واضح آرشیو وب فارسی::
شمال هر کشوری، دارای آب و هوای مرطوب و معمولا شرجی است چرا که عموما در نزدیکی آب های شمالی آن کشور یا منطقه قرار دارد. شاید بتوان این نوع آب و هوا را عاملی تاثیر گذار بر خلق و خوی مردم آن ناحیه دانست. برای مثال اگر بخواهیم شمال کشور خودمان ایران را در نظر بگیریم، می توان گفت که مردمی بسیار مهربان و مهمان نواز و البته همیشه شاد و خندان در خطه شمال مشغول کار و زندگی هستند. همچنین اگر بخواهیم از نظر فرهنگی و موسیقیایی آن ها را توصیف کنیم، می توان گفت که همیشه نوعی عاشق پیشگی و شادی در فرهنگ و نیز موسیقی این خطه، توجه مخاطب را به خود جلب می کند.
موسیقی خطه شمال که از جمله موسیقی های محلی به حساب می آید، خود نیز دارای انواع مختلفی است. این انواع را بر اساس مناطق و شهرهای مختلف شمالی دسته بندی کرده اند و گویش هر منطقه باعث شده تا اشعار و موسیقی های آن منطقه با منطقه دیگری در همان ناحیه متفاوت باشد. موسیقی مازنی، گیلکی، رشتی و دیگر موسیقی هایی که مطمئنا شما از شنیدن آن ها حال و هوا و حس بسیار خوبی پیدا می کنید. جالب است بدانید که استان مازندران با مرکزیت شهر ساری، در قسمت جنوبی دریای مازندران واقع شده است. این استان که یکی از پر جمعیت ترین مناطق ایران محسوب میشود، تعجبی ندارد که هنرمندان زیادی را در خود جای داده باشد و نوعی سبک موسیقی منحصر به خودش را داشته باشد که البته در مقایسه با دیگر آهنگ های شمالی، کاملا می توان تفاوت آن را حس کرد.
سبک شناسی آهنگ های مازندرانی
جالب است بدانید که مازندران به دلیل همسایگی با شهرها و استان های دیگر، از فرهنگ آنها تاثیر گرفته است و این رگه ها در موسیقی این منطقه جلوه پیدا کرده است. برای مثال مازندران از شرق با خراسان و ترکمن و از غرب با موسیقی گیلانی آمیخته شود. در مازندران هم مانند هر خطه دیگری زندگی مردم با موسیقی آمیخته شده است و آن ها در طول انجام فعالیت های روزانه در کوچه و بازار و سر شالیزارها از این موسیقی بهره می برند تا زندگی شاد تری داشته باشند. بنابراین جای هیچ تعجبی نیست که فرهنگ با موسیقی اجین شده باشد. شما می توانید انعکاس این موضوع را در انواع موسیقی مازندرانی ببینید. برای مثال مقام خوانی یکی از انواع مرسوم در این منطقه است.
امیری یکی از مقام های مهم مازندران است. آواز امیری به خودی خود دو نوع کوتاه و بلند دارد و از رایج ترین انواع اهنگ مازندرانی محلی محسوب میشود که در دشت و صحرا شنیده میشود. این نوه آهنگ های شمالی معمولا در جنوب مازندران رواج بیشتری دارند و در نواحی شمالی آن، بیشتر از آوازهای کتولی شنیده میشود. آوازهای کتولی بیشتر در وصف اخلاق و اعتقادات قومی خوانده میشوند. در ادامه انواع دیگری از آوازهای مازندرانی وجود دارند که شامل نوروز خوانی، چاووشی خوانی، تعزیه و دیگر موارد می شوند.
جالب است بدانید که مازندرانی ها دارای سازهای مختص به فرهنگ خودشان نیز هستند که در آهنگ های شاد مازندرانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این سازها می توان به دو تار، کمانچه، نقاره، سرنا و لَـلِـوا اشاره کرد که شاید نام ساز للوا در میان آنها کمتر به گوشتان خورده باشد. این ساز در واقع همان ساز ی است که در بین قشر چوپان ها و کوهستانی نشین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد تا در هنگام چرا کردن گله اوقاتی را با آن سپری کنند. تمامی این ساز ها در موسیقی مازندرانی و در اهنگ های شمالی، معنی و کاربرد خاصی دارند. برای مثال ساز سرنا معمولا بسیار پر سر و صدا است و بیشتر برای خبر دادن مورد استفاده قرار می گیرد.
دانلود اهنگ جدید مازندرانی
عموما این روزها تمامی آهنگ های مازندرانی و گیلکی و غیره را در گروه آهنگ های شمالی قرار می دهند و معمولا هم همه اهنگ شمالی را به شاد بودن آن می شناسند. لهجه شیرین هموطنان شمالی همیشه یکی از لهجه های شیرینی بوده است که مورد استقبال تمامی هموطنان قرار می گیرد. حالا تصور کنید که این لهجه شیرین را در آهنگ های زیبای محلی بشنوید و در آثار ماندگاری از خواننده های به نام شهر ها و استان های مختلف شمالی مانند دانیال جوان، وحید مرادی، ولی قاسمی ، علیرضا جلال و دیگر خواننده های مطرح امروزی...
این روزها شاید بتوان یکی از ترند ترین آهنگ های شمالی را، آهنگ یار جنگی من از وحید مرادی دانست که هم خود آهنگ و هم ریمیکسش نظر بسیاری از موسیقی دوستان را به خود جلب کرده است. اگر شما هم به شنیدن اهنگ شمالی شاد علاقه مند هستید و یا دوست دارید گردشی در بین آهنگ های مختلف داشته باشید و خواننده های مختلف آن را بشناسید، به شما پیشنهاد می کنیم تا گلچین اهنگ مازندرانی که سایت های معتبری مانند موزیکیشو ارائه می کنند را از دست ندهید.