محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832169478
نامه بهدولت برای بهکارگیریپیامرسانهایداخلی/نگرانی از جاسوسی و تشویق بهاغتشاش در تلگرام
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نامه بهدولت برای بهکارگیریپیامرسانهایداخلی/نگرانی از جاسوسی و تشویق بهاغتشاش در تلگرام
آخرین جلسه مجلس در سال 97، کاملا غیرعلنی بود؛ آن هم با موضوع وضعیت فضای مجازی و پیام رسانها در کشور.
آفتابنیوز : سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و معاونان وی با حضور در این جلسه، گزارشی در مورد آخرین وضعیت فضای مجازی در کشور به نمایندگان ارائه کردند. علی لاریجانی رییس مجلس نیز در این جلسه توضیحاتی در مورد وضعیت فضای مجازی در ایران ارائه کرد.
به گزارش آفتاب نیوز، آنگونه که از روایتهای نمایندگان از این جلسه برمیآید، اگرچه موضوع جلسه فیلترینگ تلگرام نبوده، اما نمایندگان نسبت به آنچه در فضای این پیام رسان میگذرد، نگرانیهایی را بیان کردند. برخی نیز در مقابل فیلترینگ تلگرام را صحیح ندانسته و تاکید کردند که فعالیت شبکه های مجازی ایرانی در فضای غیررقابتی محکوم به شکست است. موضع نمایندگان درباره پیام رسان تلگرام گاهی تا 180 درجه با هم اختلاف دارد؛ چه آنکه برخی از جاسوسی و تشویق به اغتشاش در این شبکه و ابعاد امنیتی آن نگرانند و برخی نیز این شبکه را برای گردش آزادی اطلاعات، مناسب میدانند.
روایت نمایندگان از این جلسه غیرعلنی را در ادامه بخوانید:
تصمیمی برای فیلترینگ تلگرام گرفته نشده است
نماینده مردم آستانه اشرفیه درمجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون هیچ تصمیم قطعی برای فیلترینگ تلگرام گرفته نشده است.
محمد حسین قربانی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی امروز گفت: به دلیل آن که ما هنوز بهره کافی و شناخت کاملی از فضای مجازی نداریم، ذهن ما فقط به تلگرام محدود شده است، اما در جلسه امروز بحث شد که تلگرام تنها جزء کوچکی از این فضای گسترده است.
به گفته وی، یکی از تفکرات در مورد تلگرام این است که بههرحال آزادی اطلاعات در آن وجود دارد و هر کشوری میتواند محدودیتهایی در حوزه سیاستگذاری و مسائل مربوطه ازجمله مسائل اخلاقی برای خود تعریف کند، دقیقا در کشور هم در مورد دو مسئله امنیتی و اخلاقی باید چهارچوبهای لازم را رعایت کنیم. با قدرت چانهزنی میتوانیم به مدیر تلگرام بقبولانیم که حدود و چهارچوب انتظارات جمهوری اسلامی ایران را رعایت کند.
این نماینده مجلس ادامه داد: تنها کشوری که توانسته برای خود کاملا شبکههای داخلی داشته باشد، چین است و آن هم در یک فضای خاصی صورت گرفته است. اگر ما هم در کشور خود بتوانیم به این حد و اندازه برسیم که بتوانیم یک شبکه داخلی برای خود تعریف کنیم، باز هم حدود 30 درصد از ظرفیتها را انجام دادهایم، اما آنچه که ما را به جایگاه واقعی استفاده از فضای مجازی میرساند، مجاب کردن بحث تلگرام برای پذیرش چهارچوبهای جمهوری اسلامی ایران است.
وی در ادامه به گردش مالی اقتصاد جهانی از فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این رقم 4 هزار میلیارد دلار در سال است. در آمریکا 26 درصد و در روسیه 4/2 درصد از تولید ثروت به وسیله فضای مجازی انجام می شود، ما نیز می توانیم برای مدیریت محیط زیست یا هوشمند سازی یا سایر اهدافی که برای تولید ثروت می توان از آنها بهره گرفت، استفاده کنیم.
فضای مجازی آزاد شده یا رها شده؟
نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فیلترینگ موضوع جلسه غیرعلنی مجلس نبوده، تاکید کرد که دسترسی آزاد به اطلاعات محدود نخواهد شد.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی با بیان اینکه موضوع جلسه غیرعلنی مجلس فیلترینگ تلگرام نبود، افزود: بحثی که عمدتا مطرح شد این بود که آیا ما فضای مجازی را آزاد کردیم یا رها کردیم؟ آنچه کارشناسان فضای مجازی سعی کردند به ما اثبات کنند این بود که ما رهاسازی کردیم و من فکر میکنم این بخش از حرفشان درست است.
وی افزود: از نظر تعداد قوانین در فضای مجازی، آمریکا بالغ بر 170 قانون دارد و ما پنج قانون داریم. ضمن اینکه مردم ما بعضا آسیب میبینند و مسائلی در حریم خصوصی آنها اتفاق میافتاد. مسائلی در زمینه پول الکترونیک، صندوقهای بازنشستگی و حتی قمارخانههای الکترونیکی وجود دارد که مفسدههایی ایجاد میکند و اینها باید کنترل شود. کسی به دنبال محدود کردن دسترسی مردم از حیث اطلاعرسانی نیست ولی این رهاشدگی به ما آسیب میزند.
به گفته وی، در این جلسه میخواستند پارلمان را توجیه کنند که چقدر از قوانین عقب هستیم. ما پنج قانون داریم که یکی از آنها مرتبط با فضای مجازی است و بسیار ناقص است. گفتند این قانون در سال 85 تدوین شده و آن را با قوانین دنیا مقایسه کردند که فکر میکنم این توجیهسازی مورد نیاز بود.
جعفرزاده اضافه کرد: به هر حال فضای مجازی نمیتواند بدون محدودیت باشد بلکه برای برخی گروههای سنی و مجموعهها باید محدودیتهایی قائل شویم و ساماندهی بکنیم اما قطعا دسترسی آزاد به اطلاعات محدود نمیشود.
مستعمره شدن در سایه فضای مجازی خارجی!
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: ممکن است در آینده ۸۰ تا ۹۰ درصد مشاغل را مشاغل فضای مجازی تشکیل دهند.
حیدرعلی عابدی نیز با اشاره به برگزاری نشست غیرعلنی امروز مجلس با محوریت فضای مجازی و استماع گزارش دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد: اگر به سمت تاسیس فضاهای مجازی با بیس ملی حرکت نکنیم، در حقیقت به نوعی اطلاعاتمان را به خارج از کشور منتقل میکنیم.
عابدی بیان این اینکه به نظر میرسد نوعی مستعمره جدید در حال شکلگیری است، گفت: امروز بسیاری از کشورها که وابستگی فراوانی به گوگل، آمازون و برخی دیگر از این غول های فضای مجازی دارند با توجه به آنکه مدیریت اطلاعات در اختیار این ابرشرکتها است در آینده ممکن است با مشکلاتی روبرو شویم.
عابدی در پاسخ به اینکه آیا موضوع فیلترینگ تلگرام و برخی دیگر از اپلیکیشن فضای مجازی در جلسه علنی مطرح شد، گفت: درباره بحث فیلترینگ باید دقت کنیم کدام یک از این اپلیکیشنها در زندگی اقتصادی ما نقش حیاتی ندارند و کدام یک میتواند باعث انتقال اطلاعات به خارج از کشور شوند که باید آن را مدیریت کنیم و آنچه مسلم است باید به سمت فضای مجازی با پایگاه ملی حرکت کنیم.
اختلاف نظر درباره ظرفیت شبکههای اجتماعی ایرانی
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که فیلترینگ تلگرام به نوعی ایجاد انحصار در فضای رسانهای است و قاعدتا فعالیت شبکه های مجازی ایرانی در فضای غیررقابتی محکوم به شکست است.
