محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829067998
افزایش سن ازدواج و کاهش تعداد فرزندان در کشور
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش سن ازدواج و کاهش تعداد فرزندان در کشور
یک جمعیت شناس با استناد به آمار سالهای 85 تا 95 گفت که حدود 25 درصد از جوانان «بیکار» هستند، این در حالیست که این آمار بین زنان به 42 درصد میرسد.
آفتابنیوز : محمد جلال عباسی شوازی که در نشست « بررسی مفهوم جوانی» صحبت می کرد، با تاکید بر اهمیت تحصیلات در ساختار جمعیت گفت: مقوله جمعیت، مقولهای پویاست و تنها میزان کمی جمعیت نیست که باعث رشد اقتصادی میشود، بلکه تحصیلات به عنوان یکی از مهم ترین مقولات جمعیتشناختی در رشد اقتصادی، تاثیر بسزایی دارد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد میزان استفاده از سرمایههای انسانی موجود، در شرایط مطلوبی قرار ندارد، افزود: بر اساس آمارهای سال 85 تا 95، 25درصد جوانان بیکار هستند که این میزان بین زنان به 42 درصد میرسد.
این جمعیتشناس با انتقاد از پایین بودن مشارکت اقتصادی زنان تصریح کرد: تنها نزدیک به 15 درصد از زنان در فعالیتهای اقتصادی مشارکت دارند که این میزان در مردان حدود 64 درصد است. بنابراین یکی از موضوعات مهم جامعه که باعث میشود میزان توسعه کشور تحت تاثیر قرار بگیرد، استفاده پایین از پتانسیل بهرهوری زنان در کشور است.
عباسی شوازی با تاکید بر دوره «فشرده جمعیتشناختی» ادامه داد: دوره جوانی به دلیل آنکه که انتقالات زیادی نظیر ازدواج، طلاق، مهاجرت، تکمیل تحصیلات، بیکاری و یا اشتغال اتفاق میافتد، به دوره فشرده جمعیتشناختی معروف است. فشردگی این وقایع زمانی که در مسیر تحولات اجتماعی قرار بگیرد، تاثیرات بیشتری روی جامعه میگذارد، چرا که جوانان موتور محرکه تحولات اجتماعی هستند.
کاهش میانگین تعداد فرزندان در همه استانها
افزایش شیب سن ازدواج
عباسی شوازی با اشاره به اینکه در سال 1350 میزان باروری کشور در سطح بالایی قرار داشته است، ادامه داد: در این دهه میانگین فرزندان یک خانواده روستایی حدود 8 فرزندبود این در حالی است که این میزان در دهههای اخیر به نزدیک سطح جانشینی کاهش پیدا کرده است و با روند رو به کاهش آرامی که طی کرده، در سال 1390 به 1.8 یعنی زیر سطح جانشینی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کاهش جمعیت در همه استانها به شکل همگون اتفاق افتاده، ادامه داد: این میزان حتی در استان سیستان و بلوچستان که میانگین تعداد فرزندان 9 بوده، به زیر 3.5 فرزند رسیده است.
این جمعیتشناس با بیان اینکه در گذشته بیشتر سن دوران جوانی به فرزند آوری میگذشت تصریح کرد: در حال حاضر با تحولات جمعیتی نظیر افزایش سن ازدواج و کاهش تعداد فرزندان، مجموع سالهایی که از دوران جوانی به فرزندآوری اختصاص پیدا میکند، کاسته شده است.
عباسی شوازی در ادامه با اشاره به افزایش سن ازدواج خصوصا در میان دختران تصریح کرد: در سال 55 درصد افراد 20 تا 24 سالهای که ازدواج کرده بودند، نزدیک به 34 درصد از جوانان بود اما این میزان در سالهای اخیر به 21 درصد کاهش یافته است. همچنین شاهد افزایش شیب سن ازدواج به سنین بالاتر هستیم.
تغییرات باروری و افزایش امید به زندگی؛ مهمترین تحولات جمعیتی دهههای اخیر
رشد جمعیت ایران در شرایط مطلوبی قرار دارد
وی تغییرات میزان باروری و افزایش امید به زندگی را مهمترین تحولات جمعیتی دهههای اخیر دانست و اضافه کرد: افزایش میزان باروری در 8 دهه گذشته جمعیت 10 میلیونی ایران را به نزدیک 80 میلیون رسانده است. این مساله نشان میدهد که جمعیت با نرخ مطلوبی در حال افزایش است. این در حالی است که اگر جمعیت کشور با رشد 3.2 درصدی که در دهه 50 و 60 افزایش پیدا میکرد، در حال حاضر جمعیت ایران در کمتر از 20 سال دو برابر میشد.
این جمعیت شناس با بیان اینکه رشد حاضر جمعیت ایران با ساختار سنی آن در سطح مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: براساس هرم سنی جمعیت افرادی که در دهه 60 متولد شدهاند، در حال حاضر در میانه هرم سنی قرار دارند و بازخورد موالید آنها به شکل افزایش جمعیت در قاعده هرم خود را نشان میدهد.
عباسی شوازی با اشاره به اینکه در 30 سال آینده درصد افرادی که به سن 60 سال خواهد رسید، بیشتر از گذشته است، تاکید کرد: اگرچه در 30 سال آینده با سالخوردگان بیشتری روبهرو خواهیم بود، اما تعریف سالخوردگی نیز تغییر خواهد کرد این بدین معناست که با افزایش سن سالخوردگان و همچنین امید به زندگی و گسترش تکنولوژی با افرادی روبهرو خواهیم بود که نسبت به گذشته توانمندتر هستند.
وی در ادامه با اشاره به فرصت طلایی «پنجره جمعیتی» تصریح کرد: این شرایط به زمانی اطلاق میشود که با کاهش موالید افراد فرصت بیشتری برای توانمندسازی خود، اشتغال و تربیت فرزند خواهند داشت. در نتیجه با اشتغال بیشتر درآمد بیشتری هم تولید می شود. همچنین بیشتر درآمد حاصل از جمعیت جوانان صرف آموزش و تحصیل کودکان خواهد شد.
برابری تحصیلات زنان و مردان در آینده
عباسی شوازی با اشاره به تفاوت ساختار سنی و تحصیلی جمعیت در دهه 50 با دهه حاضر ادامه داد: در دهه 50 بیشتر جمعیت کشور تحصیلات بالایی نداشتند اما در حال حاضر این افراد در بخش بالای هرم جمعیت قرار گرفتهاند و بخش میانی جمعیت متعلق به جوانانی است که از تحصیلات بالاتری برخوردار هستند.
این جمعیتشناس در ادامه با مقایسه سطح تحصیلات دو جنس زن و مرد تصریح کرد: در سال 1350 میانگین سالهای تحصیلی مردان 6 سال بود که این میزان در افراد بالای 65 سال تا یک سال نیز میرسید اما در سال 80 با رشد چشمگیر میزان تحصیلات در ساختار سنی جمعیت روبهرو هستیم، به طوری که در سال 1410 پیشبینی میشود این میزان به بالای 9 سال افزایش یابد. در مورد زنان نیز به نظر میرسد در آینده با وجود کم بودن میزان تحصیلات زنان نسبت به مردان به برابری نسبی در سالهای تحصیل در هر دو جنس برسیم.
لزوم استقاده از پتانسیل تحصیلات زنان در توسعه
عباسی شوازی تغییر افزایش میزان دسترسی به تکنولوژی را تغییر دیگری در ساختار جوامع دانست و ادامه داد: مجموعه این تغییرات باعث شدهاند تا به ساختار سنی مطلوبی در جامعه برسیم اما سوال اساسی اینجاست که آیا مانند کشورهای جنوب شرقی آسیا توانستهایم از این پتانسیل استفاده کنیم؟.
عباسی شوازی با تاکید بر اینکه باید با استفاده از فرصت پنجره جمعیتی میزان اشتغال در کشور را بالا ببریم، اظهار کرد: باید از سرمایهگذاری که سالهای پس از انقلاب روی تحصیل زنان شده است، استفاده کنیم و با افزایش کیفیت آموزش و بهرهوری در رشد اقتصادی استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت برنامهریزی در ساختار کشور تاکید کرد: باید در مواجهه با برنامهها انعطافپذیر باشیم و در صورتی که سیاستگذاریها و آموزشها با یکدیگر تناسب نداشتند آنها را تغییر دهیم.
رشد مطلوب جمعیت در کشور
این جمعیتشناس با انتقاد از اینکه در سالهای اخیر عدهای با نگاه غیرکارشناسانه، امنیتی و غیرعلمی بحثهای جمعیتشناسی را با عنوان «سقوط جمعیت» و «کاهش باروری» مطرح کردند، تصریح کرد: چنین مسائلی انرژی زیادی را در کشور هدر دادند این در حالی است که میزان رشد جمعیت براساس ساختار سنی در شرایط مطلوبی قرار دارد و این نگاه که شاهد سقوط جمعیت در کشور هستیم، غیرکارشناسانه و غیرواقعی است.
عباسی شوازی با انتقاد از این نگاه که لزوم افزایش جمعیت در کشور را بیش از صد میلیون نفر اعلام میکند، تصریح کرد: باید پرسید در صورتی که وسعت کشور پتانسیل پذیرش چنین جمعیتی را داشته باشد، آیا ظرفیت منابع آبی، اشتغال و کیفیت زندگی نیز پذیرای چنین جمعیتی است یا نه؟ این در حالی است که تا 30 سال آینده رشد جمعیت ایران منفی نخواهد بود.
وی با انتقاد از اینکه در کشور از ظرفیت جوانان به خوبی استفاده نشده است، تصریح کرد: با بررسی دادههای 120 کشور جهان که توسط سازمان ملل منتشر شده است، میبینیم که ساختار سنی جمعیت با تحصیلات در کشور مان باعث ایجاد دموکراسی در جامعه بوده است. با مقایسه انتخابات سال 88 و 95 میبینیم که تحولات زیادی در زمینه آگاهی و نوع مشارکت سیاسی جوانان اتفاق افتاده است و در انتخابات اخیر این جوانان بودند که پدرانشان را هدایت کردند.
این جمعیتشناس با اشاره به اهمیت پتانسیل زنان در جامعه ادامه داد: اگرچه مقاومتهایی به شکل فرهنگی وجود دارد، اما با برگزاری برنامهها و فعالیتهای مدنی میتوان این مسیر پیچیده را ادامه داد. به نظر میرسد سرمایهگذاری در بحث آموزش جوانان در جامعه تاثیرات مطلوبی بر جای خواهد گذاشت، این در حالی است که در حال حاضر از ظرفیتهای جوانان به خوبی استفاده نمیشود.
۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]
صفحات پیشنهادی
وجود کودکان مطلقه ۱۵ ساله در کشور/ورود مجلس به پدیده "کودک همسری" و بررسی علل آن/تلاش برای افزایش حد
در گفتوگو با ایلنا اعلام شد وجود کودکان مطلقه ۱۵ ساله در کشور ورود مجلس به پدیده "کودک همسری" و بررسی علل آن تلاش برای افزایش حداقل سن ازدواج رییس فراکسیون زنان مجلس از تلاش برای افزایش حداقل سن ازدواج دختران از ۱۳ سال به ۱۵ سال خبر داد پروانه سلحشوری رئیس فراکسیونآخرین وضعیت جوی کشور / کاهش بارش و افزایش دما برآورد
آخرین وضعیت جوی کشور کاهش بارش و افزایش دما برآورد رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به آخرین وضعیت بارش و دمای کشور از کاهش ۷ درصدی بارش کشور طی ۱۱ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه در میانگین بلند مدت خبر داد آفتابنیوز شاهرخ فاتح در گفتوگو باطلاق ۶ درصد افزایش و ازدواج ۲ درصد کاهش یافت
وزیر دادگستری در همایش سراسری قوه قضائیه طلاق ۶ درصد افزایش و ازدواج ۲ درصد کاهش یافت وزیر دادگستری با ارائه آماری از اقدامات این وزارتخانه در سال ۹۵ از افزایش ۶ درصدی طلاق در مقابل کاهش ۲ درصدی ازدواج در سال گذشته خبر داد به گزارش فرهنگ نیوز حجةالاسلام مصطفی پورمحمدی صبح امرووجود کودکان مطلقه ۱۵ ساله در کشور/ورود مجلس به پدیده کودک همسری و بررسی علل آن/تلاش برای افزایش حداقل سن ازدوا
