تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820256072




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل اصول گرایانه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در پاکدشت


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تحلیل اصول گرایانه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در پاکدشت
الان هم نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده و شورای محترم نتیجه انتخابات را تایید کرده است. به هر حال سمعاً و طاعةً. برای ما هم قابل قبول است. اما با کسانی که عمداً یا سهواً در نحوه برگزاری انتخابات، کوتاهی کرده اند باید برخورد شود
عصر ایران؛ یوسف ناصری- استان تهران 16 شهرستان و طبق سرشماری سال 1392 در مجموع تعداد13 میلیون و 267 هزار نفر جمعیت دارد. در انتخابات 29 اردیبهشت 96 تعداد 9 میلیون و 387 هزار نفر واجدی شرایط رای دادن بودند که تعداد 6 میلیون و 212 هزار نفر در انتخابات مشارکت کردند.

مطابق آمارهای موجود حسن روحانی در استان تهران تعداد 4 میلیون و 388 هزار رای کسب کرد و سیدابراهیم رئیسی یک میلیون و 918  هزار رای.
شهرستان تهران همچون 12 شهرستان دیگر استان، رای بالاتری به حسن روحانی داد و در شهرستان پاکدشت، ورامین و پیشوا، سیدابراهیم رئیسی کاندیدای اصول گرایان، رای بیشتری کسب کرد.

در این خصوص عصر ایران با فرهاد بشیری گفت و گو کرد . بشیری، نماینده اصول گرای دوره های هشتم و نهم شهرستان پاکدشت در مجلس بوده است. این فعال سیاسی معتقد است که رای بالاتر رئیسی در شهرستان های جنوب استان تهران و شهرستان پاکدشت، از جمله ریشه در خمیرمایه مذهبی مردم مناطق جنوب استان تهران دارد.

تحلیل اصول گرایانه این نماینده سابق پاکدشت را که فوق لیسانس مدیریت آموزشی دارد، می خوانید.
***


*در انتخابات ریاست جمهوری از تعداد 16 شهرستان استان تهران، فقط 3 شهرستان به آقای رئیسی رای دادند و متفاوت از 13 شهرستان دیگر استان رفتار کردند. یکی از این 3 شهرستان، شهرستان پاکدشت است که شما هم دو دوره نماینده این شهرستان در مجلس بوده اید یعنی از سال 87 تا سال 95  و در دوره های هفتم و هشتم.
به نظر شما چرا این سه شهرستان، در انتخابات ریاست جمهوری متفاوت از بقیه شهرستان های استان تهران عمل کرده اند؟

-یکی از دلایل عمده ای که سه شهرستان استان تهران به آقای رئیسی رای دادند به نظر من، آن خمیر مایه مذهبی و دینی و انقلابی است که در منطقه وجود دارد. یکی از موثرترین و مهمترین دلایل، می تواند همین موضوع باشد.


تحلیل اصول گرایانه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در پاکدشت


دوم این که انسجام خوبی بین نیروهای انقلابی که در پاکدشت و ورامین و پیشوا فعالیت داشتند، به وجود آمد. یعنی همه نیروها با هم، همراهی می کردند برای کاندیدای مورد نظرشان که جناب آقای رئیسی بود. توانستند به جامعه این پیام را بدهند که به کاندیدای اصلح ایشان است.

مردم نیز با توجه به خمیر مایه های دینی و مذهبی و با شناختی که نسبت به آقای دکتر رئیسی داشتند و همین طور کسانی که در مجموعه های ایشان بودند و پیش بینی می شد در صورتی که آقای رئیسی رای بیاورد در دولتش باشند مثل آقای دکتر قالیباف، آقای نیکزاد و کسانی که هم نیروهای مردمی و انقلاب و نیروهای کارآمد و توانمندی هستند بتوانند به کشور خدمت کنند، بر این اساس به آقای رئیسی رای دادند.

این سه عامل در بین همه عوامل موثر، بیشترین تاثیر را داشتند برای این که آرای آقای دکتر رئیسی در این 3 شهرستان بیشتر بود.

با وجود این که در خصوص رئیس جمهور مستقر هم مهندسی انتخایاتی زیادی صورت گرفت. حتی در پاکدشت، ما سراغ داریم قبل از شروع انتخابات، وقتی احساس کردند از مجریان و برگزار کنندگان انتخابات که پای صندوق های رای هستند و نظرشان با رئیس جمهور مستقر نیست، همان صبح روز انتخابات، برخی افراد را تغییر دادند. برخی افراد را جا به جا کردند و آنها را پای صندوق نگذاشتند و از کسانی دیگر استفاده کردند.

