تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه از رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى تقاضا مى‏شد، اگر ايشان آن را مى‏خواستن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828444895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

19اسکلت باستانی در املش و یک کشفِ جدید باستان‌شناسی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 19اسکلت باستانی در املش و یک کشفِ جدید باستان‌شناسی


«نتیجه بررسی بقایای انسانی 19اسکلت کشف شده در مجموعه باستانی «لیارسنگ بن» در استان گیلان نشان می‌دهد که تدفین شدگانِ مورد مطالعه، کمتر از 40 سال سن داشته‌اند .»

به گزارش ایسنا، محوطه باستانی «لیارسنگ بُن املش» برای نخستین بار در سال 92 شناسایی شد و نخستین فصل از پژوهش‌های میدانی آن در تابستان 93 و با هدف تعیین حریم مجموعه باستانی انجام شد و در ادامه تیمی از کارشناسان باستان‌شناسی، انسان‌شناسی زیستی، گیاه باستان‌شناس، جانورشناس و زمین‌شناس کار مطالعات علمی در این مجموعه باستانی را در دستور کار خود دادند، تا امروز که در آخرین کاوش‌ها اعلام شد، تدفین‌شدگان در این محوطه کمتر از 40 سال سن داشته‌اند.

اما نکته‌ی جالب توجه در کاوش‌های علمی روی این محوطه‌ی تاریخی نشان می‌داد که «برای نخستین بار پس از 113 سال کاوش‌های علمی در گورستان روی گورهای چاله تدفینی به همان صورت که 1700 سال قبل انجام شده، صورت گرفته است.

ولی جهانی، باستان‌شناس و سرپرست هیات کاوش در مجموعه باستانی لیارسنگ‌بن، املش- گیلان در توضیح نتایج کاوش در دو فصل پژوهش میدانی دراین محوطه می‌گوید: در نخستین فصل پژوهش میدانی، ارزیابی محدوده عرصه و حریم محوطه به واسطه کاوش در 21 گمانه آزمایشی انجام شد، در فصل دوم پژوهش میدانی نیز ادامه کاوش در گمانه‌های آزمایشی و تکمیل تعیین عرصه و حریم محوطه در بخش‌های شرقی و غربی محوطه به واسطه کاوش در 10 گمانه آزمایشی انجام شد.

او با بیان این‌که کاوش در هشت کارگاه در بخش گورستانی مجموعه، در دامنه کوه «آهین بر تله» به منظور درک ماهیت محوطه قبل از تخریب کامل آن توسط حفاران غیرمجاز در قالب پژوهش بررسی شده است، ادامه می‌دهد: کاوش نجات بخشی در کارگاه‌های گورستان و محدوده‌های حفاری غیر مجاز، حفاری‌های غیر مجاز در لیارسنگ‌بُن، عامل مهم در این زمینه ایجاب کاوش‌های اضطراری در این محوطه هستند .

این باستان شناس، انواع قبور کشف شده در این محوطه را شامل چاله‌ای ساده، چاله‌ای تک بخشی، چاله‌ای دو بخشی، گور دخمه‌ای و گور خمره می‌داند و می‌گوید: مطالعات میان رشته‌ای برای درک یافته‌های کاوش  در رشته‌های زمین‌شناسی، کانی‌شناسی و مطالعه مواد معدنی بومی، انسان‌شناسی فیزیکی و زیستی، گیاه باستان‌شناسی، انگل باستان‌شناسی و سالیابی روی بقایای کشف شده از این محوطه انجام شده است.

جهانی اضافه می‌کند: نتیجه بررسی بقایای انسانی 19اسکلت شامل 9مرد و 10زن بین 14تا 40 سال نشان داد که تنها در یک درصد افراد آثار خشونت منجر به مرگ دیده می‌شود.

به گفته او، بر اساس این نتایج در 25 درصد از افراد شواهد زخمی شدن، بیماری و آسیب‌های شدید دیده می‌شود و همه‌ی این افراد مطالعه شده کمتر از 40 سال سن دارند.

این باستان‌شناس همچنین مواد فرهنگی به دست آمده در این گورستان را شامل اشیای فلزی، سفالی، سنگی، چوبی، منسوجات چرمی، شیشه‌ای و شامل ظروف، زیورآلات، سردوک، خنجر و مهره اعلام می‌کند .

به گزارش ایسنا، در تیرماه سال 1393 و با بررسی‌های انجام شده ولی جهانی، رئیس مرکز باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان خبر از کشف بقایای دهکده تاریخی دوره اشکانی در منطقه «لیارسنگ بن» املش خبر داده بود، محوطه‌ای که به گفته‌ی وی یک دهکده تاریخی مربوط به دوره اشکانیان و عناصر دیگر شامل گورستانِ باقی مانده از عصرآهن، پناهگاهِ صخره‌ای و گورستان دوره اسلامی و روستایی متروکه دست‌کم با قدمت مربوط به دوره ایلخانیان بوده است.

همچنین اعلام شده بود که در بررسی‌هایی که از سطح الارضی محوطه و همچنین در داخل چاله‌های غیرمجاز به دست آمده؛ گورستان این مجموعه دارای قبور حفره‌ای ساده بود و تدفین‌ها به صورت جنینی بوده و در کنار جسد مجموعه‌ای از مواد فرهنگی، ابزارآلات آهنی و سفالی به دست آمده است و عمده‌ترین مصالح برای ساخت بناهای دوره اشکانی مانند سنگ و خشت خام به کار رفته بود. همچنین اکثر خانه‌های مربوطه به دوره اشکانی روی بستر سنگی و مانند روستای تاریخی ماسوله به صورت پلکانی بوده‌اند.

همچنین در خرداد 95، جهانی به عنوان سرپرست تیم باستان‌شناسی مجموعه باستانی لیارسنگ بُن املش با تأکید بر اینکه با کاوش در محوطه گورستانی و استقراری لیارسنگ بُن، شواهدی از آثار تدفینی و معماری سنگی مربوط به ادوار تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی را به آورده است، گفته بود: در پنج کارگاه کاوش در محوطه گورستانی در شرقی‌ترین بخش مجموعه باستانی، تعداد چهارده گور مورد شناسایی قرار گرفت که آثاری از تدفین به سبک چاله‌ای و گورهای دخمه‌ای احتمالاً مربوط به دوره پارتی و ساسانی را شامل می‌شود.

به گزارش ایسنا، مجموعه باستانی لیار سنگ بن از توابع بخش رانکوه شهرستان املش و در ارتفاع 1700 متر نسبت به سطح دریا قرار دارد و راه دسترسی به این محوطه باستانی از طریق شهرستانهای املش، رودسر و سیاهکل بوده است.





تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - 10 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن