تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818038082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گرامی داشت جنگ؛ روز شروع یا پایان و صلح؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گرامی داشت جنگ؛ روز شروع یا پایان و صلح؟
در ایران نه روز پایان جنگ که روز آغاز آن گرامی داشته می شود. با این حال چون تصمیم به پایان جنگ هم بسیار شجاعانه و فداکارانه بود و دیگر خبری از صدام و حزب بعث نیست شاید وقت آن باشد روز دیگری هم گرامی داشته شود.
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- پایان تابستان و آغاز پاییز تنها یادآور تغییر فصل و موسم درس و مدرسه و دانشگاه نیست.

35 سال پیش کشوری که برای تحقق اهداف انقلابی بزرگ و مردمی خود را آماده می کرد  و تازه رییس جمهوری و نمایندگان مجلس جدید را انتخاب کرده بود ناگهان خود را درگیر جنگی دید که آتش افروزانِ آن می پنداشتند مناسب ترین فرصت را فراچنگ آورده اند.

چه، از یک سو ارتش را به خاطر برخوردهای پس از کشف کودتای نوژه آشفته و شیرازه پاشیده تصور می کردند و از جانب دیگر به سبب اشغال سفارت آمریکا در ایران و فقدان وزیر خارجه در دولت، دستگاه دیپلماسی هم از رمق افتاده بود.

این گونه بود که جنگی درگرفت که طی 8 سال نزدیک به 300 هزار نفر از بهترین فرزندان ایران جانِ شیرین بر سر آن نهادند و شاید بیش از این شمار جراحت دیدند یا عضوی از بدن را از دست دادند و ده ها هزار نفر هم سال ها در اسارت به سر بردند و برخی دیگر زنده به وطن بازنگشتند.

در آن سو نیز صدها هزار نفر کشته و مجروح شدند و سرمایه های مادی بسیاری هم از بین رفت.

با این همه در ایران هفته آغاز جنگ و تجاوز عراق به ایران به عنوان «هفته دفاع مقدس» گرامی داشته می شود - که هر چند در سال های جنگ و از 31 شهریور 1360 که نخستین سالروز شروع جنگ به حساب می آمد تا 31 شهریور 1366 که آخرین سالروز در هنگام جریان داشتن جنگ است طبیعی بود- اما پس از اتمام جنگ خصوصا برای نسل بعد این ابهام را ایجاد می کند که چرا هم چنان روز  آغاز و نه پایان را گرامی می داریم؟ خاصه این که آغازگر جنگ هم صدام حسین و ارتش بعث عراق بوده است.

کشورهایی که جنگ های بزرگ را پشت سر گذاشته اند یا روز فتح و پیروزی را جشن می گیرند یا اگر به پیروزی مورد نظر دست نیافته باشند روز اتمام جنگ و صلح را.

جنگ ایران و عراق در 27 تیر 1367 و با قبول قطعنامه 598 پایان پذیرفت هر چند اعلام رسمی آتش بس 33 روز بعد انجام شد.

در ایران اما روز پایان جنگ جشن گرفته نمی شود چون رهبر فقید انقلاب از آن به عنوان نوشیدن جام زهر یاد کردند.

هر چند که اصرار نورزیدن بر شعار جنگ جنگ تا پیروزی و تا سقوط صدام حسین شهامت ویژه ای می خواست و اگر امام موافقت نکرده بود و کمتر از یک سال بعد هم رحلت کرده بود معلوم نبود چگونه امکان قبول وجود داشت.

اگر روز بازپس گیری خرمشهر به عنوان نقطه پایان جشن گرفته شود نیز به این پرسش دامن می زند پس چرا 6 سال و 55 روز دیگر نیز ادامه یافت؟

با فرض این که روز شروع جنگ و آغاز تجاوز عراق به ایران را نمی توان جشن گرفت هر چند در واقع مقاومت و رشادت هاست که پاس داشته می شود چند پیشنهاد مطرح شده است:

اول این که پایان جنگ را جشن بگیریم. اما تعبیر جام زهر و قبول با اکراه قطعنامه در حالی که صدام همچنان بر سر کار بود مانع تحقق این ایده است.

دوم این که روز اعلام رسمی آتش بس در 29 مرداد انتخاب شود. اما این روز هم تابعی از همان پذیرش قطعنامه است و از جانب سازمان ملل اعلام شده است.

سوم این که مراسم و آیین ها به سوم شهریور سالروز فتح خرمشهر در سال 1361 منتقل شود.در این باره هم توضیح داده شد که چرا نمی توان فراتر از خرمشهر به آن نگریست.

چهارم این که روز سرنگونی صدام حسین و حکومت بعث در 18 فروردین 1382 یا روز اعدام او گرامی داشته شود اما این هر دو را آمریکایی ها رقم زدند و صحبت از جنگ عراق علیه ایران است نه جنگ آمریکا و بریتانیا علیه عراق.

پیشنهاد  پنجم را اما سردار سرلشگر محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال های جنگ مطرح کرده است.

به اعتقاد ایشان هر چند قطعنامه را در 27 تیر 1367 پذیرفتیم اما جنگ تمام نشد. چون ارتش عراق با یاری مجاهدین خلق (منافقین) و در قالب عملیاتی که آنان «فروغ جاویدان» نامیدند و در ایران تقابل با آن «مرصاد» نام گرفت دوباره هجوم آورد و این بار ایران پیروز شد و پیشنهاد آقای رضایی این است که به جای روز شروع جنگ یک روز مشخص در مرداد ماه به عنوان روز پیروزی جشن گرفته شود.

این پیشنهاد اما بُرد رسانه ای هم پیدا نکرد و خود آقای رضایی هم چندان به توضیح آن نپرداخته است.

به هر صورت در ایران نه روز پایان جنگ که روز آغاز آن گرامی داشته می شود. با این حال چون تصمیم به پایان جنگ هم بسیار شجاعانه و فداکارانه بود و در ادامه نیز صدام حسین ساقط شد و در نهایت ایران است که دست بالا را در منطقه دارد و دیگر خبری از صدام و حزب بعث نیست شاید وقت آن باشد که به جز روز شروع جنگ هشت ساله روز دیگری هم که یادآور آغاز تجاوز نباشد به عنوان پایان جنگ یا سقوط صدام یا حفظ تمامیت ایران یا هر عنوان دیگر انتخاب و گرامی داشته شود.




تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۰۱ مهر ۱۳۹۶ - 23 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن