محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829589454
«خانه ملت» چگونه اتاق دولت شد؟ | آخرین اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: «خانه ملت» چگونه اتاق دولت شد؟
به انحراف کشیده شدن حجم بالای استیضاحها و عدم نظارت بر دولت، دخالت دولت در ترکیب هیئترئیسه مجلس و بده بستانهای دولت و نمایندگان در انتصابها نشانه این است که مجلس دهم جاده صاف کن دولت است.
با نزدیک شدن به یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتقادها به نحوه عملکرد مجلس دهم و کارنامه نمایندگان حوزههای انتخابیه به یکی از موضوعات مورد بحث در رسانهها و محافل سیاسی تبدیل شده است. کارشناسان و تحلیلگران اصولگرا و اصلاحطلب بر این باورند که یکی از ضعفهای اساسی مجلس دهم، همراهی بیش از حد با دولت بود؛ همراهی که در مقاطعی رنگ لابی و پیاده نظام بودن دولت را به خود گرفت و در مقاطعی هم شائبه معاملهگری و بده بستانهای میان نمایندگان مجلس و مسئولان ارشد دولت را به وجود آورد.
از اینرو آنچه در پی میآید گزارشی از آسیبشناسی مجلس دهم و پاسخ به این سؤال است که چرا خانه ملت طی مدت ۴ سال گذشته به اتاق دولت تبدیل شد.
در طول ۴ سال فقط ۲ استیضاح جواب داد!
جالب است بدانید از میان استیضاحهای انجام شده در مجلس دهم، صرفاً ۲ وزیر از وزارت عزل شدند؛ علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در ۱۷ مرداد ۹۷ و مسعود کرباسیان (وزیر امور اقتصادی و دارایی) در ۴ شهریور ۹۷.
سه بار استیضاح بینتیجه وزیر راه سابق!
مورد دیگر استیضاح عباس آخوندی است؛ وزیری که مسکن مهر را «طرحی مزخرف» خوانده بود و میگفت «افتخار میکنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم!» و در دوره مدیریت او، با افزایش چند صد درصدی قیمت مسکن مواجه بودیم، ۳ بار در مجلس حضور پیدا کرد (۱۴ مهر ۹۴، ۱ اسفند ۹۵ و ۲۲ اسفند ۹۶) ولی هر ۳ بار از تیغ استیضاحگریخت و با رأی اعتماد نمایندگان مجلس دهم دوباره بر مسند وزارت تکیه زد.
حسن سبحانی نیا، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بااشاره به پشت پرده سه استیضاح در اسفند ۹۶ (ربیعی، حجتی و آخوندی وزرای سابق کار، جهادکشاورزی و راه و شهرسازی) اظهارداشت: انتظار میرفت از ۳ استیضاح حداقل یکی از وزرا رأی اعتماد از مجلس دریافت نمیکرد؛ اما آنچه که بسیار شفاف و روشن است هماهنگی و پشت پردهای که در این زمینه از سوی لیست امید در مجلس ایجاد شد موجب عدم برکناری وزرا شده است.
وی از تبانی در استیضاح وزرا از سوی لیست امید خبر داد و گفت: در مورد استیضاح اخیر باید بگویم تبانی در این خصوص صورت گرفت و به نوعی نمایندگان بهجای اینکه طرف مردم را بگیرند طرف دولت را گرفتند و استیضاح را ناکام گذاشتند و سه روز از وقت مجلس را به هدر دادند.
محمد علی وکیلی، عضو فراکسیون امید مجلس هم در مصاحبهای به ماجرای استیضاح آخوندیاشاره کرد و گفت: «من موافق استیضاحها بودم اما در فراکسیون امید با منطق حمایت از دولت علیه من موضعگیری شد و من را وادار به سکوت کردند.»
حجتالاسلام سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی در مورد ردصلاحیتها گفت: یکی از مشکلات فعلی مجلس آن است که متأسفانه به دلیل برخی بدهبستانهای ملی و منطقهای، برخی نمایندگان سؤال، استیضاح و یا امضاهای خود را پس میگیرند. وی افزود: برخی نمایندگان معاملهگر، مجلس را از رأس امور انداختهاند و حتی علی لاریجانی رئیسمجلس هم اعلام کرده است که تعدادی از نمایندگان دارای پرونده فساد اقتصادی هستند.
