تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832217757




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمالوندی: وارد فاز دوم بازطراحی راکتور آب سنگین اراک شده‌ایم


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کمالوندی: وارد فاز دوم بازطراحی راکتور آب سنگین اراک شده‌ایم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آمریکایی‌ها وظایف خود را در بازطراحی اراک انجام داده‌اند، گفت: وارد فاز دوم بازطراحی راکتور آب سنگین اراک شده‌ایم.
آفتاب‌‌نیوز : بهروز کمالوندی، در خصوص بازطراحی قلب راکتور اراک، اظهار داشت: در موضوع بازطراحی راکتور که اسم جدید آن راکتور آب سنگین خنداب است، کارهای زیادی انجام شده است.


آمریکایی‌ها به وظایف خود در خصوص بازطراحی راکتور اراک عمل کردند


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آمریکایی‌ها نیز وظایف خود در این زمینه را انجام داده‌اند، اضافه کرد: آمریکایی‌ها عضو کارگروهی هستند که در آن کارگروه، در بازبینی‌ها نقش دارند، ولی کار اصلی برای بازبینی به‌عهده چینی‌ها است.


کمالوندی با اشاره به اینکه در مراحل بعدی کارهای مهندسی، نصب و راه‌اندازی می‌شود، متذکر شد: کار خیلی خوب پیش می‌رود و به‌لحاظ زمانی به هیچ وجه عقب نیستیم.


وارد فاز دوم بازطراحی راکتور آب سنگین اراک شده‌ایم


وی ضمن تأکید بر اینکه کار اساسی و اولیه توسط ایران در قالب طراحی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه طراحی ما در حدود 14 ماه انجام شد و در مرحله بعد چینی‌ها آن را تأیید کردند که می‌شود گفت کار کاملا بی‌نقصی انجام شده و الآن وارد فاز دوم شده‌ایم و طراحی جامع‌تری انجام شده است.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگرچه برای انعقاد قرارداد، یک سال طول کشید ولی در یک سال اخیر چون یک کار دیگری داشتیم که باید خودمان انجام می‌دادیم، آن کار داشت انجام می‌شد.


وی گفت: یعنی اگر قرارداد هم یک سال قبل از آن منعقد می‌شد، باید می‌ایستادیم تا این کار تمام شود و سپس بر اساس قرارداد به چینی‌ها تحویل داده می‌شد، خوشبختانه قرارداد نیز به‌نحوی بسته شد که همه اهداف، معیارها و مشخصاتی که ما می‌خواستیم، در آن لحاظ شده است.


تأیید چینی‌ها بر بازطراحی راکتور آب سنگین اراک نشان‌دهنده بی‌نقصی کار متخصصین ایرانی است


کمالوندی با ابراز اینکه "قرارداد خوبی بستیم"، متذکر شد: کار طراحی به‌خوبی انجام شده و بازبینی را نیز چینی‌ها انجام دادند، چینی‌ها مرحله اول بازطراحی را تأیید کردند که خبر خوبی است و نشان می‌دهد کار متخصصین و مهندسین ما بی‌نقص است.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه "تجربه ساخت راکتور از جنس استفاده کننده از آب سنگین و سوخت غنی‌شده را تاکنون نداشتیم"، گفت: با این شرایط طراحی‌ای را که انجام می‌دهیم باید کشوری که تجربه این کار را دارد، تأیید کند.


وی با اظهار اینکه تعداد این کشورها زیاد نیست و تنها دو کشور هستند که یکی از این دو کشور چین است، ادامه داد: وقتی چینی‌ها این طراحی را تأیید می‌کنند به این معنی است که با اعتماد به نفس خیلی بیشتری می‌توانیم کار را ادامه دهیم.


راکتور آب سنگین خنداب در زمان تعیین‌شده به بهره‌برداری می‌رسد


کمالوندی با بیان اینکه "از نظر زمانی به هیچ وجه عقب نیستیم و ان‌شاءالله در زمان تعیین‌شده به مرحله راه‌اندازی می‌رسد"، گفت: پیش‌بینی اولیه ما بین 4 تا 5 سال بوده که در حال حاضر یک سال و خرده‌ای از آن گذشته است.


وارد مرحله دوم بازطراحی قلب راکتور آب سنگین خنداب شده‌ایم


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه "در حال حاضر یک ماه است که وارد مرحله دوم بازطراحی قلب راکتور آب سنگین خنداب شده‌ایم"، گفت: منتظر بودیم که نتیجه اولیه مشخص شود و اگر ایراداتی هست این ایرادات برطرف شود، براساس طرح اساسی ابتدا باید اقداماتی انجام شود و زمانی می‌شود وارد جزئیات شد که اقدامات اساسی اولیه تأیید شود.


وی با ابراز اینکه "در مرحله ورود به جزئیات، حدود یک ماهی است که وارد طراحیِ بازطراحی راکتور آب سنگین خنداب شده‌ایم"، افزود: وقتی می‌گوییم بازطراحی، خود بازطراحی نیازمند این است که چیزی را طراحی کنیم، باید توجه داشت که 90 درصد از بخش‌های مختلف راکتور قرار نیست بازطراحی در مورد آنها انجام شود، بلکه 10 درصد باید بازطراحی شود که بخش بسیار مهمی است. 10 درصد از راکتور آب سنگین خنداب بازطراحی می‌شود.


کمالوندی با بیان اینکه مخزن اصلی یا قلب که در وسط راکتور قرار دارد بعد از خارج شدن حفره‌هایی در آن است که این حفره‌ها برای قرار گرفتن سوخت در آن تعبیه شده است، متذکر شد: طرف‌های مقابل بیان می‌کردند که این را نصف کنیم ولی نظر ایران این بود که چون می‌خواهیم برای استفاده آموزشی از آن نگهداری کنیم، به‌عنوان نمونه‌ای از کاری که انجام داده‌ایم، نصف نکردیم و توافق کردیم که بتن را در حفره‌ها بریزیم تا حفظ شود.


طراحی جزئیات قلب راکتور آب سنگین خنداب در حال انجام است


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه چیزی که باید در آن جای خالی قرار بگیرد، طراحی می‌شود، بیان کرد: در واقع وقتی می‌گوییم بازطراحی راکتور، طراحی یک قلب جدید است که چند مرحله دارد که پس از انجام مراحل اساسی، طراحی جزئیات در حال انجام است.


وی با بیان اینکه "مرحله اساسی تمام شد و مرحله مفهومی قبلاً انجام شده بود و مورد تأیید طرف‌های مقابل ما قرار گرفت"، افزود: باید مشخصات به‌نحوی باشد که نگرانی آنها در خصوص استفاده در موارد غیر صلح‌آمیز رفع شود، که این اتفاق رخ داد و طراحی اولیه آن انجام شد و در مرحله طراحی جزئیات هستیم که به آن طراحی تفصیلی نیز می‌گویند، بعد از آن بر اساس زمان‌بندی‌های CPI به‌خوبی انجام می‌شود.


همکاری‌های ایران و روسیه در ساخت نیروگاه‌ها سریعتر از زمان پیش‌بینی‌شده انجام می‌شود


کمالوندی در خصوص همکاری‌های ایران و روسیه در ساخت نیروگاه‌ها، گفت: اخیراً به روسیه سفر کردیم و راکتور جدید و نیروگاه جدید ساخته می‌شود، گفت: کار به‌خوبی پیش می‌رود و ممکن است زمان‌بندی آن را عوض کنیم و مقداری سریعتر از زمان‌های پیش‌بینی‌شده برای طراحی اقدام کنیم و راه‌اندازی 9 ماه تا یک سال زودتر انجام شود.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با ابراز اینکه "برای ساخت نیروگاه‌ها در مرحله خاکبرداری هستیم و باید میلیون‌ها تن خاک برداشته شود"، ادامه داد: بعد از آن بتن‌ریزی و فونداسیون انجام می‌شود و در این مراحل کار می‌کنیم و به‌خوبی انجام می‌شود.


وی با تذکر اینکه به‌طور کلی نیروگاه‌ها در دنیا، زودتر از 6 سال به اتمام نمی‌رسد، حتی اگر بخواهند ضربتی کار کنند، افزود: بستگی به کارهای ساختمانی و استفاده از تجیهزات آماده یا ساختنی دارد.


7 سال دیگر اولین نیروگاه ساخت روسیه در ایران آماده می‌شود


کمالوندی با بیان اینکه "پیش‌بینی ما این بود که نیروگاه اولی 8 سال بعد راه‌اندازی شود و دومی نیز با فاصله دو سالی که به تأخیر می‌افتد 10 سال بعد آماده بهره‌برداری شود"، متذکر شد: حدود 9 سال دیگر باید هر دو نیروگاه را داشته باشیم و حدود 7 سال دیگر نیروگاه اول باید آماده شود و فعلاً طبق این زمان‌بندی حرکت می‌کنیم.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه 1050 مگاوات ظرفیت هر کدام از این نیروگاه‌ها است که دو تای آنها 2100 مگاوات می‌شود، اظهار داشت: نیروگاه فعلی نیز 1050 مگاوات و به‌اندازه همین است که 1000 مگاوات را به‌صورت عادی تولید می‎کند.


