واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: زنان و فرصتهای شغلی در دنیای مجازی
تبلیغات کالاها و خدمات مختلف، صفحات شبکههای اجتماعی را پر کرده است: از فروش کیف و کفش دستدوز تا بلیت تورهای مسافرتی و عطرها و عینکهای مد روز و اسباببازی. محصولاتی که کاربرد زنانه دارند یا زنان آنها را تولید و عرضه میکنند بخش قابل توجهی از این بازار را شکل میدهد. لوازم آرایشی و بهداشتی، لباسهای مجلسی و زیورها سه گروه از محصولاتی هستند که زنان را بیش از مردان درگیر میکند.
از حجم و ارزش مالی بازارهای اینترنتی در ایران اطلاع چندانی در دست نیست. ولی با توجه به تعداد صفحات مختلف و دنبالکنندگان چند صدهزارنفری آنها، میتوان حدس زد که این بازار بزرگتر از آن است که تصور میشود. اگرچه بیسر و سامانی و نبود تضمینهای کافی دربارۀ امنیت مالی این بازار و مشکلات مربوط به کیفیت، شیوه ارسال و روند تعویض کالاهای عرضهشده همچنان دغدغۀ مهم و رفع نشده در اینبارهاند، فراوانی گزینهها، آسانی خرید، امکان مقایسه، قیمتهای رقابتی و بینیازی به مراجعه حضوری به فروشگاه عواملی هستند که مشتریان زیادی را جذب این بازارها میکنند.
زنان به عنوان خریدار و فروشنده در این بازار حضوری مؤثر دارند. زنان خوزستانی با توجه به تنوع فرهنگی و سبد کالاها و خدماتی که در این استان تولید میشود یا امکان تولید آن وجود دارد میتوانند در بازارهای نوظهور فضای مجازی نقش شاخصی داشته باشند و جایگاه مناسب خود را به دست بیاورند.
صنایع دستی، محصولات فرهنگی، مواد خوراکی، لباسهای محلی، زیورهای گروههای قومی و بستههای گردشگری محصولاتی هستند که زنان استان در فضای مجازی میتوانند عرضه کنند و بفروشند. چندی پیش، «سیده فرانک موسوی» سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، از آمار دو برابری بیکاری بانوان در مقایسه با مردان استان خبر داد و تأکید کرد که اگر به نقش زنان و جایگاه آنان در مشاغل خانگی توجه کنیم، میتوانیم اقتصادی پایدار را در جامعه به وجود بیاوریم. او بر ضرورت توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بانوان خوزستانی تأکید کرد.
توانمندسازی زنان خوزستان میتواند علاوه بر معرفی استان خوزستان و محصولات آن به مردم دیگر مناطق کشور و حتی دیگر کشورهای جهان، نقش مهمی در افزایش درآمد خانوارها و به تبع آن، افزایش کیفیت زندگی آنان داشته باشد.
گمان میرود برگزاری دورههای آموزشی، ارائه اطلاعات مناسب در رسانهها، ایجاد بسترهای حمایتی، افزایش ضریب امنیتی تراکنشهای مالی، ارائه تسهیلات بستههای تشویقی میتواند مصادیق عملی «توانمندسازی بانوان» باشد که در صورت محقق شدن، علاوه بر بهبود نسبت بیکاری میان مردان و زنان، به حرکت بهتر چرخه توانمندسازی کمک خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - 19 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]