در عین حال و با توجه به آن مواردی که به آنها اشاره کردم در این شهرستان ها، آقای رئیسی چنین آرای تعیین کننده ای داشته باشند.

*چه تعداد از افرادی که به عنوان مجری انتخابات تعیین شده بودند در روز انتخابات تغییر کردند؟

-یک بحث این است. چند تا این طور شد. یکی از شعبه های اخذ رای که من پای صندوق رای رفتم مسجد ابوالفضل فرون آباد بود. من ساعت 5 : 9 صبح روز انتخابات در محل آن شعبه بودم ولی می گفتند که سیستم هنوز فعال نشده. یعنی می دانستند که پایگاه رای آقای رئیسی است و ما هم در آنجا رای می دهیم. اما بیش از یک ساعت از زمان شروع انتخابات گذشته بود ولی رای گیری را شروع نکرده بودند.

*به طور مشخص آن مهندسی انتخابات که می گویید همین بحث تاخیر در رای گیری و تغییر افراد برخی  مجریان شعبه های اخذ رای است؟

-یک بحث این بود. افرادی پای صندوق های رای گذاشتند که دقیقا می دانستند رای آنها به چه کسی است. در جایی که احساس می کردند رقیبف بیش تر رای دارد تعرفه های رای را دیرتر می رساندند.
از طرفی درب شعبه های اخذ رای را زودتر می بستند و تعطیل می کردند. یعنی هم شروع با تاخیر بود و هم این که زودتر تعطیل کردند. زمان اخذ رای را کمتر کردند.

حتی در بعضی از مناطق مشاهده کردم به جای پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران، پرچم بنفش نصب کرده بودند. یعنی از این فرصت ها نصب کرده بودند.

*یعنی در مدارس و اماکنی که محل اخذ رای بودند پرچم بنفش را نصب کرده بودند؟

-خیر. در محلات نصب  کرده بودند. در روستاها این کار را انجام داده بودند. پرچم بنفش را به جای چپرچم جمهوری اسلامی نصب کرده بودند. شخصی به من گفت که برای رئیس جمهور مستقر، حتی آرا را خرید می کردند.


تحلیل اصول گرایانه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در پاکدشت


*این موضوع مستند است که  برای آقای روحانی رای می خریدند؟

-من نمی توانم اسم آن شخص را بگویم. نمی دانم آن شخص این موضوع را اثبات کند یا نه ولی آن شخص مسئول کارگری است. حتی رقم خرید رای را می گفت که با این قیمت ها می خرند.

*آن شخص رقم خرید رای برای آقای روحانی را چقدر گفت؟

-این کارها زیبا نیست. البته انتظار داریم شورای نگهبان در بحث انتخابات با دقت و فراست، نظارت کند. اعتماد عمومی مردم در این انتخابات، خیلی آسیب دیده است.
با وجود این که حضور مردم در انتخابات، بسیار عالی بود. خیلی جالب بود که پشت مسئولان قرار گرفتند و پشت نظام قرار گرفتند و هویت ملی، دینی و انقلابی ما را بیش تر در دنیا معرفی کردند ولی این، دلیل بر این نمی شود که مسئولانی که مسئولیت دارند اقدامات لازم را انجام ندهند.

مقام معظم رهبری هم فرمودند رای مردم، حق الناس است. بنابراین انتظار داریم که مسئولان نسبت به برگزاری انتخابات نباید کوتاهی کنند.

*همان مسئول کارگری که شما می گویید رقم خرید رای را چقدر به شما گفت؟

-وقتی مقام معظم رهبری می فرمانید حق الناس است، وظیفه همه دست اندرکاران، برگزار کنندگان، مجریان و ناظرین است که انتخابات با خوبی و با دقت و با سلامت برگزار شود. ناظرین، موظف هستند این مسائل را بررسی کنند.

الان هم نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده و شورای محترم نتیجه انتخابات را تایید کرده است. به هر حال سمعاً و طاعةً[می شنوم و اطاعت می کنم]. برای ما هم قابل قبول است. اما با کسانی که عمداً یا سهواً در نحوه برگزاری انتخابات، کوتاهی کرده اند باید برخورد شود و نه این که مشمول مرور زمان شود. باید برخورد شود هر که هست. از هر رده ای و هر فردی هست باید مطابق با نصّ صریح قانون اساسی برخورد شود.

*آن رقمی که مسئول کارگری گفته اند همان رقم چقدر بوده است؟

-می گفتند 130 هزار تومان.

*هر رای 130 هزار تومان؟

-بله. 130 هزار تومان. آنچه که می گفتند این بود. با روش های مختلف این کار انجام شد. همچنین در زمان انتخابات، دولت به خانوارهایی که یارانه آنها قطع شده بود پیامک داد که پارانه آنها را برقرار می کند.  همه اینها اتفاق افتاد.

