واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تراژدی مسلمانان در میانمار (+عکس)
بسیاری از فعالان حقوق بشر معتقدند ارتش میانمار با سکوت در قبال آزار و اذیت مسلمانان از سوی بوداییان متعصب در استان راخین میانمار، از کشتار سازماندهی شده مسلمانان حمایت می کند.
عصر ایران - در روزهای گذشته انتشار گزارش ها و تصاویری از منطقه مرزی بین میانمار و بنگلادش و فرار دهها هزار پناهجوی مسلمان از اقلیت قومی " روهینگیا" از میانمار به بنگلادش، یکی از مهم ترین اخبار بین المللی بوده است.
به دلیل سیاست های محدود کننده دولت میانمار لنز دوربین های جامعه جهانی از ثبت آنچه در استان راخین در غرب میانمار می گذرد، ناتوان است و دنیا تنها می تواند صحنه فرار هزاران و دهها هزار پناهجوی اقلیت قومی" روهینگیا" را از استان راخین میانمار به کشور همسایه "بنگلادش" ببیند.
این پناهجویان از بیم آزار و اذیت بوداییان می گریزند. خانه های آنها در استان راخین از سوی بوداییان متعصب آتش زده می شود و مردان و زنانشان کشته می شوند. ارتش میانمار هم به گفته مسلمانان تنها نظاره گر این اوضاع است و با سکوت خود از این کشتار حمایت می کند.
بر اساس برآوردها در روزهاو هفته های گذشته نزدیک به 120 هزار نفر از مسلمانان اقلیت قومی "روهینگیا" از میانمار به بنگلادش مهاجرت کرده اند.
این گروه برای فرار از اذیت و آزار بوداییان میانماری به بنگلادش پناه برده اند.
در 3 سال گذشته گزارش های مختلفی از اذیت و آزار اقلیت قومی مسلمان روهینگیا مخابره شده است، اما دولت میانمار به طور کلی منکر مساله شده و می گوید نقشی در خشونت های قومی ندارد.
فعالان حقوق بشر اما می گویند ارتش میانمار به نوعی سازماندهی شده از خشونت های قومی بوداییان متعصب علیه مسلمانان در استان "راخین "در میانمار حمایت می کند و برای آنها سپر حمایتی فراهم می کند.
دولت و ارتش میانمار متهم به حمایت از خشونت های قومی علیه مسلمانان شده اند و در روزهای گذشته انتقادات شدیدی علیه "آنگ سان سوچی" رهبر دموکراسی خواهان میانمار و برنده نوبل صلح مطرح شده است. سکوت سوچی در قبال خشونت ها و کشتار سازماندهی شده مسلمانان در استان راخین بسیار مورد انتقاد واقع شده است. سوچی هم اینک خود یکی از ارشد ترین مقامات سیاسی دولت میانمار است.
دولت میانمار 35 اقلیت قومی را در این کشور به رسمیت شناخته و آنها را با تابعیت میانماری می شناسد، اما مسلمانان قوم روهینگیا در بین این 35 گروه قومی نیستند و دولت میانمار در دهه های گذشته از اعطای تابعیت میانماری به اعضای این قوم اجتناب کرده است.
بر اساس همین سیاست دولت یانگون، بسیاری از مجامع جهانی معتقدند آزار و اذیت و کشتار و در نهایت فراری دادن مسلمانان روهینگیایی یک سیاست برنامه ریزی شده از سوی دولت میانمار برای خلاص شدن از اقلیت قومی روهینگیایی است، چون آنها را وادار می کند از زادگاه خود در استان راخین به سمت کشور همسایه بنگلادش کوچ کنند.
در روزهای گذشته تصاویر دلخراشی از فرار هزاران پناهجوی میانماری به بنگلادش با پای پیاده مخابره شده است. هنوز به طور دقیق مشخص نیست چه تعداد از جمعیت مسلمانان روهینگیایی در 3 سال گذشته قربانی خشونت های قومی بین بوداییان متعصب و مسلمانان در استان راخین شده اند.
همچنین در روزهای گذشته تظاهرات گسترده ای در برخی کشورهای اسلامی از جمله در اندونزی و بنگلادش در محکومیت ظلم به مسلمانان روهینگیایی میانمار و سکوت جامعه جهانی و خانم "آنگ سان سوچی" در قبال این قضیه انجام شده است.
معترضان خشمگین حتی تصاویر خانم سوچی را آتش زده اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - 06 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]