محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832266340
موضوع آب به حالت امنيتي رسيده است
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حجتالاسلام والمسلمين سید ناصر موسوی لارگانی :
موضوع آب به حالت امنيتي رسيده است
موضوع آب به حالت امنیتی رسیده است و اولین برنامهریزی براي آب باید درباره آب آشامیدنی مردم باشد
روز نو : موضوع آب به حالت امنیتی رسیده است و اولین برنامهریزی براي آب باید درباره آب آشامیدنی مردم باشد
به گزارش روز نو : یکی از دلایل اصلي مشکل آب در كشور سوء مدیریت یکپارچهاست
بحران آب واینکه در آینده جنگ آب خواهیم داشت، واقعیت دارد
قدرت، احمدينژاد را فریب داده بود
نکتهای که موجب شد احمدینژاد از زیر پرچم اصولگرایان خارج شود اطرافیان او بودند
او فکر میکرد در 11 روز خانه نشینیاش مردم به خیابانها میریزند و از او حمایت میکنند
فراکسیون ولایی درپی ماجرای خانه نشینی احمدینژاد قصد داشت عدم کفایت او را به صحن آورد
رفتار بد احمدینژاد دردوره دوم به ویژه تقابل با مقاممعظم رهبری باعث شد او و اصولگرایان میدان سیاست را از دست بدهند
بزرگي ميگفت این احمدی نژاد ، احمدی نژاد قبلی نیست، سحر و جادو شده است، باگذشته تفاوت پیدا کرده است
احمدينژاد به دنبال گروكشي بود. او با اتکا با آرای خود قصد داشت اهداف سیاسیاش را پیش ببرد
افکارعمومی و مطالبات جامعه در این مدت تغییر کرده است و تقسیم جامعه به دو بخش 96 درصدی و 4درصدی را قبول ندارد
امروز فاصله طبقاتی درکشور بسیار زیاد شده در حالی که هدف انقلاب و حرکت امام خمینی(س) این نبوده است
تعاملی را که میان مجلس فعلی و قبلی با این دولت شاهديم در هیچ زمانی وجود نداشته است
بدون شک بعضی از دبیران و کارپردازان هیات رییسه، تعاملاتی با دولت دارند
نمونه تعامل دولت ومجلس سرپوشگذاشتن بر بعضی گزارشهايی است که باید به نمایندگان ارائه شود اما این اتفاق نمیافتد
مجلس با دولت تعامل دارد ولی دولت با مجلس تعامل خوبی ندارد
برخي از شخصيتهاي سياسي در ايران هستند كه وقتي با آنها از نزديك به گفتوگو مينشيني، فرسنگها با آنچه كه در جايگاه حقوقي خود هستند، تفاوت دارند. يكي از اين افراد، حجتالاسلام والمسلمين سید ناصر موسوی لارگانی است، مردي كه براي بازديد از تحريريه روزنامه و گفتوگو به دفتر «قانون» آمد. اين نماينده مجلس براي حوزه انتخابيه خود بسيار نگران بود و در ميان گفتوگو بارها از مشكلات اين حوزه سخن گفت. موسويلارگاني، خود را از جريان پايداري جدا ميداند ولي خود را دلسوز نظام، كشور و مردم معرفي ميكند. در ادامه، متن گفتوگو را با اين نماينده حوزه انتخابیه فلاورجان درباره مسائل محلي و ملي ميخوانيد.
چه اتفاقي براي مجموعه جمنا افتاد كه نتوانست نتيجه خوبي براي اصولگرايان داشته باشد؟
متاسفانه گروههای مختلف اصولگرا درکشور نسبت به اصلاحطلبان در انجام کارهای گروهی، اتحاد و انسجام لازم را ندارند. در مجموع جلساتی که دوستان اصولگرا تشکیل دادند به این نتیجه رسیدند كه اگر ميخواهند در انتخابات، موفقيتي بهدست آورند باید وحدتي بین گروههای مختلف در جريان اصولگرايي حاصل شود. از همين رو گروه جمنا را تشکیل دادند. اين گروه توانست تاحدودی موفق عمل كند اما در مجموع، قرار بود فعاليتهاي جمنا به گونهاي پيشرود كه در نهايت، يك گزينه به عنوان فرد مورد قبول از جريان اصولگرايي براي انتخابات معرفي شود كه اين موضوع مورد پذيرش عدهاي قرار نگرفت و همين موضوع موجب شد نتیجه اصلی که پیروزی در انتخابات رياست جمهوري بود، نصيب اصولگرايان نشود. البته نبايد فراموش كرد هدف از تشکیل جمنا فقط شركت در انتخابات ریاستجمهوری نبود بلکه هدف، اتحاد و انسجام بيشتر در ميان اصوالگرایان بود. از همين رو جلسات زیادی در سطح کشور جهت عضو گیری صورت گرفت كه اين جلسات همچنان ادامه دارد. باوجود عضوگیریهای صورتگرفته، جمنا هنوز نتوانسته شکلگیری لازم را ميان نيروهاي خود بعد از انتخابات به وجود آورد. در کلانشهرها، اصلاحطلبها نسبت به اصوالگرایان متحدتر ومنسجمتر بودند، آنها در بحث انتخابات شوراها و ریاست جمهوری برنامهریزی دقیقي داشتند. وقتی تصمیم بر اين شد كه برخي در لیست بمانند و بقیه کنار بروند این اتفاق افتاد.
