محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829478103
وکیل شهلا جاهد 7سال پس از اعدام او: هنوز هم معتقدم همسر ناصر محمدخانی قاتل اصلی نبود | پایگاه خبری تحلیلی
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: وکیل شهلا جاهد 7سال پس از اعدام او: هنوز هم معتقدم همسر ناصر محمدخانی قاتل اصلی نبود
روزنامه آرمان 7سال پس از قتل شهلا جاهد، با عبدالصمدخرمشاهی وکیل او مصاحبه کرده است.
بخشهایی از این مصاحبه را می خوانید: چه شد که شما وارد این پرونده شدید و آن را برعهده گرفتید؟
در آن زمان خانم جاهد به عنوان قاتل معرفی شده بود، شهلا بدون اینکه محاکمه شود در همان مرحله تحقیقات مسائلی مطرح کرد که به عنوان قاتل معرفی شد. وی درخواست کرد که وکالتش را برعهده بگیرم و من داشتم این مسئله را بررسی میکردم که برخی عنوان کردند که خانم جاهد اعتراف کرده است. در ابتدای امر این را بگویم که مشکلاتی از طرف دادگاه ایجاد شد که گویا مایل نبودند تا وکیل جاهد شوم اما در نهایت وکالت وی را بر عهده گرفتم و در آن زمان سیستم دادرسی ما بهگونهای بود که دادسراحذف شده بود و قاضی تحقیق و قاضی صادرکننده رای نهایی یک فرد بود. این ایرادی بود که در تمامی پروندهها وجود داشت و چه در پرونده خانم جاهد و چه در پروندههای دیگر منشا مشکلاتی میشد.
حذف دادسرا چه مشکلی را ایجاد میکرد؟
در شرایطی که قاضی خود تحقیق میکند و میگوید که فرد متهم، قاتل است و در مقام و مسند قضاوت نیز قرار میگیرد، مسلما نظر خود را تایید میکند. من این ایراد را مطرح کردم و به قاضی گفتم که شما در گذشته این مسئله را از طریق رسانهها اعلام کرده اید و شهلا را قاتل دانستهاید و در این پرونده شما نظر خود را مطرح کردهاید و در حال حاضر در مقام قاضی صادر کننده رای صلاحیت ندارید، چراکه در این زمینه اظهارنظر کردهاید. قاضی دادگاه اعلام کرد که ما باید طی یک قرار این عدم صلاحیت را مطرح کنیم که در نهایت اعتراض ما رد شد. بعدها در حین جلست مسائلی رخ داد که مغایر با قانون دادرسی کیفری بود. باید توضیح بدهم که آیین دادرسی کیفری لازم الاجرا است و باید حتما برای حفظ حقوق طرفین رعایت شود و اگر قرار است که حقوق طرفین لحاظ شود، این موضوع در مقررات آیین دادرسی کیفری ذکر شده است. در دادگاه خانم جاهد مسائلی مطرح شد که خلاف این قوانین بود؛ یکی از این مواردی فیلمی بود که از شهلا در حال بازسازی صحنه جرم گرفته بودند و این فیلم را در تلویزیون گذاشتند و در دادگاه پخش کردند و این خلاف دادرسی کیفری و حقوق متهم بود و موجبات تحریک احساسات حاضران در دادگاه را فراهم کرد. از سوی دیگر فرزندان مرحومه نیز در این جلسه حضور داشتند و حضور آنها هم برخلاف قانون بوده است.
دلیل رخ دادن این اقدامات که به گفته شما خلاف قانون هم محسوب میشدند، چه بود؟ چرا اقداماتی از قبیل پخش فیلم بازسازی صحنه جرم و حضور فرزندان مقتول صورت گرفت؟
به هرحال حضور فرزندان مقتول موجب تحریک احساسات حاضران می شد و حتی فرزندان مقتول نیز ناراحت میشدند و این خلاف قانون بود؛ حضور افراد زیر 15 سال در دادگاه ممنوع است، بنابراین آثاری منفی و نامطلوبی داشت. به عنوان وکیل آنچه که حقوق شهلا میدانستم، در همان زمان مطرح میکردم. همانگونه که اطلاع دارید؛ کل ماجرا در سه و یا چهار جلسه پشت سرهم رسیدگی و شهلا محکوم به قصاص شد. ما به این مسئله اعتراض کردیم و این پروسه چند سالی ادامه داشت و مرتب لغو و تایید میشد. ما با توسل به مستندات قانونی که حق قانونی شهلا بود تا زمانی که قانون اجازه میداد، این روند را ادامه دادیم و زمانی که دیگر راهی برای اعتراض وجود نداشت و تقریبا تمام مراحل پرونده طی شده بود، حکم مجددا صادر شد.
بعد از اینکه وکالت را بر عهده گرفتید، اولین دیداری که با وی داشتید به چه صورت بود؟ آیا شهلا جاهد اتهامات را پذیرفته بود؟
خانم جاهد هیچ گاه نگفت که مرتکب این قتل شدهام. من خیلی اصرار داشتم که حقیقت را به من بگوید و به مواردی هم دسترسی پیدا کردم که نشان دهنده حضور افرادی غیراز خانم جاهد در صحنه جرم بود و برای من مسئله روشنی بود و من به اینکه شهلا مجرم باشد اعتقاد نداشتم بلکه بحث شرکت و یا معاونت وی را صحیح میدانستم. البته بحث مشارکت را هم بعدها تغییر دادم و بیشتر نظرم به معاونت بود و استدلال و مدارک به قدر کافی برای اثبات این مسئله وجود داشت. این نظر شخصی من است که همچنان به آن معتقدم؛ شهلا جاهدمیتوانست به عنوان معاون در این پرونده مجازات شود اما به دلیل نواقصی که در پرونده وجود داشت و مسائلی که پیش آمده بود خانم جاهد پیش از محاکمه محکوم شده بود و قبل از تشکیل جلسه دادگاه از طریق رسانهها خانم جاهد قاتل معرفی شده بود. این شرایط بر خلاف حقوق متهم است و مادامی که متهم در جلسات دادگاههای بالاتر محاکمه نشده و حکم قطعی و نهایی آن صادر نشده است، نمی توان وی را قاتل معرفی کرد، پیش از حکم دادگاه وی متهم به قتل محسوب میشد. یکی از مشکلات این پرونده همین بود که از همان ابتدای امر شهلا را به عنوان قاتل معرفی کردند، قطعا اشتباه بود و باید می گفتند که وی متهم به قتل و یا مظنون به قتل است. بنابراین من دست بر روی این نکته گذاشتم و تاکید میکردم و اصرارم بر این بود که این فرد در جایگاه متهم قرار دارد.
شما به حضور همدست اشاره کردید و گفتید که مدارکی وجود داشت که حاکی از حضور همدست در این پرونده است، در صورت امکان به برخی از این موارد اشاره کنید.
یکی از موارد، حوله خیسی است که در صحنه جرم باقی مانده بود و بارها عنوان شد و نحوه زدن ضربات، نحوه اصابت چاقو و چگونگی مخفی شدن خانم جاهد مواردی بودند که چندین بار به آنها اشاره کردیم و تمام اینها مواردی است که از منظر پلیسی و جنایی حائز اهمیت بود.
شما محدودیتی برای صحبت کردن در خصوص پرونده شهلا جاهد دارید؟ چون گویا تلاش میکنید همه ماجرا را بیان نکنید، یه نوع خود سانسوری انجام میدهید.
ببینید این پرونده مختومه شده است؛ فقط می توانیم به صورت کلی در این خصوص صحبت کنیم اما من اگر بخواهم در این خصوص وارد جزئیات شوم ، قطعا من از خود ایراد خواهم گرفت که هرگونه اعتراضی بوده، من در آن زمان مطرح کردهام و طرح این مسائل و ایرادات از نظر اخلاقی هم درست نیست. ممکن است که ایراد بگیرند که آقای خرمشاهی شما هر گونه اعتراضی داشتهاید، مطرح کردید و بعدها که دیگر پرونده مختومه شد و از نظر اخلاقی، قانونی وعرفی چندان صحیح نیست و آنچه که باید برای اذهان عمومی روشن شود با رعایت مسائل حقوقی به ویژه حفظ حقوق اولیای دم و سایر موازین قانونی مطرح کردم. مسائل حقوقی بسیار حساس هستند و به گونهای باید بیان کرد که گفتمان حقوقی و رعایت امانت حقوقی حفظ شود. من اگر با صراحت برخی مسائل را مطرح کنم ممکن است منجر به دلخوری شود. در حال حاضر، این پرونده تمام شده است، خدا شهلا را رحمت کند و من امیدوارم که اولیای دم نیز به اقناع رسیده باشند.
شما اشاره کردید که خانم جاهد باید به عنوان معاونت در قتل اعدام می شد، آیا مظنونی در نظر خود داشتید؟
من نمی توانستم شخص خاصی را به عنوان مظنون معرفی کنم، چراکه شهلا هیچگاه جزئیات ماجرا را برای من روشن نکرده بود. اما استدلال من این بود که با عنایت به ادله موجود و بسیاری از مسائل دیگر احتمال حضور اشخاص دیگر به عنوان مباشر و یا شریک جرم زیاد بود و ما اصرار داشتیم که تحقیقات ادامه پیدا کند و شهلا نمیتوانست به تنهایی مباشر جرم باشد و من بارها عنوان کردم و همیشه هم اصرار داشتم که چه اشکالی دارد که 10 جلسه دادگاه طول بکشد اما واقعیت ها روشن شود این که در چهار روز پشت سر هم پرونده بسته شد،یکی از نواقص پرونده بود و من اصرار داشتم برخی از مسائل مطرح شود و برخی شهود حضور پیدا کنند. جان انسانها ارزشمند است و همانگونه که اولیای دم حق دارند تقاضای استیفای حقوق خود را داشته باشند. متهم نیز به هرطریقی حق دارد که از خود دفاع کند و این مسئله بر عهده وکیل متهم است. در چنین پروندههای سنگینی چرا باید در عرض سه یا چهار روز حکم صادر شود؟ در صورتی که میدانیم این پرونده نواقصی داشت.
با این اوصاف چه ایرادی دارد که شش ماه رسیدگی به این پرونده طول بکشد اما نقصی در این پرونده باقی نماند؟
در بخشی از صحبتهای خود مسئله ای را مطرح کردید؛ جزئیات اتفاقات را نمیدانستید، درصورتی که شما وکیل پرونده بودید، لطفا در این رابطه توضیح دهید.
شهلا همواره این مسئله را انکار میکرد و من جزئیات اتفاق را در پرونده مطالعه کردم و شهلا به جرات میگفت من مرتکب این قتل نشدهام.
اگر قاتل نبود، پس چگونه صحنه جرم را بازسازی میکرد؟
شهلا در این خصوص نیز گفته بود که مسائلی را با من در میان گذاشتند که من بازگو کنم. از من میخواستند که بگویم که جای برخی اشیا کجا است، در صورتی که خود نمیدانستم. به نوعی میخواست بگوید که به من القا شد و اثبات این موضوع سخت است و همواره میگفت که این جزئیات را هم به من گفته بودند، این ادعای خانم جاهد بود.
آیا از آخرین اظهارات شهلا جاهد چیزی به خاطر دارید؟
آخرین اظهارات وی نیز در همین رابطه بود، شهلا میگفت که اگر 10 بار دیگر نیز من را به آگاهی بفرستند، آنجا به قتل 200 نفر اعتراف میکردم. شرایط باید مناسب باشد وگرنه من ناگزیر قتلهای دیگر را در آگاهی به گردن میگیرم و این اظهارات وی بود و تا آخرین لحظات هم عنوان میکرد.
دریافت عناوین آخرین خبرها در تلگرام
پنج شنبه, 09 آذر 1396 ساعت 10:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
وکیل قاتل ستایش: تعویق اجرای حکم اعدام موکلم، تصمیم قوه قضاییه بود/ تکذیب خبر تلاش سفیر افغانستان برای توقف در
وکیل قاتل ستایش تعویق اجرای حکم اعدام موکلم تصمیم قوه قضاییه بود تکذیب خبر تلاش سفیر افغانستان برای توقف در اجرای حکم وکیل متهم پرونده قتل ستایش قریشی خاطر گفت تعویق صدور حکم موکلم با تصمیم قوه قضاییه صورت گرفت استدلال ما این بود که متهم پرونده زیر هجده سال است و حکم نباید اوکیل قاتل ستایش:احتمال دارد حکم اعدام امیرحسین فردا اجرا نشود
گیل نگاه مجتبی فرحبخش وکیل دادگستری بیان کرد خبر احتمال تعویق حکم اعدام امیرحسین به من هم داده شده است به گزارش خبرآنلاین در حالی كه در خبرها آمده بود قرار است فردا صبح قاتل ستایش قریشی پای چوبه دار برود امروز خبر رسید كه احتمال تعویق این حكم وجود دارد رئیس کل دادگستری اسوکیل قاتل ستایش: دفاع کردم تا حقوقش مثل خفاششب پایمال نشود/ امیرحسین موقع قتل، مست بوده؛ مجازات او نبای
وکیل قاتل ستایش دفاع کردم تا حقوقش مثل خفاششب پایمال نشود امیرحسین موقع قتل مست بوده مجازات او نباید اعدام باشد مجتبی فرحبخش وکیل امیرحسین نوجوانی که دست به قتل ستایش زد میگوید از خانواده امیرحسین پولی نگرفتم اگر ازآنها پولی میگرفتم امکان دفاع در این پرونده وجودقاتل ۱۰ نفر در فهرج کرمان اعدام شد/ خانواده همسرش را به رگبار بسته بود
قاتل ۱۰ نفر در فهرج کرمان اعدام شد خانواده همسرش را به رگبار بسته بود روز نو عامل قتل خانوادگی ده نفر در جهان آباد فهرج در استان کرمان بامداد امروز به دار مجازات آویخته شد قاتل جوانی 26 ساله و دارای سابقه کیفری بود که از دو سال قبل با شخصی ازدواج کرد و از ابتدای زندگی مگویا حکم اعدام برای محمدعلی طاهری صادر شده است/ هنوز حکم به ما ابلاغ نشده است
گویا حکم اعدام برای محمدعلی طاهری صادر شده است هنوز حکم به ما ابلاغ نشده است روز نو وکیل محمدعلی طاهری از صدور حکم برای موکلش خبرداد و گفت گویا حکم اعدام ایشان صادر شده اما هنوز به ما ابلاغ نشده است به گزارش روز نو سید محمود علیزاده طباطبایی در مورد حکم محمد علی طاهری گفتقاتل آتنا اصلانی اعدام شد
قاتل آتنا اصلانی اعدام شد حکم اعدام اسماعیل رنگرز که خردادماه امسال آتنا اصلانی کودک ۷ ساله پارسآبادی را پس از آزار و اذیت به قتل رسانده بود اجرا شد به گزارش ایلنا اسماعیل جعفرزاده رنگرز صبحگاه امروز به جرم تجاوز به عنف و قتل دختر هفت ساله پارسآبادی در ملاء عام بههمسر مقتولی که درخواست دیه دارد/ قاتل،به خاطر ارتباط مقتول با همسرش او را کشت و بلافاصله خودکشی کرد
همسر مقتولی که درخواست دیه دارد قاتل به خاطر ارتباط مقتول با همسرش او را کشت و بلافاصله خودکشی کرد ایران نوشت خانواده مرد میانسالی که به دست میهمان ناخواندهاش به قتل رسیده بود با حضور در دادسرای جنایی خواهان دریافت دیه از بیت المال شدند این درحالی است که عامل جنایت مرموقاتل ستایش با تاریخ قمری 18 ساله است!/اعدام قطعی است!
قاتل ستایش با تاریخ قمری 18 ساله است اعدام قطعی است روز نو دادستان عمومی و انقلاب ورامین میگوید ملاک قانون ۱۸ سال قمری است و قاتل ستایش نیز ۱۸ سال قمری دارد به گزارش روز نو ابوالقاسم مرادطلب در پاسخ به این سوال که وکیل قاتل The Murderer ستایش گفته موکلش هنوز به 18 سال نرسی۶ بار اعدام برای قاتل اعضای یک خانواده/ مرگ بیمار بعد از تزریق آمپول
۶ بار اعدام برای قاتل اعضای یک خانواده مرگ بیمار بعد از تزریق آمپول روز نو هنگامیکه اعضای خانواده محمد کدخدای قریه در اتاق خود نشسته بودند امامعلی وارد اتاق شد و با تفنگی که به همراه داشت اعضای خانواده را به گلوله بست برای بازخوانی حوادث و پروندههای جنایی در دهههای50 سوگند،تا اعدام قاتل دخترخردسال/ناپدری که به اتهام قتل او به قصاص محکوم شده بازهم محاکمه می شود
50 سوگند تا اعدام قاتل دخترخردسال ناپدری که به اتهام قتل او به قصاص محکوم شده بازهم محاکمه می شود شامگاه بیست و پنجم مرداد سال 89 در پی مرگ سوگند کوچولو در بیمارستان نظرآباد مادر داغدار دخترک با مراجعه به پلیس و تسلیم شکایتی شوهردومش را عامل قتل دخترش معرفی کرد آفتابنیوز-
گوناگون
پربازدیدترینها