تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832074005




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حضور در ورزشگاه‌ها حق شهروندی زنان!


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



حضور در ورزشگاه‌ها حق شهروندی زنان!
یک روز بعد از مسابقه ایران و سوریه که در ورزشگاه آزادی برگزار شد و نتیجه آن جای شاد کردن ایرانیان، خوشحالی سوری‌ها را در پی داشت، حاشیه‌های این بازی جنجالی همچنان ادامه پیدا کرد. روز گذشته علاوه بر مسائل فنی و فوتبالی مسابقه ایران و سوریه، مواردی مانند حضور زنان در ورزشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت. فروش اشتباهی بلیت به زنان برای دیدار ایران و سوریه و متعاقب آن اعلام ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها به‌رغم حضور زنان سوری در جایگاه تماشاگران، موجی از واکنش‌ها را نسبت به موضوعی که چند سالی است از طرف زنان به عنوان یکی از مطالبات این قشر از جامعه مطرح می‌شود، برانگیخت. روز گذشته در حالی‌که یک عضو فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد که مجلس از وزیر ورزش و جوانان در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها سوال می‌کند، عضو دیگر این فراکسیون از نظر مساعد وزیر ورزش برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها خبر داد. دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی نیز در واکنش به عدم حضور زنان در ورزشگاه، با استناد به ماده‌ای از منشور حقوق شهروندی، این مساله را حق زنان دانست. این موضوع البته مورد بحث جامعه‌شناسان نیز قرار گرفته است.
روز نو : یک روز بعد از مسابقه ایران و سوریه که در ورزشگاه آزادی برگزار شد و نتیجه آن جای شاد کردن ایرانیان، خوشحالی سوری‌ها را در پی داشت، حاشیه‌های این بازی جنجالی همچنان ادامه پیدا کرد. روز گذشته علاوه بر مسائل فنی و فوتبالی مسابقه ایران و سوریه، مواردی مانند حضور زنان در ورزشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت. فروش اشتباهی بلیت به زنان برای دیدار ایران و سوریه و متعاقب آن اعلام ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها به‌رغم حضور زنان سوری در جایگاه تماشاگران، موجی از واکنش‌ها را نسبت به موضوعی که چند سالی است از طرف زنان به عنوان یکی از مطالبات این قشر از جامعه مطرح می‌شود، برانگیخت. روز گذشته در حالی‌که یک عضو فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد که مجلس از وزیر ورزش و جوانان در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها سوال می‌کند، عضو دیگر این فراکسیون از نظر مساعد وزیر ورزش برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها خبر داد. دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی نیز در واکنش به عدم حضور زنان در ورزشگاه، با استناد به ماده‌ای از منشور حقوق شهروندی، این مساله را حق زنان دانست. این موضوع البته مورد بحث جامعه‌شناسان نیز قرار گرفته است.
به گزارش روز نو : این‌روزها شاهد هشتک کلیشه‌های برعکس در فضای مجازی هستیم؛ زنان سعی دارند با به طنز کشیدن تبعیض‌های جنسیتی مسئولان را متوجه خود کنند. البته اوج این ماجرا به بازی ایران و سوریه برمی‌گردد که با راهیابی زنان سوری به ورزشگاه واکنش‌هایی را برانگیخت و باعث شد دوباره مساله ورود زنان به ورزشگاه به چالش کشیده شود. بر مبنای منشور حقوق شهروندی حضور زنان در ورزشگاه‌ها حق آنان است و به در روز‌های اخیر یک حق طبیعی از جامعه زنان سلب شده است. با وجود این، آگاهی زنان نسبت به حقوقشان به حدی بالا رفته که دیگر اعتراض خود را پنهان نمی‌کنند، بلکه با صدای بلند خواسته‌های خود را مطرح کرده و برای رسیدن به آن پافشاری می‌کنند. روز گذشته نماینده مردم تهران از طرح سوال خود از وزیر ورزش درباره حضور زنان در وزشگاه‌ها خبر داد و گفت که پس از تعطیلات مجلس آن را تقدیم هیات‌رئیسه خواهد کرد. فاطمه حسینی اظهار کرد: در سوال خود از آقای سلطانی‌فر عنوان کردم که تاکنون برای فراهم کردن شرایط مطابق با موزاین اسلامی و در شان بانوان کشورمان برای حضور در ورزشگاه‌ها برای تماشای رقابت‌های ورزشی چه برنامه‌ریزی و اقداماتی صورت گرفته است؟ او اضافه کرد: در شرح سوال نیز عنوان کردم همان‌طور که مستحضرید شاهد آن هستیم که شرط حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی داشتن تابعیت کشور تیم رقیب ایرانی است و با توجه به اینکه ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه‌ها در دوران تصدی وزارت جنابعالی استمرار یافته و این اقدام با اصول سوم، نهم و بیستم قانون اساسی مغایرت دارد، تاکنون برای فراهم کردن شرایط مطابق با موازین اسلامی و در شان زنان کشورمان برای حضور در ورزشگاه‌ها برای تماشای رقابت‌های ورزشی چه برنامه‌ریزی و اقدامی صورت گرفته است؟
نظر مساعد وزیر ورزش
«وزیر ورزش و مسئولان فوتبال نظر مثبتی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها دارند.» این اظهارنظر روز گذشته توسط یک عضو فراکسیون زنان مجلس انجام شد. طیبه سیاووشی با اشاره به حضور خود در ورزشگاه آزادی برای تماشای مسابقه فوتبال ایران و سوریه اظهار کرد: جو ورزشگاه به‌طور کلی جو استقبال از حضور خانم‌ها بود و من مورد منفی در این زمینه ندیدم. در همین زمینه وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد: تلاش می‌کنیم با همفکری و هماهنگی شرایط حضور خانواده‌ها را در ورزشگاه‌ها فراهم کنیم. مطمئنم مردم ما به درجه‌ای از فهم، شعور و آگاهی رسیده‌اند که ملاحظات فرهنگی را رعایت کنند. مسعود سلطانی‌فر افزود: در گذشته خانواده‌ها به ورزشگاه می‌رفتند و ما مشکلی نداشتیم. فکر می‌کنم هواداران و تماشاگران حتما حریم‌هایی را که باید رعایت کنند، رعایت خواهند کرد.
واکنش حقوقی مولاوردی
ماده89 منشور حقوق شهروندی ازجمله موادی است که با عنوان «حق رفاه و تامین اجتماعی» در منشور حقوق شهروندی آمده است. منشور حقوق شهروندی شامل 22 حق و 120 ماده است که این منشور در آذر95 توسط رئیس‌جمهوری در همایش قانون اساسی و حقوق ملت رونمایی شد. روز گذشته دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی در واکنش به عدم حضور زنان در ورزشگاه، با استناد به ماده‌ای از منشور حقوق شهروندی این مساله را حق زنان دانست. به گزارش ایرنا، در پی برگزاری مسابقه فوتبال بین دو تیم ملی ایران و سوریه، زنان ایرانی از حضور در ورزشگاه آزادی منع شدند. این در حالی بود که زنان سوریه توانستند برای تماشای بازی به ورزشگاه آزادی بروند که این اتفاق با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد. شهیندخت مولاوردی در صفحه توئیتر خود به ماده89 منشور حقوق شهروندی اشاره کرد و نوشت: حق همه شهروندان به‌ویژه زنان است که به امکانات ورزشی و آموزشی و تفریحات سالم دسترسی داشته باشند و بتوانند با حفظ فرهنگ اسلامی-ایرانی در عرصه‌های ورزشی ملی و بین‌المللی حضور یابند.
فوتبالیست زن داریم، اما تماشاگر نه!
«درست است که ورزشگاه‌ها دارای ناهنجاری‌هایی هستند، اما آیا همه افرادی که وارد ورزشگاه می‌شوند فعالیت‌های ضدارزشی و فرهنگی دارند؟ بی‌شک زمانی که یک مرد با زن و فرزند و خواهرش به ورزشگاه می‌رود ناهنجاری از خود بروز نمی‌دهد.» این اظهارنظرات روز گذشته توسط قائم‌مقام انجمن آسیب‌شناسی ایران مطرح شد. مهدی محبی با اشاره به اینکه چطور ممکن است ورزشکار زن فوتبالیست داشته باشیم، ولی تماشاگر زن فوتبال نداشته باشیم؟ افزود: مساله ورود خانواده‌ها و زنان به ورزشگاه یک مساله دست‌چندم اجتماعی است که با برخی رفتارها برجسته می‌شود.
تبعیض در حضور در ورزشگاه‌ها
یک جامعه‌شناس و فعال حقوق زنان درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: باید به این مساله اساسا نگاه انسانی داشته باشیم، چراکه تماشای یک ورزش دسته‌جمعی توسط همه انسان‌ها امر بدی نیست. عالیه شکربیگی در مورد حضور زنان سوری در مسابقه فوتبال ایران و سوریه می‌افزاید: وقتی مسابقه را نگاه کردم شدیدا نابرابری، تعصب و خودکمتربینی به چشم آمد. او ادامه می‌دهد: حضور زنان در ورزشگاه مطالبه‌ای است که مدت‌هاست مطرح شده، اما مسئولان امر به حضور زنان در ورزشگاه هیچ ‌توجهی ندارند. شکربیگی اظهار می‌کند: وقتی یک مسابقه برگزار می‌شود، چرا زنانی از کشور دیگر می‌توانند در ورزشگاه حضور داشته باشند، اما زنان ایرانی نمی‌توانند؟ اگر حضور زن بد است، نباید هیچ ‌زنی به ورزشگاه راه پیدا کند، اما اگر تعصب روی زنان ایرانی داریم نباید به این مساله بها دهیم. این جامعه‌شناس مطرح می‌کند: اگر محیط ورزشگاه محیطی خشن است و زنان نباید حضور پیدا کنند و با الفاظ نابهنجار آشنا شوند وضعیت برای زنان خارجی که به‌مراتب بدتر است. او تاکید می‌کند: وقت آن رسیده نگاه نابرابر از زاویه قدرت به حضور زنان در اماکن ورزشی اصلاح شود، چراکه با آگاهی و تحول در نگرش‌ها، جامعه بسیار جلوتر از ساختارها حرکت می‌کند و این امر باعث تشدید شکاف بین بستر اجتماعی و مسئولان می‌شود، حتی آقای روحانی هم باید پاسخگو باشد، چراکه در چیدمان کابینه خود حضور زنان را نادیده گرفت. ایشان و وزیر ورزش باید توضیح دهند که چرا زنان خارجی در ورزشگاه اجازه حضور داشتند، اما زنان ایران نه؟ جای تاسف دارد که همچنان نگاه مردسالارانه حاکم است و خودکمتربینی اجازه می‌دهد که زنان کشورهای دیگر در ورزشگاه‌های ایران حضور پیدا کنند.


منبع: آرمان


تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن