تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845375019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با 4 شاعر زن که خالق ماندگارترین آثار ادبی در ایران هستند


واضح آرشیو وب فارسی::



     

در تاریخ ایران شعرای زن چندانی نداشته‌ایم. سدِ فرهنگ مانع ظهور و بروز زنان در این حوضه می‌شده. اما با این حال بوده‌اند زنانی از گذشته تا امروز، که ماندگارترین آثار را از خود به جا گذاشته‌اند. زندگی نامه چند تن از این شاعران را مختصرا در ادامه می‌خوانیم.

1. فروغ فرخزاد
فروغ متولد 1313 است. او فرزند چهارم خانواده بود. فروغ در سن 16 سالگی با پرویز شاپور ازدواج کرد. این ازدواج ماندگار نبود و چهار سال بعد به جدایی کشید. حاصل این ازدواج پسری به نام کامیار بود. فروغ قبل از ازدواج با شاپور نامه نگاری عاشقانه داشت. این نامه‌ها توسط کامیار در کتابی به نام «اولین تپش‌های عاشقانه قلبم» منتشر شده است.
فروغ پس از جدایی راهی اروپا شد. در این دوره با فرهنگ آنجا آشنا شد و زبان‌های ایتالیایی، فرانسه و آلمانی آموخت. در سال 1337 به سینما علاقمند شد و با ابراهیم گلستان آشنا شد. فروغ و گلستان در سال 41 خانه سیاه است را می‌سازند. این فیلم به سفارش جمعیت کمک به جذامیان ساخته شد و جایزه بهترین فیلم مستند را از فستیوال فیلم آلمان غربی به دست آورد. سال بعد در نمایشنامه شش شخصیت در جستجوی نویسنده بازی چشمگیری به نمایش گذاشت و مجموعه شعر تولدی دیگر را در 3000 نسخه منتشر کرد.
سال 43 سفری دیگر به اروپا داشت و بعد از آن مجموعه ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد را منتشر کرد.
در میانه سال‌های 42-43 با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد اما توسط خدمتکارش به بیمارستان منتقل شد.
فروغ در 24 بهمن 1345 هنگام رانندگی از جاده منحرف شد و درگذشت.
گرچه این شاعر عمری کوتاه داشت اما
فروغ فرخزاد، آثار و اشعار عاشقانه او تاثیری بر ادبیات معاصر گذاشته که قابل چشم‌پوشی نیست و زندگینامه آن ارزش خواندن دارد.

2. رابعه بلخی



 

قدیمی‌ترین شاعر زن که شعری از او به جا مانده رابعه دختر کعب قزداری است. او شاعر سده چهارم هجری قمری ست. پدرش از اعراب کوچ کرده به خراسان و فرمانروای بلخ و سیستان و بست و قندهار بود. او در دوره سامانیان زندگی می‌کرد و با شاعر نامی آن دوران، رودکی مشاعره داشته است. رابعه در اثر توجه پدرش فارسی دری را خوب آموخت و با ذوق شعری که داشت در این زمینه رشد کرد.
بعد از مرگ پدر، برادرش حارث به جای او نشست. رابعه پنهانی عاشق یکی از کارگزاران برادرش بنام بکتاش بود و برای او اشعار پرسوز و گداز می‌نوشت و به او می رساند
، داستان عاشقی این شاعر را می‌توانید در این مطلب به طور کامل مطالعه کنید. بعد از شک بردن حارث به این ارتباط حکم به قتل خواهرش می‌دهد. اگرچه اشعار زیادی از او باقی نمانده اما همان مقدار کم هم گواه توانایی و ذوق رابعه بوده. عطار و جامی و دیگر بزرگان ادب هم از او و شعرش تمجید کرده‌اند.

3. پروین اعتصامی



 

پروین اعتصامی متولد 1285 در تبریز است. نام اصلی او رخشنده بود. پدرش یوسف اعتصامی آشتیانی نویسنده و مترجم دوره قاجار بود و در سال 1288 نماینده مردم تبریز بود. به همین خاطر او و خانواده‌اش به تهران مهاجرت کردند.
پروین تا قبل از او نامی معمول نبود و او بعد‌ها نامش را در شناسنامه هم به پروین تغییر داد. او آخرین فرزند خانواده بود و سه برادر بزرگتر داشت.
پروین از کودکی به واسطه پدرش با فرهنگیان و ادیبان آن زمان ارتباط داشت و از کسانی چون ملک‌الشعرای بهار و دهخدا درس ادبیات گرفت. در همان کودکی زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی را زیر نظر پدرش آموخت و بعد به مدرسه آمریکایی «ایران کلیسا» رفت. او از دانش‌آموزان ممتاز بود و مدتی هم در همان مدرسه به تدریس ادبیات فارسی و انگلیسی پرداخت.
پروین در سال 1313 با پسر عموی پدرش فضل‌الله اعتصامی ازدواج کرد. همسرش رئیس شهربانی کرمانشاه بود به همین خاطر با او به آنجا رفت. این ازدواج یک سال بعد به طلاق انجامید. برادر پروین علت این جدایی را اختلافات روحی و اخلاقی با همسرش ذکر کرده است.
پدرش قبل از ازدواجش با انتشار اشعارش مخالف بود. اما بعد از طلاق به این کار رضایت داد. اولین نسخه از دیوانش با مقدمه‌ی ملک‌الشعرای بهار در سال 1314 چاپ شد که از آن استقبال به عمل آمد و وزارت معارف به او نشان علمی اهدا کرد. این اتفاقات باعث خروج پروین از انزوای پس از طلاقش شد.
پروین پس از چاپ دیوانش به سِمت مدیر کتابخانه‌ی دانشسرای عالی برگزیده شد. اما 9 ماه بعد به خاطر انزواطلبی به کار خود پایان داد.
در همان سال مدال درجه سه لیاقت از طرف دولت به او داده شد که آن را نپذیرفت. او همچنین پیشنهاد رضا شاه برای تدریس به ملکه و ولیعهد را قبول نکرد؛ چرا که با اعتقاداتش در مورد ایستادگی در برابر استبداد مخالف بود. در همین سال پدرش فوت شد و این مسئله او را منزوی‌تر کرد.
پروین در فروردین 1320 به حصبه مبتلا شد و با شدت گرفتن بیماریش درگذشت.
این نوشته فقط مختصری از زندگی او بود و در اینجا می‌توانید درباره
زندگینامه پروین اعتصامی و اشعارش کامل‌تر بخوانید.

4. سیمین بهبهانی

سیمین خلیلی متولد 8 تیر 1306 تهران است. پدر و مادرش هر دو از شاعر بودند. در سال 1325 با حسن بهبهانی ازدواج کرد. این ازدواج در سال 1349 پایان گرفت و در همان سال با منوچهر کوشیار که از دوستان دوران دانشجوییش بود ازدواج کرد.
او دبیر آموزش و پرورش بود. در سال 48 عضو شعر و موسیقی شد و در 57 به عضویت کانون نویسندگان ایران در آمد. بسیاری از اشعار و ترانه‌هایش را خوانندگان نامی خوانده‌اند.
سیمین بهبهانی به علت مشکلات تنفسی و قلبی در 28 مرداد 93 درگذشت.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1821]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن