محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829538885
یک میلیون کودکهمسر در ایران و پدیدهی صیغه کودکان
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: یک میلیون کودکهمسر در ایران و پدیدهی صیغه کودکان
سمینار بررسی عوامل تسهیلکننده ازدواج زودهنگام کودکان با محوریت صیغه محرمیت همراه با رونمایی از اثر تحقیقی «خانهای روی آب»، امروز در دفتر مرکزی انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار شد.
آفتابنیوز : در سمینار عوامل تسهیلکننده ازدواج کودکان، اثر تحقیقی جدید کامیل احمدی درباره صیغه محرمیت کودکان رونمایی شد.
کامیل احمدی، مردمشناس، پژوهشگر و نویسنده درباره اثر تحقیقی جدیدش به نام «خانهای روی آب» گفت: «لغت صیغه بزرگسال اولین چیزی هست که با شنیدن کلمه صیغه به یاد میآوریم ولی صیغه نوع و انواع متفاوتی دارد که ما به صیغه بزرگسال و صیغه محرمیت میپردازیم و از آنجایی که بحث کلی ما درباره ازدواج کودکان است، محوریت را با صیغه محرمیت شروع میکنیم. در رفتارهای جنسی که ما در فرهنگ غرب شاهد آن هستیم، یکی از کهنترین رابطههایی که در رفتار جنسی داریم، مذهبهایی است که همیشه رابطههای جنسی را قانونمند کردهاند و در قالب ازدواج آن را مشروع میکنند. ازدواج سنتی است که در مدنیتها و مذهبهای مختلف، برای جلوگیری از گناه و روابط خارج از عرف توجیه میکنند. اگر مطالعاتی در زمینه دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی داشته باشیم، میبینیم که دورهای در تاریخ آمریکای شمالی، آمریکا، بخشی از کانادا و اروپا انقلاب جنسی شروع شد که به انقلاب هیپیها و قدرت گلها انجامید و ساختار معمول و کلاسیک روابط جنسی و ازدواجی را از قالب مسیحی آن خارج کرد و روابط متعدد را ایجاد و نوع نگاه به ازدواج را تغییر داد.»
احمدی در ادامه با اشاره به رابطه جنسی از نگاه اسلام گفت: «در جایی که ما بهعنوان یک کشور اسلامی حضور داریم، ارائه یک رفتار و الگوی جنسی ایمن در چارچوب ازدواج برای ما قانونمند شده و قوانینی را برای آن وضع کردهاند که در طول زمان اصلاح شده است. در دین اسلام ارضای نیازهای جنسی را فقط و فقط از طریق ازدواج قانونمند است که مشروعیت پیدا میکند و غیر از آن گناه، حرام و غیرقانونی است که متعاقبا مجازاتهایی را دربردارد. در همین میان اسلام به مصونسازی روابط جنسی در دو بعد عفاف و حجاب تاکید میکند؛ برای سالم نگهداشتن جامعه و همچنین پرهیز از فساد و فحشا. میدانیم که ازدواج در ایران یک نرم کلاسیک است که طی یک رابطه تماما قانونمند و اسلامی جاری میشود. در این شرایط در قانون مدنی جمهوری اسلامی با دو شکل ازدواج مواجه میشویم؛ ازدواج دائم و ازدواج موقت که بخشی از صحبت ما درباره ازدواج موقت است. ازدواج دائم که طبق تعریف آن مشخص است و مربوط به بازه زمانی خاصی نمیشود و دائم است اما ازدواج موقت در یک بازه زمانی مشخص اتفاق میافتد و شخص سوم و چهارمی در آن دخالت ندارد و بین دو نفر است که مبلغ، مدت و حتی نوع رابطه را تعیین میکنند.»
از صیغه ساعتی تا صیغه با مسکن و خوراک!
این مردمشناس با توضیح صیغه محرمیت گفت: «کاربرد دیگری که در صیغه وجود دارد، صیغه محرمیت است. در حقیقت آیه و کلماتی که در صیغه موقت برای حلالکردن دو نفر و تسهیل رابطه جنسی خوانده میشود، همان آیات و کلماتی است که برای صیغه محرمیت جاری میشود. فرق اینها نوع کاربردشان است؛ دو کودکی که نامزد و نافبر هستند و ممکن است با دیدگاه خانوادهها دچار خطا و گناه و روابط داخل ازدواج شوند، صیغه محرمیت را بین آنها جاری میکنند. علاوه بر این برای فرزندخواندهها هم این صیغه جاری میشود و کاربردهای متفاوتی دارد. نوع خاص آن برای کودکانی است که قرار است در آینده وارد رابطه ازدواجی بشوند و در دل این محرمیت و سالهایی که باهم بزرگ میشوند، روابط متعددی از قبیل روابط جنسی اتفاق میافتد که عواقب خاص خودش را دارد. پیشینه تاریخی صیغه به ایران باستان، زمان پیامبر و حتی دین یهود برمیگردد. اهل تسنن بر این باور است که صیغه حرام است و نوعی از رابطه که برای تسهیل رابطه جنسی است کاملا خطاست ولی در ایران وجود دارد و مشکل شرعی برای آن نیست. در همین مورد آقای رفسنجانی در سال ۶۴ در خطبه نماز جمعه درباره صیغه صحبت کردند و از آن زمان وارد قانون شد اما نقدهای جدی به آن وارد است زیرا حقوق زن رعایت نمیشود.»
احمدی درباره اثر تحقیقیاش گفت: «روش مطالعه ما بیشتر میدانی و در سه کلانشهر تهران، مشهد و اصفهان بوده است. در واقع بررسی شده که ماهیت تغییر شکل صیغه چطور بوده است؟ در گذشته یک فرد ثروتمند زنی را صیغه میکرد و برای او خانهای میخرید و تمام نیازهای مالیاش را تامین میکرد ولی در این سالها نوع صیغه بسیار متفاوت شده است و شبکههای مجازی و اینترنت کمک فراوانی به گسترش آن کردهاند. در حال حاضر صیغه ساعتی، شبانه، با مسکن و خوراک، زیارتی و .. داریم و علاوه بر این نوع نگاه مردم به صیغه تغییر کرده است. صیغه همیشه یک قبحی داشته و هنوز هم دارد؛ تا جایی که میبینیم بسیاری از سکسورکرها به صیغه رو آوردهاند و در این ساختار همه چیز قانونمند و شرعی میشود. در واقع صیغهکردن یک لذتخواهی بدون مسئولیت است و رابطهای است که پایه و اساس آن تسهیل رابطه جنسی است و در قبال آن پول پرداخت میکند. بنابراین این تسهیل رابطه جنسی به ازدواج کودکان دامن میزند. در واقع صیغه محرمیت به ازدواج زودهنگام کودکان مشروعیت میدهد و کودکان را وارد قرارداد شرعی میکند که روابط دیگری مانند رابطه جنسی از آن بیرون میآید که در بسیاری از موارد به باردارشدن و سقطجنین و در نهایت فشار برای ازدواج منجر میشود.»
لزوم مشروط کردن و محدودیت قانونی برای صیغه
او در ادامه گفت: «مهمترین عامل برای صیغه محرمیت پول است؛ مرد پول میدهد و زن در قبال آن رابطه جنسی را میپذیرد. یک رابطه نابرابر که قانونگذار باید به آن ورود کند و این سلطه مردانه را از بین ببرد و قانون را در این خصوص اصلاح کند. در واقع باید فرصت اشتغال و کارآفرینی برای زنان فراهم شود تا از فرط ناتوانی در مسائل مالی تن به صیغه ندهند. بخش اجرایی کار شدنی است و در مجلس باید برای آن فشار لازم وارد شود. صیغه حتی با خواندن کلمات فارسی هم جاری میشود و نیازی به شاهد ندارد و هیچ قانونی برای آن وجود ندارد و در مقابل هیچ مسئولیتی هم ندارد. اگر صیغهها ثبت شوند در قانون بازدارندگی ایجاد میکنند و به این راحتی جاری نمیشود. یکی دیگر از راهکارها اجباری کردن تحصیلات است؛ بسیاری از خانوادهها پس از صیغهکردن فرزندانشان آنها را از تحصیل منع میکنند. علاوه بر این مشاورههای سلامت و جنسی بسیار مهم است و نیاز آن حس میشود. اگر قانونگذار در این خصوص وارد شود، قطعا شرایط بهتر میشود.
وجود یکمیلیون کودکهمسر در ایران
در ادامه پنلی با حضور فرشید یزدانی، طیبه سیاوشی، عفتالسادات مرقاتی خویی و مطهره ناظری برگزار شد. فرشید یزدانی، مدیرعامل و عضو هیئتمدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در ابتدای این پنل گفت: «ازدواج کودکان مسئله بسیار مهمی است که آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است؛ در ایران نزدیک به یکمیلیون کودکهمسر در کشور داریم که ۳۷ هزار نفر از آنها زیر ۱۵ سال و ۱۸۰ هزار نفر زیر ۱۸ سال هستند. در واقع ۲۴ درصد از کل ازدواجها مربوط به کودکان است. آمار قابل توجه دیگری مربوط به کودکان مطلقه وجود دارد که نشان میدهد که در سال ۹۳، ۱۵ هزار کودک مطلقه داشتیم؛ ۱۳ هزار کودک ۱۵ تا ۱۸ سال و بقیه زیر ۱۵ سال. متاسفانه نهادهای مرتبط سعی در پنهانکردن آمارها دارد و در ثبتاحوال آمار پسران ازدواجکرده زیر ۲۰ سال و دختران زیر ۱۰ سال به تفکیک لحاظ نشده است. مسئلهای که سلطه نظام مردسالارانه را نشان میدهد و باید ریشهکن شود.»
واردکردن کودکان به دنیای بزرگسالی برابر با تجاوز به آنهاست
عفتالسادات مرقاتی خویی، رفتارشناس جنسی، سکسولوژیست و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی درباره ازدواج کودکان گفت: «پارادایمهای متفاوتی درباره ازدواج کودکان وجود دارد؛ یکی از این پارادایمها میگوید که هیچ سن مشخصی برای ازدواج وجود ندارد و هر زمان که فردی احساس نیاز و تهییج کرد میتواند ازدواج کند. در واقع این پارادایم میگوید ازدواج ابزاری شرعی و قانونی برای برطرفکردن نیاز جنسی است و نمیتوان گفت این طرز تفکر درست یا غلط است. در مقابل پارادایمهایی وجود دارد که به هرنحوی با افزایش سن ازدواج مخالفت میکند و میگوید برای جلوگیری از فساد و فحشا باید در سن پایین ازدواج کرد. در واقع کسانی با این پارادایمهای فکری برنامهریزی میکنند که هیچ دادهای از این مباحث در زندگی زیسته خود ندارند و نمیدانند ازدواج کودکان چه پیامدهای منفیای دارد. کودکان دارای رفتارهای جنسی هستند و نمیتوان این اصل را انکار کرد ولی باید تربیت شوند و نباید به هیچوجه آنها را وارد رابطههای بزرگسالان کرد. در واقع اولین اصل تربیت جنسی کودکان حفظ حریم شخصی آنهاست. در غیراینصورت یا شاهد دستمالی جنسی کودکان خواهیم بود یا در بدترین حالت آن که میشود تجاوز. بنابراین اگر کودکی را وارد دنیای بزرگسالی کنیم ناخودآکاه او را دستمالی جنسی کردهایم.»
طیبه سیاوشی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی هم درباره تلاشهای بسیار برای افزایش سن ازدواج به ۱۵ سال برای دختران و ۱۸ سال برای پسران اشاره کرد و گفت مخالفتهای بسیاری وجود دارد که اجازه نمیدهد سن ازدواج کودکان را افزایش دهیم. مطهره ناظری، وکیل دادگستری و رئیس هیئتمدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز درباره پروسه سن ازدواج کودکان در طول تاریخ گفت که تا قبل از انقلاب سن ازدواج دختران ۱۸ سال، پس از انقلاب ۹ سال و بعد از آن به ۱۳ سال رسیده است.
