محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841990108
اصلاحطلبان چیزی جز سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ندارند
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جهانبخش خانجانی
اصلاحطلبان چیزی جز سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ندارند
ینکه می گویند کارگزاران حمایت از جریانی خارج از اصلاحطلبی را دنبال میکنند ، صحت ندارد احتمال انشعاب در جریان اصلاحطلبی در انتخابات آینده، حضور نیروهای جریان رقیب در مسئولیتهای سیاسی و کلان، آینده شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، پیشبینی آینده انتخاباتی اصلاحطلبان، احتمال حمایت کارگزاران سازندگی از گزینهای غیر اصلاحطلب در انتخابات آینده محور سوالات و گفتوگویی است که در روزنامه «ابتکار» با جهانبخش خانجانی، چهره اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی داشتهایم. او در این گفتوگو بر این عقیده است که
روز نو : ینکه می گویند کارگزاران حمایت از جریانی خارج از اصلاحطلبی را دنبال میکنند ، صحت ندارد
احتمال انشعاب در جریان اصلاحطلبی در انتخابات آینده، حضور نیروهای جریان رقیب در مسئولیتهای سیاسی و کلان، آینده شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، پیشبینی آینده انتخاباتی اصلاحطلبان، احتمال حمایت کارگزاران سازندگی از گزینهای غیر اصلاحطلب در انتخابات آینده محور سوالات و گفتوگویی است که در روزنامه «ابتکار» با جهانبخش خانجانی، چهره اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی داشتهایم. او در این گفتوگو بر این عقیده است که
به گزارش روز نو : اصلاح طلبان باید از فرصت به دست آمده درست استفاده کنند چرا که در غیر این صورت سرمایه خود که همان اعتماد بدنه جامعه است را از دست می دهد و بلایی که در انتخابات 84 به سرش آمد گریبانش را خواهد گرفت. این فعال سیاسی تاکید دارد که کارگزارن سازندگی همواره درچارچوب تصمیمات کلان اصلاحطلبان گام برخواهد داشت و خواهان توسعه و رشد کشور و آرامش و امنیت مردم است. آنچه میخوانید حاصل این گفتوگو است.
برخی جریان رقیب معتقدند که اصلاح طلبان در انتخابات آینده نمیتوانند به اجماع نظر و ائتلاف برسند و دچار انشعاب میشوند. ولی برخی اصلاحطلبان در واکنش به این اظهارات تاکید کردهاند که اصلاح طلبان هرگز دچار انشعاب
نمی شوند. به نظر شما اصلاحطلبان در انتخابات آینده میتوانند به اجماع نظر برسند؟
به طور یقین نمیتوان درباره موضوعات سیاسی از کلمات و الفاظی مثل هیچگاه و هیچوقت و هیچگونه استفاده کرد و این الفاظ در مقام سیاسی پذیرفته شده نیست. ولی اینکه جریان رقیب علاقمند است بین اصلاحطلبانی که طی سالها به این فهم سیاسی عمیق رسیده است، اختلاف بیندازد و انشقاق ایجاد کند، پذیرفته شده نیست. بنابراین آنچه مهم است نباید اجازه داد منافع ملی و سیاسی جریان اصلاحطلبی اسیر خودخواهیهای حزبی و گرایشهای ناپخته شود. بنابراین روی این بخش از اظهار نظرهای اصلاحطلبان که در پاسخ به کسانی که گفتهاند «اصلاحطلبان دچار انشعاب و تجزیه می شوند»، تاکید کردهاند که «هیچگاه چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اصلاحطلبان انسجام خود را حفظ خواهند کرد» میتوان صحه گذاشت. همچنین معتقدم اصلاحطلبان به آن میزان از توسعه یافتگی سیاسی دست پیدا کردهاند که برای رسیدن به اهداف کلان از اهداف سیاسی و حزبی خود چشم پوشی کنند. بنابراین در آینده در صورت ضرورت بازهم برای منافع ملی و رسیدن به خواستههای اصلاحطلبی از خواستههای حزبی خود چشم پوشی خواهند کرد. اما آنچه که اصلاحطلبان باید به آن بپردازند این است که نباید در فرایند زمان صرف به دست آوردن قدرت ظاهری، ساختارهای سیاسی خود را به کار بگیریم اما بدنه اجتماعی خود را نتوانیم همراه کنیم. این درست همان نکتهای است که جریان اصولگرا و رقیب از آن برای دلسرد کردن مردم از اصلاحات استفاده میکند.
یعنی همان مسئله ای که در شورای شهر تهران شاهد آن هستیم. آیا می توانیم این موضوع را به آفت تعبیر کنیم؟
بله. در انتخابات شورای شهر تهران پیروز انتخابات شدیم ولی دیدیم که عناصر جریان رقیب مسئولیتها را به دست گرفتهاند. طبیعی است که این موضوع در بدنه اجتماعی موجی از نگرانی و بدبینی را به وجود میآورد. میتوانیم این موضوع را از فشارهایی که به شهردار یا تیم شهرداری وارد میشود، تفسیر کنیم یا اینکه بگوییم آنها ناخواسته به دام چنین افرادی افتادهاند. ولی آنچه مهم است اینکه این موضوع باعث وازدگی بدنه اجتماعی میشود و می تواند به عنوان یک آفت در انتخابات آینده دامن اصلاحطلبان را بگیرد. آفت دوم این است که رئیس جمهوری محترم نتواند وعدههایی که به مردم داده است و مردم به واسطه آن وعدهها و اعتبار و حمایت اصلاحطلبان به او رای دادهاند را برآورده کند. این آفت بیشتر از موضوع و احتمال انشقاق در جریان اصلاحات آسیبرسان است. بنابراین مشکل اساسی اصلاحطلبان در انتخابات آینده بدبینی بدنه اجتماعی به این جریان است، چرا که اعتقاد دارند چه لزومی دارد ما زحمت بکشیم و انتخابات را ببریم، بعد نیروهای جریان رقیب و عناصر فرصتطلب به جای اصلاحطلبان مسئولیتهای کوچک و بزرگ اجرایی و سیاسی را بر عهده بگیرند. به نظر من آفت و آسیب جدی که اصلاحطلبان را تهدید میکند این موضوع است و باید از آن ترسید.
چه کنیم که به این آفت دچار نشویم؟
به نظرم اصلاحطلبان باید برای افراد در عرصه ریاست جمهوری، شوراها و مجلس شفاف صحبت کنند ومتعهد باشند. در انتخابات ریاست جمهوری با وجود حرکت درستی که اصلاحطلبان در حمایت از روحانی انجام دادند و اینکه روحانی در بین اصلاحطلبان بیشترین آرا را به دست آورد، باید به طور شفاف مبانی سیاسی و واقعیتهای ارتباطی خودشان را در میان میگذاشتند و خواستههای خودشان را مطرح میکردند. این امری بدیهی است که احزاب سیاسی صرف نظر از اینکه همه افراد باید کارشان برای رضای خدا باشد، آنها هر کاری که انجام می دهند برای به دست آوردن و افزایش قدرت خود باشد. عاقلانه نیست من احزاب و تشکلهای سیاسی همراه خودم را در انتخابات فعال کنم و در انتخابات پیروز شوم، ولی عوامل و نزدیکان آقای رئیسی یا قالیباف که رقیب انتخاباتی من بوده اند پس از پیروزی، به جای جریان ما مسئولیتها را به دست بگیرند. یا اینکه مثلا افرادی را در انتخابات مجلس به عنوان نماینده اصلاحات و جریان اعتدالی در لیست اصلاحطلبان قرار دهیم و پس از ورود به مجلس، بگویند هیچ بدهی به جریان اصلاحطلب ندارند و مستقل هستند. چنین رفتاری بدنه اصلاحطلبی را دلسرد میکند. اصلاحطلبان چیزی جز سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ندارند و این سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است که سرمایه اصلاحات است و اگر این سرمایه دچار آسیب و آفت شود باعث شکست اصلاحطلبان در آینده خواهد شد. یعنی همان اتفاقی که در سال 84 افتاد ممکن است دوباره تکرار شود و گریبان اصلاحطلبان را بگیرد. البته به نظر من هنوز دیر نشده و رئیس جمهوری محترم و کسانی که در حوزههای شهری مسئولیتهایی دارند باید مراقب باشند. چرا که اگر نتوانند بدنه اجتماعی را با خود همراه کنند، ممکن است در آینده بسیاری از موقعیتها را از دست بدهیم و این بار با وضع نامناسبتری نسبت به 84 شکست بخوریم.
موضوعی که اخیرا از سوی برخی به طور جدی مطرح می شود، مسئله عبور از روحانی است. این موضوع را چطور ارزیابی میکنید؟
دکتر روحانی فرد اعتدالی و ارزشمندی هستند که در گفتمان اصلاحطلبی و اعتدالطلبی استوار شدند، پس نمیشود روحانی را جدای از جریان اصلاحطلبی و اعتدالی تعریف کنیم و حرف از عبور از او را مطرح کنیم. عبور از روحانی حرف مناسبی نیست.
با این توضیحات روحانی را اصلاحطلب میدانید؟
گفتمان روحانی را گفتمان برآمده از فرایند اصلاحطلبی و اعتدالگرایی میدانم. گفتمان برای من مهم است و به شخص کاری ندارم. جدای از اینکه دکتر روحانی بگوید اصلاحطلب است یا اصولگرا این صحبت را ملاک نمیدانیم مهم فرایندی است که او طی میکند و این فرایند برآمده از گفتمان اصلاحطلی و اعتدالگرایی است. بنابراین طرح چنین اموری در بین اصلاحطلبان جایی ندارد و بیشتر ناشی از فضاسازیها، ساختارسازیهای جناح رقیب و یا گروههای پنهان یا ذی نفوذی است که سعی دارند چنین انشقاقی را القا کنند. البته نباید اینطور استنباط شود که دربرابر کوتاهیهای روحانی سکوت می کنیم و این به منزله تایید همه جانبه او نیست. بیترید اگر روحانی به وعده هایش عمل نکند نسبت به او انتقاد خواهیم کرد. چه بسا نسبت به عملکرد نیروهای اصلاحطلب نیز منتقد خواهیم بود. حتی اگر شهردار اصلاح طلب تهران هم خطایی کند به او انتقاد خواهیم کرد و اگر شورای شهر تمام اصلاح طلب تهران هم خطایی داشته باشد و منطق مناسبی برای اداره شهر نداشته باشند و شهر را در مسیر درست و منطقی قرار ندهند، قطعا منتقدشان خواهیم بود. بنابراین این انتقادها به منزله عبور از این جریان و این گروهها نیست بلکه به معنی انتقادت سازنده است که همیشه بوده و باید وجود داشته باشد.
به نظر شما درانتخابات آینده آیا جریان اصلاحات می تواند به ائتلاف دلخواه برسد؟
ما ناچاریم استراتژیای را به کار بگیریم که بیشترین منفعت را برای مردم داشته باشد. نمی توان به گفتمانی فکر کرد که در آن خواستهها و مطالبات مردم در آن دیده نمیشود. به نظر من باید به گفتمانی برای انتخابات آینده فکر کنیم که هم واقعیتهای ملموس جامعه را درنظر بگیرد و هم حقایق مورد نیاز جامعه را پوشش دهد. بنابراین باید همپوشانی بین واقعیتها و حقیقتها وجود داشته باشد. به طور یقین معتقدم میتوانیم به یک تعامل سازنده و یک انتخاب مناسب در آینده دست پیدا کنیم. ضمن اینکه معتقدم اصلاحطلبان در موقعیت مناسبی و دارای ظرفیتهای خوبی هستند و در حوزه اندیشه و سیاست فقیر نیستند و دارای اندیشهاند.
اخیرا شایعه عبور کارگزاران از اصلاحطلبان در انتخابات آینده و حمایت از لاریجانی شنیده می شود. نظر شما در این باره چیست؟ آیا ممکن است کارگزاران دست به چنین اقدامی بزنند؟
متاسفانه این صحبتها ناشی از سطحی نگری برخی جریانهای سیاسی است. حزب کارگزاران جریانی سیاسی دارای اندیشه و تفکر است و برای آینده کشور برنامه دارد. ما میخواهیم مردم زندگی آرام و پر از امنیتی داشته باشند.
ایران آباد باشد و سازندگی و رشد و توسعه داشته باشد. اینکه چه کسی به عنوان رئیس جمهوری قدرت داشته باشد برای ما ملاک نیست، بلکه اینکه فرد چگونه حکومت کند و به چه روشی زندگی پر از آرامش و راحتی را برای مردم تامین کند اهمیت دارد. به همین دلیل ضمن اینکه افراد به شخصه برای ما محترم هستند روی آنها تکیه نمی کنیم و استراتژیها، تکنیکها و تاکتیکهای حکومت مطلب است که برای ما اهمیت دارد. پس در حال حاضر روی اشخاص صحبت نمیکنیم. اینکه بگویند کارگزاران قصد حمایت از جریانی خارج از اصلاحطلبی را دنبال میکند اشتباه است و صحت ندارد. از سال 75 که حزب کارگزاران سازندگی تاسیس شده است یک مسیر و بردار مناسب روبه رشد و آینده را ترسیم کرده است و این جریانات دیگر بودند که به کارگزاران نزدیک شدند نه ما به آنها. بنابراین امیدواریم همه اصلاحطلبان و حتی جریانهای رقیب به سهم مناسبی از توسعه یافتگی برسند و هم کشور را توسعه یافته بخواهند و هم به حافظ منافع ملی باشند و به سمتی بروند که کشور را چگونه اداره کنند. اینکه چه کسی کشور را اداره کند فرقی بین آقای عارف، جهانگیری و لاریجانی نیست بلکه این موضوع که کدام یک زندگی راحتتر و بهتری را برای مردم ترسیم می کنند قابل بحث و مهم است.
پس در صورتی که به این نتیجه برسید لاریجانی ممکن است در شرایط حاضر حضورش به نفع کشور باشد از او حمایت خواهید کرد؟
ما در حال حاضر درباره اشخاص صحبت نمی کنیم و جزئیات موضوع را بررسی نمی کنیم. جمع بندی ما این است که در اردوگاه و پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان تصمیم میگیریم و تصمیمی جز این پایگاه برای خود متصور نیستیم. پس تصمیمی غیر از تصمیم کلان اصلاح طلبان نخواهیم گرفت.
به نظر شما شورای عالی اصلاح طلبان همچنان می تواند اهداف اصلاح طلبانه را در انتخابات آینده پیش ببرد؟
شورای عالی اصلاح طلبان اگر نتواند تغییرات اساسی در
تصمیم گیریهایش لحاظ کند، نمیتواند با این روند ادامه دهد. باید تغییراتی جدی اعمال کند تا براساس آن تغییرات به مدل و الگویی برسد و بر اساس آن الگو عمل کند. بنابراین اگر قرار است تصمیماتی گرفته شود و سیاستی اعمال شود باید منبعث از مشکلات جامعه و واقعیتهایی که در آینده با آن مواجه میشویم، باشد و افراد هم بر آنها پایبند باشند. نمیشود شورای عالی تصمیمی بگیرد ولی در آینده خودش بر آن تصمیم پایبند نباشد و خود را پاسخگو نداند. بنابراین شورای عالی باید تغییر اساسی در نوع نگرش خود ایجاد کند تا بتواند برای انتخابات آینده هم کارایی داشته باشد.
