تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817760448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جانمایی بیش از ۶۵۰۰ نقطه باستانی روی نقشه ایران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جانمایی بیش از ۶۵۰۰ نقطه باستانی روی نقشه ایران
«از وظایف اصلی پژوهشکده باستان شناسی تهیه نقشه‌ی جامع، اطلس و دانشنامه‌ی آبادی‌های تاریخی با سامانه فنی و علمی جامع داده‌ها است، بر این اساس پراکندگی سه هزار و ۸۵۱ نقطه روی نقشه پایه در سال ۱۳۹۵و دو هزار ۷۲۷ نقطه در شش ماه نخست سال ۱۳۹۶ جانمایی شده‌اند.»
آفتاب‌‌نیوز : حمیده چوبک رییس پیشین پژوهشکده باستان شناسی یک‌شنبه ۲۶ آذر در همایش هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سخن می‌گفت؛ برنامه راهبردی توسعه و ارتقای باستان‌شناسی کشور را جامع‌نگر و آینده‌نگر در عرصه جهانی اعلام کرد و گفت: راهبرد باستان­شناسی امروز ایران، فراملی بوده و آماده‌ی ورود به دروازه باستان­شناسی جهان است هرچند که درروند شکل گیری باستان‌شناسی ایران با حضور باستان‌شناسان غیرایرانی شروع شد و به آرامی پس از بنیان رشته باستان‌شناسی در مراکز علمی ایران و ایجاد مرکز باستان‌شناسی و پژوهشکده باستان‌شناسی پس ازآن باستان‌شناسی بومی و ملی به وجود آمد .


جانمایی بیش از ۶۵۰۰ نقطه باستانی روی نقشه ایران



چوبک با بیان اینکه امروزه این باستان‌شناسی هویت یافته و جایگاه و نام خود را درعرصه علمی جهان پیدا کرده است، گفت: این فرصت زمانی است که باستان‌شناسی ایران نقش خود را در دانش باستان‌شناسی جهان نشان دهد.

او شناخت منظر تاریخی فرهنگی و جغرافیای فرهنگی سرزمین ایران را از برنامه‌های راهبردی باستان‌شناسی ایران دانست که با اولویت‌های کلان هفتگانه یعنی «هویت ملی»، «مطالعات حوزه فرهنگی خلیج فارس»، «پوشش جغرافیای فرهنگی وتارِیخی ملی وفرامرزی»، «کاوش‌های طرح‌های عمرانی»، «میراث باستان‌شناسی درخطر از کاوش‌های غارتگران وسوداگران وغارت ثروت ودارائی‌های ملی»، «پرسش‌های علمی پژوهشگران باستان‌شناسی»، «مکان رویدادهای مهم فرهنگی وتاریخی ومحوطه‌های باستان‌شناسی میراث جهانی» پیش بینی شده است .

این باستان شناس در ادامه به روند انجام پژوهش‌های باستان‌شناسی پرداخت و گفت: پس از پایان کار میدانی بررسی یا کاوش، مطالعات آزمایشگاهی گوناگون روی داده‌ها و یافته‌ها در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی ایران و خارج از کشور انجام می‌شود .دراین روند است که گزارش‌ها تنظیم، تهیه و به تولید دانش منتهی می‌شود و دستاورد این پژوهش‌های علمی در یکسال شناسائی و روشن شدن بخش‌های تازه‌ای از دانش باستانشناسی است .

چوبک بیان کرد: با تحلیل و ارزیابی پژ وهش عمیق روی یافته‌هاست که می‌توان پژوهشی کاربردی برای شناخت گذشته و چگونگی و چرائی تحولات فرهنگی درحوزه‌ها ی جغرافیائی و پهنه‌های فرهنگی داشت .

او با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای گسترش پژوهشکده باستان‌شناسی افزود: برای رسیدن به این جایگاه گسترش پژوهشکده باشکل‌گیری گروه‌های پژوهشی مانند گروه دیرینه باستان‌شناسی،  گروه باستان‌شناسی زیرآب، گروه پژوهشی دوره عیلام، گروه انسان‌شناسی فیزیکی، مطالعات باستان سنجی (آرکیومتریک)، مطالعات جانورباستان‌شناسی، گیاه باستان‌شناسی، مطالعات زمین باستان‌شناسی و لزوم تشکیل گروه مدیریت محوطه‌های باستان‌شناسی پیش بینی شده است .

این باستان‌شناس در ادامه به طرح کلان و راهبردی سامانه نقشه باستان‌شناسی جغرافیای فرهنگی ایران اشاره کرد و گفت: قلمرو ماموریت و وظائف پژوهشکده باستان‌شناسی «شناخت آبادی‌ها و شهرهای باستانی تاریخی» و لزوم مدیریت یکپارچه و با اقتدار این قلمرو با فراهم شدن امکانات  وتجهیزات علمی و فن‌آوری است .

وی مهمترین گام در این راستا را  تهیه نقشه جامع، اطلس و دانشنامه این قلمرو و آبادی‌های آن با سامانه فنی وعلمی جامع داده‌ها عنوان کرد و اظهار کرد: پراکندگی آثار باستانی جانمایی شده به تعداد سه هزار و ۸۵۱ نقطه روی نقشه پایه در سال  ۱۳۹۵و تعداد دو هزار ۷۲۷ نقطه در شش ماه نخست سال ۱۳۹۶است.

به گفته چوبک  پژوهشکده باستانشناسی درسال ۱۳۹۵، ۲۳۴ مجوز و در ۶ماهه نخست سال ۱۳۹۶،۱۳۷مجوز صادر کرده است .

او اضافه کرد: برای امکان وتحقق فرایند جهانی شدن، راهبرد پژوهشکده باستان‌شناسی تکثر و نشر چند زبانی دانش بومی باستانشناسی درترازو سطوح جهانی است.

منبع: ایسنا




۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن