تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و ني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829594502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا ترامپ اشتباهات کارتر در مورد ایران را تکرار می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


واشینگتن‌پست تحلیل کرد
آیا ترامپ اشتباهات کارتر در مورد ایران را تکرار می‌کند؟
بحران گروگان گیری کارکنان سفارت، برای دهه‌ها به روابط ایران و آمریکا آسیب زد. در هر دو کشور بدگمانی پوپولیستی و نفرت ایجاد کرد و چشم انداز مصالحه بین دو دولت را از بین برد. به دلیل تنش بین ایران و آمریکا، روزنامه «واشینگتن‌پست» در تحلیلی به قلم «پیتر ال هان»، استاد تاریخ دانشگاه ایالتی اوهایو، به احتمال تکرار شدن اشتباهات کارتر درباره ایران توسط رئیس جمهور کنونی آمریکا پرداخت.
روز نو : بحران گروگان گیری کارکنان سفارت، برای دهه‌ها به روابط ایران و آمریکا آسیب زد. در هر دو کشور بدگمانی پوپولیستی و نفرت ایجاد کرد و چشم انداز مصالحه بین دو دولت را از بین برد.




 به دلیل تنش بین ایران و آمریکا، روزنامه «واشینگتن‌پست» در تحلیلی به قلم «پیتر ال هان»، استاد تاریخ دانشگاه ایالتی اوهایو، به احتمال تکرار شدن اشتباهات کارتر درباره ایران توسط رئیس جمهور کنونی آمریکا پرداخت.


به گزارش روز نو ، به نقل از واشینگتن‌پست، تصمیم اخیر ترامپ مبنی بر عدم تایید برجام، به تصمیم محوری دیگری در 38 سال پیش درباره ایران بازمی‌گردد. در 21 اکتبر 1979، جیمی کارتر به شاه معزول ایران برای معالجه اجازه ورود به آمریکا داد. این تصمیم تبعات فاجعه‌باری در پی داشت. 


درحالی که ترامپ مسیر جدیدی با یکی از قدرتمندترین ملت‌های خاورمیانه ترسیم می‌کند، اشتباهات کارتر درس‌های ارزشمندی برای او فراهم می‌کند:


رئیس جمهور هنگام پرداختن به ایران باید دقت اطلاعات را تایید و خطرات را به دقت بررسی کند. باید این مسئله که ایرانیان چگونه اقدامات یک شخص را درک می‌کنند را تصور کند.


کارتر مانند پیشینیان خود، شاه محمدرضا پهلوی را دوست و هم‌پیمان می‌پنداشت. در دسامبر 1977 به ایران سفر کرد و شاه را به خاطر اینکه از ایران یک "جزیره ثبات" ساخته بود، ستود. این ستایش موهوم بود و فقدان کامل فهم میراث‌های تاریخی و شعله‌های سیاسی که در ایران فروزان بود را نشان داد. 


هنگامی که شاه از ایران فرار کرد، کارتر به او اجازه دسترسی به یک ملک شخصی در کالیفورنیا را داد. اما شاه نپذیرفت و به مصر رفت. 16 روز پس از رفتن شاه، آیت الله خمینی از تبعید بازگشت. او از سوی میلیون‌ها ایرانی مورد استقبال رعدآسا قرار گرفت. در نهایت، بازگشت آیت الله خمینی، کارتر را نسبت به خطرات سیاسی روابط با شاه هوشیار کرد. ظرف چند هفته سفارت آمریکا در تهران توسط "نظامیان تندرو" تسخیر شد.


دیپلمات‌های آمریکا در تهران، گزارش دادند که احساسات ضدشاه بسیار شدید بود و ادامه رابطه با شاه مقامات آمریکایی در تهران را به خطر می اندازد. کارتر در نهایت متوجه شدت احساسات ضدشاه در میان مردم ایران شد و پیشنهاد پناهندگی به شاه را لغو کرد. 


محافظه‌کاران ذی‌نفوذ که برخی در دولت کارتر حضور داشتند، به او فشار آوردند که در کنار شاه بایستاد. زبیگنو برژینسکی، به همراه هنری کیسینجر و دیوید راکفلر، دو جمهوری‌خواه برجسته، از رئیس جمهور وقت خواستند که از شاه در آمریکا استقبال کند.


سرانجام، در 21 اکتبر کارتر اجازه ورود فوری شاه به آمریکا را صادر کرد. او با این کار، در بررسی راه حل های جایگزین مانند اعزام پزشکان ماهر به نزد شاه در مکسیکو، که با ارزش‌هایش سازگار بود، ناکام شد.


کارتر هشدارهای بازرگان مبنی بر اینکه او دیگر قادر به تضمین امنیت سفارت آمریکا در تهران نیست را نادیده گرفت. علاوه بر این، او هیچ اقدامی برای تقویت امنیت سفارت یا تخلیه همه پرسنل آن قبل از پذیرش شاه، انجام نداد.


 تعقیب مردی ناشناس از سوی گروهی از معترضان به حضور محمد رضا شاه پهلوی در واشنگتن در تاریخ 15 نوامبر 1977. ظاهرا این مرد در حمایت از محمد رضا پهلوی صحبت هایی کرده بود
 
هنگامی که اخبار رسیدن شاه به آمریکا به ایران رسید، وضعیت قابل اشتعال، به طور پیش‌بینی شده منفجر شد. تظاهرات گسترده در خیابان‌های نزدیک سفارت آمریکا برگزار شد. 
 
سه روز بعد، جمعیتی از مردم به سفارت حمله کردند و 66 مقام آمریکایی را گرفتند همچنین معلومات ارزشمند اطلاعاتی و فناوری بدست آوردند.


بحران گروگان گیری کارکنان سفارت، برای دهه‌ها به روابط ایران و آمریکا آسیب زد. در هر دو کشور بدگمانی و نفرت ایجاد کرد و چشم انداز مصالحه بین دو دولت را از بین برد.


در اوایل سال 1981 چند ماه پس از آزادی گروگان‌ها، کارتر منطق خود برای پذیرش شاه را اینگونه بیان کرد: "به من گفته شد که شاه به شدت بیمار و در مرحله مرگ است. به من گفته شد که نیویورک تنها موسسه پزشکی بود که ممکن بود زندگی او را نجات دهد. به من یادآوری شد که مقامات ایران قول داده بودند که از افراد ما در تهران را محافظت کنند. هنگامی که همه شرایط برای من توصیف شد من موافقت کردم."


دفاع سرسختانه کارتر از تصمیمش، به طور تلویحی اذعان می‌کند که او بر اساس اطلاعات غیر دقیق و ناقص عمل کرده است. به طور منفعلانه یک اشتباه نابخشودنی یک رئیس جمهور که به اطلاعات خاص خود دسترسی داشت، را به لابی‌گران قدرتمند محول کرد. 


"ما فقط می‌توانیم امیدوار باشیم که ترامپ و مشاوران عالی‌‌اش از چنین اشتباهات پرهزینه و دارای تبعات در مورد ایران پرهیز کنند. عدم تایید توافق (هسته‌ای) ایران یک گام ابتدایی امیدوارکننده نیست."


منبع: فرارو


تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن