محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829357608
شبکههای اجتماعی انحصار را شکستهاند/ سینمای ایران «دردمحور» است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شبکههای اجتماعی انحصار را شکستهاند/ سینمای ایران «دردمحور» است
یادگار امام گفت: شبکههای اجتماعی، انحصار را شکستهاند، انحصاری که موجب میشود میل شخصی بر عقل غلبه بیابد اما وقتی به خرد جمعی برسد، فرصت رشد هیتلرها و صدامها فراهم نمی شود و یک اپلیکیشن تلفن همراه ممکن است از دهها شبکه تلویزیونی جلوتر باشد.
آفتابنیوز : حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با دبیر سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر با بیان اینکه بسیار خوشحالکننده است که ظرفیت مناسبی برای برگزاری جشنواره جهانی فجر فراهم شده است، گفت: به این فکر میکردم که دنیا چقدر تغییر کرده است؛ روزگاری برای اینکه بدانیم مثلا در مصر چه میگذرد باید حتما آسوشیتدپرس، تاس، رویترز و فرانسپرس گزارش میکردند تا خبردار شویم. به یاد دارم زمان جنگ تلاش بر این بود که خبرگزاری جمهوری اسلامی رشد کند و هزینه هنگفتی باید صرف میشد که امکانپذیر نبود.
وی افزود: به تدریج سیانان همه خبرگزاریها را به محاق برد و حرف اول تولید خبر را میزد اما گذشت زمان و پیشرفت امکانات موجب شد این اهمیت از بین برود و رواج سختافزارهای بسیار ساده در دنیای غیرانگلیسی موجب شد همه مردم و فکرها و شبکههای مختلف تلویزیونی، سیانانی برای خود درست کنند و امروز شبکههای اجتماعی، تلویزیونها را کنار گذاشته و به افراد اجازه داده هر یک برای خود امثال سیانان داشته باشند و در واقع امکانی را که زمانی، یک دولت نمیتوانست فراهم کند، امروز شبکههای اجتماعی فراهم کردهاند.
وی ادامه داد: امروز لازم نیست دولتها برای انتقال اطلاعات اقدام کنند و اشخاص، خود انتخابکننده هستند و به نظرم در مجموع سختافزارها، دنیا را به جای بهتری تبدیل کردهاند. شبکههای اجتماعی، انحصار را شکستهاند. انحصار موجب میشود میل شخصی بر عقل غلبه بیابد اما وقتی به خرد جمعی برسد، فرصت رشد هیتلرها و صدامها فراهم نمی شود و یک اپلیکیشن تلفن همراه ممکن است از دهها شبکه تلویزیونی جلوتر باشد. در این شرایط دیگر مهم نیست که شما حرفتان را کجا بزنید، مهم این است که چه حرفی برای گفتن دارید.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه روزگاری مهم این بود که چه کسی مالک بلندگوست اما امروز بلندگو دست همه هست، اظهار داشت: مهم این است که حرف چیست و اگر حرف داشته باشید، همه میشنوند و این خدمتی است که تکنولوژی به بشریت کرده است؛ اگرچه ممکن است حرفها بین صدها حرف دیگر گم شوند و این اشکال وجود دارد.
وی اضافه کرد: آنچه درباره فضای رسانه گفتم درباره فیلم و سینما هم صادق است؛ سابق بر این چند کمپانی بزرگ بودند که فیلمساز باید در خدمت آنها میبود اما امروز یک ایده خوب میتواند با ابزارهای ساده با کمپانیهای بزرگ رقابت کند؛ اگرچه هنوز تکنیکها دست سرمایهگذاران و کمپانیهای بزرگ است اما اگر ایده انسانگرایانه وجود داشته باشد میتواند با همین دستگاهها و تکنیکهای ساده، حرف خود را در جهان مطرح کند.
یادگار امام با بیان اینکه سینمای ایران بعد از انقلاب را سینمای انسانگرایانه مینامند، تصریح کرد: من فکر میکنم سینمای ایران، سینمای بیانِ دردِ انسان معاصر است. اگر سینما به این سمت برود که بتواند درد انسان روزگار خود را بیان کند، تعریف خوبی برای جداشدن از فیلمفارسی خواهد بود. این سینما، سینمای دردمحور است و شیرین نیست و نباید هم باشد؛ فیلم باید زمینه همذاتپنداری ایجاد کند و انسان را به فکر وادارد.
سیدحسن خمینی ادامه داد: سینمای ایران از این جهت جذاب است و در جهان دیده میشود که بیان درد انسان روزگار خود است و یکی از بزرگترین دردهای انسان، درد تنهایی انسان معاصر است و جواب آن را هم میتوانیم در سنت خود و بشریت پیدا کنیم لذا سینمای ما با مدرنیته نمیجنگد اما نقدش میکند، ضمن اینکه میخواهد آثارش را بپذیرد اما درد حاصل از آن را با پذیرش همه خوبیهایش به تصویر میکشد.
وی با اشاره به اینکه سینمای ایران، رجوعی به خصلتها و کرامتها و اخلاق انسانی و اشتراکات بشریت در روحیههای متفاوت است و همین، سینمای ایران را جذاب میکند، ابراز داشت: سینمای انسانگرایِ مبلّغِ اخلاق در مسیر زدودن رنجهایی که بشر در روزگار خود با آن مواجه است. در اینجا نقش دین نیز پررنگ است؛ دینی که به کمک انسان میآید و انسان را از جامعه دور نمیکند و دینی که عرفان را در دورن خود دارد، دین مرنج و مرنجان و دیگران را دوست بدار و آن جلوههای لطیف دین که میتواند خود را نشان بدهد.
یادگار امام اضافه کرد: سینمای ما به واسطه اینکه دارای گفتمان جدید است و سینمای تکنیکمحور و بازیگرمحور و دوربینمحور نیست بلکه فیلمنامه و کارگردانمحور است، پیام دارد و این پیام است که جذابش میکند. سینمای ما در مواردی ضعفهای شدیدی هم دارد اما دست روی نقطهای میگذارد که درد امروز بشریت است یعنی جایی را به شما نشان میدهد که آنجا نقطهایست که باید دربارهاش تامل کنید.
سیدحسن خمینی افزود: کارهای بزرگ سینمای ایران، کارهایی نیست که به جنگ تکنیک هالیوود میرود بلکه جایی است که دست گذاشته روی درد بشریت. این است که جذابیت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه مرکز ثقل اخلاق، تخیل است و مرکز ثقل بیاخلاقی، توهم است، عنوان کرد: توهم یعنی اینکه فرد خود را محور عالم بداند و هر چه به او نزدیک است، مهم است و هرچه از او دور است، مهم نیست؛ بگویند بچهات مریض است مهم است اما صدها بچه آن سوی دنیا در حال مردن باشند، مهم نیست. در اینجا جهان بر مدار فرد اهمیت مییابد و این غیراخلاقی است. نقطه مقابل آن تخیل است؛ یعنی قدرت خیال فرد به گونهای باشد که خود را جای دیگری بگذارد؛ این تخیل به حقوق حیوانات هم کمک میکند. سینما با یک کارتون به کودک کمک میکند خود را جای مادر یک بچه گربه بگذارد.
یادگار امام ادامه داد: قدرت رمان و بخصوص سینما در ایجاد این تخیل کمنظیر است. رمان یک سینمای ذهنی است و در ذهن خواننده، با قدرت تخیل او، فیلم ساخته میشود و سینما حس بصری هم میدهد و قدرت تخیل فرد را بالا می برد و میتواند دنیا را لطیفتر کند. اگر سینما توانست درد کودکی را نشان دهد که زیر بمباران، خانوادهاش را از دست میدهد، این حس را ایجاد میکند که بمباران بد و جنگ زشت است و این نتیجه حاصل میشود که تمام فتوحات عالم به گریه یک کودک نمیارزد.
سیدحسن خمینی ادامه داد: تاریخ، تاریخ فرمانروایان است و تاریخ دردمندان نیست. ما افتخار میکنیم به جهانگشایی هایی که می خوانیم. فقط فتح نامه ها را می خوانیم و هیچ وقت متوجه نمی شویم زیر سم اسب این فرمانروای ایرانی یا رومی چه خانواده ها از بین رفته اند. اگر اینها را بدانیم، شاید دیگر هیچ وقت مثلا به حمله نادر به هند افتخار نکنیم و حتی سرافکنده شویم.
وی افزود: سینمای ما سه ویژگی «ابزار و امکانات»، «گفتمان» و «تخیل» را دارد که درد انسان را به نمایش گذارد. اگر سینما بتواند به درستی حس یک نفر که داعش زیر گلویش، چاقو گذاشته را منتقل کند، چاقوها، کمتر می بُرند.
یادگار امام اضافه کرد: دقت کنید که سلاحهای دنیا امروز مرگبار تر از گذشته شده است اما چرا درصد خشونت در مجموع کاهش یافته است؟ برای اینکه کسانی پیدا شده اند که با مردم بهتر و راحتتر حرف میزنند و سینما و رمان مانع اعمال خشونتها میشود. در همه تاریخ، شمر هست، امام حسین(ع) است که یکی است. اگر همه، تریبون و دوربین داشته باشند و حرف بزنند، شمرها کنترل می شوند و اینگونه نیست که ما درون خود، شمر نداشته باشیم؛ شما باید همواره شمرِ من را و من، شمرِ شما را کنترل کنم.
سیدحسن خمینی ادامه داد: واقعیت این است که دیپلماسی عمومی هم به نفع کشور و هم به نفع دنیاست. سینما هر چه میگوید در نهایت به نفع جهان تمام میشود چون تخیل را تقویت میکند و نتیجه قهری رمان و سینما، تقویت تخیل جهانی است و تقویت تخیل جهانی، تقویت اخلاق است و هر چه بیشتر هنر را توسعه دهیم ولو چند جایی هم خراب کند اما نمودار آن، سیر به سمت بالاست. در مثل هست که کسی برسر گور کسی رفت و آیات عذاب را می خواند. شب متوفی به خواب قاری آمد دید متوفی خوشحال است. قاری گفت من بر تو ایات عذاب را خواندم . متوفی گفت ایات عذاب بود اما قران بود. تو بر من قران بخوان. شما هم فیلم بسازید. ساخت فیلم به کمک اخلاق میآید. ما در جامعه جهانی به تقویت تخیل و دور شدن از توهم نیاز داریم و سینما میتواند با تقویت تخیل انسانها، آنها را از توهم دور کند.
ایلنا
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
فضای مجازی در کشور میدان جولان شایعهپراکنی است/ عناصر معاملهگر از حادثه سانچی سواستفاده سیاسی کردند/هیچ عاقل
امام جمعه مشهد فضای مجازی در کشور میدان جولان شایعهپراکنی است عناصر معاملهگر از حادثه سانچی سواستفاده سیاسی کردند هیچ عاقلی نمیگوید شبکههای اجتماعی را باید بست امام جمعه مشهد با بیان اینکه فضای مجازی در کشور میدان جولان شایعهپراکنی است تاکید کرد با ارتباطاتی که در فضای مهجوم کاربران ایرانی به شبکههای اجتماعی ستارههای همگروه ایران در جامجهانی
هجوم کاربران ایرانی به شبکههای اجتماعی ستارههای همگروه ایران در جامجهانی تیم ملی در گروه B با پرتغال اسپانیا و مراکش همگروه است در تیم ملی پرتغال بهترین بازیکن سال فیفا یعنی کریستیانو رونالدو حضور دارد اسپانیا از ستارههایی مانند ایسکو و سرخیو راموس بهره میبرد کاربران اوزیر دفاع در هیچ یک از شبکههای اجتماعی حضور ندارد
وزیر دفاع در هیچ یک از شبکههای اجتماعی حضور ندارد اداره کل روابط عمومی وزارت دفاع اعلام کرد وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در هیچ یک از شبکه های اجتماعی فعالیت ندارد به گزارش ایسنا در پی انتشار برخی مطالب از وزیر دفاع در شبکههای اجتماعی روابط عمومی این وزارتخانه اعلیادداشت رئیس سازمان سینمایی در پی ممنوعیت فعالیت چند سینماگر ایرانی حکم قوه محترم قضاییه با گفتوگو حل خواهد ش
یادداشت رئیس سازمان سینمایی در پی ممنوعیت فعالیت چند سینماگر ایرانیحکم قوه محترم قضاییه با گفتوگو حل خواهد شد سینمای ملی ما هیچ نیازی به کمک شبکههای غیرملی ندارد در پی حکم قوهقضائیه مبنی بر ممنوعیت فعالیت چند سینماگر ایرانی رئیس سازمان سینمایی اعلام کرد سینمای ملی و پرطرفداوزیر ارتباطات توئیت کرد: تکذیب خبر فیلتر دائمی شبکههای اجتماعی
وزیر ارتباطات توئیت کرد تکذیب خبر فیلتر دائمی شبکههای اجتماعی آذری جهرمی وزیر ارتباطات در توئیتر نوشت شایعه هایی که در خصوص قطع دائمی شبکههای اجتماعی مطرح میشود صحت ندارد و به نظر میرسد هدف آنها ایجاد نارضایتیهای اجتماعی و بدبینی عمومی است تاریخ انتشارسخنرانی جامعهشناس ایرانی با عنوان شبکههای اجتماعی؛ روابط اجتماعی یا اشتباهی؟
گیل نگاه گروه اجتماعی ستاد فرهنگی شورا و شورای شهر آستانهاشرفیه به مناسبت روز فرهنگ عمومی برنامهای با سخنرانی یکی از جامعهشناسان ایران برگزار میکند عنوان این گردهمایی اجتماعی و فرهنگی شبکههای اجتماعی روابط اجتماعی یا اشتباهی نام دارد و سخنران آنهم دکتر فردین علیخواه جادلیل جالب امام جمعه تهران برای حضور رسمی در شبکههای اجتماعی
دلیل جالب امام جمعه تهران برای حضور رسمی در شبکههای اجتماعی سیداحمد خاتمی با انتشار ویدئویی حضور خود در شبکههای اجتماعی را اعلام کرد آفتابنیوز آیت الله سیداحمد خاتمی در این ویدئو گفت با توجه به گستردگی شبکه های اجتماعی و تاثیرگذاری این ها و این که دیدم بدخواهان بی رحمانهوزارت ارتباطات بدون توجه به مسایل امنیتی اینستاگرام را رفع فیلتر کرده است/بستن شبکههای اجتماعی غیر قابل کنترل
معاون دادستان کل کشور وزارت ارتباطات بدون توجه به مسایل امنیتی اینستاگرام را رفع فیلتر کرده است بستن شبکههای اجتماعی غیر قابل کنترل خارجی به کیفیت گردش آزاد اطلاعات در کشور لطمه نمیزند دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان اینکه به خاطر نقش آشکار اینستاگرام در ایجاهدایای بانک قرض الحسنه مهر ایران به اعضای شبکههای اجتماعی
به مناسبت دهمین سالروز بانک هدایای بانک قرض الحسنه مهر ایران به اعضای شبکههای اجتماعی اداره کل روابط عمومی و بازاریابی بانک قرض الحسنه مهر ایران از اختصاص هدایا به اعضای کانال تلگرام و اینستاگرام رسمی این بانک خبر داد به گزارش ایلنا از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران بروزیر ارتباطات قطعی دائمی شبکههای اجتماعی را تکذیب کرد
در توییتر وزیر ارتباطات قطعی دائمی شبکههای اجتماعی را تکذیب کرد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قطعی دائمی شبکههای اجتماعی را تکذیب کرد به گزارش ایلنا محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به شایعاتی مبنی بر فلیترینگ دائمی تلگرام در توییتر خود نوشت شایعههایی که درخصو-
سیاسی
پربازدیدترینها