خبرانلاین
۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
آمار حضور کودکان و نوجوانان ایرانی در فضای مجازی: ۸ میلیون نفر روزی ۶ ساعت
آمار حضور کودکان و نوجوانان ایرانی در فضای مجازی ۸ میلیون نفر روزی ۶ ساعت رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش گفت باید هدایت دانشآموزان جهت استفاده صحیح از فضای مجازی از اولویتهای پدافند غیرعامل باشد به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش محم10 تا 12 میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می کنند
10 تا 12 میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می کنند رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به مشکلات اجتماعی گفت حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند نرخ بیکاری حدود ۱۲ درصد است که این نرخ بین جوانان به ۲۴ درصد میرسد ۱۹ میلیون نفر هم با مشکل بد مسکنی مواجهسهم ۷۰ میلیون دلاری ایران از بازار جهانی گیاهان دارویی/ برگزاری سلسله وار ۵۰ نمایشگاه تخصصی طب سنتی در شهر آفت
در نشست خبری نمایشگاه بینالمللی تخصصی طب سنتی سهم ۷۰ میلیون دلاری ایران از بازار جهانی گیاهان دارویی برگزاری سلسله وار ۵۰ نمایشگاه تخصصی طب سنتی در شهر آفتاب اولین دوره نمایشگاه های بینالمللی تخصصی طب سنتی و طب جایگزین و داروهای گیاهی در اسفندماه بهطور سلسلهوار برگزار خواهدشهر اینگونه برای کودکان می شود/ اولین شهر کودک در ایران کجاست؟ (+فیلم)
شهر اینگونه برای کودکان می شود اولین شهر کودک در ایران کجاست فیلم ۴ سال قبل وارد شهر شدند شهری که هیچ فکری برای کودکان نداشت حالا اما این شهر به عنوان اولین شهر کودک در ایران شناخته میشود عصر ایران - حسن ظهوری - ۴ سال قبل بود که وارد زرند شدند شهری که تا پیش از ورودشانبهره مندی ۴۰ میلیون ایرانی از کارت هوشمند ملی تا پایان سال/دستور وزیر برای دریافت گزارش علمکرد شهرداریها
سخنگوی وزارت کشور بهره مندی ۴۰ میلیون ایرانی از کارت هوشمند ملی تا پایان سال دستور وزیر برای دریافت گزارش علمکرد شهرداریها سخنگوی وزارت کشور از دستور وزیر کشور به معاون عمرانی این وزارتخانه و رئیس سازمان شهرداری ها و دهیارهای کشور برای دریافت گزارش یکساله عملکرد شهرداری های کلاوضعیت بحرانی ایران در زمینه حقوق کودکان کار و خیابان/ کودکان خیابانی 45 برابر بیشتر در معرض ایدز هستند
معین مطرح کرد وضعیت بحرانی ایران در زمینه حقوق کودکان کار و خیابان کودکان خیابانی 45 برابر بیشتر در معرض ایدز هستند رییس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری معتقد است وضعیت ایران در زمینه حقوق کودکان کار و خیابان بحرانی است به گزارش خبرنگار ایلنا مصطفی معین عصر دوشنبه در افتتچند میلیون ایرانی موادمخدر و روانگردان استفاده میکنند؟
چند میلیون ایرانی موادمخدر و روانگردان استفاده میکنند مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از 38 سال است که در حوزه سلامت اجتماعی غفلت کردهایم گفت در بخش سلامت اجتماعی غفلت دیرینه کردهایم و اگر امروز شروع کنیم شاید دو دهه دیگر آثارش را مآمار تلفات جادهای: در جهان ۲۵ میلیون نفر، در ایران روزانه ۴۳ نفر
آمار تلفات جادهای در جهان ۲۵ میلیون نفر در ایران روزانه ۴۳ نفر پایان سال ۹۵ چهار میلیون و ۵۹۱ هزار و ۳۰۷ نفر بر اثر حوادث رانندگی مجروح مصدوم و معلول شده اند ۱۶هزار نفر جان خود را در این حوادث از دست داده اند سومین یکشنبه ماه نوامبر از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روزدرآمد میلیونی سرکرده باند فامیلی کودکان کار
درآمد میلیونی سرکرده باند فامیلی کودکان کار رئیس اداره اجتماعی فرمانداری تهران با بیان اینکه باید کودکان کار را با باندهایی که در این حوزه فعالیت می کنند تفکیک کرد از نگهداری ۱۰ خواهرزاده و برادر زاده در یکی از مراکز خبر داد که به عنوان کودکان کار در خیابان ها مشغول به کار بودندوجود معتادان متجاهر زیر ۱۸ سال در ایران/ مرکز نگهداری کودکان معتاد در زاهدان دیگر ظرفیت ندارد!
وجود معتادان متجاهر زیر ۱۸ سال در ایران مرکز نگهداری کودکان معتاد در زاهدان دیگر ظرفیت ندارد رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت معتاد متجاهر زیر ۱۸ سال هم در کشور وجود دارد این افراد به مراکز کودکان منتقل و در آنجا درمان میشوند و لازم به ذکر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها