واضح آرشیو وب فارسی::
گیاه آپارتمانی بابا آدم با نام علمی Arctium lappa از خانواده Araceae با نام های آلوکازیا و گوش فیل نیز شناخته می شود. گیاه آپارتمانی بابا آدم بومی مناطق مختلفی از آسیا، اروپا و آمریکا می باشد.
گیاه آپارتمانی بابا آدم با نام علمی Arctium lappa از خانواده Araceae با نام های آلوکازیا و گوش فیل نیز شناخته می شود. گیاه بابا آدم بومی مناطق مختلفی از آسیا، اروپا و آمریکا می باشد. همچنین این گیاه زینتی در ایران در محدوده شهرهای البرز و تفرش رشد می کند. گاها به عنوان گیاه فضای سبز مقابل هتل ها و رستوران ها هم کاشته می شود. اما پرورش و نگهداری این گیاه در محیط های پوشیده امکانپذیر است. بابا آدم خاصیت دارویی فراوانی دارد. در درمان بیماری ها پوستی مانند کچلی، آبسه، کهیر، پسوریازیس، اگزما و زخم ها موثر است.
مشخصات گیاه آپارتمانی بابا آدم
گیاه آپارتمانی بابا آدم دارای برگ های بیضی شکل و ساقه های کرک دار است. گل های بابا آدم به رنگ بنفش می باشد و میوه های آن به اندازه فندق و به رنگ زرد می باشد. گیاه بابا آدم ریشه های بلند با پوست قهوه ای رنگ دارد که مغز آن به رنگ سفید و شیرین همراه با بوی نامطبوعی است. ریشه های این گیاه دارویی حاوی موادی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، تانن و ویتامین C است. ریشه گیاه بابا آدم را می توان به صورت جوشانده و دم کرده مصرف نمود. تصفیه خون، درمان نقرس و تقویت سیستم ایمنی از ویژگی های بارز گیاه بابا آدم است.
انواع گیاه آپارتمانی بابا دم
- Alocasia calidora
- Alocasia zebrine
- Alocasia low rider
Alocasia Polly-
گیاه آپارتمانی بابا آدم با خواص دارویی فراوان
شرایط نگهداری گیاه آپارتمانی بابا آدم
دما: دمای رشد گیاه 15 تا 28 درجه سانتی گراد است. اگر گیاه بابا آدم در محیطی با دمای پایین قرار بگیرد قسمت پایین به خواب رفته و پس از تمام شدن فصل سرما به رشد خود ادامه می دهد.
آب: این گیاه هم مانند دیگر گیاهان آپارتمانی به 2 تا 3 بار آبیاری در طول هفته نیاز دارد. قبل از آبیاری از خشک بودن خاک گلدان مطمئن باشید.
نور: بهتر است گیاه آپارتمانی بابا آدم در تماس با نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. چون در تابش مستقیم نور احتمال سوختگی برگ های آن وجود دارد.
گلدان: هر دو سال یکبار گلدان گیاه را در اوایل فصل بهار تعویض کنید.
خاک و کوددهی: خاک سبک حاوی مواد آلی برای رشد گیاه مناسب است. استفاده از پیت ماس و پرلیت در خاک گلدان نیز توصیه می گردد. همچنین گیاه را دو هفته یکبار با کود رقیق شده 10-0-20 تغذیه کنید.
تکثیر: گیاه آپارتمانی بابا آدم از طریق ریزوم قابل تکثیر است. در صورتی که پاجوش حاوی ریشه بود به همراه مقداری خاک به گلدان دیگری انتقال بدهید.
هرس: برگ های مرده و مریض را از ساقه جدا کنید.
ریشه گیاه آپارتمانی بابا آدم
بیماری های گیاه آپارتمانی بابا آدم
گیاه آپارتمانی بابا آدم ممکن است در طول رشد خود مبتلا به آفت کنه تار عنکبوتی شود. همچنین حشراتی مانند شته، شپشک آرد آلود و کپک خاکستری می توانند دوره رشد گیاه را محدود کنند. از طرفی دیگر، آبیاری بیش از حد و زهکشی نامناسب گلدان باعث پوسیدگی ریشه در اثر قارچ می شود. اگر برگ های گیاه می ریزند به نور کمتری دسترسی دارد.