واضح آرشیو وب فارسی::
درد عصب سیاتیک برای بسیاری از بیماران غیرقابل تحمل است. این درد می تواند به بخشهای مختلفی از بدن انتشار پیدا کند. به همین دلیل، بیماران بسیاری با علائم سیاتیک پای چپ به کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد مراجعه می کنند تا مورد درمان قرار بگیرند.
عصب سیاتیک، از مهم ترین اعصاب بدن است که وظیفه نقل و انتقالات عصبی را بر عهده دارد. سیاتیک عصبی قطور است که از کمر تا کف پا ادامه دارد. در صورت وارد شدن هرگونه فشار و یا ضربه این عصب، درد شدیدی، ناحیه کمر تا انتهای پا را فرا می گیرد.
در اثر ورزش های سنگین و یا تصادف، فشار زیادی به این عصب وارد می شود. اگر آسیب شدید باشد ممکن است حتی توانایی حرکت از فرد گرفته شود. خط اول مقابله با درد سیاتیک، مراجعه زودهنگام به پزشک برای معاینه وضعیت است.
فتق دیسک کمر، به هم فشردگی مهره های ستون فقرات و تنگ شدن کانال های نخاعی از دیگر عواملی است که باعث فشار آمدن به آن می شود. در این حالت ها درد شدید و مداومی به عصب سیاتیک وارد می شود و می تواند بسیار خطرناک و آزاردهنده باشد.
روش های درمانی
گرفتگی و درد سیاتیک در یک پا، روشهای درمانی خاص خودش را دارد که با رعایت هرکدام، می توان احساس وجود درد را تخفیف داد تا در سریع ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه نمود.
استراحت دادن به خود بعد از احساس درد
در اولین قدم، بعد از احساس به وجود آمدن درد، بیمار باید به خود استراحت بدهد و دست از فعالیت بکشد. استراحت در بستر برای کاهش فشار وارده به پا و عصب، در زمان کوتاهی، آرامش را به بیمار برمیگرداند.
انجام تمرینات کششی پیوسته
در هر ورزشی، چند حرکت کششی برای افزایش انعطاف عضلات وجود دارد. انجام دادن چند حرکت آرام و پیوسته، به سرعت درد را تسکین می دهد. زیرا ممکن است علت درد تنها خشکی عضله و مفاصل باشد.
استفاده از کمپرس گرم
قرار دادن کمپرس گرم روی ناحیه ای که درد در آن متمرکز است، بسیار آرامش بخش و موثر است. اگر این روش چندان جواب نداد می توانید از دوش آب گرم نیز نیز استفاده کنید.
تشخیص چگونه انجام میشود؟
با بروز علائم اولیه و مراجعه به پزشک ارتوپد، معاینات اولیه توسط ایشان انجام می شود. پزشک سوالاتی مبنی بر زمان شروع نشانه ها و مدت آنها سوال می کند. سن، جنسیت، شرایط فیزیولژیکی بدن و شدت ناراحتی و مشکلات این بیماری، نیز در معاینه در نظر گرفته می شود.
در ادامه هرگونه علامت مرتبط و غیرمرتبط دیگری از این بیماری نیز باید به پزشک توسط بیمار گزارش شود. مثلا به جود آمدن درد تنها در یک پا، ممکن است همراه با گزگز و گرفتگی و خواب رفتگی پا نیز همراه باشد که و توجه چندانی به آن نشود. شناسایی تمام نشانه ها و بررسی آنها، پزشک و بیمار را در مسیر بهتری از تشخیص و درمان قرار میدهد.
مصرف دارو زیر نظر پزشک
پزشک ارتوپد با توجه به شرایط بیمار و وضعیت بیماری، دارو تجویز می کند. این داروها از دسته های مختلفی هستند. داروهای مسکن، شل کننده های عضلات، ضد تشنجها و داروهای استروئیدی. این طیف متفاوت از داروها، به میزانی که بیمار نیاز دارد و با توجه به علت بیماری، تجویز میشوند. مهم ترین در مصرف داروهای ذکر شده، مصرف آنها در مدت زمان مقرر است تا بهترین نتیجه حاصل شود. هرگونه عارضه حانبی نیز باید سریعا به دکتر گزارش شود.