واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دود افزایش قیمت بنزین در چشم مردم
پدیدار با بیان اینکه بنزین سیاسی ترین کالای اقتصادی ایران است گفت: افزایش 50 درصدی قیمت بنزین خارج از توان مردم است و در ماه های ابتدایی به افزایش 20 درصد کالاهای اساسی در کوتاه مدت منجر می شود.
پولنیوز- قیمتهای جدید بنزین و حتی زمان تغییر نرخها چند روزی است که در فضای مجازی دست به دست می چرخد . خبری که رو گذشته یکی از دولتمردان که البته خواسته نامش فاش نشود، به یکی از رسانه های خبری آن را تایید و اعلام کرد که دولت تصمیم دارد که قیمت بنزین را به 1500 تومان و گازوییل را به 400 تومان افزایش دهد.
این گفتهها در شرایطی مطرح می شود که محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری خود اعلام کرده بود که دولت فعلا چنین تصمیمی در سر ندارد. هرچند که تا کنون موضع گیری شفافی از سوی اعضای کابینه در رابطه با نرخ قطعی بنزین در سال 97 صورت نگرفته است ، اما آنگونه که صحبت های بهارستان نشینها برمی آید دولت در تصمیم خود برای گرانی حاملهای انرژی مصمم است. در فعالان اقتصادی افزایش 50 درصدی نرخ حامل های انرژی را غیر منطقی می دانند.
حامل های انرژی که به گفته رییس سابق انجمن تجهیزات نفتی ایران بستر اصلی چارچوب اقتصاد ایران را تشکیل می دهد ، را نمی توان به صورت یک باره 50 درصد افزایش داد.
پدیدار با بیان اینکه بنزین سیاسی ترین کالای اقتصادی ایران است که هرگونه تغییر در آن اثرات تورمی بالایی دارد،به پول نیوز گفت: افزایش 50 درصدی قیمت بنزین خارج از توان مردم است و در ماه های ابتدایی آن به افزایش 20 درصد کالاهای اساسی در کوتاه مدت منجر می شود و همین ضریب برای یک سال آینده تداوم پیدا می کند.
رضا پدیدار با بیان اینکه میزان افزایش قیمت بنزین باید متناسب با نرخ تورم احتمالی(9.5 درصد) باشد ، ادامه داد : درست است که قیمت حامل های انرژی در ایران در مقایسه با دیگر کشورها و حتی کشورهای همسایه مان پایین است اما اقتصاد ایران در حال حاضر آمادگی بنزین 1500 تومانی و گازوییل 400 تومانی را ندارد. صنایع با رکود دست و پنجه نرم میکنند و معیشت خانوار در شرایط نامساعدی به سر میبرد.
اقتصادی که با بنزین سنجیده می شود
به گفته او، بر اساس هدف گذاری صورت گرفته بهای حامل های انرژی در ایران تا سال 1404 باید به 90 درصد فوب خلیج فارس برسد. این هدف آرمانی است که دست یافتن به آن به یک مکانیزم اجرایی تدریجی نیاز دارد تا شوک قیمتی در بازار ایجاد نشود.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به ثابت ماندن قیمت بنزین در 4 سال گذشته، خاطر نشان کرد: بنزین سیاسی ترین کالای اقتصادی ایران است که هرگونه تغییر در آن اثرات تورمی بالایی دارد. به طوری که شاهد هستیم که مردم پیش از افزایش قیمت بنزین نرخهایشان را افزایش میدهند و دلیل آن را گرانی بنزین میدانند، این بدان معناست که همه چیز در کشور ما با بنزین سنجیده می شود.
افزایش قیمت، مصرف را کم نمی کند
بررسی ها نشان می دهد در سال جاری مصرف بنزین رکوردهای های تازه ای را شکسته است.در آخرین ماه تابستان بود که متوسط مصرف روزانه این فراورده نفتی به ۸۸ میلیون لیتر رسید. اما در حالی برخی از دولتمردان بر این باورند که پایین بودن قیمت این فرآورده سبب شده تا علاوه بر قاچاق گسترده، فشار سنگینی را به بودجه عمومی دولت وارد کند ، اما رییس سابق انجمن تجهیزات نفتی معتقد است این تغییر قیمت تنها در کوتاه میزان مصارف را کاهش میدهد اما بعد از مدتی که شوک رفتاری این تغییر فروکش کند میزان مصرف مردم دوباره به مقدار سابق باز می گردد.
حجم بالای قاچاق سوخت از ایران از دیگر موارد مورد اشاره این فعال بخش خصوصی که معتقد است قیمت 1500 تومانی هم نمی تواند دردی از آن دوا کند." در حال حاضرقیمت سوخت در ترکیه 4 برابر، عراق 1.5 ، امارات 1.5 برابر، افغانستان 2.5 تا 3 درصد و کشورهایCIS حدود 2.5 تا 3 برابر ایران بوده و همین مساله جذابیت قاچاق سوخت را کماکان حفظ می کند."
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - 20 December 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]