واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
روزنامه آلمانی دی زیت:بدون ترامپ فرصت های بهتری برای برجام ایجاد خواهد شد/ سناریوی بقای برجام حتی بدون امریکا یک سناریوی کاملا واقعی است
روزنامه آلمانی «دی زیت» در گزارشی تحلیلی اشاره می کند که واقعیت آن است که به نظر نمی رسد ایران از توافق هسته ای کناره گیری کند. از دید این روزنامه سناریو زنده نگهداشتن برجام حتی بدون حضور امریکا کاملا واقعی است.
روز نو : روزنامه آلمانی «دی زیت» در گزارشی تحلیلی اشاره می کند که واقعیت آن است که به نظر نمی رسد ایران از توافق هسته ای کناره گیری کند. از دید این روزنامه سناریو زنده نگهداشتن برجام حتی بدون حضور امریکا کاملا واقعی است.
به گزارش سايت روزنو، این روزنامه با اشاره به نظر منفی کاربران ایرانی نسبت به لفاظی های ترامپ در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد می نويسد:«ترامپ خفه شو! به نظر می رسد تحقق این خواسته آسان نیست. کاربران ایرانی هشتگ ترامپ خفه شو را ایجاد کردند که در صدر ده هشتگ برتر جهان پس از سخنرانی رییس جمهوری امریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت.
این واکنشی قابل درک است. ترامپ حکومت ایران را فاسد و دیکتاتوری خواند و توافق هسته ای را برای امریکا شرم آور دانست. ظریف وزیر امور خارجه ایران سخنان ترامپ را نفرت پراکنی و قرون وسطایی خواند و گفت که این سخنان در قرن بیست و یکم جایی ندارند.
حسن روحانی نیز در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنان ترامپ را نفرت انگیز و پوچ و از سر جهالت قلمداد کرد و رهبر ایران ایت الله خامنه ای نیز ترامپ را به استفاده از واژگان گانگسترها و کابوی ها متهم کردند و گفتند که جز ترویج و گسترش دروغ پراکنی او کار دیگری نکرده است. پاسخ های واضح و محتاطانه و با ملاحظه روحانی به گستاخی های ترامپ در رسانه های ایران مورد تحسین قرار گرفتند. ایران می تواند در حال حاضر از اظهارات ترامپ به نفع خود سود ببرد».
این روزنامه می نویسد:« ممکن است رییس جمهوری امریکا واژگان خاصی را به طوری صریح انتخاب کرده باشد که پیش تر سابقه نداشته است اما نگرش پشت اظهارات او تعجب آور نبود.
چنین خط مقدم جبهه جنگی از سوی کاخ سفید علیه ایران به هیچ وجه برای ایران جدید نیست. تکرار شعارهایی که توسط افراد و گروه های مختلف سر داده شده اند که ناشی از تخیل پردازی و نگرانی های آنان است.
اکنون کسانی ناامید هستند که پس از حصول توافق هسته ای خواستار عادی سازی روابط میان ایران و امریکا شدند. اکنون کسانی نگران هستند که آینده توافق هراس دارند و امیدوار بودند که کشور از انزوای اقتصادی و سیاسی خارج شود.
اکنون دست کسانی بازتر می شود که صرفا به دلایل ایدئولوژیک معتقدند که نباید با امریکا هیچ گونه ارتباطی برقرار کرد. در نهایت، نزدیکی به دولت کنونی امریکا برای دوستداران امریکا در داخل ایران غیر قابل تصور است.
با این، حال غیر قابل تصور به نظر می رسد که ایران به سادگی از توافق هسته ای بگذرد و آن را کنار بگذارد. سناریوی نگه داشتن برجام بدون ایالات متحده کاملا قابل تصور است. دولت ترامپ با نگرش منفی ای که دارد بسیار منزوی می شود. نباید این موضوع را از نظر دور پنهان داشت که تهران تا چه اندازه از نارضایتی و تنش جدی در روابط میان امریکا و اروپا استقبال می کند».
این روزنامه آلمانی چاپ هامبورگ در ادامه می نویسد:«کشورهای اروپایی، بازرسان آژانس بین لمللی انرژی اتمی و هم چنین فدریکا موگرینی رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روشن ساخته اند که اروپا پایبند به برجام است. صدایی مشابه از سوی روسیه و چین نیز شنیده می شود.
در این میان باید اشاره کرد که در درون امریکا نیز موضع واحدی درباره برجام وجود ندارد و حتی بین وزارت امور خارجه و کاخ سفید اختلاف نظر وجود دارد. یک روز پس از سخنرانی ترامپ رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا با همتای ایرانی خود و تمام وزرای خارجه کمیسیون مشترک دیدار کرد. موگرینی در بیانیه نهایی خود اعلام کرد که همه ما موافق هستیم که توافق باید مورد احترام تمام طرفین قرار گیرد. در اینجا منظور از همه ما تیلرسون وزیرامور خارجه امریکا را نیز شامل می شود».
این روزنامه آلمانی در ادامه می افزاید:«از زمان تصویب برجام آژانس بین المللی انرژی اتمی در هشت گزارش اعلام کرده است که ایران به تعهدات خود عمل کرده است. تهران موافقت کرده تا از دامنه برنامه هسته ای غیر نظامی خود بکاهد در حالی که در بازرسی های بین المللی افزایش می یابند. تحریم ها نیز با هدف بهبود اقتصاد و امید بیش تر به اینده اقتصادی لغو می شوند.
اراده محکمی در طرف اروپایی برای رونق کسب و کار با ایران وجود دارد با این حال، شرکت های بزرگ اروپایی هنوز از ریسک بالا برای سرمایه گذاری در ایران به جز چند استثنا می ترسند.
این قطعا به دلیل ساختار بانکداری و مالی ایران است که پس از سال ها انزوا از استانداردهای بین المللی عقب افتاده و سرمایه گذاری سرمایه گذاران بزرگ را دشوارتر می سازد.
تنش های داخلی میان دولت و نهادهای غیر منتخب ادامه دارند. در نتیجه علیرغم ثبات وضعیت امنیتی در ایران از نظر سیاسی شاهد وضعیت پایدرای در آن کشور نیستیم. درگیری های متعدد در همسایگی ایران و حملات لفظی واشنگتن یک پیامد را به همراه دارد.
شرکت هایی که درای منافع اقتصادی در امريکا هستند تمایلی برای ورود به بازار ایران ندارند چرا که ترس از مجازات امریکا به حد کافی بزرگ است. حتی گوگل نیز مجبور شد تا گوگل پلی یا اپل اپ استور را از برنامه های ایرانی خارج کنند تا مورد مجازات مالی اداره کنترل دارایی های خارجی امریکا قرار نگیرند».
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]