ساخت هر نیروگاه اتمی حدود 5میلیارد دلار هزینه دارد


وی با ابراز اینکه متوسط نیروگاه اتمی چیزی حدود 5 میلیارد دلار برای هر نیروگاهی هزینه دارد، افزود: نسبت به نیروگاه‌‎های غیراتمی یعنی نیروگاه‌های گازی و فسیلی چیزی حدود 2 تا 3 برابر است اما تفاوتش این است که عمرش خیلی زیاد است که حداقل 60 سال است و 40 سال افزایش می‌یابد که به 100 سال می‌رسد، مصرفش بعد از اینکه به بهره‌برداری می‌رسد خیلی پایین است.


کمالوندی با اعلام اینکه "حدود 2 میلیون بشکه نفت در سال باید مصرف کنیم تا بتوانیم برق تولید کنیم"، متذکر شد: این 2 میلیون را اگر با قیمت 50 دلار نیز حساب کنیم، حدود 100 میلیون دلار می‌شود، این در حالی است که قیمت نفت پایین است.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه چیزی حدود 50 میلیون دلار حداکثر 60 میلیون دلار سوخت مصرف می‌‎شود، گفت: این میزان حدوداً نصف قیمت می‌شود حال اگر بتوانید سوخت تولید کنید، قیمت پایین‌تر می‌شود و بنابرین به‌لحاظ اقتصادی در بلندمدت جواب می‌دهد.


ساخت نیروگاه‌های اتمی مانع از تولید 7میلیون تن آلاینده می‌شود


وی به‌لحاظ محیط زیست ساخت این نیروگاه‌ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هرکدام از این نیروگاه‌ها حدود 7 میلیون تن آلاینده را تولید نمی‌کند که این موضوع، در حفظ محیط زیست نقش مؤثری دارد.


کمالوندی با ابراز اینکه "در بلندمدت به‌لحاظ اقتصادی به‌نفع ماست"، متذکر شد: این اقدام به‌لحاظ تکنولوژی تمیز و برای محیط زیست خوب است، اما باید توجه داشت که برنامه‌ای بلندمدت و هزینه‌بر است و باید متکی بر نیروی داخلی باشد و اگر متکی به نیروی داخلی نباشد به‌لحاظ ایمنی ضریبش بالا نیست.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگر فوکوشیما به‌جای ژاپنی‌ها، خارجی‌ها در آن کار می‌کردند شاید، در حادثه اول این کار را ترک می‌کردند و می‌رفتند ولی نیروگاهی که متکی به نیروی داخلی باشد از لحاظ ایمنی هم در سطح بالایی قرار دارد.


وی با بیان اینکه "تخصص و زمینه‌های محیط زیستی ما هم ایجاب می‌کند که این کار را انجام دهیم و خوشبختانه همه این ویژگی‌ها را داریم"، افزود: حتی اگر بخواهیم سوخت تولید کنیم، توانایی آن را داریم و در حال برنامه‌ریزی هستیم.


کمالوندی با یادآوری اینکه "تخصص، غنی‌سازی و امکانات کافی را داریم و هر کشوری که هر کدام از اینها را نداشته باشد ممکن است دلیل نداشته باشد به‌سمت نیروگاه هسته‌ای برود"، گفت: ولی کشور ما دلایل بسیار زیادی دارد که به‌سمت ساخت نیروگاه هسته‌ای برود.


تولید 20هزار مگاوات برق با اعتبارات معمولی ممکن نیست


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برای دولتمردان ممکن است سخت باشد که یک‌دفعه پول زیادی را برای این کار اختصاص دهند و به همین دلیل اگر بشود از فاینانس و وام‌های خارجی استفاده کرد، بهتر است، گفت: در این زمینه داریم فکر می‌کنیم که تعداد را افزایش دهیم و برسیم به 20هزار مگاواتی که مورد نظر مجلس بوده، که باید فکری به حال تأمین اعتبارش کنیم و با اعتبارات معمولی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.




۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن