واضح آرشیو وب فارسی::
خرید هدست گیمینگ یکی از دغدغه های اساسی گیمرهاست .اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید در دنیای بازی غرق شوید و از تک تک لحظات آن لذت ببرید، باید بدانید که در کنار تعامل ذهنی و حس دیداری، عنصر مهم دیگری به نام حس شنیداری نیز بر تجربه گیمینگ شما تاثیرگذار است. اما این که حس شنیداری بازیها چطور به ما منتقل میشود اهمیت زیادی دارد. برخی ترجیح میدهند که از اسپیکرهای معمولی مجزا یا اسپیکرهای تلویزیون استفاده کنند. اما گیمرهای حرفهایتر و کسانی که قصد دارند از صداگذاری و موسیقی بازی حداکثر لذت را ببرند، از هدست گیمینگ استفاده میکنند. هدستهای گیمینگ انواع مختلفی دارد و هر کدام نیاز قشر خاصی را برطرف میکند.
انواع مختلف هدست گیمینگ از نظر نوع درایور
به طور کلی هدستها بر اساس نوع و قطر درایور به کار رفته در آنها به سه دسته تقسیم بندی میشوند: هدستهای داخل گوشی، هدستهای روگوشی و هدستهای دور گوشی. هر کدام از این هدستها قابلیتها و ویژگیهای منحصربفرد خود را دارند و گیمرها ممکن است بر اساس سلیقه خود هدست داخل گوشی، هدست رو گوشی و هدست دور گوشی را انتخاب کنند.
هدست داخل گوشی درایور کوچکی دارد و همانطور که از نام آن پیداست در درون گوش قرار میگیرد. فاصله درایور هدستهای داخل گوشی با پرده گوش اندک است و صدای واضحی را منتقل میکند. گرچه این هدستها کوچک و قابل حمل هستند و معمولا قیمت کمتری دارند، اما به دلیل اندازه کوچک درایور، نمیتواند گستره وسیعی از فرکانسهای صوتی را پوشش دهد. همچنین استفاده طولانی مدت از هدستهای داخل گوشی ممکن است باعث خستگی شود و به گوش آسیب وارد کند.
نوع دوم، هدستهای روگوشی هستند که اندازه درایور آنها نسبت به هدستهای داخل گوشی بزرگتر است. یعنی هم میتواند گستره وسیعتری از فرکانسهای صوتی را پوشش دهد و هم صدای بلندتری تولید کند. این هدستها دارای پد به خصوصی هستند که به خوبی روی گوش قرار میگیرد. اما صدای اطراف به طور کامل ایزوله نمیشود و ممکن است در حین گوش دادن به موسیقی یا بازی کردن، صداهای بلندی که در محیط اطراف وجود دارد، به داخل گوش راه پیدا کند. قیمت هدستهای روگوشی نسبت به قیمت هدستهای داخل گوشی بیشتر است، اما آسیب کمتری به پرده گوش وارد میکند. با این حال اگر در مدت زمانی طولانی از این هدستها استفاده کنید، شاید باعث خستگی و اذیت شدن لاله گوش شود.
نوع سوم، هدستهای دور گوشی هستند که نسبت به هدستهای روگوشی درایور بزرگتری دارند، گستره بیشتری از فرکانس صوتی را در برمیگیرند و البته صدای بلندتری دارند. بسیاری از هدستهای دور گوشی دارای گوشیهای بزرگی هستند که فضای دور گوش را ایزوله میکنند تا صدای محیط به داخل گوش راه پیدا نکند. گرچه قیمت هدستهای دورگوشی به نسبت بالاتر است، اما وقتی در مورد یک هدست گیمینگ تمام عیار و استفادههای حرفهای صحبت میکنیم، باید بدانیم که بهترین انتخاب، هدستهای دور گوشی است.
انواع مختلف هدست گیمینگ از نظر نوع اتصال
اما از جنبهای دیگر، هدستهای گیمینگ به دو دسته هدست با سیم و هدست بی سیم تقسیمبندی میشوند. هدست گیمینگ با سیم، معمولا با دانگل USB یا جک ۳.۵ میلیمتری به سیستم یا کنسول متصل میشود. برخی از هدستهای با سیم، از جک ۳.۵ میلیمتری تک شاخهای استفاده میکنند (یعنی ورودی و خروجی هدست روی یک شاخه قرار دارد) که برای استفاده در لپتاپ و برای کسانی که خرید هدست گیمینگ PS4 یا PS5 را در نظر دارند مناسب است. برخی دیگر از هدستها، از جک ۳.۵ میلیمتری دو شاخهای استفاده میکنند و ورودی و خروجی را از هم تفکیک میکنند. اگر گزینه خرید هدست کامپیوتر را در نظر دارید، هدست ریزر میتواند برایتان مفید باشند. همچنین میتوانید با استفاده از یک رابط ساده، حالت دو شاخهای را به حالت تکشاخهای تبدیل کنید، یا برعکس. در رابطه با هدست گیمینگ با سیم، باید به کیفیت و طول سیم نیز دقت داشته باشید.
اما نوع دوم، هدست بی سیم است که راحتی بیشتری را برای کاربر به ارمغان میآورند. هدست گیمینگ بی سیم، میتواند مستقیما با استفاده از رابط بلوتوث به دستگاه متصل شود و یا از یک دانگل USB استفاده کند. امروزه استفاده از هدست بلوتوثی رواج بیشتری پیدا کرده است. هدست بلوتوث میتواند از هر سه نوع داخل گوشی، روگوشی و دور گوشی باشد. کاربران عمومی که از هدست بلوتوث برای گوش دادن به موسیقی و تماس با دیگران استفاده میکنند، معمولا از انواع کوچک داخل گوشی استفاده میکنند. هدست بلوتوث روگوشی، هم برای موسیقی و استفادههای عمومی و هم برای گیمینگ استفاده میشود. اما وقتی در مورد یک هدست گیمینگ حرفهای صحبت میکنیم، هدستهای با اندازه درایور بزرگ در ذهن ما تداعی میشود؛ هدست بلوتوث دورگوشی، بهترین نوع هدست بی سیم میباشد. سه نوع مشهور هدست PS4 و PS5 که با نامهای Gold، Platinum و هدست puls 3d شناخته میشوند، از هدستهای بلوتوثی خیلی خوبی هستند که دارندگان کنسولهای سونی را راضی میکند.
هدست میکروفون دار
امروزه تقریبا اغلب هدستها دارای میکروفون هستند و کمتر هدست یا هندزفری را میتوان پیدا کرد که از میکروفون برخوردار نباشد. منتهی چیزی که اهمیت دارد، این است که یک هدست میکروفون دار تا چه اندازه میتواند صدای ورودی به میکروفون را با کیفیتی بالا به سیستم، کنسول یا گوشی منتقل کند. مهمترین چیزی که یک هدست میکروفون دار باید از آن برخوردار باشد، قابلیت حذف نویز (Noise Cancelling) و صداهای اضافی است. قابلیت حذف نویز به این شکل کار میکند که هدست گیمینگ، با پیاده سازی یکسری الگوریتمهای صوتی، طیف گستردهای از فرکانسهای صوتی مزاحم (معمولا نویزهای ثابت) را حذف میکند و صرفا صدای کاربر را پردازش و منتقل میکند. همچنین در هدست گیمینگ دورگوشی، وقتی قابلیت حذف نویز با پدهای ایزوله کننده دور گوش ترکیب میشود، تجربه بسیار فوقالعادهای از مکالمه و ارتباط صوتی را به ارمغان میآورد.