وجود کودکان مطلقه ۱۵ ساله در کشور ورود مجلس به پدیده کودک همسری و بررسی علل آن تلاش برای افزایش حداقل سن ازدواج رییس فراکسیون زنان مجلس از تلاش برای افزایش حداقل سن ازدواج دختران از ۱۳ سال به ۱۵ سال خبر داد آفتابنیوز پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامیافزایش تنش بین روسیه و آمریکا: مسکو به سفارت آمریکا دستور داد تعداد دیپلماتهایش را کاهش دهد
افزایش تنش بین روسیه و آمریکا مسکو به سفارت آمریکا دستور داد تعداد دیپلماتهایش را کاهش دهد دولت روسیه خواستار کاهش تعداد دیپلماتهای آمریکایی در این کشور شد به گزارش فارس به نقل از العربیه دولت روسیه خواستار کاهش تعداد دیپلماتهای آمریکایی در این کشور شد براساس این گزارشرئیس پلیس فرودگاههای کشور/۲ افزایش 234 درصدی کشف طلا، ارز و کالای قاچاق/ افزایش 60 درصدی تعداد دستگیرشدگان در
رئیس پلیس فرودگاههای کشور ۲افزایش 234 درصدی کشف طلا ارز و کالای قاچاق افزایش 60 درصدی تعداد دستگیرشدگان در سال جاری سردار مهری رئیس پلیس فرودگاههای کشور مطرح کرد امسال با تلاشهای مستمر پلیس موفق به افزایش کشف 234 درصدی طلا ارز و کالای قاچاق و همچنین افزایش 60 درصدی دستگیرکاهش دما در نوار شمالی کشور/ افزایش وزش باد در تهران
کاهش دما در نوار شمالی کشور افزایش وزش باد در تهران مدیر کل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی از کاهش محسوس دما در نوار شمالی کشور خبر داد و با اشاره به وضعیت جوی تهران در روز آینده گفت تهران در روز سهشنبه ۲۰ تیرماه کمی ابری در بعدازظهر همراه با افزایش ابر و باد با حداکوضعیت زنان و دختران جوان در کشور؛ از دلیل مجرد ماندن دهه شصتیها تا افزایش ازدواج دهه هفتادیها/ آمار گرایش دخ
وضعیت زنان و دختران جوان در کشور از دلیل مجرد ماندن دهه شصتیها تا افزایش ازدواج دهه هفتادیها آمار گرایش دختران جوان به مصرف دخانیات رو به افزایش استبخش اجتماعی 3 مرداد 96تاریخ انتشار سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲ ۴۷ در حال حاضر ۲۵ ۱ درصد حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت زنان ککویت تعداد دیپلماتهای ایران در کشور خود را کاهش داد/ بستن دفتر رایزن فرهنگی ایران
کویت تعداد دیپلماتهای ایران در کشور خود را کاهش داد بستن دفتر رایزن فرهنگی ایران دولت کویت ضمن بستن دفتر رایزن فرهنگی ایران در این کشور تعداد دیپلماتهای ایرانی در کشور خود را کاهش داد دولت کویت ضمن بستن دفتر رایزن فرهنگی ایران در این کشور تعداد دیپلماتهای ایرانی در سفارتخاپرداخت وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان کشوری بدون نوبت انجام میشود
گیل نگاه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان تحت پوشش این صندوق بدون نوبت خبر داد محمود اسلاميان مدیرعامل صندوق بازنشستگان کشوری با اشاره به تفاهم نامه اين صندوق با مديرعامل بانک صادرات ايران گفت براساس اين تفاهم نامه بانک عامل موظف شده اس-
گوناگون
پربازدیدترینها