واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایرانیان ۳۸ درصد بیش از حد مجاز قند و شکر مصرف میکنند
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف کالری در میان ایرانیان حدود 50 درصد بیش از حد مجاز است و به طور متوسط مردم ایران 38 درصد بیش از حد لازم قند و شکر مصرف می کنند.
آفتابنیوز :
ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در وزارت بهداشت افزود: ایرانیان تا 20 سال گذشته دو هزار کیلوکالری در روز انرژی دریافت می کردند اما اکنون روزانه هر ایرانی سه هزار و 50 کیلوکالری در شبانه روز دریافت می کند، در حالی که متوسط میزان مطلوب دریافت کالری برای زنان دو هزار و برای مردان دو هزار و 300 کیلوکالری است.
وی اضافه کرد: مصرف قند و شکر ایرانیان 38 درصد بیش از میزان توصیه شده است همچنین ایرانیان 20 درصد بیش از میزان توصیه شده، روغن مصرف می کنند و نان، غلات و برنج را پنج درصد بالاتر از حد توصیه شده مصرف دارند که مجموع این عوامل و کم تحرکی باعث چاقی و اضافه وزن ایرانی ها شده است.
حریرچی گفت: از سال 74 با تصویب قانون بیمه، دولت همواره در بخش بهداشت و درمان با تاخیر در پرداخت های بیمه مواجه بوده است و متوسط این تاخیرها در 20 سال گذشته، هشت ماه و نیم در سال است اگر چه طرح تحول سلامت توانست تاخیرها را کاهش دهد اما اکنون نزدیک به متوسط تاخیر در پرداخت های 20 سال گذشته قرار دارد.
وی درباره آمار مراجعه ایرانیان به پزشک گفت: هر ایرانی در سال به طور متوسط دو بار به پزشک عمومی و کمتر از دو مرتبه به پزشک متخصص مراجعه دارد همچنین به ازای هر هزار نفر، 118 مورد سالانه در بیمارستان بستری می شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: میانگین مراجعه به پزشک ایرانیان کمتر از کشورهای مشابه است اما هزینه کرد دارو بیشتر است همچنین میانگین بستری به طور واضحی در ایران در مقایسه با کشورهای مشابه کمتر است و بسته خدمات ایرانیان شامل خدمات درمانی، بهداشتی و دارویی در مراکز درمانی بیشتر از کشورهای مشابه است.
حریرچی افزود: عدم توان اقتصادی اعم از اقتصاد ملی، دولت و جیب مردم موضوعاتی است که در همه کشورها از جمله کشور ما وجود دارد؛ مجموع هزینه کرد بیمه ها و دولت در نظام سلامت قبل از اجرای طرح تحول سلامت بسیار کمتر و بعد از این طرح علی رغم رشد 51 درصدی باز هم کمتر است.
وی ادامه داد: پرداخت از جیب مردم اگر چه با اجرای طرح تحول سلامت به 37.7 درصد رسیده است اما همچنان در مقایسه با بیشتر کشورها زیاد است.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: راه آینده نظام سلامت، ارزان کردن هزینه های بهداشت و درمان و افزایش نقش دولت همچنین کاهش پرداختی از جیب مردم است و اگر چه کارشناسان می دانند که باید به چه اهدافی دست یافت اما مهم چگونگی و مدت زمان دستیابی به اهداف تعیین شده است.
حریرچی درباره بودجه سال آینده اظهار کرد: خوشبختانه بودجه تصویب شده است و دولت در بخش عمومی با 11 درصد رشد مواجه است.
منبع: ایرنا
۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]