واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پزشکیان: موضوع حصر بهسادگی حل نمیشود/فقط هو کردن را بلدیم/نگویید مجلس بیکفایت است،شما رای دادید
نایب رئیس مجلس تاکید کرد: بسیاری از دانشجوهای پیش از انقلاب و اول انقلاب میگفتند اگر قدرت را داشته باشیم فلان و بهمان میکنیم ولی اکنون همه ما گرفتار پول و پست و سمت شدهایم.
آفتابنیوز : مسعود پزشکیان ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: ما با مسائلی روبهرو هستیم که باید آنها را اصلاح کنیم و برای اصلاح آنها نیز باید راهحل داشته باشیم.
اهم اظهارات پزشکیان به شرح زیر است:
* وقتی ما دانشجو بودیم مدعی بودیم که اگر شاه برود مملکت را چنین و چنان میکنیم. ما گذشتگان را نگاه و بررسی کردیم که چه کسی راست و چه کی دروغ میگوید. این عمل ماست که نشان میدهد چه کسی راست و چه کسی دروغ میگوید.
* خیلی از بندهای قانون اساسی عمل نشده و باید ما پاسخ دهیم، قانون اساسی را برای عمل نوشتهاند ولی ما بسیاری از اصول آن را عمل نکردیم از آزادی زبان تا آزادی اندیشه آزادی راهپیمایی برابری و آموزش و...
* فضای مملکت دست شماست و نه من، قرار است کشور را شما درست کنید و نه ما. ما که مدعی ولایتمدار هستیم و میگویم راه امام را میخواهیم ادامه بدهیم باید ببینم چقدر براساس اصول امام علی (ع) عمل کردهایم. ایشان میفرمایند من شما را به تقوا دعوت میکنم و اگر دنیا به دنبال شما راه افتاد، شما به دنبال دنیا نروید و اگر دنیا چیزی را از شما گرفت، شما تاسف نخورید.
تقوا یعنی حرکت بدون خطا یعنی اگر انسانی حرکت بیخطا انجام داد، آن فرد متقی است؛ فرض کنید فردی در سیاست، کشاورزی، درس، آموزش و... باتقوا باشد آن فرد همیشه بهترین فرد و توانمند و خلاق است.
*شما دانشجویان تلاش کنید در رشته خود بهترین شود زیرا کشور را آگاهی علم و رفتار متکی بر علم آباد میکند مگرنه با شعار دادن و ادعا کردن نمیتوان کاری کرد، تمام کشور ما این است که فقط حرف میزنیم. لازم نیست باهم دعوا کنیم بلکه باید با هم گفتوگو کنیم، عمل کنیم و به مردم خدمت کنیم.
* به انسانها انواع و اقسام سمتها و جایگاهها را میدهند ولی فرد متقی نباید به دنبال پست و سمت برود. دکتر شریعتی میگوید انسان ای کاش نداشتن و نخواستن را داشت. داشتن و احتیاج موجب محافظهکاری و درخواست از این و آن میرود.
*با ظلم دشمنی کنید و دست مظلوم و افتاده را باید گرفت، ما در این مسائل قصور داشته باشیم وقتی در کشور فقر و عقبافتادگی وجود دارد، نمیتوان کاری کرد. همه ما در روند کنونی که به اینجا رسیدهایم مقصر هستیم.
* قدم اول برای ساختن کشور خودسازی است، انقلابی بودن مهم نیست بلکه انقلابی ماندن مهم است. بسیاری از دانشجوهای پیش از انقلاب و اول انقلاب میگفتند اگر قدرت را داشته باشیم فلان و بهمان میکنیم ولی اکنون همه ما گرفتار پول و پست و سمت شدهایم.
*نمیتوان به یکی ۱۰۰ میلیون و به یکی یک میلیون و به دیگری سه میلیون داد، این بیعدالتی است. مکانیزم پرداخت در کشور ما ناعادلانه است و نمیتوان با هر شیرینی آن را پذیرفت. اگر دانشجو اراده کند، کسی نمیتواند جلویش را بگیرد. آینده آن چیزی است که شما اراده میکنید ولی این خواستن باید براساس خواسته قلبی شما باشد.
* بسیاری از انتقادات دانشجویان درست است ولی فردا به دست شما است، شما هستید که مسئول میشوید پس برای ساختن این کشور باید هم در علم توانا شوید و هم مهارت پیدا کنید. آن چیزی را که بلد میشوید اجرا کنید و سوم آنکه خود را به پول و سمت و جاه و مقام نفروشید بلکه نیت ما باید برای مردمی باشد که سنگ آنها را به سینه میزنیم.
*{literal}{{/literal}در پاسخ به این شعار مجلس بی کفایت نمیخواهیم{literal}}{/literal}: مجلس بی کفایت را شما مردم رای دادهاید پس نگویید بیکفایت چون خودتان را زیر سوال میبرید.
*متاسفانه ما حرف زدن و گفتوگو را بلد نیستیم، ما فقط هو کردن را بلدیم. کسانی که هو میکنند! هو کردن رفتار دانشجو نیست. دانشجویی که هو میکند، خود پادگانی است. منطق بگویید و منطق بشنوید.
* کسانی که در مجلس هو میکنند با دانشجویی که هو میکند چه فرقی دارد. حرف درست دعوا ندارد. اگر قرار است هو کنید، این هو کردن برازنده دانشجو و دانشگاه نیست.
*رای نپذیرفتن باید نشان دهید عملا خدمتگزار مردم هستید. من بلد نیستم ولی شما باید نشان بدهی بلدی و این بلد بودن با دادن زدن و هو کردن درست نمیشود.
* ملتی بر سرکار میماند و میتواند با ظلم و قلدری مبارزه کند که دست همه در دست همدیگر باشد. باید بتوانیم حرف بزنیم مشکل کشور با دعوا کردن و شعار دادن درست نیست. چرا باید به جان یکدیگر بیفتیم؟ باید تلاش کنیم بدون دعوا کردن، گفتوگو کردن را یاد بگیریم مگرنه با دعوا کردن چیزی حاصل نمیشود و نتیجهاش پادگانسازی است.
* توهین کردن غلط است در جامعه توسعه نیافته افراد به یکدیگر فحش میدهند و غلط میگویند و تهمت میزنند.
*{literal}{{/literal} در پاسخ به سوالی درباره حصر{literal}}{/literal}: حصر یکی از دغدغههای ماست ولی ما در مجلس نمیتوانیم کار خاصی بکنیم ولی در حال پیگیری هستیم تا این موضوع حل شود تا وحدت و انسجام کشور بیشتر شود. حل شدن این کار هم به سادگی نیست. وقتی بیرون از کار میایستید حرف زدن آسان است.
*وقتی انتقاد میکنید ولی پیشنهاد نمیدهید این مسئله هرج و مرج ایجاد می کند. ما باید به سطح آگاهی برسیم تا بتوانیم کاری بکنیم. اینکه وزیر علوم را رای نمیدادیم تا وزیر بهتری را بیاورند این مسئله شدنی نبود.
* قوه قضاییه دست ما نیست؛ حتی قوه قضاییه هم اشتباهات خود را قبول دارد. بیشترین اخراجها هم در قوه قضاییه است. من براساس قانون، حق دخالت در امور قوه قضاییه را ندارم. براساس جایگاهمان حق دخالت در قوای دیگر را نداریم. حتی در بحث نظارت هم چندان دستمان باز نیست.
* بعد از آنکه وزارت بهداشت آمدم بیرون خیلی به من خوش میگذشت. عمل میکردم و پول به حسابم میریختند. من به دنبال نمایندگی نبودم. شما دانشجویان باید مردم را بیدار کنید و اعتماد ایجاد کنید. این کار با خدمت کردن به مردم درست میشود. شما میگویی چرا این کار نکردی در حالی که فکر میکنید همه چیز دست ماست در حالی که نیست.
*{literal}{{/literal}با تحقیق و تحفص میتوانید بر قوه قصاییه نظارت کنید{literal}}{/literal}: از ابتدا تا به امروز تحقیق و تحفصهای زیادی صورت گرفته ولی تاکنون یک تحقیق و تحفص به نتیجه نرسیده است.
منبع: ایلنا
۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]