در کنار تمامی این خوبی‌ها و میزیت‌ها، امروز شاهد کلاهبرداری‌های پیامکی هم هستیم. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که چگونه پیامک‌های مشکوک به کلاهبرداری را تشخیص دهید. با ما همراه باشید.

 

کلاه‌برداری پیامکی چیست؟

به طور کلی به تمامی متون پیامکی که موجب ایجاد مزاحمت یا سوء استفاده مالی و روانی برای مخاطبان می‌شود، کلاهبرداری پیامکی می‌گویند. یکی از وظایف سامانه‌های معتبر پیامکی؛ افزایش دانش پیامکی با پیامک است. بدین صورت که از طریق پیامک راه‌هایی که منجر به کلاه برداری پیامکی می‌شود را به مخاطبان آموزش دهد. البته پلیس فتا هم این روزها سعی بر افزایش دانش مردم از طریق ارسال پیامک می‌کند. اما کافی نیست و بهتر است که سامانه‌های پیامکی نیز به یاری این نهاد امنیتی درآیند.

راه‌های تشخیص پیامک کلاهبرداری

پیامک‌هایی که حاوی متن مشکوک هستند؛ چند سالی می‌شود که بسیار باب شده است. در سالهای ابتدایی چون دانش مردم زیاد نبود، کلاهبرداری‌ها بیشتر رخ می‌داد. اما در چند سال اخیر به دلیل اطلاع رسانی زیاد این موارد به حداقل رسیده است. اما باز هم نکاتی را در این قسمت برایتان شرح خواهیم داد که کمک می‌کند هیچ وقت این اتفاق برای شما رخ ندهد.

درخواست اطلاعات شخصی

اگر در پیامک ارسالی اطلاعات شخصی مانند کدملی، شماره شناسنامه، کد پستی و آدرس و ... را از شما درخواست کردند، این بدان معناست که شخص ارسال کننده کلاه بردار است. چرا که اگر از سازمان یا ارگان خاصی اطلاعات نام برده را بخواهند، یا از شما درخواست دارند که در سایت درج کنید و یا حضوری مراجعه کنید. همچنین شماره کارت عابر بانک، cvv2، رمز کارت و .. را هم در اختیار کسی قرار ندهید.

 

پیشنهادهای عجیب و هیجان انگیز

پیامک‌هایی که در آن از برنده شدن لاتاری یا مبلغ پول قابل توجهی صحبت شده است به احتمال بسیار زیاد کلاهبرداری است. معمولا در این گونه پیام‌ها شماره ملی و شماره کارت عابر بانک را درخواست می‌کنند تا مبلغ برنده شده را واریز کنند. به هیچ عنوان اطلاعات خواسته شده را در اختیار قرار ندهید.

درج لینک‌های مشکوک

برخی پیامک‌ها حاوی موضوعاتی هستند که در آن از مخاطب دعوت می‌شود که به لینکی مراجعه کنند. البته این را اضافه کنیم که پیامک‌های تبلیغاتی زیادی هستند که لینک ارسال می‌کنند و به خودی خود، نمی توان گفت هر پیامکی که حاوی لینک بود مشکوک است. معمولاً پیامک‌های کلاهبرداری که لینک دارند، حاوی متنی هستند که یا ایجاد هیجان در شما دارد و یا ترس. همچنین دیده شده است که وقتی مخاطب وارد لینک می‌شود درخواست می کنند که برای مثال 200 تومان باید مبلغ واریز کنید تا فیش یا هر چیز دیگری برای شما نمایش داده شود. و اینجاست که اگر واریز صورت گیرد به جای دو هزار تومان دو میلیون تومان از حساب شما کم می‌شود. پس به صورت کلی به متن پیامک‌هایی که حاوی لینک هستند دقت کنید. و اگر احساس کردید مشکوک هستند وارد لینک نشوید.

