واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دليل لبخند مقامات ايراني به اظهارات هيلي
چرا اظهارات تند هیلی و ترامپ به نفع ایران تمام خواهند شد؟
سایت «میدل ایست آی» در مقاله ای تحلیلی به قلم «رضا مرعشی» ازبنیانگذاران شورای ایرانی امریکایی (نایاک) اشاره می کند که زخم های خودسرانه ایجاد شده توسط مقام های امریکایی می تواند به نفع تهران تمام شود به خصوص سخنرانی اخیر نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل متحد.
روز نو : سایت «میدل ایست آی» در مقاله ای تحلیلی به قلم «رضا مرعشی» ازبنیانگذاران شورای ایرانی امریکایی (نایاک) اشاره می کند که زخم های خودسرانه ایجاد شده توسط مقام های امریکایی می تواند به نفع تهران تمام شود به خصوص سخنرانی اخیر نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل متحد.
به گزارش سايت روزنو، مرعشی با اشاره به این که هیلی اخیرا گفت که ترامپ برجام را توافقی ناقص می داند می نویسد:«واقعیت آن است که اظهارات هیلی هدیه ای گرانبها به دولت ایران در جعبه ای نقره ای است.
دو نکته کلیدی نشان می دهد که چرا مقام های ایرانی به هیلی و سخنان او لبخند می زنند. نخست آن که اظهارات ترامپ و هیلی سبب نزدیکی بیش تری مقام عالی رهبری و رییس جمهوری در ایران به یکدیگر شده اند.
اکنون تمام جناح های سیاسی در درون ایران بر لزوم حفظ وحدت سیاسی در مقابل امریکا بدون در نظر گرفتن این که ایا برجام وجود دارد یا خیر به توافق رسیده اند.
پایه و اساس این اجماع ان است که ایران نمی خواهد وضعیت انزوای دیپلماتیک و مالی که در فاصله سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ میلادی برایش به وجود آمده بود تکرار شود.
در آن زمان مشروعیت دولت نیز در دید بسیاری از ایرانیان تضعیف شده بود و موجب ایجاد شکاف میان دولت و جامعه و موجب بی ثباتی هایی شد.
واقعیت آن است که در شرایط کنوین رهبران عالی ایران به یکدیگر نیاز دارند. برخی به طرف مقابل نیاز دارند تا به پر کردن خلاء های سیایس و اقتصادی ایجاد شده در دروان احمدی نژاد مبادرت ورزد و در طرف مقابل طیفی از سیاستمداران یارانی به حمایت های مقام های عالی نیاز دارند از تیراندازی های لفظی رقبای شان مصون بمانند.
به همین دلیل است که روحانی یکی از متنوع ترین ائتلاف های سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی را در طول دو دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهار سال ریاست خود حفظ کرده است. در حال حاضر اظهارات هیلی و یارانش جناح های سیاسی مختلف ایران را ترغیب به اتحاد بیشتر و قرارگیری در کنار یکدیگر و اتخاذ موضع واحد ضد امریکایی کرده است».
مرعشی در ادامه می نویسد:«دوم آن که اظهارات هیلی می تواند ابزار خوبی در دست دولت ایران باشد تا نشان دهد که اتخاذ موضع ضد امریکایی قابل توجیه است.
این موضوع سبب افزایش انسجام میان دولت و جامعه در ایران می شود. در این میان هرگونه مسئولیتی درباره برجام در صورتی که منجر به لغو ان شود برعهده امریکا خواهد بود. اگر واشنگتن توافق را لغو کند ایران سرزنش نخواهد شد آنان می توانند به درستی دولت ترامپ را متهم کنند. آنان اکنون می گویند که ایران راه حلی مسالمت آمیز را برای حفظ حقوق خود آزمود و این طرف امريکایی بود که به تعهدات خود پایبند نماند».
مرعشی در پایان می نویسد:«من در دوران ریاست جمهوری جورج دابلیو بوش در وزارت امور خارجه امریکا خدمت کرده بودم. در آن زمان کاخ سفید دستور داده بود که هر کاری که بشود از طریق آن شکاف میان دولت ایران و جامعه آن کشور و شکاف در درون حکومت ایران را افزایش داد امتحان کنیم در طول زمان اما جمهوریخواهان دقیقا نتیجه معکوس از سیاست های شان گرفتند. اکنون نیز انان شکست خواهند خورد».
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]