محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831932013
توصیه احمد توکلی به شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام: بهتر نبود با رهبری مشورت میشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه احمد توکلی به شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام: بهتر نبود با رهبری مشورت میشد؟
احمد توکلی در یادداشتی به مساله لغو عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد پرداخت و شورای نگهبان را به ارایه توضیحات بیشتر پیرامون این موضوع دعوت کرد.
آفتابنیوز : به گزارش خبرآنلاین، در یادداشت این نماینده سابق مجلس که در کانال تلگرامیاش منتشر شده، آمده است:
چند نکته با شورای محترم نگهبان پیرامون آقای سپنتا نیکنام
1 - روشن است که حاکمیت اصل چهارم قانون اساسی بر اطلاق و عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر این حق را به فقهای محترم شورای نگهبان میدهد که اگر امری خلاف شرع شناسند آن را اعلام بفرمایند.
2 - یک حقیقت در عالم سیاست این است که رفتار حاکمان باید از نظر عموم مردم قابل فهم و ارزیابی باشد. در واقع اگر مردم را هم رأی نکنیم، همراهی دوامی نخواهد داشت. حتی موسی پیامبر در پیروی خضر نبی با وجود اشتیاق شدید تعلم و قول مؤکد بر همراهی، نتوانست رفتارهای غیر قابل فهم خضر را تحمل کند و همانطور که خضر پیشبینی کرده بود که «تو طاعت همراهی با مرا نخواهی داشت. چگونه میتوانی امری را که به آن آگاهی نداری تحمل کنی» (آیات 67 و 68 سوره کهف) و خداوند موسی را به دلیل اعتراضاتش ملامت نکرد. امام علی (علیهالسلام) در نامه مالک مؤکدا فرموده اگر در امری مردم به تو ظن بد بردند، مسئله را برای آنان توضیح بده.
3- ماجرای رد عضویت آقای سپنتا نیکنام، هموطن زرتشتی یزدی، پس از یک دوره عضویت در شورای شهر یزد و انتخاب مجدد پرسشهایی را در سطح جامعه بر انگیخته که توضیح روشن برای آنها جهت حفظ جایگاه شورای نگهبان و حفظ مصالح خارجی نظام، ضرورت روشنی دارد. بیتوجهی به این ضرورت لطمه سنگینی به آبروی نظام میزند.
4- نخستین و مهمترین پرسش این است که اگر حضور یک اهل کتاب در شورای شهر یزد محل اشکال است، چرا در مجلس شورای اسلامی که با یک رأی، برخی طرحها و لوایح رد یا تصویب میشوند و یا وزیری رأی اعتماد میآورد و یا نمیآورد، چندین نفر از هموطنان اهل کتاب حاضرند؟ به یاد داریم که امام این قانون اساسی را به عنوان اسلامی پذیرفتهاند.
5- پرسش بعدی این است که اگر به مصالح کلی نظام که توجه به آنها مکرراً در کلام امام (ره) و رهبری نظام به اعضای شورای نگهبان تذکر داده شده است با این اظهار نظر در تغایر باشد که هست؛ آیا وظیفهای برای فقهای محترم پیش نمیآورد؟ من صلاحیت بحث ماهوی ندارم، ولی اگر استناد به نظر امام در صحیفه است، آیا حکم اجماعی است یا اختلافی؟ اگر اجماعی نباشد که چنین به نظر میرسد، نمیتوانستید به افکار و نظر مرجع دیگری رجوع بفرمایید؟ در گذشته گاهی فقهای محترم شورای نگهبان اظهار نظر بر مبنای فتوای امام (ره) را رافع مشکل نمییافتند و به توصیه خود امام، به فتوای مراجع دیگر رجوع میکردند. اگر اجماع باشد، از نظر موضوعشناسی که راقم این سطور ادعای قدرت شناخت در این عرصه را دارد، مجلس و شورای شهر که مجلس محلی است، ماهیتاً یکسان هستند و اگر امری در مجلس محلی جایز نباشد، در مجلس ملی نیز جایز نیست و اگر بنا بر مصالح برای مجلس ملی پذیرفته شده است، هر مصلحتی آنجا در آن زمان مطرح بود، در اینجا و امروز آن مصلحت شدیدتر وجود دارد.
6- پرسش بعدی این است که آیا صلاح نبود که فقهای محترم موضوع را در مشورت با رهبری به جایی میرساندند و اگر باز بر سر نظرشان باقی میماندند، تمهیداتی رسانهای در نظر گرفته میشد تا پرسشها پیش از آنکه از زبان دشمنان اسلام به گوش برسد، خود آقایان مطرح میکردند و پاسخ میدادند؟
7- آخرین پرسش که ضرورت پاسخگویی را بیشتر میکند این است که در وضعیتی که اقتصاد کشور در اثر رکود و بیکاری کمر خم کرده است و مردمِ گرفتار سختی معیشت، نگران آیندهاند، این مباحث چیست که کانون توجه همه میشود؟ اثر منفی و دلزدگی حاصل از این مقایسه، از دین، وظیفهای برای شما بزرگان نمیآورد؟ فاعتبروا یا اولو الابصار
حذف نماینده زرتشتی اگر تبعیض نیست، پس تبعیض چیست؟
عباس عبدی نیز در روزنامه اعتماد نوشت؛
بنده کارشناس و فارغالتحصیل حقوق نیستم، ولی سه دهه است که از منظر معینی پیگیر موضوعات حقوقی هستم و به فلسفه و جامعهشناسی حقوق و حقوق کیفری علاقهمندم، لذا تا حد امکان لذت مطالعه برخی از کتابها و نوشتههای حقوقی در این زمینه را از دست نمیدهم. یکی از جذابترین نوشتههایی که به فهم اندیشه حقوقی در جامعه به ویژه برای علاقهمندان به حقوق بسیار مفید است، نظریات حقوقی هیات عمومی دیوان عالی کشور است؛ نظریاتی که در مواردی چون وحدت رویه قانون محسوب میشود. در واقع استنباط این هیات از قانون، پایه قانونی برای استنباطهای بعدی قرار میگیرد. هنگامی که در هیات عمومی پروندهای مطرح میشود، مثل دادگاه عمل میکنند.
دادستان کل کشور که در واقع رییس دادسرای دیوان عالی کشور است یا دادیاران آن نظر خود را درباره پرونده اظهار میدارند، برای نمونه اگر در موضوع مشابه دو حکم متفاوت صادر شده است؛ دادستان کل نظر خود را درباره مساله میگوید، سپس بر حسب مورد کیفری یا حقوقی بودن روسای شعب مربوط دیوان عالی کشور درباره آن اظهارنظر میکنند. در بسیاری از موارد دو نگاه وجود دارد و هر یک از افراد طرفدار یک نگاه است. آنان استدلالهای خود را در دفاع از نگاه خود طرح میکنند و در نهایت رایگیری میشود. گزارش این نشستها به صورت دقیق و مستدل همراه با نظرات هر یک از دو نگاه نوشته و در نهایت نیز نظر غالب براساس آرای اعضا اعلام میشود. خواندن این نوشتهها بسیار لذتبخش است و فهم و درک خواننده را با نگرش حقوقی و نحوه استنباط و استدلال ارتقا میدهد. مواردی بوده که نظر دیوان عالی کشور دهها صفحه شده است تا ریز استدلالها را توضیح دهند.
اگر قرار باشد که این کار در جامعه صورت گیرد و حقوقدانان و نیز مردم عادی صاحب شعور و فرهنگ حقوقی شوند، به جز اطلاع از احکام قضایی و به ویژه نظریات هیات عمومی دیوان عالی کشور، انتشار ریز جزییات مذاکرات شورای نگهبان درباره هر موضوعی بسیار ضروری و مهم است. تاکنون در چندین نوبت نظریات شورای نگهبان منتشر شده است، آقای دکتر مهرپور که عضو حقوقدان شورای نگهبان بودند برای نخستین بار مجموعه آرای حقوقی شورا را در آن زمان گردآوری و منتشر کردند. اکنون نیز میتوان در موارد مهم منتظر نماند که چند سال بعد این نظریات منتشر شود، همین فردا میتوان مشروح مذاکرات درباره نماینده زرتشتی یزد را منتشر کرد.
نکته کلیدی ماجرا این است هنگامی که نظریات هیات عمومی دیوان عالی کشور منتشر میشود، استدلالها به گونهای است که به طور معمول حقوقدانان نیز اغلب با آن همراهی میکنند. زیرا استدلالهای آنان در دانش حقوق بسیار قوی و معتبر است. از این نظر ممکن نیست که نظریهای داده شود که قاطبه حقوقدانان کشور آن را نامعقول تلقی کنند. به طور کلی این نوشتهها چه در ایران و چه در سایر کشورها جزو نوشتههای آموزشی حقوقی هستند. برای نمونه تفاسیری که دیوان عالی کشور امریکا از مسائل مورد اختلاف حقوقی یا حتی از اصول قانون اساسی انجام میدهد، چنین نقشی را در امریکا دارد. در حالی که در قضیه آقای سپنتا نیکنام نه تنها با ادبیاتی حقوقی و منطقی فقهی که اقناعکننده باشد مواجه نیستیم، بلکه سخنان آقای یزدی حتی به مرحله تهدید رسیده بود که هیچ تناسبی با منطق حقوق ندارد. واقعیت این است که تصمیم مذکور قادر به دفاع از خودش نیست، زیرا سادهترین پرسشها را نیز نمیتواند پاسخ دهد. گزارشی که از سوی یکی از بینندگان تلویزیونی درباره گفتوگوی یکی از اعضای محترم شورای نگهبان در شبکه دوم سیما به دستم رسید و فیلم آن نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شد، خواننده را به این نتیجه میرساند که ابتدا یک تصمیم گرفته شده و حالا برای توجیه آن در حال دلیلتراشی هستیم. ولی هرچه این دلیلتراشیها بیشتر میشود ضعف منطق حقوقی این تصمیم نیز بیشتر نمایان میشود. در واقع بهتر بود به جای ارایه این توجیهات غیرقابل دفاع متن مذاکرات شورای نگهبان درباره این تصمیم را منتشر میکردند. همانطور که متن مذاکرات مجلس منتشر میشود، چه ایرادی جز نفع دارد که جزییات تصمیمات شورای نگهبان اعم از آنچه که درباره قانون اساسی و با حضور ١٢ نفر اتخاذ میکنند یا آنچه که فقط از طرف فقهای آن اتخاذ میشود به صورت روزانه و زنده در اختیار افکار عمومی و علاقهمندان به حقوق قرار گیرد؟ اگر این کار انجام شود، شاید هیچ ایراد و اعتراضی مشابه آنچه امروز شاهد آن هستیم به وجود نیاید و دیگر نیاز نباشد که جناب آقای یزدی با شدت و عتاب مخالفت با این تصمیم را ایستادن جلوی نظام بدانند. بنده طرفدار یا حتی معتقد به نظریه توطئه نیستم و کمتر پیش میآید که دنبال پیگیری دستهای پنهان پشت هر رویداد و حادثهای باشم. حتی اگر چنین دستهایی باشند که در مواردی هم هست، ولی کوشش برای یافتن آن را چندان موثر نمیدانم. ولی در این مورد خاص هرچه فکر میکنم، ذهنم قادر به فهم ماجرا نیست. فراموش نکنیم که فقط ٤٠ روز پیش بود که مقام معظم رهبری نظام در نامهای روشن و در پاسخ به آقای مولوی عبدالحمید تاکید کردند که: «همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند براساس معارف دینی و قانون اساسی هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به این و آن در این صف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند.» حذف یک عضو زرتشتی از شورای شهری که در آنجا زندگی میکند و در گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده و آن قدر محترم است که مورد علاقه مسلمانان هم هست و به او رای دادهاند، اگر این کار تبعیض و نابرابری میان ایرانیان نباشد، پس چه کار دیگری را باید تبعیض و نابرابری نامید؟
۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]
صفحات پیشنهادی
کدخدایی: نظر شورای نگهبان درباره «سپنتا نیکنام» لازم الاجراست
کدخدایی نظر شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام لازم الاجراست آقای جنتی بهعنوان دبیر شورای نگهبان نظر فقهای شورای نگهبان را منعکس کردهاند این نظر نظر فقهای شورای نگهبان است و لازمالاجراست تعلیق «سپنتا نیکنام» دستور آیت الله جنتی نبود علی لاریجانی نمیتواندنامه علی مطهری به شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام: اين رويه شما كيان نظام را تهديد میكند
نامه علی مطهری به شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام اين رويه شما كيان نظام را تهديد میكند علی مطهری خطاب به شورای نگهبان نوشته است فقهاي محترم ميخواهند زودتر به مسووليت الهي خود عمل كنند غافل از اين كه نظام امور كشور را به هم ميريزند و حقوقي از مردم ضايع ميشود البته اين تشرنامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان: دلایلتان برای لغو عضويت سپنتا نيكنام از شورا مخدوش است
نامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان دلایلتان برای لغو عضويت سپنتا نيكنام از شورا مخدوش است علی مطهری نماینده تهران در مجلس در کانال تلگرامی خود به فقهای شورای نگهبان نامه نوشت و تاکید کرد دلایل شورای نگهبان برای لغو عضويت آقاي سپنتا نيكنام دلایلی مخدوش به نظر می رسد این نامه بماموریت لاریجانی به کولیوند برای حل مشکل سپنتا نیکنام/قانونگذاری بر عهده مجلس نه شورای نگهبان
ماموریت لاریجانی به کولیوند برای حل مشکل سپنتا نیکنام قانونگذاری بر عهده مجلس نه شورای نگهبان نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت که رئیس مجلس محمد جواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها را مامور حل مسئله سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد از طریق رایزنی با دیوان عدالت اداریاحمد توکلی: بهتر بود برای بابک زنجانی حکم اعدام صادر نمیشد
احمد توکلی بهتر بود برای بابک زنجانی حکم اعدام صادر نمیشد آفتابنیوز روزنامه شهروند با احمد توکلی مصاحبهای در باره مفاسد اقتصادی انجام داده است بخش کوتاهی از این مصاحبه را میخوانید چندین سال است که از بازشدن پرونده بابک زنجانی میگذرد و آن پولی هم که باید برمیگشت هنوزآمادگی انصاری برای مناظره با شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام/برخی اظهارات، ضربه شدیدی بر اعتبار شورای نگهبان
آمادگی انصاری برای مناظره با شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام برخی اظهارات ضربه شدیدی بر اعتبار شورای نگهبان وارد ساخته است حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون سابق رئیسجمهور - با انتقاد از موضع شورای نگهبان درمورد موضوع سپنتا نیکنام منتخب زرتانتقاد از رویکرد شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام؛ اینطوری سنگ روی سنگ بند نمیشود
انتقاد از رویکرد شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام اینطوری سنگ روی سنگ بند نمیشود عبدالرضا هاشمزایی عضو کمیسیون مجلس گفت با توجه به جمعیت دو الی سه هزار نفره زرتشتیان شهر یزد سپنتا نیکنام برای بار دوم با رای بیش از 20 هزار مسلمان به عنوان نماینده شورای شهر یزد انتخاب شده استنامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام: نگرانی امام از ورود کمونیستها و منافقین در شوراها ب
نامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام نگرانی امام از ورود کمونیستها و منافقین در شوراها بود نه اقلیت های مذهبی حضور یک شهروند زرتشتی در شورای شهر مصداق قاعده نفی سبیل نیست علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در دفاع از سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزدنظر شورای نگهبان درباره «سپنتا نیکنام» لازم الاجراست
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نظر شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام لازم الاجراست تعلیق سپنتا نیکنام دستور آیت الله جنتی نبود علی لاریجانی نمیتواند تفسیر شورای نگهبان را تعلیق کند قاسم میرزایی نکو عضو هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به حل موضوع سپنتا نیکنام امیددرباره وضعیت سلامتی محصوران اخیرا بحثی در شورای عالی امنیت ملی مطرح نشد/ رهبری مساله حصر را غیرقابل حل نمیدان
نوبخت درباره وضعیت سلامتی محصوران اخیرا بحثی در شورای عالی امنیت ملی مطرح نشد رهبری مساله حصر را غیرقابل حل نمیدانند سخنگیو دولت در واکنش به وضعیت سلامتی میرحسین موسوی و حجتالاسلام کروبی گفت حداقل در ۱۰ روز گذشته در شورای عالی امنیت جلسه نداشتیم آخرین جلسه هم شنبه هفته قبل-
سیاسی
پربازدیدترینها