واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر مطرح شد؛
جادهسازی در «آلپ ایران»؛ محیطزیست جلوی سودجویان را گرفت
شناسهٔ خبر: 3966663 - دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹
استانها > لرستان
.jwplayer{ display: inline-block; } خرم آباد - رئیس اداره حفاظت محیط زیست ازنا از جاده سازی در منطقه حفاظت شده «اشترانکوه» خبر داد. منصور درویشی در گفتگو با خبرنگار مهر در سخنانی از جلوگیری از عملیات غیرمجاز جاده کشی و تسطیح عرصه ملی منطقه حفاظت شده اشترانکوه» خبر داد. وی با اشاره به توقف عملیات خاکبرداری و تسطیح غیرمجاز توسط افراد سود جو در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و « دره تخت » گفت: واحد گشت و بازرسی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ازنا، روز گذشته در ادامه عملیات گشت زنی، از اجرای جاده کشی و تسطیح غیر قانونی در بالادست منطقه «دره تخت» بین دو رودخانه «میرزایی» و «شاه تخت اشترانکوه» اطلاع یافتند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ازنا اضافه کرد: پس از شناسایی تخلف صورت گرفته، مأموران به سرعت وارد عمل شده و از انجام عملیات یاد شده جلوگیری و نسبت به توقف کار اقدام کردند. درویشی افزود: هم اکنون جاده کشی و تسطیح غیرمجاز متوقف شده و در همین راستا یک دستگاه لودر از منطقه اشترانکوه خارج و برای سیر مراحل قانونی متخلفین مربوطه تحویل مقامات محترم قضایی شدند. وی یادآور شد: این کار علاوه بر خسارت شدید و جبران ناپذیر به این منابع حیاتی که جز سرمایه های ملی کشور است، در آینده نیز می تواند حوادث زیان باری از جمله فرسایش شدید خاک و به دنبال آن وقوع سیل و سیلاب را به همراه داشته باشد.
منطقه حفاظتشده اشترانکوه یکی از مناطق منحصربهفرد و پرجاذبه طبیعی لرستان است که به لحاظ برخورداری از شرایط زیستمحیطی و ویژگیهای زمین شناسی زیستگاه مناسب و مستعدی برای رشد و تکثیر وحوش بهخصوص پستانداران محسوب میشود. اشترانکوه به دلیل واقعشدن در قلب سلسله جبال زاگرس دارای قلل سرد مرتفع بالای سه هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا و همچنین درههای نسبتاً گرم است. اشترانکوه رشتهکوهی به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر است که در جهت شمال غربی-جنوب شرقی امتداد دارد.
یخچالهای طبیعی و دائمی این رشتهکوه که یکی از زیباترین کوههای کشور به شمار میرود در تمام سال از برف و یخ پوشیده است. اشترانکوه در جنوب شهر درود وازنا قرار دارد. اشترانکوه به آلپ ایران نیز معروف است البته این نام تنها به خاطر بلند بودن آن به آن تعلق نگرفته است بلکه به دلیل شیب تند کوههایش و درههای جوان و «وی» شکل و یخچالهای طبیعی است. ارتفاع بلندترین قله آن سن بران ۴۱۵۰ است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]