واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: مدیرکل محیط زیست استان کرمان در گفتوگو با ایلنا: آلودگی کارخانه مس سرچشمه بیش از ۳۳ برابر حد مجاز است/برای حفظ سلامت مردم باید تولید را کاهش دهند
مدیرکل محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه کارخانه مس سرچشمه را به عنوان صنعت آلاینده معرفی کردیم، گفت: تشخیص، پیشگیری و کنترل آلایندگی در حیطه اختیارات سازمان محیط زیست است، از همین رو پرونده آن را با مستندات به دستگاه قضایی ارائه دادهایم، اما تبرئه شده است. رضا جزینیزاده (مدیرکل محیطزیست استان کرمان) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره معضلات زیست محیطی که پس از راهاندازی کوره جدید مس سرچشمه در این منطقه ایجاد شده است، گفت: همه صنایع کم و بیش دارای آلایندگیهایی هستند. آلودگی این کارخانه در این فصل به دلیل سکون هوا و پدیده وارونگی دما و ابری بودن منطقه این آلودگی نمایانتر شده است. او با بیان اینکه صنعت مس را به عنوان صنعت آلاینده معرفی کردیم تصریح کرد: تشخیص و پیشگیری و کنترل آلایندگی در حیطه اختیارات سازمان محیط زیست است از همین رو پرونده آن را با مستندات به دستگاه قضایی ارائه دادهایم، اما تبرئه شده است. البته صنایعی که به عنوان صنایع آلاینده معرفی میشوند هر ساله یک درصد از فروش خود را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت میکنند که مبالغ قابل توجهی است. مدیر کل محیط زیست استان کرمان با اشاره به مصوبه هیات دولت درباره کارخانه مس سرچشمه خاطرنشان کرد: در گذشته کوره این کارخانه ریور بود اما در حال حاضر این کوره به فلش تبدیل شده است. کوره فلش در هنگام فعالیت گاز SO۲ تولید میکند از همینرو همزمان با فعالیت کوره فلش باید کارخانه اسید هم راهاندازی شود تا SO۲ حاصل از فعالیت کوره فلش را جمعآوری و به گاز اسیدسولفوریک تبدیل کند. البته طبق مصوبه هیات دولت قرار است تا پایان سال ۹۷ کارخانه اسید را راهاندازی کنند. کارخانه نیز متعهد شده است که در سال ۹۷ کارخانه اسید را راهاندازی کند. جزینیزاده با تاکید بر اینکه آلودگی زیست محیطی این کارخانه بیش از ۳۳ برابر حد مجاز است یادآور شد: ما نمیخواهیم کارخانه تعطیل شود چراکه تعطیل شدن کارخانه تبعات اجتماعی و اقتصادی دارد ما میخواهیم ظرفیت تولید را تا زمان راهاندازی کارخانه اسید کاهش دهند. توصیه ما این است برای حفظ سلامت مردم در ایامی که با وارونگی دما و سکون هوا مواجه هستیم ظرفیت تولید را کاهش دهند.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه صاحبان کارخانه علاوه براین که کاهش تولید نداشته برای توجیه کار خود میگویند این گازی که متصاعد میشود نیتروژن و بخار آب است در حالی که آزمایشهای ما نشان داده است گاز متصاعد شده گاز SO۲ است. جای بسی تعجب دارد چراکه گاز نیتروژن بیرنگ است و دیده نمیشود همچنین نقطه جوش آن منهای ۱۹۵ است و در شرایط دمایی محل مذکور قابلیت تشکیل ابر ندارد. مدیرکل محیطزیست استان کرمان ادامه داد: براساس دادههایی که از طرف کارخانه ارائه شده است مقدار آب در خروجی دودکش قبل از رقیقسازی ۳ درصد SO۲ است و پس از رقیق سازی ۴درصد SO۲ است بنابراین استنباط آنها مبنی بر غالب بودن حجم بخار آب منتفی است از سوی دیگر ابر ناشی از بخار آب در فاصله کوتاهی از دودکش سریع ناپدید میشوند اما آنچیزی که در حال حاضر قابل مشاهده است گاز SO۲ سفیدرنگیست که در آسمان ماندگار است. جزینیزاده ادامه داد: متاسفانه از سوی کارخانه اعلام شده است آنچه که رسانهها و سازمان محیطزیست به آن پرداخته است هیچ و پوچ است ما باز هم تاکید داریم که در این شرایط تولیدشان را کم کنند و توجیهات غیرعلمی نگویند.
۱۳۹۶/۱۱/۱۶ ۱۱:۲۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]