واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا خبری از هواداران انبود احمدینژاد نیست و مردم دورش را نمیگیرند؟
تسنیم در یادداشتی به قلم سعدالله زارعی نوشت: در ماجرای اخیر احمدینژاد و تیم او، مردم به آنان توجهی نشان نمیدهند و تعدادی که دور آنان جمع میشوند آنقدر کم هستند که در معادلات سیاسی تأثیر چندانی بر جای نمیگذارند. در این یادداشت آمده است:
*محمود احمدی نژاد از زمانی که تا حدی از مسیر عمومی انقلاب فاصله گرفت و یا به هر حال جدا دیده شد، گاه و بیگاه اقداماتی انجام میدهد تا نه در «حاشیه» تحولات سیاسی و اجتماعی که در «متن» آن دیده شود؛ از اعلام کاندیداتوری در انتخابات اخیر تا انصراف از آن، از کاندیدا کردن فردی که پیش از این از قرار داشتن در پست معاون اولی منع شده بود تا سر و صدایی که پس از آن برپا کرد، از کاندیدا کردن فردی دیگر که به دلیل داشتن پروندههای سنگین مالی در معرض بازجویی و صدور حکم محکومیت قرار داشت تا سروصدایی که پس از عدم تأیید صلاحیت او روی داد، از جنجالی که پس از اولین جلسه محاکمه معاون اجراییاش بپا کرد تا جنجالهای بعدی و بعدی و بعدی ... همه برای آن بود که «دیده» شود.
*کاملاً واضح است که این تیم میخواهند مسئله اصلی باشند و لذا برای آن نمادپردازی میکنند؛ از بست نشینی در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تا برگزاری میتینگ در این گوشه و آن گوشه تا حملات حاد به بعضی از نهادهای نظام و ... اما جدای از بازتابهای حساب شده رسانهای، در عالم واقع و عینیت اجتماعی، این اقدامات تأثیرگذار نبوده است و نیز نسبت این بازتابها و تأثیرات با شخص با مشخصات و مختصات احمدینژاد آنقدر نبوده است.
*احمدینژاد از اواخر دولت اول و در طول دوره دوم، غره از جمعیتهایی که او را احاطه کرده و برایش شعار میدادند در پارهای از مسایل راه انحراف را در پیش گرفت.
تیم احمدینژاد اگر چه اذعان نمیکند اما در عمل نشان میدهد که برای جلب توجه باید به «مکانهای مورد توجه» مردم برود و در «جمعیتهای آماده» حاضر شود! با این وجود هم و با اینکه اعلام قبلی صورت میگیرد، باز جمعیت قابل ملاحظهای جمع نمیشود، چرا؟ چرا از جمعیت دهها هزار نفری دیگر خبری نیست؟ واقعیت این است که دیگر اقدامات این گروه «برای مردم» و یا «برای اسلام» و یا «برای انقلاب اسلامی» صورت نمیگیرد. مردم کاملاً دریافتهاند که اینها مدتهاست فقط «برای خود» کار میکنند. براین اساس میتوان گفت پرخطاترین کاری که تیم احمدی نژاد مرتکب شد این بود که برای مقابله با «حکم قضایی درباره خود» داد واعدالتا و واانقلابا سرداد و گمان کرد بخش وسیعی از مردم به دلیل دلخوریهایی که از دستگاه قضا دارند، فریب میخورند و نهضتی ضد دستگاه قضایی و در واقع ضد ساختارهای قانونی نظام شکل میدهند و این تیم میتواند پرچم آن را در دست گرفته و دوباره در کانون توجه مردم قرار گیرد.
*تیم احمدی نژاد با نامه نگاریها و پیغام و پسغامها و بعضی ملاقاتها سعی کردهاند با فتنهگران در یک جبهه و رویاروی مردم متدین قرار گیرند، اما فتنهگران که به نتیجه رسیدن چنین اقداماتی را در شرایط کنونی «غیرممکن» ارزیابی میکنند و استراتژی خود را تسخیر دوباره سنگرهای کلیدی نظام قرار دادهاند، ضمن استقبال از اقدامات اخیر تیم احمدی نژاد، حاضر به اتحاد با آن نیستند.
*در واقع در این بین فتنهگران با برجسته سازی اقدامات تیم احمدینژاد و خطرناک معرفی کردن آن از یک سو درصدد یافتن حاشیه امن برای دور ماندن از رصد توسط مردم و دستگاههای نظام هستند کما اینکه به موازات تندتر شدن اقدامات تیم احمدی نژاد، فتنهگران نیز به اقدامات تندتری نظیر بازتولید منتظری و زیرسوال بردن روحانیت انقلابی و سپاه پاسداران روی آوردهاند و گمان می کنند لحن گزنده تیم احمدی نژاد، گزندگی اقدامات فتنه گران را پنهان و در عین حال مؤثرتر میکند بیآنکه دچار محدودیتی شوند و از سوی دیگر با انتساب «احمدی نژاد امروز» به جبهه نیروهای انقلابی، تلاش میکنند تا بدون پذیرش مسئولیت و هزینه از فتنه 88 عبور کرده و به فتح دوباره سنگرهای کلیدی نظام نایل آیند.
*سؤال اصلی این است که چرا هنجارشکنی احمدینژاد به جذب هوادار موثر برای عملیاتی کردن اغراض سیاسی نمیانجامد؟ پاسخش این است که مردمی که آن روز دور او را گرفتند برای تقویت نظام بود و امروز هم اگر دور او را خالی کرده و جدی اش نمیگیرند، باز برای تقویت نظام است.
* اما واقعاً در ایران اسلامی خبر اصلی، احمدی نژاد و یا فتنهگران آشوب طلب نیستند چرا که این ها قادر به خبر شدن در شرایط تلولو انقلاب و دهها خبر مهم آن نیستند. خبر اصلی این است که مردمی که به طور انبوه پای صندوق رأی آمدند دهها احمدی نژاد را در وقت خود به حاشیه میبرند. *در ماجرای اخیر احمدی نژاد و تیم او، خبر این نیست که در این بین چه گفته میشود و یا چه اقدامی صورت میگیرد، خبر این است که مردم به آنان توجهی نشان نمیدهند و تعدادی که دور آنان جمع میشوند آنقدر کم هستند که در معادلات سیاسی تأثیر چندانی بر جای نمیگذارند و آن جمعیتهای بسیار محدود هم همه برای تأیید نمیآیند و همه آنها که تأیید میکنند، گمانشان این نیست که در تحرکات امثال احمدینژاد بنای ساختارشکنی وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - 12 December 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]