علیرضا رحیمی جلسه غیرعلنی امروز را مقدمه سازی برای حرکتهای شورای عالی فضای مجازی دانست و افزود: فیلترینگ تلگرام به نوعی ایجاد انحصار در فضای رسانهای است.
رحیمی امنیت و سرعت تبادل اطلاعات را دو رکن مهم در فضای مجازی عنوان و خاطر نشان کرد: شبکه های ایرانی در هر دو مورد فاصله قابل توجهی دارند که باید پر شود و تامین امنیت و سرعت برای کاربر ایرانی مورد توجه قرار گیرد. به هر حال وقتی امنیت برقرار شود اعتماد نیز ایجاد خواهد شد اما در حال حاضر نظرسنجی ها نشان می دهد اعتماد کاربران ایرانی نسبت به شبکه های ایرانی تقویت نشده و نیاز به کار بیشتر در این زمینه است.
اما در نقطه مقابل او رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که با توجه به بازیهای تلگرام در عرصه امنیت داخلی ایران، راه منطقی استفاده از ظرفیتهای ملی در این زمینه است.
علاءالدین بروجردی در حاشیه جلسه غیرعلنی امروز گفت: فکر میکنم راه منطقی این است که حتما در این عرصه از ظرفیتهای ملی استفاده کنیم. زیرساختها در این زمینه به سرعت در حال آماده شدن است و عملا سال آینده سال ورود به این عرصه مهم در فضای مجازی خواهد بود.
نامه نمایندگان به دولت درباره «به کارگیری پیامرسانهای داخلی»
حجتالاسلام سیدجواد حسینیکیا عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز درباره ضرورت حمایت و استفاده از پیام رسانهای داخلی در کشور اظهارداشت: حفظ و تامین امنیت برای هر کشوری، جزو ضروریات است و به تعبیر عامیانه از نان شب هم واجبتر است. همانطور که شاهد بودیم ناآرامیها و اغتشاشات اخیر در کشور، با خط دهی از سوی برخی کانالهای ضد انقلاب در فضای مجازی، صورت گرفت.
وی با بیان اینکه عقل حکم میکند یک پیام رسان داخلی در کشور داشته باشیم، تصریح کرد: عدهای از نمایندگان مجلس برای به کار گیری پیام رسان داخلی در کشور، نامهای امضا کرده اند که دولت از پیام رسان داخلی حمایت کند و پای کار بیاید و امیدواریم این مهم رخ دهد. با استفاده از پیام رسان داخلی، شبکههای مجازی خارجی که توسط آنها جاسوسی صورت میگیرد، کنار میروند، البته یک پیام رسان قوی داخلی که بتواند در طراز پیام رسان خارجی مورد اقبال مردم باشد، میتواند مشکل را حل کند.
خبرآنلاین
۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
نامه آیتالله یزدی به روحانی درباره فضای مجازی/ وزیر ارتباطات به قم رفت تا رفع نگرانی کند
نامه آیتالله یزدی به روحانی درباره فضای مجازی وزیر ارتباطات به قم رفت تا رفع نگرانی کند رئیس دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره محتوای نامه اخیر رئیس جامعه مدرسین به رئیسجمهور توضیح داد آفتابنیوز حجتالاسلام علی ابراهیمی رئیس دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره نامعلم الهدی: جریان درویشی جاسوسی و انگلیسی است/دکانی است که دشمن درست کرده/ سبیل کلفت و گیس کجای دین ماست/حوادث
علم الهدی جریان درویشی جاسوسی و انگلیسی است دکانی است که دشمن درست کرده سبیل کلفت و گیس کجای دین ماست حوادث گلستان هفتم برنامهریزی آمریکا و انگلیس است نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت در قضیه گلستان هفتم تهران جریان آشوب و بلوا از طراحی دشمن بیرون آمد که این آشوبهاارسال لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین ایران و مجارستان به مجلس
از سوی رئیسجمهور انجام شد ارسال لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین ایران و مجارستان به مجلس رئیسجمهور لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین ایران و مجارستان را به مجلس تقدیم کرد به گزارش ایلنا در نامه حسن روحانی آمده است لاینامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام: نگرانی امام از ورود کمونیستها و منافقین در شوراها ب
نامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام نگرانی امام از ورود کمونیستها و منافقین در شوراها بود نه اقلیت های مذهبی حضور یک شهروند زرتشتی در شورای شهر مصداق قاعده نفی سبیل نیست علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در دفاع از سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزدنگرانی مسئولان از «شنود»/ چه کسی جلسات رسمی مقامات را «جاسوسی» میکند؟
نگرانی مسئولان از شنود چه کسی جلسات رسمی مقامات را جاسوسی میکند من مکرر ميبينم در جلسهاي وزير مسئول عاليرتبه قضائي نمايندگان مجلس يا مقامات نشستهاند و به دوروبر خود نگاه ميکنند آهسته يا در گوشي صحبت ميکنند و ميترسند که آنجا شنود شود آفتابنیوز مجيد انصاری درروزنامه جمهوری اسلامی: همه ناآرامی ها زیرسر تخم مرغ و تلگرام بود؟!/چرا سراغ شاه مهره نمی روید؟
روزنامه جمهوری اسلامی همه ناآرامی ها زیرسر تخم مرغ و تلگرام بود چرا سراغ شاه مهره نمی روید جمهوری اسلامی نوشت وقتی یک مقام عالی رتبه نظامی از پایان یک فتنه گسترده و خطرناک سخن میگوید قاعدتاً افکار عمومی انتظار دارد با همین سرعت و قاطعیت فتنه سازان هم معرفی شوند بویژفرانسه: از موضع ایران در قبال برنامه موشکیاش نگرانیم
فرانسه از موضع ایران در قبال برنامه موشکیاش نگرانیم سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه بار دیگر از برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران ابراز نگرانی کرد و گفت وزیر خارجه فرانسه در سفر به تهران در مورد این مسائل صحبت میکند به گزارش فارس سخنگوی وزاروزیر ارتباطات در پاسخ به فارس خبر داد رفع نگرانی از اشتراک اطلاعات مشترکان بین 3 اپراتور/ تصمیمگیری درباره تل
وزیر ارتباطات در پاسخ به فارس خبر دادرفع نگرانی از اشتراک اطلاعات مشترکان بین 3 اپراتور تصمیمگیری درباره تلگرام با شورای عالی فضای مجازی وزیر ارتباطات درباره حفظ اطلاعات مشترکان موبایل پس از به اشتراک گذاری دیتا بیس مشترکان بین سه اپراتور در طرح ترابرد پذیری اخبار ضد و نقیض درکنایه های صریح روزنامه جمهوری اسلامی به احمدی نژاد: همه ناآرامی ها زیرسر تخم مرغ و تلگرام بود؟! / چرا سراغ شاه
کنایه های صریح روزنامه جمهوری اسلامی به احمدی نژاد همه ناآرامی ها زیرسر تخم مرغ و تلگرام بود چرا سراغ شاه مهره نمی روید جمهوری اسلامی نوشت وقتی یک مقام عالی رتبه نظامی از پایان یک فتنه گسترده و خطرناک سخن میگوید قاعدتاً افکار عمومی انتظار دارد با همین سرعت و قاطعیت فتنهواکنش جلاییپور به خبر احضارش توسط دادستانی مشهد: من نه روزنامه، نه سایت و نه کانال تلگرامی خبری دارم
واکنش جلاییپور به خبر احضارش توسط دادستانی مشهد من نه روزنامه نه سایت و نه کانال تلگرامی خبری دارم حمیدرضا جلاییپور در واکنش به انتشار خبری درباره احضار شدن به دادستانی مشهد بنا بر شکایت حجتالاسلام علمالهدی به ایلنا گفت من اصلا نه روزنامه نه سایت و نه کانا-
گوناگون
پربازدیدترینها