دلايل شكستهاي پيدرپي اصولگرايان را كه از سال 92 آغاز و تا انتخابات رياستجمهوري 96 ادامه داشت، در چه ميبينيد؟
اصلاحطلبان در بسياري از موارد، اتحاد و انسجام ندارند اما در مواقع حساس و جاهایي که باید وارد میدان رقابت شوند، خوب عمل میکنند و يك انسجام خوب درون جريان خود به وجود ميآورند. براي مثال سال 92 آقای عارف برخلاف برنامهریزيهای انتخاباتی داشتند بسيار راحت کنار رفتند اما اصولگرایانی که در انتخابات بودند با وجود اینکه بیشتر افراد می دانستند جایگاهی ندارند ولی حاضر نشدند کنار بروند و میدان را با 250 هزار رای واگذارکردند؛ یعنی ميزان اختلافي که به مرحله دوم کشیده نشد فقط 250 هزار رای بود. اگر یک نفر کنار رفته بود شاید این مشکل پیش نمیآمد. از دلایل مهمی که اصولگرایان موفق نیستند نداشتن ليدر است، فردی که بتواند یک اجماع را بهوجود بیاورد. اصلاحطلبها لیدر دارند، اگر حرفی زده بشود دیگران حاضر به پیروی هستند. مقام معظم رهبری به دليل دید بازي که دارند، فرمودند « تو مو میبینی ومن پیچش مو» به آقای احمدی نژاد توصیه کردند که شما حضور پیدا نکنید، ایشان روزهای اول گفتند سمعا وطاعتا شرکت نمیکنم اما سر بزنگاه، آنجایی که باید از جمنا یا طیف اصولگرایان دفاع میکرد باعث تفرقه شد. باآنکه می دانستند این افراد جایگاهی نداشته، پرونده قضایی دارند و تایید نمیشوند، آنها را وادار به ثبت نام درانتخابات میکند.ازاينرو باعث تفرقه شد، عدهای گفتند حالا که فلان شخص تایید نشد پس ما درانتخابات شرکت نمیکنیم یا اگر شرکت کنیم به فلان شخص رای نمی دهیم. نکته دیگری که باعث عدم موفقیت ما شد این بود كه اصلاحطلبان هرمطلبی که در دست داشته باشند ازکاه، کوه میسازند ولی اصولگرایان نجابت به خرج می دهند و بسياري از مطالب را نمیگویند. در همین بحث انتخابات ومناظرات بین کاندیداها، راحت می شد جواب روحانی یا آقای جهانگیری را داد اما بسياري از مطالب را بیان نکردند زیرا مباحثی که مطرح میشد نظام را زیر سوال می برد. بحث امنیت کشور مطرح است و موشکهایي که در کشور تولید میشود باعث افتخار کشور است. درنظر بگیرید در دفاع مقدس حاضرنبودند حتی سیم خاردار به ما بدهند اگر میخواستیم تهیه کنیم باید هفت خوان رستم را طی میکردیم تا بتوانیم سیم خاردار تهیه کنیم، الا ن با افتخار توانستیم موشکی که بدن صهیونیستها را به لرزه درآورد و باعث وحشت آمریکا شود، بسازیم. بعضی مواقع، اگر برخی صحبتها جواب داد شود و مطلبی درمقابل آن مطرح شود، نظام وحرکت نظام را زیر سوال میبریم بنابراين باید سکوت کرد و جواب نداد. در دوره گذشته درسال 92 آقای روحانی بحث گازانبری مطرح کردند، در این دوره دیدند آن بحث یک بارتکرار شده بحث لوله را بهکاربردند؛ جواب آن را میشد داد اما این مسائل امنیت نظام ومسائل امنیتی کشور است و باید از نظام دفاع کرد.