روزنامه ابتكار
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
استاندار کرمان: سرمایه اجتماعی با پرهیز از اعتماد سوزی حاصل می شود
استاندار کرمان سرمایه اجتماعی با پرهیز از اعتماد سوزی حاصل می شود کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت سرمایه اجتماعی اینگونه حاصل می شود که کسی به کسی دیگر دروغ نگوید تهمت نزنیم و اعتماد سوزی نکنیم به گزارش ایرنا علیرضا رزم حسینی عصر دوشنبه در آیین گرامیداشت ولادت حضرت ابوالفضاعتماد مسئولین به بانک توسعه تعاون در طرحهای اقتصادی اجتماعی قابلتوجه است
اعتماد مسئولین به بانک توسعه تعاون در طرحهای اقتصادی اجتماعی قابلتوجه است مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت انتخاب بانک توسعه تعاون بهعنوان بانک عامل در طرحهایمهم اقتصادی اجتماعی دولت اعم از طرح خرید تضمینی گندم و وام ازدواج جوانان نشان از اعتماد مسئولین به این بانک است به گزانامزدهای انتخابات و طرفداران آنها مراقب سرمایه اجتماعی باشند
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نامزدهای انتخابات و طرفداران آنها مراقب سرمایه اجتماعی باشند شیراز- ایرنا- معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت سرمایه اجتماعی به مفهوم اعتماد و رضایت مردم از نظام و امیدواری آنها به حل مشکلات فرارو سرمایه ای متعلق به کشضرورت غیر حضوری شدن استعلام ها در راستای جلب اعتماد عمومی/ روند موازی اتمام پروژهای نیمه تمام و اجرای پروژه ها
گیل نگاه محمد پورناصرانی عدم جلب اعتماد عمومی را یکی از مشکلات در اجرای فرآیندهای بحث درآمدی شهر عنوان کرد و اذعان داشت جلب اعتماد عمومی با ساماندهی پویاسازی و جمع سپاری سیستم یکپارچه نرم افزار مورد استفاده شهرداری شیوه اصلاح پروانه ساخت و صدور استعلام ها از سوی شهرداری محقق خمدرسه قابلاعتمادترین نهاد اجتماعی اردبیل شناخته شد
براساس نتایج یک نظرسنجی مدرسه قابلاعتمادترین نهاد اجتماعی اردبیل شناخته شد شناسهٔ خبر 3967877 - سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲ ۲۹ استانها > اردبیل jwplayer display inline-block; اردبیل – مدیرکل دفتر امور فرهنگی استانداری اردبیل گفت بر اساس نتایج یک نظرسنجی از عموم مردوزارت کشور و سرمایه اجتماعی فراموش شده
وزارت کشور و سرمایه اجتماعی فراموش شدهسید محمد جواد سجادی نژاد 16 مرداد 96تاریخ انتشار دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷ ۳۰ این روزها گمانه زنی های بسیار در خصوص وزرای آتی دولت دوازدهم مطرح می باشد وزارتخانه های موجود در کشور هر کدام مسئولیتی خاص در حوزه ماموریتی و وظیفه ای دابانک سرمایه در میان سرآمدان روابط عمومی
بانک سرمایه در میان سرآمدان روابط عمومی بانک سرمایه موفق به دریافت تندیس بلورین ششمین دوره آیین تقدیر از سرآمدان روابط عمومی ایران شد روز نو به گزارش روابط عمومی بانک سرمایه ششمین دوره آیین تقدیر از سرآمدان روابط عمومی ایران عصر روز چهارشنبه 25 مرداد ماه در دانشگاه تربیت مدراصلاحطلبان سر جنگ ندارند؛ تندروها میان خود و مردم آتشبس اعلام کنند
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اصلاحطلبان سر جنگ ندارند تندروها میان خود و مردم آتشبس اعلام کنند عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران در خصوص پیشنهاد آتشبس یکطرفه از جانب اصولگرایان تأکید کرد حداقل اصلاحطلبان با مردم یا دیگر گروهها سر جنگ ندارند که بخواهند آتشبس اعلام کننارزیابی مثبت رئیس مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام مالی از عملکرد شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش
ارزیابی مثبت رئیس مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام مالی از عملکرد شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش با حضور مونسان مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مالی منتهی به 30 اسفند سال 95 شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش برگزار شد به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمهمه دولت ها میل به پنهانکاری و عدم شفافیت دارند/ وقتی مردم اعتماد نداشته باشند سیاست پذیری نخواهند داشت/ مرز م
همه دولت ها میل به پنهانکاری و عدم شفافیت دارند وقتی مردم اعتماد نداشته باشند سیاست پذیری نخواهند داشت مرز میان مصلحت و شفافیت مصلحت عمومی استبخش خبری الف 22 مرداد 96تاریخ انتشار يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸ ۱۷ به گزارش روزنامه فرهیختگان او را به عدالتخواهی و مجاهدت برای ای-
گوناگون
پربازدیدترینها