زنگنه و فرار از پاسخگویی در خانه ملت
درخصوص استیضاح وزیر نفت هم شاهد همین وضعیت بودهایم. علت حذف کارت سوخت و راهاندازی مجدد آن، افزایش قاچاق سوخت، ارائه اطلاعات غلط درباره افزایش قیمت بنزین، عدم صداقت درباره علت گرانشدن نرخ بنزین، وجود دستگاه کارتخوان در دفتر وزارت نفت، نا کارآمدی در انعقاد قراردادهای میادین مشترک گازی و نفتی، اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاریها و همچنین عدم توجه به توسعه پالایشگاهها و پتروشیمیها و فرآوردههای نفتی از جمله محورهای استیضاح وزیر نفت است.
در آخرین مورد که مربوط به اغتشاشات بنزینی آبان ماه امسال بود هدایتالله خادمی، نماینده مجلس در مصاحبهای با بیان اینکه «زنگنه در کمیسیون انرژی محکوم شد» گفت: «متأسفانه عدهای در مجلس زمین و زمان را به هم دوختهاند تا استیضاح زنگنه در هیئترئیسه اعلام وصول نشود.» وی گفته بود وزیر نفت چند هفته به کمیسیون انرژی مجلس آمده و به بهانههای مختلف از پاسخگویی طفره رفته و وقتکشی کرده است.
جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت در مجلس هم در مصاحبهای گفته بود: «استیضاح زنگنه میتواند بسیاری از لایههایی که در بحثهای اقتصادی که در بخش نفت و پالایش پنهان مانده را شفاف کند». حال آنکه چند ماه است خبری از استیضاح نیست و به گفته چند تن از نمایندگان، اعضا به این نتیجه رسیدند که استیضاح وزیر نفت به صلاح نیست و امضاها را پس گرفتند، بنابراین استیضاح زنگنه منتفی شد.
برخی وزیران حتی کارت زرد هم نگرفتند!
حجتالاسلام سلیمی نماینده محلات میگوید: چندین بار از برخی از وزرای دولت در مجلس سؤالاتی مطرح شده است اما زد و بند و لابی برخی نمایندگان با برخی دولتمردان منجر به ایجاد ابهامات زیادی برای مردم شده است. این در حالی است که حتی برخی از وزرای دولت نظیر وزیر خارجه هر بار که در صحن علنی حاضر شد با گردنفرازی پارلمان را ترک کرد و حتی نمایندگان حاضر نشدند به وی کارت زرد نشان دهند که البته دلیل آن به این موضوع بازمیگردد که برخی نمایندگان مجلس با شعار حمایت از برجام به پارلمان آمده بودند. به همین دلیل هیچگاه در این باره موضعگیری نکردهاند. اکثریت مجلس دهم وکیلالدوله هستند
سلیمی گفت: متأسفانه اکثریت مجلس دهم وکیلالدوله هستند و با چشمک دولت بلند شده و با چشمک او بر صندلی خود مینشینند. وی تصریح کرد: متأسفانه مجلس دهم به شعبه دوم دولتهای یازدهم و دوازدهم تبدیل شده است و به نظرم بخش زیادی از مشکلات دولت به مشکلات مجلس آقای لاریجانی بازمیگردد. عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عنوان کرد: ما در مجلس دهم تعدادی از نمایندگانی را داریم که به صورت مستقل از منافع مردم حمایت کردهاند و با آنکه تعداد آنها کم بود اما نمایندگان انقلابی محکم پای ایدهها، نظرات و پیشنهادات خود ایستادند و در برابر طوفانهایی که میآمد ایستادگی کردند. اگر مشکلاتی در کمیسیونها و فراکسیونها مشاهده میشود بازتاب مشکلات دولت بوده و عملاً مجلس دولتی است و به همین دلیل این مجلس نتوانست در رأس امور باشد و تصمیماتی هم که اتخاذ میکند در بسیاری از امور مشکلزا است. سلیمی گفت: دغدغه فراکسیون امید در مجلس دهم ارائه طرحی برای عدم سؤال مردم از مسئولین دولتی در اجتماعات بود که ماهیت این طرح دیکتاتورمآبانه است و مشکلات مردم را نمیدید.