لحن فوری و استرس آور در پیامک

یک سری از پیامک‌ها لحن فوری دارند و در شما ایجاد استرس می‌کنند. مثلا اگر فلان اطلاعات را تا چند دقیقه دیگر به این شماره ارسال نکنید، کارت عابر بانک شما مسدود می‌شود. چنین پیامک‌هایی که لحن فوری دارند، همیشه کلاهبرداری هستند.

غیرفعال شدن ایمیل یا حساب کاربری دیگر

گاهی فرد کلاهبردار با شما آشناست. به راحتی ایمیل یا اکانت دیگری از شما را هک می‌کند و از شما می‌خواهد برای بازگرداندن آن اطلاعاتی را برای او پیامک کنید. در این صورت نیز به هیچ عنوان اطلاعاتی ندهید. 

بررسی شماره‌ی ارسال کننده پیامک

حتما شماره‌ای که پیامک با آن ارسال شده است را بررسی کنید. اگر شماره‌ی شخص باشد که صد در صد کلاه برداری است. اما اگر شماره از سمت سامانه و پنل پیامکی باشد، باید بررسی کنید.

معمولا مجموعه‌های بزرگ ارسال پیامک با امنیت بالا را از طریق سامانه‌های پیامکی معتبر انجام می‌دهند؛ که قابل اعتماد هستند.

چرا سامانه‌های پیامکی، معتبر هستند؟ 

پنل‌های اس ام اس به سامانه پیامکی امن معروف است. چرا که هنگام ثبت نام برای دریافت پنل کابری اطلاعات حقوقی و حقیقی مانند کارت ملی، عکس شناسنامه، عکس مجوز و ... دریافت؛ استعلام‌های لازم گرفته می‌شود و بعد از تایید تمامی آنها پنل اس ام اس در اختیار مجموعه درخواست کننده گذاشته می‌شود. پس در نتیجه سامانه‌های پیامکی قابل اطمینان هستند.

اگر پیامک جعلی دریافت کردیم باید چه اقدامانی انجام دهیم؟

اول از همه باید مطمئن شوید که پیامک واقعا جعلی است. پس تمام مواردی که در بالا گفتیم را بررسی کنید. در نهایت اگر متوجه شدید که پیامک جعلی است باید به پلیس فتا گزارش دهید. برای گزاری کافیست به سایت www.cyberpolice.ir مراجعه کنید.

اگر از شما کلاهبرداری انجام شد، و به قول معروف کار از کار گذشت، حتما به صورت حضوری به اداره‌ی نیروی انتظامی مراجعه کنید و شکایت خود را همراه با مدارک مورد نیاز در اختیار پلیس قرار دهید تا اقدامات لازم انجام گیرد.

سخن آخر

این روزها متاسفانه شاهد آن هستیم که افراد سودجو، تمام تلاش خود را می‌کنند تا در کمترین زمان کلاهبرداری کنند. بالا بردن دانش جمعی یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای جلوگیری از این گونه سواستفاده‌هاست. حتما برای شما هم تا کنون بارها پیش آمده است که پیامکی را از طرف پلیس فتا داشته‌اید که در آن یک نکته‌ی مهم جهت جلوگیری از سوءاستفاده و کلاهبرداری بیان شده است. حتما این پیامک‌ها را جدی بگیرید. به هیچ عنوان اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و اگر به صورت اینترنتی یا پیامکی اطلاعاتی از شما خواسته شد، حتما قبل از بیان اطلاعات، شرایط را بررسی کنید تا این اطمینان حاصل شود که از چه مجموعه یا ارگانی به شما پیامک ارسال شده است. درست است که امروزه تشخیص غلط و درست کمی سخت شده است. اما اگر آگاهانه و با تدبیر عمل کنیم و همچینین کمی سطح مطالعه خود را بالا ببریم، گرفتار افراد سودجو نخواهیم شد.

 

 






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1286]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


سرگرمی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن