واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کدام یک از زائران اربعین باید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان این که همکاران بهداشتی ما در وزارت بهداشت، در کنار زائران اربعین حسینی حضور دارند و محلهای اقامت و اسکان زائران، مورد مراقبت همکاران ما در وزارت بهداشت قرار میگیرد، تصریح کرد: تمام تلاش خود را به کار میگیریم که سلامت زائران تامین شود.
آفتابنیوز : دکتر محمد مهدی گویا ضمن بیان این مطلب افزود: مراسم اربعین حسینی هر سال با شکوهتر از سالهای قبل برگزار میشود و جمعیت عظیمی از مردم کشور از این مراسم استقبال کردند؛ به طوری که جمعیت چندین میلیونی در بازه زمانی ۱۰ روزه عازم عتبات عالیات میشوند و حفظ سلامت زائران از زمانی که سفر را از خانه و شهرهای خود آغاز میکنند تا زمانی که به عتبات عالیات مشرف میشوند و پس از آن به شهرهایشان باز میگردند و حتی تا ۱۵ روز پس از بازگشت به کشور، اهمیت ویژهای دارد.
به گزارش ایسنا، گویا اظهار داشت: در تمام مدت سفر زائران اربعین حسینی تا زمان بازگشت به شهرهایشان، تیم بزرگی از کارکنان بهداشتی نه تنها از وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی بلکه تیمهایی از سازمانهای خارج از وزارت بهداشت، کمک می کنند تا سلامت آنها تامین و حفظ شود.
وی تصریح کرد: مصرف مواد غذایی، آب آشامیدنی و شرایط محل اسکان و اقامت زائران در طول مسیر و کشور عراق، ممکن است آنها را در معرض ابتلا به برخی از بیماریهای مهم قرار دهد و خوشبختانه در طول چند سال گذشته، شاهد همهگیری و اپیدمی بیماری در بین زائران نبودیم.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی افراد تصور می کنند که تامین سلامت زائران اربعین حسینی، ساده و آسان است، افزود: چندین صد نفر در حال تلاش هستند تا سلامت مردم به بهترین نحو ممکن حفظ شود، حتی افرادی که در ایام عزاداری به عراق سفر نکردند، ممکن است در تماس با زائران، به برخی بیماریها مبتلا شوند و ما به دنبال مراقبت از تمام مردم کشور هستیم و این کار بسیار سخت و دشوار است.
گویا یادآور شد: همکاران بهداشتی ما در وزارت بهداشت در کنار زائران اربعین حسینی حضور دارند و محلهای اقامت و اسکان زائران، مورد مراقبت همکاران ما در وزارت بهداشت قرار میگیرد. در زمان برگزاری مراسم عزاداری اربعین حسینی و حرکت زائران به عراق نگران میشویم که مبادا اتفاق کوچکی رخ دهد و تمام تلاش خود را به کار میگیریم که سلامت زائران تامین شود.
وی تصریح کرد: ممکن است نوشیدن غذا یا آبی که از سلامت کامل برخوردار نباشد و یا طی مسافت طولانی، زائران را در معرض بیماریهای گوارشی و اسهالی قرار دهد و نظام سلامت کشور، فعالانه این موارد را پیگیری میکند و زائران امام حسین(ع) را تحت مراقبت قرار داده و به آنها آموزشهای خود مراقبتی را ارائه میدهد که چه نوع غذا و آبی را مصرف کنند تا به بیماریهای مختلف مبتلا نشوند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: برخی از بیماریها از راه دستگاه تنفسی منتقل میشوند که اهمیت بسیار زیادی دارند و در حال حاضر که هوای کشور رو به سردی است باید مراقبت بیشتری کنیم.
گویا اظهار داشت: در مراسم اربعین سال گذشته مواردی از ابتلا به آنفلوآنزا در بین زائرانی که از عراق به کشور بازگشته بودند، مشاهده شد و موج اول آنفلوآنزای کشور در برخی از کشورها با ورود زائران به شهرهای مختلف آغاز شد.
بنابر اعلام وبدا، وی ضمن تاکید بر اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا در بین گروههای پر خطر، گفت: گروههای پر خطر بیماری آنفلوآنزا شامل افراد بالای۶۵ سال، زنان باردار، افراد با سابقه بیماریهای قلبی و ریوی، افراد با نارسایی کلیه و کبد، افرادی که تحت درمان داروهای ضد سرطان و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن قرار دارند و بیماران دیابتی نوع پیشرفته، باید قبل از سفر زیارتی خود به عراق، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در برخی از گروه های سنی و بیماران، بسیار مهم و اساسی است. ابتدا باید مراقبت کنند تا به آنفلوآنزا و نوع شدید آن ابتلا پیدا نکنند، کار آنها به بیمارستان نکشد و در صورت نیاز به مراجعه به بیمارستان، به خوبی مراقبت و درمان شوند تا مبادا دچار عوارض شدید آنفلوآنزا و مرگ ناشی از آن شوند.
۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]