معاون پارلمانی دولت: از مجلس دهم راضی هستیم
چندی پیش حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور در مصاحبهای گفته بود که «از مجلس دهم راضی هستیم» و اینکه «گاهی برخی نمایندگان که خیلی با دولت همراه و همکار هستند و تحت عنوان لیست دولت وارد مجلس شدند به من گله میکنند و میپرسند پس کی میخواهید سازماندهی کنید و برای مجلس آینده برنامهریزی کنید.»!
سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در مصاحبهای بر ادعای وکیلالدوله بودن مجلس دهم صحه گذاشت و گفت: «بسیاری از نمایندگان مجلس دهم با دولتمردان زد و بند داشتند و عملاً با دولت مماشات کردند.»
سید احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده دوره دهم مجلس هم گفته بود: «اصلاحطلبان و فراکسیون امید برای برخورد جدی با ناکارآمدیها و بیتدبیریهای دولت جلو نیامدند و این امر منجر به ناکارآمدی مجلس دهم شد.»
وکیلی: تخم مرغهای فراکسیون امید در سبد دولت
شایان ذکر است برخی اصلاحطلبان نیز به این واقعیت که برخی نمایندگان مجلس صرفاً بله قربان گوی دولت و برخی وزرا بوده و هستند نیز اعتراف کردهاند.
محمد علی وکیلی عضو فراکسیون امید چندی پیش در این باره گفت: «فراکسیون امید از دولت حمایت حداکثری داشته است و بیش از حد انتظار تخم مرغهای خود را در سبد دولت گذاشت.»
همچنین مصطفی کواکبیان نیز گفت: «من معتقدم یکی از ضعفهای مجلس دهم این است که چون دوستان میخواستند با دولت همراهی کنند، کمتر کار کردند.»
عبدالله ناصری، مشاور رئیسدولت اصلاحات هم در گفتوگو با آرمان اظهار داشت: «مجلس فعلی ظاهراً با دولت همسو است و بزرگتریناشتباه این مجلس نیز این است که از حدود ۳ سال گذشته در مقابلاشتباهات دولت موضع نگرفت و علت آن نیز به این امر بر میگشت که بیش از ۵۰ درصد نمایندگان تمامی فراکسیونها به فکر کشور نیستند و برای کاسبی به مجلس آمدهاند و به دنبال منافع اقتصادی خود هستند.»
صادقی: با دولت زیادی مهربان بودیم
اینکه مجلس دهم به دلیل تعامل بیش از حد و شبهه برانگیز با دولت یازدهم و برقراری جلسات خارج از مجلس با وزرای دولت، از ابزارهای نظارتی خود مانند سؤال، تحقیق و تفحص به درستی استفاده نکرده است، واقعیتی مسلم و انکارناپذیر است.
محمود صادقی، از اعضای فراکسیون امید در آذر ماه سال جاری در گفتوگو با مهر بااشاره به ضعف نظارتی مجلس دهم، گفت: «همراهی فراکسیون امید و دولت در مقاطعی از بار نظارتی ما کاسته است.» صادقی، صادقانه و رُک و پوست کنده میگوید: «این همراهی باعث شده است که در برخی مواقع بیش از حد با وزرا مهربان باشیم.»
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار گفته بود: «من هم با شما هم عقیده هستم، که این همراهی فراکسیون امید و دولت در مقاطعی از بارِ نظارتی ما کاسته است.»
لابی وکیلالدولهها با یک وزیر درباره ترکیب هیئترئیسه مجلس
خرداد ماه سال پیش بود که سایت تابناک جزئیات لابی چند نماینده مجلس با واعظی، وزیر ارتباطات وقت درباره انتخابات هیئترئیسه مجلس و ترکیب آن را منتشر کرد و نوشت: وزیر ارتباطات اخیراً دخالت دولت در انتخابات هیئترئیسه مجلس را تکذیب کرد.
رمضانعلی سبحانی فرد، نماینده مجلس دهم - که گفته میشد، یکی از اعضایی بوده که با واعظی دیدار کرده بود - دراین باره به تابناک گفت: برخی نمایندگان درباره انتخابات هیئترئیسه مجلس با لاریجانی دیدار داشتند و درباره نحوه انتخابات و احتمالاً افراد هیئترئیسه با رئیسمجلس رایزنیهایی داشتند.
این نماینده مجلس ادامه داد: پس از پایان نشست و در هنگام خروج از جلسه، نمایندگان با وزیر ارتباطات در لابی و در مقابل هیئترئیسه مواجه شده و در این دیدار کوتاه، نمایندگان مجلس از وی خواسته بودند در دیدار خود با رئیسمجلس درباره هیئترئیسه و ترکیب آن نیز صحبت کنند.
وی گفته بود: خواسته کسانی که واعظی را دیدند، این بود که از قول این افراد به لاریجانی بگوید، وضعیت موجود حفظ شود و با همین روند، مجلس به کار خود ادامه دهد، که این موضوع با استقبال واعظی روبه رو و قرار بر این شد، این موضوع در جلسه خصوصی با لاریجانی مطرح شود.
سبحانی فرد در پاسخ به اینکه کدام نمایندهها در این دیدار با واعظی حضور داشتند، گفت: همان گونه که گفتم، واعظی برای کار دیگری در مجلس بود؛ اما آن روز، سه تن از نمایندهها که عبارت بودند از نعمتی، حضرتی و وکیلی با وی مواجه میشوند. این ۳ نفر به واعظی میگویند که ما الان در دفتر رئیسبودیم، شما هم که اکنون میخواهی به دیدار رئیسبروی، به وی بگو که همین شرایط موجود را حفظ کند.
علاوهبر آنچه در فوق آمد (به انحراف کشیده شدن حجم بالای استیضاحها و عدم نظارت بر دولت، دخالت دولت در ترکیب هیئترئیسه مجلس و دل و قلوه دادنهای دولت و مجلس) موارد دیگری مانند بده بستانهای دولت و نمایندگان در انتصابها و عزل و نصب مدیران، سکوت در برابر فرار دولت از ارائه گزارش به مجلس، عدم نظارت بر اجرای بودجه، اولویت دادن به فعالیتهای سیاسی و همراهی با دولت و... مدلول این ادعاست که مجلس دهم، تنها مجلسی بوده که بطور غیرمعمولی دستاندرکار دولت بوده و حتی در مقاطعی تنها جاده صاف کن اهداف و برنامههای دولت بوده است.
منبع: کیهان
سه شنبه, 08 بهمن 1398 ساعت 10:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
صفحات پیشنهادی
دولت لبنان به ریاست «حسان دیاب» تشکیل شد | آخرین اخبار ایران و جهان
دولت لبنان به ریاست حسان دیاب تشکیل شد رسانههای لبنانی از تشکیل دولت به ریاست حسان دیاب خبر دادند به گزارش تسنیم به نقل از المنار حسان دیاب نخستوزیر مأمور به تشکیل دولت لبنان به منظور معرفی کابینه به میشل عون رئیسجمهور این کشور به کاخ بعبدا رسید نبیه بری رئیس پارلمان نیشورای نگهبان چگونه باطن محمود صادقی را عیان کرد؟ | آخرین اخبار ایران و جهان
شورای نگهبان چگونه باطن محمود صادقی را عیان کرد باید از فقها و حقوقدانان شورای نگهبان تشکر کرد که با اتخاذ یک استراتژی بیطرفانه و در عین حال نگهبانی بی چون و چرا ازحریم مجلس برخاسته از آرای ملت به وظیفه قانونی و دینی خود به نحو احسن عمل نمودند و کارنامه مردودی او را صادر کردندرهبر معظم انقلاب: ایستادگی ملت ایران آمریکا را عصبانی کرده و برای دنیا جذاب است/ باید از «حج» برای رساندن سخن
رهبر معظم انقلاب ایستادگی ملت ایران آمریکا را عصبانی کرده و برای دنیا جذاب است باید از حج برای رساندن سخن نو جمهوری اسلامی به دنیا بهرهگیری کرد امت اسلامی یعنی یک واحد منسجم با اراده و هدف مشترک هنوز شکل نگرفته است رهبر معظم انقلاب اسلامی یادآورشدند ایستادگی ملت ایران آمریپیشنهاد محسن هاشمی برای ۲ سال باقی مانده دولت | آخرین اخبار ایران و جهان
پیشنهاد محسن هاشمی برای ۲ سال باقی مانده دولت محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در صفحه شخصی خود درتوییتر درباره کم کاری دولت ها در سال های پایانی دوره ریاست جمهوری نوشت شنبه 28 دی 1398 ساعت 13 37دولت به دنبال یک توافق در قبل از انتخاباتِ مجلس است؟! | آخرین اخبار ایران و جهان
دولت به دنبال یک توافق در قبل از انتخاباتِ مجلس است بن علوی وزیر خارجه عمان برای بار دوم در یک هفته اخیر به تهران سفر کرده است علی قلهکی فعال رسانه ای در کانال تلگرامی خود نوشت دولت به دنبال یک توافق در قبل از انتخاباتِ مجلس است بن علوی وزیر خارجه عمان برای بار دوم در یاعتراف به کاهش شانس انتخاباتی اصلاحطلبان بعد عملکرد دولت | آخرین اخبار ایران و جهان
اعتراف به کاهش شانس انتخاباتی اصلاحطلبان بعد عملکرد دولت نایب رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان مدعی شد دولت روحانی دولت اصلاحطلبان نبود عبدالواحد موسوی لاری در گفتوگو با شفقنا همچنین تصریح کرد این را که به دلیل عملکرد دولت روحانی شانس اصلاحطلبان در انتخابات مجلس کاهش یافتعین الاسد خانه تکانی شد؛ خبرنگاران وارد شدند +عکس | آخرین اخبار ایران و جهان
عین الاسد خانه تکانی شد خبرنگاران وارد شدند عکس کانال تلگرامی واکاوی عراق نوشت آمریکایی ها با گذشت بیش از 2 هفته از حمله موشکی ایران به عین الاسد زمانی که همه چیز را مرتب کرده بودند اجازه دادند رسانه های عراقی وارد شوند یکشنبه 29 دی 1398 ساعت 16 56کدخدایی: ۸۰ تن از نمایندگان ردصلاحیت شده با اعضای شورای نگهبان دیدار کردند | آخرین اخبار ایران و جهان
کدخدایی ۸۰ تن از نمایندگان ردصلاحیت شده با اعضای شورای نگهبان دیدار کردند سخنگوی شورای نگهبان از دیدار ۸۰ تن از نمایندگان ردصلاحیت شده با اعضای این شورا خبر داد عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با انتشار مطلبی در صفحه شخصیاش در فضای مجازی از ملاقات 80 تن از نمایندگان ردصلاشکهای رهبر معظم انقلاب برای حاج قاسم | آخرین اخبار ایران و جهان
اشکهای رهبر معظم انقلاب برای حاج قاسم اشاره حاج مهدی رسولی در ابتدای روضه به شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در حضور رهبر معظم انقلاب و اشکهای ایشان دوشنبه 07 بهمن 1398 ساعت 10 14واکنش آیتالله مکارم شیرازی به ردصلاحیت ۹۰ نماینده مجلس | آخرین اخبار ایران و جهان
واکنش آیتالله مکارم شیرازی به ردصلاحیت ۹۰ نماینده مجلس یکی از مراجع تقلید با اشاره به رد صلاحیت حدود ۹۰ نفر از نمایندگان کنونی مجلس به دلائل مختلف از جمله مسائل مالی این مساله را تعجب برانگیز توصیف و تاکید کرد اینها مسائلی است که مردم درباره آن فکر میکنند و نظر میدهند باید-
سیاسی
پربازدیدترینها