واضح آرشیو وب فارسی:: اسپیکر، باند و یا بلندگو، وسیلهای است برای تبدیل سیگنالهای الکترونیکی به امواج صوتی فیزیکی به گونهای که برای انسان قابل شنیدن باشد. سیگنالهای الکتریکی وارد شده به این دستگاه، توسط بلندگو تفسیر شده و با عقب و جلو کشیده شدن صفحه مخروطی شکل بلندگو آن را به امواج صوتی تبدیل میکند. در این مطلب میخواهیم کمی درخصوص انواع بلندگو و باند با شما صحبت کنیم.
در صورتی که قصد خرید تجهیزات صوتی را دارید، میتوانید از وبسایت فروشگاهی آوازک دیدن کرده و مدلهای مختلف و انواع بلندگو ها را به همراه مشخصات و قیمت مشاهده کرده و آنها را خریداری کنید. در صورتی که قصد خرید دارید، میتوانید با کارشناسان خبره آوازک به شماره 02191016050 تماس گرفته و از راهنماییهای آنان بهرهمند شوید.
انواع باندها از نظر داشتن آمپلی فایر داخلی
برخی باندها آمپلیفایر و منبع قدرت داخلی دارند و برخی دیگر نیز برای آغازبه کار، نیاز به آمپلی فایر خارجی دارند که اصطلاحا به آنها اکتیو و پسیو گفته میشود.
باند اکتیو:
باند اکتیو باندی است که به خاطر داشتن یک تقویت کننده، نیازی به آمپلیفایر خارجی ندارد و با توجه به در نظر گرفتن توان آمپلی فایری که دارد، میتواند ووفر و تیوتر راهاندازی کند. برای راهاندازی صدای این نوع اسپیکر، نیاز به اتصال آن به برق و منبع صوتی دارید. منبع صوتی به معنای ارسال کننده سیگنال ساده صوتی است که میتواند دیجیتال، آنالوگ یا بیسیم باشد. از مزایای این باند میتوان به تداخل سیگنال کمتر و داشتن سیمکشی کمتر نسبت به نوع پسیو اشاره کرد. از معایب باند اکتیو نسبت به باند پسیو نیز میتوان به عدم امکان افزایش آمپلی فایر، سنگین تر بودن و قیمت بالاتر اشاره کرد. برخی از انواع باندهای اکتیو میتوانند باند فلش خور نیز باشند.
باند پسیو
باند پسیو ، اسپیکری است که به آمپلی فایر برای راهاندازی نیاز دارد. باند پسیو دارای ورودیهای صوت است و ورودی و خروجی دیگری ندارد.
در صورتی که از باند پسیو استفاده کنید، میتوانید به سادگی، کابلها و اسپیکرها را با یکدیگر میکس کنید. قیمت کمتر نسبت به نوع اکتیو و داشتن قابلیت اضافهکردن آمپلیفایر از دیگر مزایای این باند محسوب میشود.
از آنجایی که با خرید باند پسیو، نیاز به استفاده از آمپلی فایر خارجی وجود دارد، یعنی باید فضای بیشتری را در مقایسه با باند اکتیو داشته باشید. امکان تداخل سیگنال، تداخل فرکانسی و ایجاد نویز نیز در این نوع اسپیکر بیشتر است.
انواع باندها از نظر فضای مورد استفاده
بلندگوها در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. برای مثال برخی از آنها دیواری بوده و برخی نیز سقفی هستند. در این بخش به معرفی انواع بلندگو از نظر فضایی که در آن نصب میشوند میپردازیم:
بلندگو سقفی
باند سقفی همانگونه که از اسمش پیداست در فضاهای مسقف مورد استفاده قرار میگیرد. از انواع بلندگو سقفی میتوان به روکار و توکار اشاره کرد. استفاده از اسپیکرهای سقفی در این روزها بیش از دیگر انواع اسپیکرهاست، چرا که صدای یکنواختی در کل محیط پخش میکند. از این بلندگو میتوان در سیستم صوتی فروشگاهها، رستورانها و کافهها، مدارس، ترمینالها، ساختمانهای اداری و منازل مسکونی استفاده نمود.
بلندگو دیواری
بلندگو دیواری بر روی دیوارها هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای خارجی نصب میشود و در سیستم صوتی مراکز درمانی، مراکز آموزشی، مراکز تفریحی سالن های مراسم و .... قابل استفاده است.
بلندگو ستونی
در اماکن تجاری، اداری، آموزشی و ... میتوان از نوعی باند به نام باند ستونی که شباهت بسیار زیادی به باند دیواری دارد و قابلیت نصب بر روی ستون، دیوار و حتی در برخی موارد بر روی سقفها دارد استفاده کرد.
بلندگو شیپوری
بلندگو شیپوری از دیگر باندهای پر استفاده به خصوص در گلدسته مساجد، مدارس، پادگانها، ارگانها، استادیومهای ورزشی و خودروهای وانتی است
انواع بلندگو شیپوری نیز به شکل موزیکال و معمولی دستهبندی میشود. نوع موزیکال برای پخش صدای باکیفیت و بلندگو شیپوری یا هورن معمولی مناسب پخش صدای انسان است. به این نوع بلندگو، بلندگو دستی نیز گفته میشود.
اکو همراه
اکو همراه که به آن، بلندگوی پرتابل یا بلندگوی همراه نیز گفته میشود، یکی از پرفروشترین انواع بلندگوها برای قشر مذهبی محسوب میشود. این نوع بلندگو، افکت اکو دارد که در مراسم مذهبی مانند مداحی و در سیستم صوتی هیئت و مساجد کاربرد زیادی دارد. البته که این محصول کاربردهای بسیار بیشتری نیز دارد برای مثال میتوان آن را به سازهایی مانند گیتار متصل کرد یا در سخنرانیها و تورهای مسافری و در محیطهای شلوغی مانند کارخانه از آن استفاده کرد. قیمت مناسب، قابلیت شارژ و داشتن اندازههای مختلف ووفر (از 5 اینچ تا 12 اینچ و 12+6 اینچ) از جمله مزایای این سیستم محسوب میشود.
اسپیکر چمدانی را نیز میتوان زیر مجموعهای از اکوهمراهها دانست، اسپیکرهای چمدانی مناسب افرادی است که عاشق سفر هستند یا در میهمانیهای مختلف شرکت میکنند.
ساند بار
اگرچه ما اسپیکرهای سقفی را به خاطر پخش یکنواخت صدا در خانهها و خانههای هوشمند توصیه میکنیم اما برخی افراد، از ساندبار به عنوان اسپیکر خانگی استفاده میکنند. ساندبار، در واقع اسپیکری ستونی است که در حالت افقی، جلوی تلویزیون قرار میگیرد تا صدا را با کیفیت بهتری بشنوید. بنابریان ساندبار از انواع بلندگو خانگی است.
اسپیکر مانیتورینگ
در میان انواع اسپیکرها نباید اسپیکر مانیتورینگ را از قلم بیندازیم. اسپیکر مانیتورینگ، فرکانسهای صوتی را به بهترین نحو و به صورت حرفهای به گوش میرسانند. بیشتر در سالنهای کنسرت از این اسپیکر استفاده میشود.
انواع باند و بلندگو از نظر ساختار
باندها از نظر ساختار به دونوع اصلی 2WAY و فول رنج تقسیمبندی میشوند. باند تووی، باندی با سیستم فرکانس جداگانه است. این باند شامل دو درایور جداگانه (یک ووفر و یک تیوتر) برای تولید صداست. باند 3Way یک ووفر، یک توییتر و یک میدرنج دارد. در خصوص باند فول رنج نیز در پایین توضیحاتی ارائه دادهایم.
از نظر پیکر بندی و فرکانس
فول رنج
باند فول رنج باندی است که میتواند تمامی رنجهای فرکانسی را کاور کند. این باندها میتوانند 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را پخش کنند اما صدای بیس یا زیر خیلی باکیفیتی تولید نمیکنند. این محصول، برای پخش صدای انسان گزینه مناسبی است.
ووفر
ووفر نوعی اسپیکر است که میتواند فرکانس صدایی بین 20 تا 2000 هرتز را پخش کند. ووفر به انواع ووفر (فرکانس 40 تا 500 هرتز)، میدووفر (500 تا 2000 هرتز) و ساب ووفر تقسیم میشود.
میدرنج
میدرنج میتواند فرکانسهای میانی از 200 هرتز تا 3 کیلوهرتز را باز تولید کند. همانطور که میدانید بلندگوهای حرفه ای قابلیت پخش ۳ نوع صدا را دارند صدای زیر (توییتر)، صدای حد وسط (مثل صدای خواننده)، صدای بم با بیس بالا (صدای ساب ووفر). اما میدرنج قابلیت تفکیک صدا را ندارد و تنها قابلیت پخش صدای حد متوسط را دارد و باید در کنار یک ساب و یک تیوتر باشد. درصورتی که همزمان از میدرنج و ساب و تیوتر استفاده کنید، صدای باکیفیت و تفکیک شده برای شما پخش خواهد کرد که از بسیاری از بلندگوها بهتر است.
تیوتر یا توییتر
با استفاده از تیوتر میتوان صداهای زیر (دیس دیس) را پخش نمود. اغلب بلندگوها در درون خود تیوتر دارند.
ساب ووفر
ساب ووفر نوعی اسپیکر پرقدرت است که بیشتر برای تولید صدای بم (دوبس دوبس) بهکار میرود. این اسپیکر میتواند فرکانسهای پایین بین 20 تا 200 هرتز را تولید کند. ساب ووفرها نیز اکتیو و پسیو دارند.
کامپوننت
کامپوننتها یک نوع از بلندگوهای گرد قوی هستند، که میتوانند به آمپلیفایرها متصل شوند. درواقع کامپوننت همان بلندگوست که اجزاء آن تفکیک شده است. در یک بلندگو (کواکسیال گرد و یا بیضی تمام اجزاء بلندگو (تیوتر، میدرنج، ووفر) در یک مجموعه قرار دارند. ولی در کامپوننتها این قسمتها از همدیگر جدا هستند. کامپوننت از جمله انواع بلندگوی ماشین محسوب میشود.
حال که با انواع مختلف بلندگو بیشتر آشنا شدید، پیشنهاد میکنیم سری به سایت آوازک بزنید و خریدی هوشمندانه داشته باشید.