محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829049315
ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نمیکند/ هر توافقی بین تهران و واشنگتن باید فراجناحی باشد
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سرمقاله موسویان در رویترز:
ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نمیکند/ هر توافقی بین تهران و واشنگتن باید فراجناحی باشد
پژوهشگر ارشد دانشگاه پرینستون امریکا تاکید کرد: اوباما در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ٢٠١٣ رسما اعلام کرد که تغییر رژیم در ایران سیاست او نیست. آیتالله خامنهای، رهبر عالی ایران نیز پاسخ نامه محترمانه اوباما را محترمانه داد اما اگر امروز ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نخواهد کرد.
روز نو : پژوهشگر ارشد دانشگاه پرینستون امریکا تاکید کرد: اوباما در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ٢٠١٣ رسما اعلام کرد که تغییر رژیم در ایران سیاست او نیست. آیتالله خامنهای، رهبر عالی ایران نیز پاسخ نامه محترمانه اوباما را محترمانه داد اما اگر امروز ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نخواهد کرد.
به گزارش روز نو ، متن سرمقاله سیدحسین موسویان که در خبرگزاری رویترز با عنوان «آنچه که ترامپ در مورد ایران باید بداند؛ پنج نکتهای که ترامپ باید در مورد ایران بداند» به شرح زیر است:
همه اعضای دولت امریکا با ترامپ موافق باشند
در شرایطی که سرنوشت برجام در خطر است، قرار است ترامپ در تاریخ ۱۵ اکتبر نظر خود را به کنگره در مورد پایبندی ایران به برجام اعلام کند. بسیاری معتقدند که او عدم پایبندی ایران را اعلام و روابط ایران و امریکا را به سمت خصومت علنی بازخواهد گرداند.
اینطور نیست که همه اعضای دولت ترامپ با ترامپ موافق باشند. ژنرال ماتیس، وزیر دفاع امریکا علنا خواستار ماندن برجام شده و گزارشها حاکی از مخالفت تیلرسون، وزیر امور خارجه با اعلام عدم پایبندی ایران است. تیلرسون اخیرا گفت: «از بزرگترین چالشهای ما این است که بتوانیم رابطه ایران و امریکا را تعریف کنیم. این رابطه هرگز یک اوضاع شاد و خوشحالکنندهای نداشته است. فکر میکنم اگر زمانی فرصت داشته باشیم که حرف بزنیم باید بگوییم آیا میخواهیم تا آخر عمرمان یا عمر فرزندانمان این روند را ادامه بدهیم؟ ما هرگز چنین گفتوگویی را نداشتهایم».
امریکا درک درستی از ایران ندارد
استراتژی همه دولتهای گذشته امریکا در مورد ایران شکست خورده است
حرف تیلرسون من را به یاد خاطرهای انداخت. روزی محسن رفیقدوست از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به من گفت به عنوان وزیر سپاه وقت نزد امام خمینی (ره) رفتم و از ایشان اجازه خواستم که وزارتخانه سپاه را در محل سفارت سابق امریکا تشکیل بدهم که ایشان ضمن مخالفت به من فرمودند «برای چه میخواهی آنجا بروی؟ مگر قرار است ما هزار سال با امریکا ارتباط نداشته باشیم».
حقیقت این است که دهها سال قطع روابط دیپلماتیک، موجب شده که امریکا درک درستی از ایران نداشته و به همین دلیل استراتژی همه دولتهای گذشته امریکا اعم از دموکرات و جمهوریخواه در مورد ایران شکست خورده است به جز یک مورد آنهم توافق هستهای اوباما با ایران.
اصل «احترام متقابل» جزو لاینفک روابط خارجی ایر ان است
اگر دولت ترامپ مایل است نسلهای آینده دو ملت را از شر خصومتهای گذشته در روابط نجات دهد، باید در تعیین سیاست جدید خود در قبال ایران به پنج نکته کلیدی زیر توجه کند:
نکته اول: ایرانیها با تمدن و تاریخی چند هزار ساله، ملتی بسیار مغرور هستند. لذا رعایت اصل «احترام متقابل» جزو لاینفک روابط خارجی آنهاست. مقامات امریکایی در چند دهه گذشته عمدتا با زبان توهین و تهدید با ایرانیها صحبت کردهاند. وزیر امور خارجه ایران در سفر اخیرش به نیویورک به من گفت: «سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل، توهینآمیزترین سخنرانی یک رییسجمهور امریکا بعد از انقلاب بوده و لذا گفتوگو با او معنی ندارد.»
دلیل اصلی بیاعتمادی ایران به امریکا، سیاست تغییر رژیم بوده است
نکته دوم: سیاست امریکا در مورد «تغییر رژیم» در ایران، نتیجهای به جز خودزنی برای امریکا نداشته است. دلیل اصلی بیاعتمادی ایران به امریکا نیز سیاست امریکا برای تغییر رژیم در ایران بوده است. تیلرسون، وزیر امور خارجه دولت ترامپ اولین مقام دولتی امریکا بود که بعد از انقلاب ١٩٧٩ ایران، رسما تغییر رژیم را سیاست دولت خود خواند در حالی که دولتهای قبلی امریکا در مواضع علنی عمدتا از «تغییر رفتار» صحبت میکردند.
ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نخواهد کرد
اوباما در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ٢٠١٣ رسما اعلام کرد که تغییر رژیم در ایران سیاست او نیست. لذا اوباما توانست با ایران گفتوگو و در مورد یکی از اختلافات کلیدی یعنی هستهای به توافق بینالمللی دست یابد. آیتالله خامنهای، رهبر عالی ایران نیز پاسخ نامه محترمانه اوباما را محترمانه داد اما اگر امروز ترامپ به رهبر ایران نامه بنویسد، پاسخی دریافت نخواهد کرد. بنابراین قدم کلیدی برای موفقیت گفتوگو با ایران، کنار گذاشتن سیاست «تغییر رژیم» است.
هر توافقی بین ایران و امریکا باید فراجناحی باشد
نکته سوم: از زمان کودتای امریکایی ۱۹۵۳ علیه حکومت مردمی مصدق در ایران، ملت ایران تنفر خاصی نسبت به مداخله امریکا در امور داخلی خودشان دارند. برای مذاکره با ایران، امریکا باید از مداخله در مسایل جناحی داخلی ایران پرهیز کند. وضعیت جناحهای اصولگرا یا اعتدال یا اصلاحطلب در ایران، همچون دمکرات و جمهوریخواه در امریکا است. در تهران و واشنگتن، هر توافقی بین ایران و امریکا باید فراجناحی باشد در غیر این صورت شکست میخورد. چالشهایی که جمهوریخواهان برای برجام ایجاد کردهاند، نمونه روشن است. لذا گفتوگوی ایران باید با رعایت ساختار و سلسله مراتب حکومتی ایران صورت گیرد.
سیاستهای امریکا موجب رشد نفوذ و اقتدار منطقهای ایران شده است
نکته چهارم: دولت ترامپ مهمترین دلیل مخالفت با برجام را سیاستهای منطقه ایران خوانده است. پذیرش این واقعیت توسط امریکا مهم است که ایران به عنوان یک کشور بزرگ با منابع عظیم طبیعی و نیروی انسانی، نگرانیها و منافع مشروع منطقهای دارد. سیاستهای چند دهه گذشته امریکا در مورد نفی منافع مشروع منطقهای و تلاش جهت انزوای ایران، موجب رشد نفوذ و اقتدار منطقهای ایران همچون حوزههای سوریه، یمن، لبنان و عراق شده و متقابلا نفوذ امریکا در منطقه همچون افغانستان، یمن، سوریه، عراق و سایر مناطق کاهش یافته است.
سیاست خارجی ایران براساس بازدارندگی بوده است و نه هژمونی در منطقه
بعد از انقلاب ۱۹۷۹، سیاست خارجی ایران براساس بازدارندگی از تجاوز خارجی و تامین امنیت مرزهایش بوده است و نه براساس هژمونی در منطقه. تجاوز عراق به خاک ایران و بحرانها و ناامنیهای متعدد در هزاران کیلومتر مرزهای ایران همچون مرزهای افغانستان و عراق و پاکستان، موجب شده تا ایران در منطقه نقش فعال ایفا کند. اگر چناچه امریکا مخالف رقابتهای خصمانه قدرتهای منطقهای است، باید از استراتژی ایجاد یک سیستم همکاری منطقهای در خلیج فارس بین قدرتهای سنگین وزن یعنی ایران و عراق و عربستان و دیگر اعضای شش کشور شورای همکاری خلیج فارس، حمایت کند.
ایران فشار را با فشار پاسخ میدهد
نکته پنجم: سابقه چند دهه «سیاست دوگانه فشار و دیپلماسی» امریکا حاکی از شکست آن است. به نظر میرسد که هدف دولت ترامپ از تشدید فشارهای اخیر علیه ایران، این است که ایران را از موضع ضعف به پای میز مذاکره بکشاند. روحیه ایرانیها اینگونه است که فشار را با فشار پاسخ میدهند. جان کری در مقاله اخیر خود در واشنگتنپست اذعان کرده که امریکا به همراه سایر قدرتهای جهانی شدیدترین تحریمها علیه ایران را اعمال کردند اما ایران در پاسخ ظرفیت غنیسازی خود را تا حدی افزایش داد که به ذخیره ساخت ۱۰ تا ۱۲ بمب هستهای دست یافت. جان کری در مقاله خود اذعان کرد که ایران در آستانه بمب هستهای قرار گرفته بود.
ایران هرگز در مقابل هیچ تهدیدی تسلیم نخواهند شد
درسی که ترامپ باید از این واقعیت بگیرد این است که در تدوین سیاست جدید خود در مورد ایران، اگر بخواهد از طریق فشار تنهای به ایران بزند، ایرانیها برگهای چانهزنی مناسب را رو خواهند کرد و هرگز در مقابل هیچ تهدیدی تسلیم نخواهند شد.
منبع: ایلنا
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
واشنگتن سیاستها در قبال تهران را بازبینی میکند/ افزایش منابع مالی برنامه موشکی ایران نگرانکننده است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا واشنگتن سیاستها در قبال تهران را بازبینی میکند افزایش منابع مالی برنامه موشکی ایران نگرانکننده است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که ایران عامل بیثباتی است و برجام در توقف رفتارهای بیثبات کننده ایران موثر نبوده است به گزارش ایلنا به نقل از اسپاسخ مقام معظم رهبری به نامه مولوی عبدالحمید: همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند ... هیچگونه تبعیض و نابرابری بین
پاسخ مقام معظم رهبری به نامه مولوی عبدالحمید همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند مقام معظم رهبری ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشندتمسخر فرمان جنگ احتمالی ترامپ علیه ایران/واشنگتن در جنگ احتمالی با تهران از چه تسلیحاتی استفاده خواهد کرد؟ +تص
تمسخر فرمان جنگ احتمالی ترامپ علیه ایران واشنگتن در جنگ احتمالی با تهران از چه تسلیحاتی استفاده خواهد کرد تصاویر با بالا گرفتن گمانهزنی در رسانههای امریکایی درباره احتمال فرمان جنگ ترامپ علیه ایران روزنامه بالتیمور سان در مطلبی تحت عنوان درس تاریخی درباره ایران برای رییسواشنگتنپست: کشورهای اروپایی، ترامپ را در فشار بر برنامه موشکی ایران همراهی میکنند
واشنگتنپست کشورهای اروپایی ترامپ را در فشار بر برنامه موشکی ایران همراهی میکنند یک روزنامه آمریکایی همراهی سه کشور اروپایی با دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در تحویل نامه گلایهآمیز به دبیر کل سازمان ملل درباره پرتاب ماهوارهبر ایرانی سیمرغ را نشاندهنده اتحاد دو سویهشدار واشنگتنپست به دولت ترامپ درباره برنامه تغییر حکومت در ایران
تغییر رژیم در ایران لزوما به کاهش منازعه میان تهران و واشنگتن نمیانجامد هشدار واشنگتنپست به دولت ترامپ درباره برنامه تغییر حکومت در ایران طرفداران تغییر رژیم فکر میکنند که جایگزینی حکومت سبب میشود تا ایران دموکراتیک شده و مردم ایران مسیر صلحآمیزتری را انتخاب کنند اما بایفقدان ارتباطی بین ایران و آمریکا از جنس روابط خوب جان کری و ظریف منبع نگرانی است / ترامپ در حال حرکت به سمت و
دیلی بیست فقدان ارتباطی بین ایران و آمریکا از جنس روابط خوب جان کری و ظریف منبع نگرانی است ترامپ در حال حرکت به سمت و سوی جنگ با تهران است دیلی بیست نوشت تنش ها بین آمریکا و ایران در خلیج فارس بعد از آتش گشودن و شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق ایران در 5 جولای بیشتر شده است روترامپ تصمیم خود درباره برجام و ایران را گرفته/واشنگتنپست: ترامپ برجام را تائید نمیکند
ترامپ تصمیم خود درباره برجام و ایران را گرفته واشنگتنپست ترامپ برجام را تائید نمیکند سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد ترامپ به زودی راهبرد فراگیر خود را درباره تعامل با ایران اعلام خواهد کرد آفتابنیوز سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به زودنامه تیلرسون به کنگره؛ ایران به برجام پایبند بوده/اتهام ترامپ علیه تهران
نامه تیلرسون به کنگره ایران به برجام پایبند بوده اتهام ترامپ علیه تهران وزیر خارجه آمریکا در نامهای به کنگره آمریکا اعلام کرد که ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است آفتابنیوز رکس تیلرسون در نامه خود اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش به توافق هستهای دوروزنامه آمریکایی:پوتین به مراتب از ترامپ قابل اعتمادتر است/ ائتلاف ۴۰ ساله ایران و سوریه، استراتژیک است/ نتانی
روزنامه آمریکایی پوتین به مراتب از ترامپ قابل اعتمادتر است ائتلاف ۴۰ ساله ایران و سوریه استراتژیک است نتانیاهو بیشتر اهل حرف است تا عمل روزنامه هافینگتون پست در گزارشی دو قسمتی بسط نفوذ ایران را در خاورمیانه تحلیل کرد و مدعی شد باید خطرات این نفوذ را مورد بررسی قرار داد روز نامضای 10 تفاهمنامه همکاری بین ایران و کرهجنوبی (+عکس)
امضای 10 تفاهمنامه همکاری بین ایران و کرهجنوبی عکس شرکتهای بخش خصوصی ایران و کرهجنوبی ۱۰ تفاهمنامه همکاری مشترک در راستای انتقال فناوری به امضا رساندند به گزارش ایسنا عصر روز یکشنبه ۱ مرداد نشست انتقال فناوری با حضور ۴۰ بنگاه صنعتی کوچک و متوسط از ایران و ۹ بنگاه از کره-
گوناگون
پربازدیدترینها