برای احمدینژاد که روزی با حمایت اصولگرایان به قدرت رسید چه اتفاقی افتاده است که امروز به نوعی در مقابل اصولگرایان قرار گرفته است؟
احمدینژاد توهم داشت، در دوره اول انتخابات ریاستجمهوری به گونهای صحبت کرد که بسیاری از اصلاحطلبها نیز به او رای دادند، از نمونه این رفتارها میتوان به سخنان او در جلسات عوامانه علیه مرحوم رفسنجانی اشاره کرد. تا آن زمان کسی عليه آقای هاشمی صحبت نکرده بود، ایشان این جسارت را داشت وصحبت میکرد. مردم میگفتند این شخص فرد شجاعی است و به درد ریاستجمهوری میخورد. تکرار شعارهای بینظير شهید رجایی كه شعار و عملش یکسان بود از دیگر دلایل موفقیت احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوري بود. اما نکتهای که موجب شد احمدینژاد از زیر پرچم اصولگرایان خارج شود اطرافیان او مانند رحیم مشایی و حمید بقایی بودند. این افراد باعث شدند که توهمی برای احمدینژاد ایجاد شود که او 24میلیون رای دارد. احمدینژاد به این باور رسیده بود که مردم 24 میلیون به او رای دادند و جایگاه او جایگاه کوچکی نیست. او فکر میکرد در يازده روز خانهنشینیاش، مردم به خیابانها میریزند و از او حمایت میکنند، ولی در عمل شاهد آن بودیم که هیچ اتفاقی نیفتاد.
مجلس در مقابل احمدینژاد چه اقدامی انجام داد؟
فراکسیون ولایی مجلس درپی ماجرای خانه نشینی یازده روزه احمدینژاد قصد داشت برای طرح موضوع عدم کفایت او به صحن علنی ورود کند. خبرموثق دارم افرادی که به احمدینژاد گفتند درخانه بست بنشیند تا کمی وضعیت تغییرکند، رفتند و گفتند اگر نیایی، کار تمام است. او در پاسخ به سوال مجلس در خصوص موضوع خانهنشینی و قهر یازده روزهاش، این ماجرا را از اساس انکار کرد. قدرت، او را فریب داده بود. اگر احمدینژاد مثل دولت اولش عمل میکرد تبدیل به یک اسطوره در تاریخ ایران میشد و تا این ایده وجود داشت، اصوالگرایان میداندار عالم سیاست بودند. رفتار بد احمدینژاد در دوره دوم ریاست جمهوری، بهویژه تقابل با مقاممعظم رهبری باعث شد او و اصولگرایان، میدان سیاست را از دست بدهند. او از چشم افتاد و اصوالگرایان نيز درانتخابات 92 نتواستند میدان را دوباره به دست بگیرند.
موضوع عدم کفایت احمدی نژاد درصحن علنی مجلس مطرح شد ؟
خیر، این موضوع درکمیسیون تلفیق مطرح شد، یکی از علمایی که جزو سران اصولگرا بودند در آن يازده روزی که احمدینژاد خانهنشین بود در مسافرت بودند. ایشان در جلسه کمیسیون تلفیق گفتند آقای احمدینژاد کسالت دارند ومریض هستند، بنده میروم و با او صحبت میکنم. فردای آن روز در صحن مجلس، از ايشان سوال کردم موفق شدید احمدی نژاد راببينید که در پاسخ گفتند به بنده اجازه نمیدادند ایشان را ببينیم، بعد از اصرار گفتند فقط 5 دقیقه می توانید با او ملاقات کنید. آن عالم بزرگوار گفت نزدیک به 45 دقیقه با احمدینژاد صحبت کردم اما نتیجهای در بر نداشت. عین کلام ایشان این بود «این احمدی نژاد ، احمدی نژاد قبلی نیست. سحر و جادو شده است، باگذشته تفاوت پیدا کرده است».
احمدی نژاد در آن روزها به نوعی قصد گرو کشی داشت؟
بله، تاحدودي شرایط اینگونه بود و او با اتکا با آرای خود قصد داشت اهداف سیاسیاش را پیش ببرد.
سال 84 احمدینژاد با اتکا به شعارهای پوپولیستی توانست درمقابل هاشمیرفسنجانی به پیروزی برسد، چه اتفاقی افتاد که این سبک شعارها که در سال 96 نیز تکرار شد، مورد پذیرش مردم قرار نگرفت؟
به هرحال افکار عمومی و مطالبات جامعه در این مدت تغییر کرده است و تقسیم جامعه به دو بخش 96درصدی و 4درصدی را قبول ندارد. امروز فاصله طبقاتی درکشور بسیار زیاد شده در حالی که هدف انقلاب و حرکت امام خمینی(س) این نبوده است. امام خمینی(س) فرمودند حاضر نیستم یک نفر از این کوخنشینها را با صدها نفر کاخنشین معاوضه کنم و بارها به مسئولان توصیه کردند این پا برهنهها بودند که شما را به این میز و جایگاه رساندند و باید با تمام توان از حقوق این قشر در برابر ظالمان دفاع کرد. درحال حاضر ما شاهد آن هستیم که بعضی از افراد که جزو وابستگان به بعضی از مسئولین هستند، در ماه درآمد میلیاردی دارند. یکی دیگر از دلایلی که شعارهاي این دوره نتواستند موفقیتی برای اصولگرایان به همراه داشته باشند این است که طرف مقابل، شعارهای پوپولیستی قویتري بیان میکرد. آنها میگفتند رقبای ما افرادی هستند که اول انقلاب و دهه 60 اعدامهای زیادی داشتند و آنها با حضور در راس قدرت بین مردم دیوار خواهند کشید.
