واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
خاتمي و هاشمي رفسنجاني، پس از روحاني محبوبترين کابينه را داشتند
جدول مقایسه آرای وزرای ۱۱دولت/کابینه دوازدهم؛محبوبترین کابینه پس از انقلاب
تعداد وزرای هر کابینه در دولتهای مختلف متفاوت بوده است؛ اما بررسی میانگین آرای مثبت به وزرای هر کابینه نشان دهنده وزن اولیه دولتها و توفیقشان در ارتباط با مجالس است.
روز نو :
تعداد وزرای هر کابینه در دولتهای مختلف متفاوت بوده است؛ اما بررسی میانگین آرای مثبت به وزرای هر کابینه نشان دهنده وزن اولیه دولتها و توفیقشان در ارتباط با مجالس است.
به گزارش روز نو : در ميان 12 دولت جمهوري اسلامي ايران دو دولت سوم و چهارم به رياست آيتالله سيدعلي خامنهاي با 24 وزارتخانه، عريضترين دولت و دولتهاي يازدهم و دوازدهم با 18 وزارتخانه، کوچکترين دولتها به شمار ميروند. ايجاد برخي وزارتخانههاي جديد و يا ادغام برخي در يکديگر، علت اين امر بوده و هستند.در جدول زیر، آرای موافق ارائه شده به 12 کابینه را خواهید دید که نشان ميدهد دولتهای روحانی (دولتهاي يازدهم و دوازدهم) بیشترین رای موافق را کسب کرده و دولت اول آيتالله خامنهاي، کمترین میزان رای موافق را داشته است. (براي محاسبه ميانگين آراي موافق ارائه شده به هر کابينه، مجموع آراي مثبت به تک تک وزرا جمع شده و به تعداد وزراي معرفي شده تقسيم شده است تا ميانگين نسبي آراي موافق با هر کابينه اي حاصل شود و معيار مناسبي براي مقايسه حاصل شود).روحاني با کسب ميانگين 220 راي موافق براي هر وزير پيشنهادي در صدر قرار دارد. به اين ترتيب او رکورد دولت قبلي خود را هم شکست. او چهار سال پيش با کسب ميانگين 204 راي براي هر وزير تفاوت نامحسوسي با کابينه اول خاتمي داشت که هر يک از وزرايش ميانگين 207 راي کسب کرده بودند. دولت پنجم که نخستين دولت آيت الله هاشمي رفسنجاني است در رتبه بعد از دولتهاي مذکور جاي دارد.برای مشاهده جدول در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیلک کنید. (لازم به ذکر است که اين جداول بر اساس نخستين فهرستي که براي وزراي هر کابينه به مجلس ارائه شده است، تنظيم شده و چنانچه وزيري راي اعتماد لازم را کسب نکرده و در مقاطع زماني بعدي فرد ديگري جايگزين او شده، در اين جداول قيد نشده است.)
توضیح جدول:1- این جدول به ترتیب حروف الفبای اسامی وزارتخانهها تنظیم شده است.2- آرای موافق به وزرا بر اساس لیست اولیه وزرایی است که به مجلس ارائه شده و آرای وزرایی که طی یک دوره جایگزین فرد دیگری -به دلیل استیضاح یا برکناری- شدهاند قید نشده است. بر اساس آرای مندرج درخواهید یافت که چهار وزیر دولت نهم (آموزش و پرورش، تعاون، رفاه و نفت)، سه وزیر دولت دهم (آموزش و پرورش، رفاه و نيرو)، سه وزير دولت يازدهم (آموزش و پرورش، علوم و ورزش) و يک وزير دولت دوازدهم (وزير نيرو) موفق به کسب راي اعتماد از مجلس نشدند و افراد دیگری بعدها جایگزین آنها شدند.3- در ردیف اسامی وزرای وزارتخانههایی که در هر دولتی هنوز تشکیل نشده بودند و یا ادغام شدند، ستاره گذاشته شده است. کما اینکه وزیر ورزش فقط در ابتدای دولت یازدهم وجود داشته و در دولت دهم نیز در میانه راه تشکیل شد.4- تا پیش از دولت هفتم نام وزارت علوم در کابینههای پیشین وزارت «فرهنگ و آموزش عالی» بوده است. نام اولیه وزارت ارتباطات نیز وزارت پست بوده است.
منبع: خبرانلاین
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]