واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قتل «ندا» در حاشیهای پُر آسیب/ خانواده خواستار اشد مجازات قاتلاند
هنوز تلخی فاجعه قتل آتنا و ستایش در کاممان بود که آزار ندای شش ساله توسط مرد معتاد ۴۵ ساله و پیدا شدن جنازهاش این بار در یکی از حاشیههای آسیب خیز مشهد اتفاق افتاد.
آفتابنیوز : مهلا گل مکانی، مسئول خانه علم جمعیت امام علی در قلعه ساختمان مشهد در این باره اظهار کرد: ندا دختر شش سالهای بود که برای خرید نان از خانه بیرون رفت و دیگر برنگشت. وی توسط فردی مورد آزار قرار گرفته و به قتل میرسد و جنازهاش درون کیسه زبالهای در گوشه خیابان پیدا میشود.
وی افزود: فردی که به این جنایت اقرار کردهT مرد معتاد ۴۵ سالهای است که در کودکی ترک تحصیل کرده، سابقه طلاق و دو بار ازدواج دارد و صاحب سه فرزند است.وی در نزدیکی منزل خود و همسایگی خانواده ندا، چرخ میوه فروشی داشته و سیب زمینی و پیاز میفروخته است.
مسئول خانه علم جمعیت امام علی در قلعه ساختمان مشهد با بیان اینکه در حال حاضر خانواده ندا به شدت خواستار اشد مجازات قاتل هستند، گفت: اکنون خانواده ندا به شدت عصبی و هیجانیاند و میخواهند مجازات قاتل در همان محله صورت گیرد که البته یک بعد آن این است که میتواند منجر به بازتولید خشونت شود.
گل مکانی با اشاره به اینکه خانواده ندا خانواده پر جمعیتی هستند که برخی فرزندان آن از حق تحصیل محرومند افزود: مادر ندا زنی کم سن و سال و پدرش کارگر است. باید همینجا این پرسش را مطرح کرد که جای آموزشهای خودمراقبتی در این خانواده کجا بوده و چرا ندا مهارت «نه گفتن» را نیاموخته است؟.
وی در ادامه به آسیبهای اجتماعی زمینه ساز بروز این جنایت اشاره کرد و گفت: قلعه ساختمان محلهای در حاشیه مشهد است که جمعیت زیادی دارد و افغانستانیها و ایرانیهای بلوچ فاقد شناسنامه در آنجا بسیارند. پشت داستان ندا روایت تلخی از محرومیت و فقر وجود دارد. ما با یک ساختار فقر در این منطقه مواجهایم و سهل الوصول بودن دسترسی به مواد مخدر، بی شناسنامه بودن برخی ساکنین، محرومیت از تحصیل و بیکاری زمینه کودک آزاری و بسیاری مشکلات اجتماعی دیگر را در این منطقه رقم زده است.
گل مکانی افزود: علی رغم فرمان رهبری مبنی بر ثبت نام و تحصیل رایگان افغانها در مدارس، هنوز هم تعداد زیادی از بچهها به علت کمبود مدرسه و دیگر مشکلات از حق تحصیل محروم هستند.
وی به گستردگی مصرف مواد مخدر در محله ساختمان مشهد اشاره کرد و گفت: خانههای پاتوق در این منطقه بسیار هستند و حتی کودکان زیر ۱۰ سال را شاهدیم که پدر و مادر خرده فروش آنها مواد مخدر را به کودکشان میدهند تا جابجا کرده و به مشتری برسانند. طی شش سالی که از تاسیس خانه علم در این منطقه میگذرد در تمام مدت بارها شاهد بودهایم که این پاتوقها پلمب شدهاند اما بعد از مدتی با جوشکاری باز شده و افراد به خانه خود برگشته و ادامه کار دادهاند اما هیچ نهادی پیگیر نبوده که چه بلایی بر سر کودکانی که در این منطقه زندگی میکنند و دچار حادترین انواع کودک آزاری میشوند، میآید.
مسئول خانه علم قلعه ساختمان افزود: نمیدانیم چه بلایی به سر کودکانی که به معنای واقعی بعد از پلمب این خانهها رها میشوند میآید. طی این شش سال شاهد اقدام مناسبی برای ساماندهی این منطقه نبودهایم.
وی بر لزوم اجرای طرح ملی مقابله با کودک آزاری و طرح دیده بان کودک اشاره کرده و گفت: ایجاد برنامههای پیشگیرانه و تشخیص موارد حاد و ایجاد بانک کودکان دارای سابقه کودک آزاری از جمله اقداماتی است که برای قلعه ساختمان ضروری به نظر میرسد. هیچ نهادی متولی ریشه کنی کودک آزاری و جمع کردن مواد مخدر در اینجا نیست. در این مدت موفق شدیم ۱۰۰ کودک که از جمله پرمعضلترینها بودند را تحت پوشش ببریم. دورههای آموزشی برای این کودکان ترتیب دادیم و موفق شدیم برای برخی از آنها شناسنامه بگیریم اما هنوز تعداد زیادی از آنها شناسنامه ندارند.
گل مکانی افزود: مشکلات بهداشتی نیز در اینجا بسیار زیاد مشاهده میشود که از جمله آنها میتوان به شیوع شپش سر اشاره کرد.
وی تاکید کرد: لازم است منشأ این آسیبها به صورت دقیق شناسایی و با آن برخورد شود. در اینجا اغلب پدر و مادرهای خرده فروش مواد مخدر خودشان گرفتار چرخه بزرگتری هستند و باید به جای پاک کردن صورت مسئله این چرخه را از بین برد. انتظار داریم لایحه حمایت از حقوق کودکان تصویب شود و توجه جدی به این منطقه صورت گیرد تا شاهد سامان یافتن این وضعیت باشیم.
منبع: ایسنا
۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]