چندی پیش مراسمی با حضور چهرههای شاخص اصولگرایی برگزار شد که در آن فردی مانند تتلو نیز حضور داشت؛ نمونه اینگونه رفتارها را از سوی اصولگرایان در ایام انتخابات با دیدار آقای رئیسی و تتلو شاهد بودیم، چگونه ارزیابی میکنید؟
ابتدا باید درمورد عکس معروف انتخابات توضیح بدهم. آقای رئیسی ناخواسته وارد جلسهای شد و در آنجا با تتلو دیدار کرد. عکسی که منتشر شد به ضرر رئیسی تمام شد. برخي به رئیسی گفته بودند، تتلو فرد سابق نیست و توبه کرده است وسرودهای انقلابی و مذهبی میخواند. رئیسی با فرض اینکه تتلو دیگر فرد سابق نیست در آن جلسه شرکت کرد و عکس آن در رسانهها پخش شد. عرض بنده این است اگر فرد یا افرادی باشند که گذشته خوبی ندارند، اگر پشیمان شدند نباید آنها را طرد کنیم. امروز یکی از مشکلات کشور این است كه اگر فردی، زنداني یا مرتکب جرمی شده، دیگر هیچ جایگاهی در خانواده وجامعه ندارد.
برخی مطرح میکردند که حضور بعضي کشورهاي 1+5در قرارداد توتال مانع تحریمهای احتمالی جدید خواهد شد. نظر شما در این خصوص چیست؟
این موضوع که بعضی ازکشورهای اروپایی با آمریکاییها در مورد تحریمها علیه ایران هم صدا نشدند، قابل قبول است. ما شاهد این بودیم که سنا تحریمهای قبلی را تمدید و تحریمهای جدیدی را تصویب کرد آنهم درحالی که مدعی به پایبندی به توافق 1+5 است. جان کری در زمان وزارتش عنوان کرد بانکها می توانند با ایران مراوده داشته باشند، این موضوع به صورت زبانی مطرح شد اما هیچگاه مکتوب و عملی نشد و هیچ بانک بزرگ اروپایی حاضر نشده با بانکهای ما ارتباط برقرار کند. بانکهای خرد وکوچک ارتباطاتی برقرارکردند اما همین توتال وقتی قرارداد بست از او سوال شد اگر تحریمها برگشت شما چکار میکنید، به طور رسمی اعلام کرد ما تابع قوانین بین المللی هستیم؛ یعنی ما به این قرار داد پایبند نیستیم. چین در همان زمان تحریمها یکی از مشتريهای نفت ایران بود. نفت را مناسب خریداری میکرد اما پولی به ایران نمی داد ،پول را بلوکه میکرد و میگفت بیایيد جنسهای بنجل کشورمان را ببرید. این موضوع ضربه سنگینی به کشور وارد میکرد. از یک طرف نفت فروخته شده ازدست رفته بود و از طرف دیگر، پولی به ما داده نمیشد. کالاهایي به ما می دادند که در کشور با کیفیتتر تولید میکردیم. این موضوع که نفت با قیمت پایین بهفروش برسد و پولی نيز در اختیار ما قرار نگیرد افتخاری نیست. بنده این سوال را از وزیر نفت پرسیدم اما ایشان جواب قانعکنندهای به من ندادند. درمورد فروش نفت در دولت قبلی سوال شد پول 100 هزار بشکه نفت کجا رفته توضیح قانع کنندهای به من داده نشده است. طبق گفته وزیر، در زمان احمدی نژاد 900هزار بشکه نفت صادر میشد. شما محاسبه کنید هر بشکه به قیمت 100دلار فروخته شود پولش چقدر میشود، در حال حاضر بیش از 3میلیون بشکه با بیش از 45 دلار بهفروش می رسد پول نفت چقدر میشود و به کجا میرود. چرا گزارشی بابت سه میلیون بشکه نفتی که صادر میشود ارائه نمیشود؟
نقش هيات رییسه مجلس در عدم دخالت در تصمیمهای دولت چیست؟
تعاملی که میان مجلس فعلی و مجلس قبلی با این دولت شاهد بودیم در هیچ زمانی و میان هیچ دولت و مجلسی وجود نداشته است. دولت قبل، اصلاح بودجه را مطرح کرد و مجلس آن را ردکرد، درصورتی که دولت و مجلس، اصولگرا بودند. برخی از وزرایی که در این مجلس رای اعتماد گرفتند دوبار در مجلس قبل رد شدند. بدون شک بعضی از دبیران و کارپردازان هیات رییسه، تعاملاتی با دولت دارند که نمونه آن سرپوشگذاشتن بر بعضی گزارشهايی است که باید به نمایندگان ارائه شود اما این اتفاق نمیافتد.
تعامل میان مجلس و دولت در این دوره را چگونه ارزیابی میکنید؟
تعامل باید دوطرفه باشد. به نظرم در حال حاضر این تعامل بیشتر یک طرفه است. مجلس با دولت تعامل دارد ولی دولت با مجلس تعامل خوبی ندارد. امروز شاهد آن هستیم که هرگاه کار خوب و با نتیجه خوبی همراه میشود، دولت محترم زحمت کشیده و هرگاه اتفاق منفی میافتد اینگونه القا میکنند که مجلس تصویب کرده است.
موضوعی در خصوص سوال از رییس جمهور در مورد موسسات مالی واعتباری مطرح که با حواشی مختلفی همراه شد، اصل ماجرا از چه قرار بود ؟
وقتی بحث سوال از رییسجمهور مطرح شد با افراد صحبت و آنها امضا کردند. مشکل موسسات مالی واعتباری به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده که گریبان کشور را گرفته است. بنده سه دوره در کمیسیون اقتصادی مجلس بودم. وقتی وزیر به مجلس میآید سوالی که مربوط به بانک مرکزی و بانکها می شود، میگوید هیچ ارتباطی به من ندارد بانک مرکزی زیر نظر من نیست، اگر درجلسه حضور دارم به احترام دعوت نمایندگان مجلس است. از طرفی بانک مرکزی نيز پاسخگوی این مشکلات نیست. در چنین مواقعی دو راه برای نمایندگان وجوددارد. طبق ماده 236 آيین نامه، تخلفات بانک مرکزی به قوه قضايیه ارجاع شود يا موضوع سوال از رییس جمهوری را مطرح کنند. البته بعید میدانم این سوال حتی اجازه طرح شدن در مجلس را داشته باشد و به سرانجام برسد. چند جلسه درمورد نامه برگزار شد و همه سلیقهها از فراکسیون امید، فراکسیون ولایت که به نوعی آقای جلالی تعزیهگردان آن است و فراکیسیون ولايی، در آن شرکت و نامه را امضا کردند. دلیل را هم عرض کردم اگر جلوی مشکل را نگیریم شاید کشور دچار مشکل و تجمعات مردمی شود. سپردهگذاران کارد به استخوانشان رسیده، افراد تمام هستیشان را براساس تابلويي که زیر آن نيز نوشته شده موسسه مالی واعتباری فلان و زیر نظر بانک مرکزی سرمايهگذاري كردهاند؛ درصورتی که بانک مرکزی هم اعلام نکرده مجوز داده یا خیر؟ بااین شیوه سپردههای مردم را جمعآوری کردند. براي مثال ثامن الحجج یکی از موسسات مشکلدار است. 450 شعبه در سراسر کشور دارد كه چندین سال است فعالیت میکند. به نظر بنده باید اولین شعبه كه زده میشود اگر مجوز ندارد بانک مرکزی سريع اقدام به جمع کردن آن موسسه کند نه اینکه سپردههای مردم جمع شود سپس پولهای مردم درخرید زمین و مسکن و جاهای دیگر سرمایهگذاری شود، بعد اعلام کنند این موسسه مجوز ندارد. البته موسسه کاسپین مجوز دارد یعنی ازبانک مرکزی مجوز گرفته و درسایت بانک مرکزی مجوزش هست اما در حال حاضر بانک مرکزی مسئولیتی در قبال کاسپین نمی پذیرد. ما نمیگویيم مسئولیت بپذیرید اما دستكم بانک مرکزی نظارت داشته باشد. این موسسات که به مشکل برخوردكرده بهخاطر سود بیش ازحدی است که بیشتر ازآن چیزی که قانون تصویب کرده به سپرده ها داده است. درحالي که بانک مرکزی و شورای پول واعتبار، اعلام کرده 15 درصد به سپرده سود تعلق بگیرد، موسسه مالی واعتباری 25 درصد سود میدادهاست. بانک مرکزی باید برخورد میکرد. چه فعالیتي قرار است صورت بگیرد که موسسه اعتباری میتواند 25 درصد سود بدهد. اگر بانک مرکزی نظارت داشت شاید این مشکلات پیش نمیآمد.
آیا شروع کار موسسات مالی و اعتباری، در دولت روحانی بود که مجلس انتظار پاسخگویی از او را دارد؟
تعدادی از این موسسات قبل از دولت روحانی و برخی از آنها مانند کاسپین در دولت روحانی شروع به کار کردند. وقتی حرف از بانک مرکزی به میان میآید منظور شخص سیف نیست. یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی نظارت بر موسسات پولی، مالی و اعتباری است که در این دولت و دولت قبل، این وظیفه به خوبی انجام نشده است.
حجم انتقادهایی که از سوی اصولگرایان به دولت روحانی وارد میشود در مقایسه با عملکرد دولت احمدینژاد قابل مقایسه نیست، این حجم از انتقادها را تا چه میزان سیاسی و تا چه میزان از سر دلسوزی میبینید؟
بي شک در چنین مواردی مقاصد سیاسی نیز در نظر گرفته میشود اما همه این موضوعات مرتبط با مسائل سیاسی نيست، اگر شما یک بررسی اجمالی کنید، بازار مسکن در سال 90 و91 رونق بیشتري داشته و در حال حاضر که قیمت مسکن تثبیت شده است، آن رونق وجود ندارد. امروز خانه در تهران با قیمتی به مراتب کمتر از سال 91 به فروش میرسد اما باز طالب ندارد، زیرا مردم پول ندارند. بسياري از افرادی که در آن ایام مشغول به کار بودند امروز بیکار هستند و قدرت خرید از آنها گرفته شده است. اگر اعتراضاتی ازسوی برخی بزرگان مطرح میشود دلیل آن، رکود و درآمد پایین مردم است. شاید بعضی مشکلات مثل مشکلات فسادمالی دردوره های قبل بیشتر بوده ولی درآمد وقدرت خرید مردم اینقدر پایین نبوده است.
به نظرشما اولویت تمركز دولت دوازدهم بايد بر چه مسائلی باشد ؟
مقام معظم رهبری اولویت را مشخص کردها ند،« اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال». به نظرم باید این اولویت را دولت برخودش واجب بداند و در این مسیر گام بردارد. مقام معظم رهبری بسیار تاکید برجلوگیری از واردات بی رویه داشتند اما شاهد واردات بیرویه هستیم. ایشان روی بحث قاچاق کالا تاکید كرده فرمودند کالای قاچاق را هرکجا دیده شد، معدوم کنید اما امروز شاهد آن هستیم که کالای قاچاق، فراوان یافت میشود. بیاییم میدان را برای تولیدکنندگان داخلی بازکنیم. شاید قسمتی از مشکلات فعلی حل شود. در حال حاضر آمار طلاق بسیار بالا رفته و درصد قابل توجهی از ازدواجها به ثمر نمیرسد، همین موضوع موجب بالارفتن مشکلات اجتماعی در جامعه شده است.
چرا در مساله قاچاق نهادهای دیگر ورود نمیکنند؟
یکی از مشکلات مطرحشده آن است که میگویند وسایل الکترونیکی یا دستگاه ایکسری جهت بررسی کالاها نداریم، بعد عنوان کردند حدود 13یا 14 دستگاه ایکسری بیشتر درکشور موجود نیست.
درجایگاهی که دستگاه ایکسری هست تخلف کمتر دیده می شود. مقام معظم رهبری فرمودند ما وقتی توصیه به جلوگیری از جنس قاچاق می کنیم منظور دو بوکس سیگاری که در یک مغازه یا مقدارکمی لوازم خانگی نیست، بروید با افرادی برخورد کنید که به صورت عمده، جنس قاچاق را وارد کشور میکنند. رهبر معظم انقلاب فرمودند از مبدا جلوی کارگرفته شود افرادی که با کانتینرها جنس را وارد کشور میکنند جلوی آنها بایدگرفته شود.
چندین روزنه برای ورود کالای قاچاق به ایران وجود دارد، یکی گمرکات هستند که میگویند امکانات لازم برای بازرسی در آنها وجود ندارد. از طرفی مناطق آزاد محملی شده برای وارادت درصورتی که فلسفه تشکیل منطقه آزاد، تولید کالا و صادرشدن آن در کشور است. درواقع این مناطق قرار بود فقط برای صادارات باشند اما درمناطق آزاد کشور فقط کالای خارجی وجود دارد و کالای داخلی یافت نمیشود. مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای خود در اواخرسال 95 فرمودند كه: دولت باید کالای قاچاق را برخود حرام کند. همچنین رهبر انقلاب اوایل سال 96 فرمودند كه حرام شرعی است کالایی که در کشور تولید میشود مشابه خارجی آن در داخل مورد استفاده قرار گیرد. بعضی مسائل، قابل طرح و بیان در سطح رسانه نیستند، همه نهادها باید به مساله قاچاق کالا به صورت جدی وارد شوند.
اینکه گفته میشود حجم قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار به 12 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده، حقیقت ندارد.
بيتوجهي دولت به مشكل يارانهها و اقدام نكردن براي حذف دهكهاي سرمايهدار به دلیل واهمه های سیاسی نیست ؟
واهمه سیاسی هست البته در هر زمانی بهانهای وجود داشته است. زمانی میگویند انتخابات است صلاح نیست، بیشتر دنبال این موضوع هستند تا نارضایتی انجام نشود زمانی دولت تصور می کرد اگر به اختیارمردم گذاشته شود تعداد قابل توجهای از گرفتن یارانه انصراف می دهند اما دیده شد كه اضافه تر شدند بنابراين باید دولت قاطعانه وارد شود. زمان هدفمندی یارانه وتوجیه آن در مجلس گفته شد 70 درصد انرژی را 30 درصد جامعه استفاده می کنند، می خواهیم از آن 30 درصد که 70 درصد انرژی را مصرف میکنند بگیریم به 70 درصد جامعه بدهیم. درآن زمان افرادی که این ایده را داده بودند به همه افراد جامعه، حتی كساني که در خارج از کشور زندگی میکردند نيز یارانه میدادند. این دولت، یارانه افراد خارج از کشور را قطع کرده است. عملکرد با بیان و توجیحی که برای تصویب قانون هدفمندی یارانهها داشتند تضاد داشت. دولت قبل برای پرداخت اولین یارانه نقدی 18 هزار میلیارد هزینه کرد كه 10 هزارمیلیارد از بانک مرکزی و8هزارمیلیارد از فروش نفت بود. یا عکس این ماجرا نيز وجود دارد؛ زمانی به بنزین یارانه پرداخت میشد یارانه بنزین را برداشتند، بنزین گران شد تا يارانه نقدی پرداخت شود. به نظرم قانون را نه دولت قبل و نه دولت فعلی اجرا نمی کنند.
در رابطه با بحران آبي كه در استانهاي مختلف به ويژه اصفهان وجود دارد چه برنامهاي بايد طراحي كرد؟
بحران آب واینکه در آینده جنگ آب خواهیم داشت واقعیت دارد. نه فقط در اصفهان یا ایران بلکه در بسياري از کشورها، مشکل بحران آب خواهد بود. به دستورمقام معظم رهبری، صندوق توسعه ملی تاسیس شد و علت تاسیس این صندوق استفاده نسلهای آینده از نفت است. ايشان فرمودند 20درصد فروش نفت ذخیره شود و دولت حق استفاده از آن را ندارد ولي براي جمعآوري آبهاي مرزي اجازه برداشت از اين صندوق را صادر كردند و اين توجه برگرفته از اهميت موضوع آب است. برخی از استان درمساله آب به خط قرمز رسیدند و وزیر کشاورزی نيز بیان کرد كه استان کرمان و اصفهان آب آشامیدنی آنها به مخاطره افتاده است.
مشكل اصلي كجاست؟
یکی از دلایل مشکل آب را سوء مدیریت یکپارچه میدانم. در دولت قبلی، مسئولان به استان همجوار ما اعلام کردند كه هرچه می توانید آب برداشت کنید و اگر آبي باقي ماند برای بقیه استانها باشد. در استان اصفهان و استانهای همجوار درمورد آب اختلافات و درگیرهايی صورت گرفته است. کشاورزان شرق استان اصفهان تجمع کردند و لوله انتقال آب به یزد را شکستند و دراین درگیری، تعدادی از همميهنان آسیب جدی دیدند. به نظرم مشکلات آب به سوء مدیریت و برداشت های بی رویه آب زیرزمینی وحتی سطحی برمیگردد. طرح های اجرا شده که نه قانونی و عرفی است و نه شرعی، به صرفه نیست. برخي آب پمپپاژ شده را هفتصد متر به بالای کوه بردند و درآنجا درخت بادام و هلو کاشتند در صورتيكه ریشه این درختان نمیتواند در سنگ نفوذ وحرکت کند و در نهايت درختان خشك ميشوند؛ اين تنها نمونهاي از سوءمديريت آب است.
استان اصفهان ازنظر آب آشامیدنی مشکل دارد ولي آب استان را چندصد کیلومتر انتقال ميدهند به استان دیگری که از آن آب استفاده شرب، کشاورزی وصنعتی میشود. وقتی استانی آب ندارد، این مورد برای مردم غیر قابل قبول است که آب به جای دیگر منتقل شود. موضوع آب به حالت امنیتی رسیده است و اولین برنامهریزی براي آب باید اول درباره آب آشامیدنی مردم باشد و بعد به سراغ مشكلات صنعت و كشاورزي رفت.زاينده رود، رودی که سالها آب درآن جریان داشته، امروز به رودخانه فصلی تبدیل شدهاست. به تالاب گاوخونی پساب وارد میشود و اگر آب به تالاب نرسد خشک میشود. خشک شدن تالاب باعث گرد و غبار اسید و نمکی میشود و این گردوغبار تهران را نيز تهدید میکند.
باید یک برنامهریزی جامعی صورت بگیرد. سازمان محیط زیست اصفهان طرحی ارائه داد که مورد اعتراض تشکلهای محیط زیستي و ما نيز قرار گرفت. آنها میخواستند آب را با لوله از غرب به سمت شرق اصفهان هدایت کنند و با این کار طراوت، زیبايي و آثار باستانی شهر اصفهان را ازبین می برد. شهر اصفهان در دنیا به زایندهرود وپلهای آن مشهور است.
اگر این کار صورت بگیرد محیط زیست اصفهان زیر سوال میرود. پل دوقوسی در فلاورجان وجود دارد كه در نوع خودش بی نظیر است و این تنها پلدوقوسی در کشور بوده و این آثار سبب جذب توريست ميشود.