مساله ای که توجه به آن بسیار ضرورت دارد این است که به اعتماد مردم آسیب وارد شده است. مسئولان و دستگاه قضایی و شورای نگهبان، باید با جدیت ورود پیدا کنند.

*از لحاظ درصد رای آقای رئیسی نسبت به کل آرا، شهرستان پاکدشت بعد از شهرستان پیشوا قرار دارد. آقای رئیسی در شهرستان پیشوا 53.69 درصد از کل آرا را کسب کرده و در پاکدشت 51.85 درصد از کل آرای شهرستان پاکدشت.
اما در سه شهرستان پاکدشت، پیشوا و ورامین، آقای رئیسی در پاکدشت بیشترین رای را به دست آورده است و با تعداد 72 هزار رای. آرای آقای رئیسی در پیشوا 20 هزار بوده و در ورامین 60 هزار.
در سال 85 جمعیت شهرستان پاکدشت 240  هزار بوده اما ظاهر الان به 550 هزار نفر رسیده. ترکیب جمعیتی پاکدشت چگونه است؟

-جمعیت شهرستان پاکدشت کمتر از 550 هزار نفر است. با اتباع خارجی ممکن است 550 هزار نفر باشد.

*در سال های قبل گفته بود که 40 هزار نفر اتباع خارجی در پاکدشت زندگی می کنند.

-الان بیشتر از 40 هزار نفر هستند و باید 100 هزار نفر باشند. ما اگر کل جمعیت انسانی شهرستان پاکدشت یعنی اتباع ایرانی و اتباع خارجی را در نظر بگیریم فکر نمی کنم 550 هزار نفر باشد.
البته از شهرستان های همجوار مثل تهران، ورامین، پیشوا و گرمسار و جاهای دیگر به پاکدشت می آیند و کار می کنند. پاکدشت یک منطقه فعال و پُر جمعیت است.

*در سال 95 آقای محمد قمی نماینده فعلی پاکدشت گفته است که جمعیت پاکدشت 550 هزار نفر است و بیشتر از جمعیت استان هایی مثل سمنان و کهگیلویه و بویر احمد.

-خیر. ایشان اشتباه گفته است. آمار الان این نیست و کمتر است. این آمار 550 هزار نفری، آماری قابل اطمینان نیست. البته چند پروژه مسکن مهر هم ساخته شده و اینها هم هست. در یک جا جمعیتی 40 هزاری و در جای دیگر 7  تا 8 هزار نفر جمعیت داریم. در مجموع پاکدشت جمعیت قابل توجهی دارد.

*آماری هم هست که 100 شهرستان پر جمعیت کشور را طبق سرشماری سال 95 رتبه بندی کرده است. گفته شده از لحاظ جمعیت شهرستان پاکدشت رتبه 34 را دارد با 350 هزار نفر.

-من گفتم جمعیت پاکدشت 550 هزار نفر نیست. آن آمار 550 هزار نفریف اشتباه است. یک مقدار وضع جسمی آقای قمی، خوب نیست. یک مقدار مشکلاتی از نظر جسمی و ذهنی  دارد.

*سرهنگ پاسدار جمال نیکجو فرمانده نیروی انتظامی پاکدشت در سال 91 گفته بود طبق پیش بینی ها در 10 آینده جمعیت شهرستان پاکدشت به یک میلیون نفر خواهد رسید. الان که نیمی از زمانی که سرهنگ نیکجو گفته گذشته است آیا امکان این مقدار افزایش جمعیت در پاکدشت وجود دارد؟

-خیر. بالاخره یک میلیون نفر، مجموعه عظیمی است. به این سادگی هم نیست که جمعیت  پاکدشت به یک میلیون نفر برسد. چون رشد جمعیت ما نیز آنقدر دیگر نسبت به گذشته بالا نیست. یک موضع رشد جمعیت، بسیار فزاینده بود و هم موالید بسیار بالا بود و هم رشد مهاجرت بالا بود. الن دیگر آن طور نیست که بگوییم این وضع اتفاق خواهد افتاد.

*تعداد افراد شهری و روستایی در شهرستان پاکدشت در حال حاضر ظاهرا باید نزدیک به هم باشد یا جمعیت شهری بیشتر باشد. در سرشماری سال 85 تعداد 135 هزا نفر شهری بوده اند و تعداد 106 هزار نفر روستایی در شهرستان پاکدشت زندگی کرده اند و از جمعیت 241 هزار نفری آن موقع تعداد 40 هزار نفرشان غیر ایرانی بوده اند.
شما که با پاکدشت اشنایی بیشتری دارید الان تقریبا چه وضعی در این شهرستان وجود دارد؟

-به نظرم جمعیت شهری در شهرستان پاکدشت، بیش تر است. فکر می کنم حداقل 60 درصد جمعیت شهرستان پاکدشت در سه شهر پاکدشت، فرون آباد و شریف آباد ساکن هستند.
تقریبا 60 درصد یا بیش از 60 درصد جمعیت شهرستان در این سه شهر زندگی می کنند. شهر پاکدشت بالای 200 هزار نفر جمعیت دارد.

*پاکدشت در سال 1388 نرخ بیکاری 8 درصدی داشته که 4 درصد کمتر از نرخ بیکاری استان تهران در آن زمان بوده. در سال 91 هم نرخ بیکاری پاکدشت 5 درصد بوده است. این وضع نشان می دهد که وضعیت اقتصادی مردم پاکدشت به طور میانگین چندان نامناسب نیست و در واقع میزان اشتغال زیاد است؟

-همین طور است. بازار کار پاکدشت بسیار فعال است. تلاش های خوبی صورت گرفته است. این در عرصه بازار کار که ذکر کردید. بخش های صنعت، کشاورزی و دامداری با جدیت فعالیت می کردند.

پروژه های مسکن مهر، کارهای بسیار بزرگی بود که در سطح شهرستان پاکدشت و در سه نقطه شهرستان اجرایی شده. خیلی از کسانی که من می دانم سالیان سال نتوانسته بودند صاحب خانه شوند، خصوصا فرهنگیان توانستند در واحدهای مسکن مهر سکونت پیدا کنند و در آنجا زندگی می کنند.

همه اینها باعث شد که بازار کار پاکدشت فعال شود و نرخ بیکاری تا این حد کاهش پیدا کند. در بخش های دیگر نیز فعالیت ها بسیار خوب بود. تعاملات و ارتباطات مردم، به نوعی گسترش پیدا کرد و این باعث شد علقه ها و ارتباطات مردم بیشتر شود. حتی میزان نزاع های دسته جمعی که قبلا اتفاق می افتد شدیدا کاهش پیدا کرد. حتی میزان قتل ها، به شدت کاهش پیدا کرد.

تصادفات جاده ای زیادی داشتیم ولی آمار این تصادفات در سال های اخیر به شدت کاهش پیدا کرد. آمار آن موجود است. این نشان می دهد که هر چقدر تعاون، تعامل و پشتکار در حل مشکلات مردم باشد می تواند اثربخش باشد و بخش اعظمی از مشکلات را از پیش رو بردارد.

*شهرستان ورامین 203 هزار نفر واجدی شرایط رای دادن داشته است ولی 119 هزار نفر رای داده اند. شهرستان پاکدشت 189 هزار واجد رای داشته اما 139 هزار نفر رای داده اند. مشارکت مردم پاکدشت در رای دادن 73 درصد است و ورامین 58 درصد. چرا مشارکت بیشتری در شهرستان پاکدشت اتفاق افتاده است؟

- در این دوره انتخابات شوراها نیز به صورت همزمان برگزار شد. البته انتخابات در پاکدشت همیشه شور و حال خاصی دارد. همیشه با شوری برگزار می شود. به همین دلیل در پاکدشت میزان مشارکت در انتخابات، خیلی گسترده و چشمگیر است.

*آقای رئیسی در شهرستان پاکدشت 72 هزار رای آورده اند و آقای روحانی 60 هزار رای. وعده ها و صحبت های آقای روحانی برای مردمی که در پاکدشت به ایشان رای داده اند چه جذابیت های داشته است؟

-این سوال را باید از آنها سوال کنید که چرا رای داده اند. من شخصا چیزی از دولت آقای روحانی ندیدم. با توجه به شناختی که نسبت به آقای روحانی و دولتش دارم معتقدم که دولت آقای روحانی بسیار ناموفق و فشل بود.

مصادیق زیادی هم سراغ دارم و ندیدم این دولت پای کار باشد و فعال و پُر نشاط باشد.

*در چه حوزه هایی شما کارکرد دولت آقای روحانی را ضعیف ارزیابی می کیند؟

-کلا در بخش آموزش و پرورش و در ارتباط با دانشگاه ها و وزارت علوم و در ارتباط با راه و شهرسازی. همچنین ورزش و امور جوانان.  در این بخش ها دولت خیلی چابک نبوده است.

دولت می توانست برای تحقق آنچه که زیبنده مردم و جامعه بوده است گام بردارد و تلاش کند.

*شهرستان قرچک مثل شهرستان های پاکدشت و ورامین و پیشوا در قسمت جنوبی استان تهران قرار دارد. اما در انتخابات ریاست جمهوری، اکثریت شهرستان قرچک برخلاف پاکدشت، ورامین و پیشوا عمل کرده و مردم آن شهرستان رای بالاتری به آقای روحانی داده اند.
در قرچک 59 هزار یعنی 49 درصد آرا به آقای روحانی داده شده و 55 هزار یعنی 46 درصد آرا به آقای رئیسی. شما با اوضاع اجتماعی و سیاسی قرچک آشنایی دارید که مردم آن شهرستان به چه علت رای بالاتری به آقای روحانی داده اند؟

-تا حدودی با قرچک آشنایی دارم. بدنه نیروهای انقلابی در آنجا، خیلی انسجام ندارد و نیاز به توجه بیشتری داشت. انسجام نیروهای انقلابی که برای معرفی کاندیدای مورد نظر نیروهای انقلابی فعالیت می کردند به توجه بیشتری نیاز داشته است.

*یعنی در پاکدشت و ورامین، نیروهای اصول گرا در انتخابات ریاست جمهوری منسجم تر عمل کردند؟

-منسجم تر عمل کردند و نتیجه آن هم همین شد که اعلام شده.

*اگر از لحاظ جغرافیایی، وضعیت جغرافیایی 16 شهرستان استان تهران را بررسی کنیم از شهرستان فیروزکوه در شمال غرب استان تهران به سمت غرب استان و در شهرستان های دماوند و پردیس و شمیرانات تا شهرستان های غربی و جنوب غربی استان یعنی شهریار، رباط کریم، ملارد، اسلامشهر، بهارستان به همراه شهرستان تهران و شهرستان ری و شهرستان قرچک در جنوب استان، به آقای روحانی رای بیشتری داده اند.
اما در شهرستان های جنوب استان تهران، متفاوت عمل کرده و عمدتا به رقیب آقای روحانی رای بالاتری داده اند. با توجه به وضعیت جغرافیایی استان، چرا چنین وضعیتی در رای دادن وجود دارد؟

-یک عامل بسیار مهم در رای دادن، بحث نگرش ها است. نوع رای دادن مشان می دهد که افراد، چه تفکری دارند. این موضوع بالاخره در نوع رای مردم تاثیر دارد. افراد رای دهنده هم نسبت به کاندیداها شناخت دارند.

شناختی که نسبت به آقای رئیسی در مناطق جنوب استان تهران وجود داشت ممکن است نسبت به دیگران نداشته باشند. آقای روحانی حتی یک سفر مردمی به این مناطق نداشت.

*رای مردم منطقه 20 تهران که همان شهر ری است به این صورت بوده که اکثریت مردم شهرستان ری به آقای روحانی رای داده اند. با توجه به این که آقای رئیسی در شهر ری رای داد و بعد از رای دادن به زیارت حرم شاه عبدالعظیم رفت به نظر می رسید که رای بیشتری در شهر ری کسب کند.
اما آقای رئیسی رای کمتری در آن شهرستان آورده است. در شهرستان ری بر چه اساس چنین وضعی رقم خورده است؟

-در آنجا نیروهایی که برای معرفی آقای رئیسی فعالیت می کردند، چابکی لازم را نداشتند که بتوانند به خوبی ایشان را معرفی کنند. چون من می شناسم هم تیمی که در دولت آقای رئیسی بنا بود به کار گرفته شوند و هم کسانی که در دولت آقای روحانی هستند. اصلا قابل مقایسه نیستند.

فردی مثل آقای نیکزاد، در حوزه اجرا اصلا قابل مقایسه با هیچکدام از وزرای آقای روحانی نیست. یا در حوزه اجرایی، آقای قالیباف اصلا قابل مقایسه نیست. اما در جایی که خوب توانستند معرفی کنند مردم هم با توجه به نگرش هایی که داشتند اعتماد کردند.

در جایی که آقای رئیسی رای کمتری آورده است، کسانی که معرفی کرده اند شاید به خوبی نتوانسته اند آقای رئیسی را به جامعه معرفی کنند.

*استان تهران مجموعا 9 میلیون و 387 هزار نفر واجد شرایط رای دادن داشته است و تعداد آرای مردم در انتخابات 6 میلیون و 212 هزار بوده است. در سه شهرستان استان تهران که آقای رئیسی رای بالاتری آورده، مجموعا 154 هزار رای کسب کرده است. آیا آقای رئیسی نمی توانستند بسیار بیش از این 154 هزار، رای بیشتری بگیرند؟

-کارشان را انجام دادند. البته فرصت آقای رئیسی برای تبلیغات انتخاباتی محدود بود. ما اگر به رقابت های دوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری نگاه کنیم بین کاندیداهایی که با رئیس جمهور مستقر رقابت کردند، آقای رئیسی جزو گمنام ترین کاندیداها بود.

آقای رئیسی در این دوره آمد و پا به عرصه رقابت های انتخاباتی گذاشت. حتی آقای رئیسی توانسته است بالاترین رای را هم نسبت به کاندیداهای دوره های قبلی بیاورد.

*این میزان آرایی که آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری کسب کرده است آیا رای شخص خودش هست یا رای پایگاه اجتماعی اصول گرایان؟

-من فکر می کنم تلفیقی از هر دو باشد.

*آقای قالیباف در میانه راه انتخابات انصراف دادند به نفع آقای رئیسی. تصور می کنید که رای آقای قالیباف به سمت آقای رئیسی رفته باشد؟

-طبیعی بود که یک بخش از آرای آقای قالیباف به سمت آقای رئیسی برود و بخشی هم نمی رود. هر کاندیدایی که از گردونه انتخابات خارج می شود همه آرای او به سمت کاندیدایی که به نفع او کنار رفته است، نمی رود.

علی القاعده ممکن است تعدادی از آرای آن کاندیدایی که کنار رفته است، به سمت دیگری برود. این طور نیست که اگر کاندیدایی از گردونه انتخابات خارج شود آرای او به طور صد در صد به سمت یک کاندیدای خاص برود.

از این نظر که آقای قالیباف این کار را انجام داد و انصراف خودش را به نفع آقای رئیسی اعلام کرد اصل کار ایشان از جنبه شخصیتی، بسیار ارزشمند بود. وقتی خِرد جمعی به این نتیجه رسید که این کار انجام شود باید انجام داد.

*از نوع رای دادن ساکنان روستاهای پاکدشت اطلاعات دقیق و ریز دارید که اکثریت آنها به چه کاندیدایی رای داده اند؟

-اکثرا به آقای رئیسی رای داده اند. اما در روستاهایی که جمعیت آنها کمتر بود آقای روحانی رای بیشتری گرفته بود. به بحث مهندسی رای اشاره کردم. در آنجا مهندسی رای تاثیر داشته است. اما در جاهای دیگر و روستاهایی که پر جمعیت تر بود آقای رئیسی رای بالاتری کسب کرد.

*شما به این باور رسیده اید که رای زیادی توسط ستاد آقای روحانی خریداری شده بود و با آن قیمت 130 هزار تومان؟

-آن بنده خدا به من این طور گفت. در صحبت های مردم این بحث ها مطرح است و بالاخره مسئولان به این مسائل باید رسیدگی کنند.

*یک بخش از شعارهای آقای روحانی در حوزه اشتغال و افزایش چند برابری یارانه بود. این نوع وعده ها چقدر در پاکدشت  برای جذب رای تاثیر گذاشت؟

-من فکر می کنم اگر مولفه های مختلف را بررسی کنیم این نوع وعده ها کمترین تاثیر را در رای مردم به آقای رئیسی داشته است.

*یعنی در بین اقشار کم درآمد شهرستان پاکدشت بحث چند برابر کردن یارانه جذابیتی نداشته است؟

-این موضوع برای آقای رئیسی خیلی جذب رای نکرد. یعنی تاثیر بالایی نداشته است.

*شما دو دوره نماینده شهرستان پاکدشت بوده اید. در این انتخابات اگر به نفع آقای رئیسی فعالیت کرده اید می شود بگویید که چطور مردم شهرستان پاکدشت را قانع کرده اید که به آقای رئیسی رای بدهند؟

-آقای رئیسی به پاکدشت آمده بودند و شناخت وجود داشت. مردم پاکدشت شناختی داشتند. تشکلی که در پاکدشت شکل گرفته بود و نیروهای انقلابی و افرادی که در انتخابات فعالیت می کردند، نشاط بسیار خوبی ایجاد کرد. این افراد، آدم هایی متدین بودند و بسیار سرآمد بودند. به همین دلیل روی مردم خیلی اثر گذاشتند.

*در پاکدشت از چه زمانی شما در فضای تبلیغاتی شروع به فعالیت کردید؟

-ما به طور کلی در جریان فعالیت ها بودیم. در پاکدشت هم مثل همه جای کشور کارهای انتخاباتی مطابق روالی که بود دنبال می شد. جلسات متعدد  با نیروهای موثر برگزار شد و سخنرانی هایی برای مردم برگزار شد.
سخنرانان مطلعی که اطلاعات دقیق و کارشناسانه و عالمانه داشتند توانست در انتخابات این شهرستان اثرگذار باشد.

