واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چه مقدار ویتامین D از بیماری روماتیسم مفصلی جلوگیری میکند؟
تحقیقات دانشگاه بیرمنگام ثابت کرد که مقدار مناسب ویتامین دی از بیماری مفصلی روماتیسم جلوگیری می کند ولی در زمان بروز این بیماری، مصرف ویتامین دی اثربخشی کمتری دارد.
آفتابنیوز : تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه بیرمنگام آشکار ساخت که حفظ مقدار مناسب و کافی ویتامین D به جلوگیری از شروع بیماری های التهابی مانند روماتیسم مفاصل کمک کند.
همچنین این تحقیق نشان داد اگر چه ویتامین D می تواند در جلوگیری از شروع التهاب موثر باشد، ولی زمانی که فرد دچار این بیماری می شود، ویتامین D اثربخشی کمتری دارد.
محققان نتیجه گرفتند که اگر ویتامین D در بیماران مبتلا به روماتیسم مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است پزشکان را وادار کند که دوز داروهای تجویزی را افزایش دهند و یا روش درمانی ارایه دهند که مسئله غیر انعطاف پذیر بودن ویتامینD در سلول های ایمنی در مفصل را اصلاح کند.
ویتامین D یکی از اساسی ترین ویتامین ها در ساخت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن است. به طور خاص، ویتامین D می تواند باعث التهاب در بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید شود. مبتلایان به بیماری روماتیسم اغلب با کمبود ویتامین D مواجه هستند و ممکن است مکمل های ویتامین D دریافت کنند.
پروفسور مارتین هویسون از انیستیتو متابولیسم و تحقیقات دانشگاه بیرمنگام گفت که تاکنون درک ما در مورد کمبود ویتامین D و آرتریت روماتوئید مبتنی بر مطالعات خون بیماران است و این خون ممکن است واقعا وضعیت محل التهاب را در مفاصل نشان ندهد.
بنابراین، ما مفاصل ملتهب بیماران مبتلا به روماتیسم را و واکنش این مفاصل را به ویتامین دی فعال بررسی کردیم. در مقایسه با خون این بیماران، سلول های ایمنی مفاصل ملتهب نسبت به ویتامین دی فعال حساسیت کمتری نشان دادند. از جمله دلایل می توان به این اشاره کرد که مفاصل نسبت به خون التهاب بیشتری داشتند و کمتر تغییر را نشان دادند.
این تحقیقات نشان داد که در زمان بیماری مفاصل ملتهب ویتامین دی لازم را دریافت نمی کنند و بهترین راه پیشگیری از این بیماری، حفظ مقدار کافی ویتامین دی است.
این تحقیق بخشی از تحقیقات این انستیتیو است که در سال 2011 شروع شده است و همچنان ادامه دارد.
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک و مزمن است.
شیوع این بیماری در جهان حدود یک درصد است و معمولا نوجوانان سنین میانسالی و در دهههای اول-سوم تا پنجم بروز مینماید و در زنان شایعتر است.
آرتریت روماتوئید مشخصاتی دارد که باعث تمایز آن با سایر انواع آرتریتها (التهاب ودردمفاصل) میشود. به عنوان مثال آرتریت بصورت قرینه است یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر است.
منبع: جماران
۰۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]