قانون
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
صدای انفجار صوتی مردم زاهدان را وحشتزده کرد/ موضوع امنیتی نبود/ یک نفر زخمی شد
ساعتی پیش رخ داد صدای انفجار صوتی مردم زاهدان را وحشتزده کرد موضوع امنیتی نبود یک نفر زخمی شد صدای انفجاری شدید در خیابان امیرالمومنین ع زاهدان شنیده شد به گزارش ایلنا صدای انفجاری شدید در خیابان امیرالمومنین ع زاهدان شنیده شده که البته بنابر اعلام منابع انتظامی زاهدان اورود کمیته امنیتی ایران و پاکستان به موضوع سرباز ربوده شده
ورود کمیته امنیتی ایران و پاکستان به موضوع سرباز ربوده شدهتاریخ انتشار سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۰ ۰۰ مدیرکل امور مرزی کشورمان با اشاره به زنده بودن سرباز ربوده شده کشورمان در درگیری مرزی میرجاوه که طی اردیبهشت ماه رخ داد گفت کمیته امنیتی ایران و پاکستان بهزودی برگزار میموضوع موسسات مالی غیر مجاز، امنیتی شد
موضوع موسسات مالی غیر مجاز امنیتی شد معاون پارلمانی رئیس جمهور از ورود شورای عالی امنیت ملی به موضوع مؤسسات مالی غیر مجاز خبر داد حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتوگو با فارس با اشاره به جلسه مشترک دولت و مجلس در زمینه حل مشکلات موسسات مالی غیرمجاز و سپردهگذارا۱۰۲ روز از ربوده شدن سرباز میرجاوهای گذشت/ پیگیری موضوع در نشست امنیتی ایران و پاکستان
۱۰۲ روز از ربوده شدن سرباز میرجاوهای گذشت پیگیری موضوع در نشست امنیتی ایران و پاکستانتاریخ انتشار يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳ ۳۹ میزان نوشت مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت در کمیته امنیتی ایران و پاکستان که احتمالا در شهریور ماه با مسئولیت وزارت کشور برگزار خواهد شد یکی اشنیدهشدن صدای انفجار در زاهدان/ موضوع امنیتی نبود
ساعتی پیش رخ داد شنیدهشدن صدای انفجار در زاهدان موضوع امنیتی نبود صدای انفجاری شدید در خیابان امیرالمومنین ع زاهدان شنیده شد به گزارش ایلنا صدای انفجاری شدید در خیابان امیرالمومنین ع زاهدان شنیده شده که البته بنابر اعلام منابع انتظامی زاهدان این انفجار امنیتی نبوده اتوضیح مدیرتلگرام درباره توافق امنیتی با دولت روسیه
توضیح مدیرتلگرام درباره توافق امنیتی با دولت روسیهتاریخ انتشار جمعه ۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰ ۳۸ پاول دروف مدیر تلگرام به همکاری با دولت روسیه و جلوگیری از عدم فیلترینگ این پیام رسان در کشور روسیه واکنش نشان داده است به گزارش ایلنا پاول دروف مدیر شرکت تلگرام در رابطه با قبولرییس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش: نیمی از آمریکایی ها از انتخاب ترامپ متعجب شدند
رییس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش نیمی از آمریکایی ها از انتخاب ترامپ متعجب شدند تهران - ایرنا- رییس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش گفت نه فقط ایران و اروپا بلکه نیمی از آمریکایی ها از انتخاب ترامپ متعجب شدند به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی ایرنا ورنر فاسلابندنمایشگاه عکس ' زنده ام من ' با موضوع دریاچه ارومیه گشایش یافت
جلوه هایی از موفقیت دولت روحانی در احیا نگین آبی آذربایجان نمایشگاه عکس زنده ام من با موضوع دریاچه ارومیه گشایش یافت ارومیه- ایرنا- نمایشگاه عکس زنده ام من متشکل از آثار عکاس برجسته جواد پورصمد در خصوص دریاچه ارومیه در نگارخانه میلان ارومیه برپا شده و تا 22 اردیبهشت میزبان بازدناگفته های محمود صادقی از فاجعه تروریستی ۷ تیر و شهادت پدر/ ساختمان حزب جمهوری اسلامی حفره های امنیتی داشت
ناگفته های محمود صادقی از فاجعه تروریستی ۷ تیر و شهادت پدر ساختمان حزب جمهوری اسلامی حفره های امنیتی داشت محمود صادقی ابعاد تازه ای درخصوص فاجعه ۷ تیر و شهادت پدر را تشریح می کند دو نسل دو نماینده دو حمله تروریستی شاید در مرحله نخست که از محمود صادقی برای این گفت و گو دعوتمشاور وزیر نیرو: 30 سد در دولت یازدهم به بهره برداری رسیده است
مشاور وزیر نیرو 30 سد در دولت یازدهم به بهره برداری رسیده است رشت - ایرنا - مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت در کشور 173 سد ساخته شده که از این تعداد 154 مورد پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و 30 سد در دولت یازدهم به بهره برداری رسیده است به گزارش خب-
گوناگون
پربازدیدترینها