*شما از ماه ها قبل برای کاندیدای اصلی اصول گرایان که معرفی خواهد شد تبلیغ می کردید؟

-بله. دقیقا همین طور بود. چون می دانستیم که دولت آقای روحانی، کارایی ندارد. وقتی که من در مجلس هم بودم از دولت شناخت پیدا کرده بودم. نمره قابل قبولی به کارکردها و عملکردها و توانمندی های دولت آقای روحانی نمی دادم.

می دانستم که دولت آقای روحانی، کارایی ندارد. همین وضع چهار سال اول دولت آقای روحانی، در چهار سال دوم تکرار خواهد شد. اتفاق جدیدی در کشور رخ نخواهد داد.

هر انتخاباتی به منزله زایش و رویش است. بعد از انتخابات ریاست جمهوری هم، در جامعه خیلی احساس نشاط نمی شود که چنین اتفاقی افتاده است. در حالی که انتخابات، نشاطی به جامعه می دهد.

*همان روزهای بعد از اعلام نتایج انتخابات که مردم جشن هایی را برگزار کردند نشان دهنده شور و نشاط مردم در فضای بعد از انتخابات و نتیجه آن نبود؟

-آن یک حالت خاصی بود. در جامعه، امیدواری در راه خلی مهم است. این که احساس کنند این دولتی که تشکیل می شود یا رئیس جمهوری که انتخاب شده است می تواند گام بلند و گام های موثری بردارد در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بین المللی. این خیلی ملموس نمی شود.

می شود گفت جشن ها و شادی ها، احساسی است. اما آن چیزی که باید در جامعه، نهادینه باشد و به عنوان یک روحیه و کارکرد، احساس کنند در جامعه نتایج مثبت تری رقم خواهد خورد. این موضوع در جامعه برداشت نمی شود و چنین نیست.

*شما به هر حال اصول گرا هستید و دولت آقای احمدی نژاد هم حداقل در سال های دوره اول ریاست جمهوری نزدیک به اصول گراها بود. در زمان آقای احمدی نژاد درآمد نفت زیادی وجود داشت و این نوع پروژه ها می توانست در پاکدشت انجام شود که محرومیت اجتماعی آن منطقه کاهش پیدا کند. چطور ساخت بیمارستان پاکدشت حدود 15 سال انجام نشده بود؟

-البته پروژه بیمارستان پاکدشت، جزو واجبات منطقه بود. نه تنها مطالبه مردم پاکدشت بلکه مورد نیاز شهرهای اطراف پاکدشت هم بود. یکی از دلایل عمده ای که من با دولت آقای روحانی نظر نداشتم همین عدم تحرک و فعال بودنش بود.
وقتی مردم به ما به عنوان نماینده اعتماد کردند در فرودین سال 1388 کلنگ احداث بیمارستان شهدای پاکدشت را به زمین زدیم. بنابراین شاید از 20 سال قبل، بیمارستان مطالبه مردم شهر پاکدشت و اطراف آن بود.

*به چه علت از سال 88 تا سال 1392 که دولت آقای احمدی نژاد بر سر کار بود و همچنان شما نماینده پاکدشت بوده اید ساخت بیمارستان پیشرفت چندانی نداشت؟

-ما در سال 88 کلنگ تاسیس بیمارستان را زدیم. بحث بیمارستان، بحث های خاص خودش را دارد. درباره بیمارستان پاکدشت باید مفصل توضیح داد.

*به نظر شما آیا تاخیر در ساخت بیمارستان پاکدشت تاثیر ندارد در این که در مردم بی تفاوتی ایجاد شود نسبت به رای دادن در پاکدشت؟

-ما در بهمن ماه 1394 بیمارستان را افتتاح و راه اندازی کردیم. با وجود کارشکنی هایی که می شد. در حالی که در همه جا کمک می کنند که یک کار عام المنفعه به ویژه در بخش های درمانی زودتر انجام شود ولی در پاکدشت با پدیده ای مواجه شده بودیم که کارشکنی می کردند و نمی گذاشتند کار انجام شود و کار ساخت بیمارستان جلو برود. بیمارستان شریف آباد را نیز در سال 1390 کلنگ زنی کردیم.

*در سال های اخیر اعلام شد که پاکدشت 9 هزار واحد صنعتی فعال دارد. همچنین پاکدشت به عنوان پایتخت گل و گیاه زینتی شناخته می شود. با توجه به فعالیت های صنعتی و کشاورزی و گلخانه ای، آیا وعده های اقتصادی کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری در پاکدشت و شهرستان پاکدشت تاثیر چندانی در آرا نداشت و بیش تر جنبه فکری و ایدئولوژیک  داشت رای آقای رئیسی و آقای روحانی؟

-من به چند مولفه اشاره کردم. کارآمد نبودن دولت آقای روحانی هم در رای دادن مردم شهرستان پاکدشت نقش داشت که آقای روحانی رای بالاتری نیاورد. چون مردم اوضاع را می دیدند.

ما وقتی با وزرای دولت اقای احمدی نژاد در پاکدشت قرار داشتیم ساعت 6 صبح وزرا در پاکدشت بودند. ما با وزیر آموزش و پرورش دولت آقای روحانی قرار می گذاشتیم به زحمت و بعد از هفت یا هشت ماه به جلسه می آمد و نتیجه هم گرفته نمی شد.

بالاخره در چنین فضایی، مردم متوجه می شوند که یک دولت، کارآمد است و فعال و بانشاط است و دنبال حل مشکلات مردم است و یک دولت، کم رمق است و بی تحرک است. مردم به این دولت ها نمره می دهند.
در حوزه صنعت هم، دولت آقای روحانی خیلی توفیقاتی در کل کشور نداشته است. در پاکدشت هم با وجود این ویژگی هایی، خیلی کار خاصی انجام نشد.

*با توجه به این که نرخ بیکاری در شهرستان پاکدشت پایین است آیا واقعا وعده های اقتصادی برای مردم در رای دادن اهمیت نداشت؟

-این طور نیست که وعده های اقتصادی کاندیداها، تاثیر نداشته باشد. بالاخره مردم به جنبه های مختلف زندگی خودشان توجه می کنند. یعنی به همه جنبه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی توجه می کنند و بعد رای می دهند.

*نمی شود تفکیک کنیم که احیانا چه تعداد رای آقای رئیسی و آقای روحانی رای ایدئولوژیک بوده و چه تعداد ریشه در وعده های اقتصادی داشته است؟

-در این زمینه باید نظرسنجی کرد ولی خمیرمایه منطقه دینی و مذهبی و انقلابی است. روحیه مردم، روحیه فداکاری است. از طرفی کسی که رای می گیرد واقعا باید دارای ویژگی هایی باشد و هم تدین داشته باشد و تقیّد باشد و به دنیال حل مشکلات مردم باشد. از اقتدار کشور دفاع کند. در دنیا هم تعاملات مناسب با دنیا داشته باشد. از حق ملی ما بتواند به خوبی دفاع کند.

*با توجه به این که شما دو دوره نماینده پاکدشت بوده اید چرا در این دوره مجلس یک نماینده اصلاح طلب توسط مردم شهرستان پاکدشت برای مجلس انتخاب شد؟

-همه اینها قابل بحث است. در رابطه با انتخابات حوزه انتخابیه شهرستان پاکدشت، بحث مهندسی انتخابات بسیار شدید بود. این از این طریق انجام شد.

با توجه به این که رقیب ما، برادرش هم کاندیدای مجلس خبرگان بود ایشان هم بداخلاقی انتخاباتی انجام دادند. تبلیغات خودشان را یک هفته زودتر از کما شروع کردند. برادرشان کاندیدای مجلس خبرگان بود اما از این فرصتی که در اختیار داشتند شاید بتوانیم بگوییم سوء استفاده کردند و تبلیغات را انجام دادند.
از طرفی مهندسی انتخابات هم، مثل همین انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد.

*قبل از این که شما نماینده پاکدشت شوید آقای محمد قمی سه دوره نماینده شهرستان ورامین بوده اند. در آن زمان پاکدشت جزو ورامین بوده است. بعد از جدا شدن پاکدشت، در دوره های ششم و هفتم یعنی دو دوره هم نماینده پاکدشت بوده اند. ایشان اطلاح طلب هستند. آن سابقه چند دوره نمایندگی ایشان را در پیروزی او در این دوره انتخابات مجلس موثر نمی دانید؟

-یکی از عوامل می تواند همین باشد که شما به آن اشاره کردید. بالاخره مردم، مسبوق به سابقه بودن را یکی از مولفه ها می دانند. اما این موضوع، همه مولفه ها نبود. بحث مهندسی انتخابات هم به شدت در انتخابات مجلس اعمال می شد.

ایشان در سال 1394 موقعی که کاندیدا شد در مصاحبه گفت که ما موافق دولت آقای روحانی هستیم. به اصطلاح ایشان خودش را دولتی و وکیل الدوله نشان داد. برخی مسائل این طوری هست و توانست به این صورت عمل کند.

اما مردم در انتخابات ریاست جمهوری، همسو شدند. دیدند که عملکردشان، نه تنها پیشرفت ندارد بلکه عقبگرد دارد و رو به افول است. یعنی عملکردی در منطقه ندیدند. به همین دلیل، بیش تر مردم راغب شدند که به آقای رئیسی رای بدهند.




تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - 29 August 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن